Scudo Sports

Bursa

1. ve 2. Beykoz GF da benzer durumdaydı. Amatör yarış duvarla başlıyor, biri bitince ardından diğeri geliyordu, neyse ki 3.'de el attılar. Daha 2. km'de yarış terk ediyordu insanlar.

Federasyon yol yarışlarında bile böyle parkur olmuyor :)

GF: Bunlar yarış olarak başlamadı aslında geçmişte, iş sonradan bozuldu. Bu yarışların amacı amatör sporculara bisikleti sevdirmek olmalı, sosyalleşme, güzel vakit geçirme, keyif alma vs.

Son düzenleme:
Scudo
O tırmanış sırasında 26.5 km/s ortalama olacağını kim söyledi? Genel olarak bütün sürüşün ortalaması olmasın o ?

O rotada Samet Bulut, Granfondo'larda kürsü kaçırmayan Gökhan Uzuntaş'ın bile ortalaması 20km/s yok. Bunlar ve bunun gibi adamlar yapamıyorsa şu forumdan bir Allahın kulu o yazdığın ortalamayı o tırmanışta çıkaramaz 😀

@Adil ÜNALDI : Hold my beer

1. ve 2. Beykoz GF da benzer durumdaydı. Amatör yarış duvarla başlıyor, biri bitince ardından diğeri geliyordu, neyse ki 3.'de el attılar. Daha 2. km'de yarış terk ediyordu insanlar.

Federasyon yol yarışlarında bile böyle parkur olmuyor :)

GF: Bunlar yarış olarak başlamadı aslında geçmişte, iş sonradan bozuldu. Bu yarışların amacı amatör sporculara bisikleti sevdirmek olmalı, sosyalleşme, güzel vakit geçirme, keyif alma vs.

Olay bu işte 👍🏻 katılıyorum hocam.. Bu GF nin tanımını, bunun yüklenicisi ya da danışmanları bilmiyor mu? Ya da çok uçuk seviyedeler de, bu yokuşları dinlenik nabızla çıkıyorlar da, hani biz dün başlamışız bu spora gibi bir parkur ? Yani sizi hariç tutuyorum ama bizim gibi meslek olarak bisiklet sporu ile uğraşmayan, hayatının büyük bölümünde bisiklet olmayan ve takvim takvim yarış programı peşinde, aylık ya da yıllık planlar yapmayan insanlar için ; değil o zaman...işi egosantrik mevzulara sokup, "çıkamıyorsan katılmayacaksın, ağlamayacaksın,..." gibi ötenler de olmuyor değil.. Böyle tipler katılacaksa zaten benim gibi insanların ne işi var bu turlarda? 😏

Sert yarış isteyen Fed yarışlarında elit koşsun, 4 tane kıta takımı var :)

3 kez Beykoz GF koştum, ilk ikisinde en arkada çıktık arkadaşlarla, çok eğlendik. Gırgır, şamata, finişe girdik güle oynaya, finisher madalyamızı aldık, güzel anılarla kazaya karışmadan eve döndük 🥰 Bursa yarışına da gidersem en arkadan çıkarım :)

1708413480755.jpeg

1708413500205.jpeg

Ya şimdi benim kendi kendime bi canım sıkıldı, moralim bozuldu ama genel bir eleştiri durumu olduğunu görünce de bi yandan hafifledi bu duygularım. Ben şurda kendi çapında düşük seviyelerde bi bisikletle nerdeyse 35'ine gelmiş, beyaz yaka çalışan, ailesinden arta kalan zamanında sürüşler yapmaya çalışan biriyim. Zaten 30'dan sonra başladım binmeye, öyle derece falan kovalayacak ne halim var ne niyetim. O yüzden de kalkıp profesyonellerle takılmaya çalışmıyorum zaten, dedim ki şurda 150-200 km mesafede güzel tatlı bi granfondo var gideyim yarış ortamı göreyim şöyle bi, bi ufak heyecan yaşayayım, oğlum da gelsin eşimle beraber "bastır babuş" diye tezahürat yapsın, keyifli bir anımız olsun. Bunu mu reva gördünüz ben ve benim gibilere ey organizatörler :( İnşallah bu tırmanışı gören İstanbul granfondo organizatörleri 'bizim neyimiz eksik diyerekten' tekrar Yüşa'dır Yoros'tur düşünmeye başlamaz :( :(

Bu arada, aklıma takılan ve canımı sıkan bir diğer konu da şu mesafeler. Yav, adı granfondo olan bir yarış neden 100 km olmaz? Yani anladık 120 km'lik granfondolar geride kaldı artık günümüzde ama Strava bile 100 km diyor granfondoya. Yemeyip içmeyip yarışa katılıyorsun, 100 km'lik bir granfondo kaydın olmuyor mesela. Bunun daha vahimi; 5K koşu yarışına katıldım geçen sene, start - finiş kayıt aldım 4,97 km tuttu. Pazar günkü Winter Run'a katılanlara bakıyorum kayıtlar hep 9,97, 9,98 km :)

Güzelim şehir de bu kadar kötü bir rota olabilirdi.amatörün kelime anlamını bilmedikleri kesin. Bu kısa parkur içinde defalarca %10 aşan intervaller ile dolu. Sonra tersten Gündoğdu çıkaracaksın. Bu yokuşun ilk 2 km inanılmaz sert 300 watt ile 10 km civarı gidersin anca. Olacağı yarışçıların çoğu eline alacak bisikleti , hatta o yorgunluk ile kilidi takıp çıkaramayıp düşecek. Peki tandem , paralimpik ve 50 yaş üstü insanlar burada ne yapacak. Yokuş bitiminden sonra finishe çok mesafe var. Vs vs bu gran fondo olmaktan. Çıkmış. Emin olun yabancı sporcuların olduğu bir yarış olsa federasyon bu yokuşu çıkartmaz,

Gerek uzun gerekse de kısa parkur için yapılan yorumlardan hareketle yarış h.sonu c.tesi günü Dağyenicede yapılacak ultra koşuya gidecek gibiyim.

• Hahaha
Tepkiler: Adil ÜNALDI
İnşallah Yakın zamanda çıkarım kısa parkuru yaparım buraya atarım.

@selim82 senin gibi düzenli süren biri bile 30 ortalamaları anca görür tahminimce. 26 km/h yarış süpürge süresi olduğunu düşünürsek, çok kişinin daha başlamadan bırakacağı bir yarış olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
@selim82 senin gibi düzenli süren biri bile 30 ortalamaları anca görür tahminimce. 26 km/h yarış süpürge süresi olduğunu düşünürsek, çok kişinin daha başlamadan bırakacağı bir yarış olacaktır.
Neyse artık yaşayarak öğrenmek istiyorsa organizasyon öyle yapsın. Çok sert bir parkur. Eğimlerin hepsi dik sonuncu değil sadece. Pestil olur millet

12-32 rubleyi (11)13-34'le değiştim, muhtemelen 32. kilometredeki Gündoğdu rampasına kadar süpürülürüm ama en azından ondan önce 10. kilometrede Hasköy'deki, sonra da 23. kilometreler civarında Güzelyalı'daki tırmanışları en azından bi tık daha rahat çıkarım artık :)

Yav valla şaka maka 32. kilometreye benim gelişim normal şartlarda 1 buçuk saat, hadi yarış atmosferi adrenalin madrenalin derken kastım sıktım olsun olsun 1 saat 20 dakika, kesin süpürülüyorum oraya gelene kadar :D

12-32 rubleyi (11)13-34'le değiştim, muhtemelen 32. kilometredeki Gündoğdu rampasına kadar süpürülürüm ama en azından ondan önce 10. kilometrede Hasköy'deki, sonra da 23. kilometreler civarında Güzelyalı'daki tırmanışları en azından bi tık daha rahat çıkarım artık :)

Yav valla şaka maka 32. kilometreye benim gelişim normal şartlarda 1 buçuk saat, hadi yarış atmosferi adrenalin madrenalin derken kastım sıktım olsun olsun 1 saat 20 dakika, kesin süpürülüyorum oraya gelene kadar :D

gündoğdu yokuşuna kadar gelebilen yokuşun başında direkt inip en az 200 mt yürümesi lazım. O tempo ile yokuşun başı gerçekten yapabilenler için zaten direkt madalyayı takın boynuna. Oturarak çıkamadım bisiklet ön kaldırdı. Bir korku geldi ve ayağa kalkamadım, düşüyordum. Sonra da binecek yer bulana kadar da binemedim. 150-200 mt yürümüşümdür. Sonra çok fazla köpek var. Bu pazar yeniden denemek için çıkacağım. Ama şu olabilirdi rotada mudanya dan kurşunluya dönüş olmaz devam edilseydi o ilk rampayı devre dışı bırakabilirlerdi. Orada dökülen motivasyonu düşen ve bırakan çok kişi olacak :/
Ekleme
Bahsettiğim yeri aşağıda işaretledim.
1709195956928.png

Ne kadar doğru bilmiyorum ama içinde olduğum whatsapp grubunda ki Bursa'lı arkadaşlar rotanin başlangıcının bitiş noktası ile değişeceğini yazdılar. Yani rota tam tersten başlayacak.

gündoğdu yokuşuna kadar gelebilen yokuşun başında direkt inip en az 200 mt yürümesi lazım. O tempo ile yokuşun başı gerçekten yapabilenler için zaten direkt madalyayı takın boynuna. Oturarak çıkamadım bisiklet ön kaldırdı. Bir korku geldi ve ayağa kalkamadım, düşüyordum. Sonra da binecek yer bulana kadar da binemedim. 150-200 mt yürümüşümdür. Sonra çok fazla köpek var. Bu pazar yeniden denemek için çıkacağım. Ama şu olabilirdi rotada mudanya dan kurşunluya dönüş olmaz devam edilseydi o ilk rampayı devre dışı bırakabilirlerdi. Orada dökülen motivasyonu düşen ve bırakan çok kişi olacak :/
Ekleme
Bahsettiğim yeri aşağıda işaretledim.
315214 dosyayı görüntüle
Kurşunludan Gündoğdu çıkışını mi diyorsun? Gerçi oraya yeni yol yaptılar. Oradan çıkmak kolay. Asıl eski yoldan, kahvehanenin yanından başlayan yol var. Orası çok daha güzel. Adama hayatı sorgulatır.

Şu sürüşte mevcut orası.

(link)

IMG_20240229_114550.jpg

IMG_20240229_114531.jpg

Kurşunludan Gündoğdu çıkışını mi diyorsun? Gerçi oraya yeni yol yaptılar. Oradan çıkmak kolay. Asıl eski yoldan, kahvehanenin yanından başlayan yol var. Orası çok daha güzel. Adama hayatı sorgulatır.

Şu sürüşte mevcut orası.

(link)

315215 dosyayı görüntüle

315216 dosyayı görüntüle

evet abi kahvenin yanında ki çıkışı diyorum. O kısım gerçekten bacak-kas-moral-psikoloji-vites-kulak hiçbir şey için sağlıklı değil.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Neden o rotada ısrar ediliyor hala abi? Hafta sonu kurşunlu - Mudanya civarı trafik zaten çok hareketli olacak, bir de her çıkışın bir de inişi olacak.. Gün doğdu dan kurşunlu ya inen eski yol yine sıkıntılı.. inerken de bisikleti elimize alırız 😅 kimisi açıktan kimisi dardan virajlar,inişler de sıkıntı.. Değişeceği ile ilgili %100 karar alınacak denildi de, bu sadece tersten dönülecek rota mı olacak 😊

Neden o rotada ısrar ediliyor hala abi? Hafta sonu kurşunlu - Mudanya civarı trafik zaten çok hareketli olacak, bir de her çıkışın bir de inişi olacak.. Gün doğdu dan kurşunlu ya inen eski yol yine sıkıntılı.. inerken de bisikleti elimize alırız 😅 kimisi açıktan kimisi dardan virajlar,inişler de sıkıntı.. Değişeceği ile ilgili %100 karar alınacak denildi de, bu sadece tersten dönülecek rota mı olacak 😊

birde şunu fark ettim. O yol çok yoğun neredeyse 1 gün kapatılması tepkiye sebep olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
birde şunu fark ettim. O yol çok yoğun neredeyse 1 gün kapatılması tepkiye sebep olmaz mı?

Olmaz mı? Burada 1 günlük Cumhurbaşkanlığı turu ayağı için trafik felç oldu, "bisikletli başgan"ı linç ettiler.

Olmaz mı? Burada 1 günlük Cumhurbaşkanlığı turu ayağı için trafik felç oldu, "bisikletli başgan"ı linç ettiler.

İnsanımız bu medeniyete ulaşamadı ne yazık ki. Eşek gibi çalışmaya gelmişiz. Bari birşeyler başarsak... Uyumaya devam :uyku::uyku::uyku:

Şu güzelim şehirde ne güzel rotalar varken böylesi bir güzergahı yarış için seçmek bu sporun gelişmesine, katılımın artmasına vurulacak bir darbedir.
Revize edilmesini dört gözle bekliyoruz....

Geri