Scudo Sports

Bursa

Scudo
Selamlar forum dışı bir arkadaşım için Bursa'da bisikletini götürebileceği tamir ve bakım yaptırabileceği dükkan/iş yeri öneriniz var mı?

Canda Oyuncak
(0224) 452 96 66

(link)
@MakRo

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve MakRo
Selamlar forum dışı bir arkadaşım için Bursa'da bisikletini götürebileceği tamir ve bakım yaptırabileceği dükkan/iş yeri öneriniz var mı?
DR Bisiklet. Mesut var orada, kendide bisiklete aktif biniyor. İşçiliği çok iyi tavsiye ederim.

Arkadaşınız nerede oturuyor? Gerçi çok da farketmez, metroya binip İhsaniye metro istasyonunda inerse Dr. Bisiklet mağazasını görecektir.
Mesut usta sağolsun, şu an Bursa'daki en çalışkan ve düzgün ustadır 🧿

@cazci abimizin tavsiye ettiği Cand Bisiklet de aynı mekanın ikinci şubesidir. O dükkanın başındaki Ramazan usta da gayet iyi ve eski bir usta ve bisikletçidir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Yukarıda @Özcan dostumun söylediği gibi Ramazan iki dükkanın işletmecisi. Canda'ya teknik servis olarak şube açtı.Yanılmıyorsam yaz sonu orayı bırakacaktı...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve amasseia
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Kendisi Bursa merkezde durmuyor. Merkeze geçtiğinde bırakabileceği yer sormuştu, bende onun için sordum. Ayrıca kendisine Esat Usta'yı söylemişler unutmuş kim olduğunu aklıma sonradan Raşit Cumhur Abi geldi ona da sorunda kendisi de hatırladı. Artık hangi tamirciye bırakacağını bilmiyorum.

Denizli için konuşayım geçtiğimiz gün bir jant işi için 4 farklı mağaza gezdim. "Ben bunu yapmam" ile başladım, diğer esnaf uğraştırıcı iş diye 3500 lira masraf çıkardı diğeri 2500 dedi en sonuncu sıkıntı yok dedi. En sonunda kendim evde oturdum azıcık kurcalama ve internet ile çözdüm cillop gibi oldu. Yerel esnaf sayesinde ustalığım gelişti. Hidrolik dolum kiti, akort sehpası ve pressfit göbek için çıkartma-takma aparatı alırsam temelde eksiğim kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Jant akordu için gittiğimde Ramazan Usta yoktu başka biri vardı muhtemelen ismini söylediğiniz kişiydi.

Jantı verdim 5-6 dakika sonra oldu dedi, şaşırdım, ücretini ödeyip jantı eve götürdüm.

Jantı montajladiğımda jant yine hem dikey hem de yatay olarak sekmeye devam ediyordu.

Hemen aradım ve jantın tamir edilmemiş olduğunu ancak ücretini benden tamir edilmiş gibi alındığını söyledim.

Bu kadar olur, daha olmaz cevabını aldım. Biraz sinirlenip tamir edilmemiş birşeye neden ücret istenildiğini söyledim ve biraz tartıştık. Neticede ücreti iade etmelerini istedim, bir müddet daha tartışmadan sonra ücreti iade ettiler.

Ramazan Usta'yı bulamadıktan sonra daha da uğramadım Dr. Bisiklet'e. Bir zamanlar Ramazan Usta bizzat ilgileniyordu, o zamanlar hiçbir sıkıntı yaşamadım ve tüm sorunlarım eksiksiz giderilmişti.

Jant akordu için gittiğimde Ramazan Usta yoktu başka biri vardı muhtemelen ismini söylediğiniz kişiydi.

Jantı verdim 5-6 dakika sonra oldu dedi, şaşırdım, ücretini ödeyip jantı eve götürdüm.

Jantı montajladiğımda jant yine hem dikey hem de yatay olarak sekmeye devam ediyordu.

Hemen aradım ve jantın tamir edilmemiş olduğunu ancak ücretini benden tamir edilmiş gibi alındığını söyledim.

Bu kadar olur, daha olmaz cevabını aldım. Biraz sinirlenip tamir edilmemiş birşeye neden ücret istenildiğini söyledim ve biraz tartıştık. Neticede ücreti iade etmelerini istedim, bir müddet daha tartışmadan sonra ücreti iade ettiler.

Ramazan Usta'yı bulamadıktan sonra daha da uğramadım Dr. Bisiklet'e. Bir zamanlar Ramazan Usta bizzat ilgileniyordu, o zamanlar hiçbir sıkıntı yaşamadım ve tüm sorunlarım eksiksiz giderilmişti.
Akort konusunda esat usta iyi tavsiye ederim. Kendim 6 saat uğraşıp yaptığım akortla aynı hassasiyette iş çıktı ki ortalaması daha iyiydi.

Yukarıda @Özcan dostumun söylediği gibi Ramazan iki dükkanın işletmecisi. Canda'ya teknik servis olarak şube açtı. Yanılmıyorsam yaz sonu orayı bırakacaktı...
Ramazan abi artık canda da değil. Karaman da ki şubede duruyor.

Bu arada Mesut usta ay sonu işi bırakıyormuş. Elektrikli bisikletler konusundaki bilgi birikimini kullanabileceği bir otomotiv firmasıyla anlaşmış.

Bu arada Mesut usta ay sonu işi bırakıyormuş. Elektrikli bisikletler konusundaki bilgi birikimini kullanabileceği bir otomotiv firmasıyla anlaşmış.

Demeeeee
valla üzüldüm. Bir ara uğrayıp sohbet etmeye gitmek lazım

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Esat abiye zamaninda tamamen 8 cizen agir kazali bi jant goturdum. Onu bile fisek gbi yapti sagolsun. Token marka bu arada kullaniyorum hala tik yok merak eden varsa.
Gerci 3 senedir doğru durust bisiklete dahi binemiyorum. :(

Yavuz Bisiklet, Yavuz abi var. Kendisi eski MTB sporcusu zaten tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Çarşamba günü Gündoğdu'ya tırmandık. Benim ilk tırmanışımdı. Tırmanış sonrasında inip eve geri dönerken git gel toplamda 50 km yaptım. Çok daha uzun km'ler sürdüğümü hatırlıyorum. Çok daha dik yerlere tırmandığımı hatırlıyorum (Atlas gibi) Ama bu kadar halsiz düştüğümü ve bacaklarımı oynatamayacak hale geldiğimi hatırlamıyorum.

Aynı gün 5 saat araç sürüp tatilden dönmüştüm. 10 dakika dinlenip yola çıktım. Bir de yemeği en son 10-12 saat önce yemiştim. Bunlar mı etkilemiştir yoksa burası Atlas'tan daha mı sert?

Bildiğin dizim son 3-4 km hareket edemedi ya kendimi yere atacaktım atletler gibi 😀 Yeni kendime geldim.

Çarşamba günü Gündoğdu'ya tırmandık. Benim ilk tırmanışımdı. Tırmanış sonrasında inip eve geri dönerken git gel toplamda 50 km yaptım. Çok daha uzun km'ler sürdüğümü hatırlıyorum. Çok daha dik yerlere tırmandığımı hatırlıyorum (Atlas gibi) Ama bu kadar halsiz düştüğümü ve bacaklarımı oynatamayacak hale geldiğimi hatırlamıyorum.

Aynı gün 5 saat araç sürüp tatilden dönmüştüm. 10 dakika dinlenip yola çıktım. Bir de yemeği en son 10-12 saat önce yemiştim. Bunlar mı etkilemiştir yoksa burası Atlas'tan daha mı sert?

Bildiğin dizim son 3-4 km hareket edemedi ya kendimi yere atacaktım atletler gibi 😀 Yeni kendime geldim.
Gündoğdu okadar çok dik bir tırmanış değil. Muhtemelen araba yolculuğu, uzun süre yemek yememiş olman farkına varmamış olsanda seni enerjisiz bırakmış. Üzerine tatilden dönmüşsün, bayağı bir süre sürüş yapmamış olmalısınız. Bisiklet sporu biraz acaip , misal 3 gün sürme form aşağı doğru yol almaya başlıyor.

Yine de Gündoğdu fena değildir. 6.3 km boyunca 4.5 ortalama eğim dinlenmeye pek fırsat vermez.
Ayrıca bir süredir sert poyraz esiyor kafadan. Belki de rüzgar sersemletmiştir. Daha dün akşam fena dövdü poyraz beni :)
1723790656324.png
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Geri