Scudo Sports

Bütçe 12.000 TL - Yol Bisikleti Tavsiyeleriniz

Scudo
bütçe 24 bin olsaydı herkese sakız olurdu, 12 bin olunca biraz dikkate alınmış tam sınırda. ben bu işin patlayacağı yönünde oy kullanıyorum

Bi ara vardı Real Madrid''e Türk kaleci diye Almanya da yaşayan bir Türk kendi kendine internette haber yayarak meşhur olmuştu NTVSpor bile haber yapmıştı....

Kiskanclik ve cekememezlik insani gercekten yer bitirir, bu kadarda olmaz ya. Böyle türkiye de bisiklte sevdasi bir yere varmaz, böyle devam ederse ulasdigi yerden asagiya bile iner. Ben daha hayatimda böyle bir sey görmedim ya.
Takdiniz 12000TL'lik bisiklete. Alttarfi 4000€ bunda bukadar üstelenecek ve kabul edilmeyecek ne var, gercekten anlayamiyorum, iyi bir bisiklet icin normal bi miktar bence.

Simdi anladimki türkiye de 10000-15000 TL'lik bisikleti olan kisi normal görülmüyor. Kusura bakmayin ama benim düsüncem bu konudan sonra böyle. Gercekten cok ayip, arkadasda masum masum okuyor ve hic cevap vermiyor, helal olsun ona.

Türkiye için normal bir miktar olduğunu düşünmüyorum.12000 TL Türkiye standartlarında bir bisiklete verilecek inanılmaz büyük bir paradır.Almanya ve Türkiye farkı?????

@sezer16
Ben öyle görmüyorum, gecen de arkadasin teki italyadan pinarello aldi ve o bisiklet de az para degil ama kendisi türkiyeden olan bir kisi. Demekki normalmis... Üstelik 12000TL'lik bisiklet isteyen arkadas türkiyeden degil, eger bu miktar yurtdisi icin normalsa neden dalga geciliyor. Arkasin baska forumlara yazmadigini neder biliyorsunuz. Kendisi bu forumu iyi sanmis ve yazmis, bu durumda böylemi davranmak gerekiliyor.

Ayrica türkiyenin almayadan ne farki var, almanyada sanki 4000€ cok az bir parami. Ortamama insan 1500€ aylik aliyor ve o paradanda ortalama 700€ kira veriyorsa durum hic de farkli degil.

12bin tl ye zekat bile düşüyor kardeşim siz neden bahsediyorsunuz :D dinen zengin sayılıyor yani 12bin tl si olanın :D heralde az para mı sanki var ya türkiyede herkes trilyoner kardeşim öyle bir yorum yazıyorlar ki burada sanki Türkiye her şeyiyle süper bir devlet vatandaşlar da milli geliri 200bin filen yıllık da millet bu durumda "12bin tl bisiklete verince nasıl şaşırır yahu" diye hayrete düşüyor millet anlamış değilim! :) hayır kardeşim bak yazmayacam diyorum yine yazıyorum burada insanlar 800 tl ye maaş alıyor ev geçindiriyor ve bu forumda da bu insanlardan mevcut yani bu insanlar öğrenciler de olabilir demek istediğim 12bin tl yi öyle bir küçümsüyorsunuz ki hayır istanbulda bu 12bin tl den 7 tane yanyana koyunca insanlar ev alıyor iki tane yanyana koyduğunuzda 30 senelik tazminat alıyorlar bu forumda ne kadar zenginler varmış allah arttırsın sayınızı kimsenin parasında gözümüz yok da bu miktarı bisiklete verip de normal karşılayacak insan sayısı türkiyede çok azdır biz de anormal bulunca bu durumu neden bazı beyaz türklerin dikkatini aşırı celbediyor anlamıyorum beyaz türkler diyorum çünkü bu ülkede zenci türkler beyazlardan daha fazla işte biz zenci türkler olarak bir bisiklet için verilen paranın bu miktar olmasına şaşırmaya bile hakkımız yok mudur? hani şu ekmek yoksa pasta yesinler gibi bir durum ortaya çıkıyor bu ülkede binlerce insan sokaklarda yaşıyor biz hala 3. dünya ülkesiyiz kardeşim.. Hayır bir savunma bir böyle sahiplenme var bir böyle normal karşılama var! Ben bu konuyu ve konu başlığını görgüsüzlük olarak nitelendiriyorum katılırsınız katılmazsınız.. Şahsen böyle bir niyetim var ise yani 12bin tl ye bisiklet alacak isem seçeneklerim bellidir zaten ufak bir araştırma yapıldığında konu başlığını açmaya da lüzum görmezsiniz! empati yapıyorum ben olsam öyle yapardım bu miktarın yüksek olduğunu konuyu açan küçük kardeşimiz de biliyor ve öyle inanıyorum ki konuya katılım oranının yüksek olacağını da biliyor açıkça söyletmeyin bana burada insanların samimi fikirleri duyguları sömürülüyor inşallah bu arkadaşımız 12bin tl lik bir bisiklet alır ve aldığında üzerinde poz verir de beni yanıltır ama buna gönülden söylüyorum inanmıyorum! ve tekrar ediyorum 12bin tl bir bisiklet için normal karşılanacak bir miktar değildir! anormal karşılamak için bu ülkede yeteri kadar sebepleri var insanların dolayısıyle ben tekrar yönetici arkadaşlara istirham ediyorum konunun samimiyetsizliğini dikkate alarak silinmesini rica ediyorum! bu konu katılımcı arkadaşları ve bu işe gönül veren ve yardımsever arkadaşların suistimal edilmesine sebep oluyor!

• Beğen
Tepkiler: serhat dura
daha geçen gördüm ikinci el de s works wenge satıyordu bir arkadaş 18.000 tl ye kim bilir sıfırını ne kadara almıştır beni de ilgilendirmez onada aynı şeymi yapılmalı? Türkiye de bu kadar pahalı bisiklet satılırmı ya denmelimi, ilk defamı 12.000 tl lik bisiklet göreceksiniz onuda anlamadım. Nedir bu kıskançlık madem kıskanıyorsun bide konuyu boş mesajlarla dolduruyosun. Şu konu forum da ne kadar boş adam olduğunu gösterdi valla hepinize helal olsun. Bir de herkes bisiklet kültürü neden ilerlemiyor deniliyor, bu zihniyetlerle mi? Bence imkansız. Arkadaş sadece alacağından da değil bu kadar param olsa hangi bisikleti alsam diye hayal kurmak için bile bizden fikir alabilir adama yapaöadığınız kalmadı. Ayrıca benimde düşüşncem 4000euro ekstrem bir para değil yeterki spora verilsin para. Öbür tarafta hiç bir özelliğini kullanmayıp iphone 4 ü satıp 5 çıktı diye milyarlarca lira yı veren bir sürü arkadaş tanıyorum bunlar dahamı mantıklı sizce??

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Adaletli şekilde tüm insanlar aynı parayı kazansaydı, kimse kimsenin parasını çok görmezdi.
Şimdi bırakın anlayamıyorum insanları demeyi. kimseyi de küçük görmeyin. Hiçbir şey demeye kimsenin hakkı yok.
Ne olacağınız nerede doğduğunuzla tümden ilişkilidir.
Bu insanlar seçmedi bu maaşlarla çalışmayı.

İnsanlığın aşağılandığı bir ortam olmaya başladı burası.
Yazık...

12bin liraya şöyle bir makine alınırken, bisiklete 12binlira vermeyi çok mantıksız buluyorum. 4000 liralık bisiklet ile 12bin liralık bisiklet arasında hızlanmada-konforda-yol tutuşta vs vs daha sayamadığım onlarca sınıfta taş çatlasın yüzde kaç fark olabilir, %10 %20 %30. 10kg çelik-alüminyum-karbona bu kadar para verilir mi arkadaş ya, rica ederim ama.
(link)

@sedat_slave

olayı bu kadar abartıp konuyu insanların kaderlerine yada nasıl para kazandıklarına getirmemek lazım.

Bari forumda o paraya motor alırım muhabbeti dönmesin. :D

Zaten onun pahalı bisiklet almak istemesinden kaynaklanmadı tartışma
forum geneli bu isteğin pek ciddi bir istek olduğuna inanmadı da o yüzden biraz makaraya alındı
bu kadar büyütülecek bir şey değil bu
ister alır ister almaz
olayı tırmandırmaya gerek yok
ben bu ülkede doğup büyümüş ve hala da burada yaşayan halkın içinden biriyim 12000 lira her ne koşulda olursa olsun büyük paradır hele bisiklet için daha da büyüktür
arkadaş polonyada yaşıyorum diyor kuvvetle muhtemel bir erasmus veya benzeri bir organizasyon öğrencisi bütün bu verileri forumun geneli değerlendirdi zaten sonuç olarak ciddiye alan da oldu almayan da, ben de almayanlar sınıfındayım.
Herkes görüşlerini birbirinden bağımsız şekilde ifade ediyor forum bu demek zaten
Umarım alır bisikletini güle güle kullanır.
(Acaba bu alışveriş işinden anne ve babasının haberi var mı ben bir de onu merak ettim)

@Berke Kazankaya

Alırım demedim, alınır dedim.

konu başlığından itibaren samimiyetten uzak katılım olması için teşvik edici nitelikte olmuş :) "bu işte kesin israilin barnağı var" :D diyerek konuyu ne kadar dikkate aldığımı belirtiyor son mesajımı bu şekilde yolluyorum.. bu başlık öyle bir başlık ki kefal iğnesi var başlıkta kefal başta ben takıldım bu iğneye.. her neyse bol geyikler arkadaşlar..

bu kadar gazdan sonra kredi çekip alırdım vallah :D yada bir bisiklet mağazasında üzerinde poz verirdim hiç olmazsa :D

Umuyorumki bisikleti aldığınızda kanıt olarak beraber bir fotoğraf koyarsınız buraya da bu kadar konuşma tavsiye havada kalmaz bana kalacakmış gibi geliyor . 12 bin TL lik bir bisilet alacağınız pek inandırıcı gelmiyor açıkçası bana.

• Beğen
Tepkiler: VolkanS
Saniyorum yorumlarin cogu olayin Turkiye bazinda degerlendirilmesinden kaynaklaniyor. Ben sunlari da degerlendirerek daha olumlu bir yorum yapmistim:

-Bir kere 20000km tabii ki yuksek bir hedef, cok gercekci degil belki. Ama Avrupa standardinda insanustu bir olay da sayilmaz, bu gibi seyler yapan cok kisi gordum. Gunluk hayatinizin yaninda gunde ortalama 2 saat bisiklete binmek isterseniz vakit de var yer de.. Arkadasin da biraz hayalci olsa da boyle bir hedef koymasina kimse garip bakmaz.

-Ve Avrupa’daki birisi icin 4000euro bizim icin ifade ettigi kadar buyuk bir mebla degil, Polonya icin bile… (ulkesine gore yasam standardiyla kiyasladiginizda Turkiye’deki degerinin yarisina bile denk gelebilir) Ve insanlarin gozunde bisikletin degeri daha yuksek. Saniyorum yorumlari yazan herkes Turkiye’ye gore dusunuyor yalniz Avrupa’da hipermarketlerin spor reyonlarinda bile bu etikette bisikletlere rastlamak mumkun. 4000euro ortalamanin cok da ustunde bir fiyat sayilmaz. O fiyatlari gorerek nispeten iyi seviye bir bisiklet istemis olabilir arkadas?

Ama bence de o parayi denklestirmek kolay olmayacaksa, bunun yari fiyatina da gayet tatmin edici bir bisiklet bulunabilir.

Bir de olayin su boyutu var:
Bundan 3-5 sene once orta seviye TR kullanicisi icin bir bisikletin ederi 300-500du, o zaman 3000TL’ye bisiklet mi alinir?!! deniyordu.. Simdi en fazla 3000 verilir 12000 ne deniyor? :) Bunu soyleyenlerin pek cogunun da o parayi cikarabilecek gucte oldugunu; mesela bir arabaya 50.000TL’den fazla para verdigini tahmin etsem yanilmis olmam degil mi?
Yani mesele sadece oncelikler ve kafada bisiklete bicilen degerden ibaret, en azindan bu acidan bakinca iyi yolda oldugumuzu soyleyebiliriz?? :)

@Burçak Erbil

Yorumun bu kismina katilmiyorum, almanyada 4000€ biriktirmek cok kolay degil ve yasam standarti gelir gider olarak türkiyeyle bir farki yoktur. Adam ayligini alinca ayin ortasini zor getiriyor...
Avrupada para havadan yagmiyor bunuda bilmis olun...

Geri