Saniyorum yorumlarin cogu olayin Turkiye bazinda degerlendirilmesinden kaynaklaniyor. Ben sunlari da degerlendirerek daha olumlu bir yorum yapmistim:
-Bir kere 20000km tabii ki yuksek bir hedef, cok gercekci degil belki. Ama Avrupa standardinda insanustu bir olay da sayilmaz, bu gibi seyler yapan cok kisi gordum. Gunluk hayatinizin yaninda gunde ortalama 2 saat bisiklete binmek isterseniz vakit de var yer de.. Arkadasin da biraz hayalci olsa da boyle bir hedef koymasina kimse garip bakmaz.
-Ve Avrupa’daki birisi icin 4000euro bizim icin ifade ettigi kadar buyuk bir mebla degil, Polonya icin bile… (ulkesine gore yasam standardiyla kiyasladiginizda Turkiye’deki degerinin yarisina bile denk gelebilir) Ve insanlarin gozunde bisikletin degeri daha yuksek. Saniyorum yorumlari yazan herkes Turkiye’ye gore dusunuyor yalniz Avrupa’da hipermarketlerin spor reyonlarinda bile bu etikette bisikletlere rastlamak mumkun. 4000euro ortalamanin cok da ustunde bir fiyat sayilmaz. O fiyatlari gorerek nispeten iyi seviye bir bisiklet istemis olabilir arkadas?
Ama bence de o parayi denklestirmek kolay olmayacaksa, bunun yari fiyatina da gayet tatmin edici bir bisiklet bulunabilir.
Bir de olayin su boyutu var:
Bundan 3-5 sene once orta seviye TR kullanicisi icin bir bisikletin ederi 300-500du, o zaman 3000TL’ye bisiklet mi alinir?!! deniyordu.. Simdi en fazla 3000 verilir 12000 ne deniyor?

Bunu soyleyenlerin pek cogunun da o parayi cikarabilecek gucte oldugunu; mesela bir arabaya 50.000TL’den fazla para verdigini tahmin etsem yanilmis olmam degil mi?
Yani mesele sadece oncelikler ve kafada bisiklete bicilen degerden ibaret, en azindan bu acidan bakinca iyi yolda oldugumuzu soyleyebiliriz??