tunsef
Aktif Üye
- Tepki
- 793
- İsim
- Tuncay Sefer
Hocam mesajınızı sabah yola çıkmadan gördüm. Alaçam rotasını iptal ettim. İyikide etmişim. Yaklaşık 61 km Uludağ levhalarını takip ederek Yenişehir’den merkeze sürdüm. Ekmek su içecek ihtiyaçlarımı gidererek tırmanmaya başladım. Ama erken davranmışım. Yukarı çıkarken birçok market varmış. Hava yer yer çok sıcak, yeryer kapalı, rüzgarlıyfı. 4 kez mola vererek sarıalan kamp ve teleferik alanına geldim. Burada turladım. Hava kararmaya yakın görevliler ayı tehlikesi olmayan bir nokta gösterdiler . Çadırı kurdum.yemeği yedim vs derken tam yatıcam Ama şişme matım hava kaçırmaya başladı.gözümü kararttım etrafta bir barakanın çaldım kapısını. Allah razı olsun bir hacı abi açtı . Durumu anlattım bana. Kocaman şilte verdiler. Kıyafet kalın yedek almıştım.giyinip girdim tulumun içine. Sabah yani şimdi 4 civarı uyandım. Uyku tutmuyor şimdide. Hava aydınlatınca oteller bölgesi Çobankaya yapıp Yenişehir’e dönüşe geçicem. Resim vs sonra eklerim. İlginize teşekkür ederim.@runaway60 gerçi geç oldu, mesajımı okur musun bilemiyorum. Ama çok çok iyi kondüsyonun yoksa Alaçam tarafından çıkmaya çalışma.
Hatta kondüsyonun olsa bile çıkma. Yanında daha önce o bölgeye çıkmış, rehberlik edecek birisi olmadan deneme bile. Saat geç olsa bile
kamp atıp ertesi gün devam ederim gibi fikirlere sakın girme.
Zirve bölgesinde halen kar var. Geceleri eksi derecelere düşüyordur. Donmazsın ama sabaha kadar ayakta titrer, hastanelik olursun.
O bölgede her yerin birbirine benzemesi, döneceğin her köşenin bir uçuruma açılması, aniden çöken sis ile kaybolman çok olası riskler.
Gücün varsa Bursa merkeze gel. Sonra asfalt yoldan çıkabildiğin kadar yukarı çık. Yeter dediğin yerde ise yokuş aşağı Bursa'ya in ve kamp yapacaksan merkezde yap. Ve yarın durumunu buradan bildir, bizi haberdar et.
Alıyorlar diye biliyorum. Hatta son gidişimce bakacakta bisiklet ile gezen bir çift görmüştüm.teleferik'e bisiklet ile alıyorlar mı arkadaşlar bilgisi olan var mı? veya belli bir saatte mi alıyorlar
9 Ocak 2022 tarihinde yayınlanmış bir haberden alıntı..teleferik'e bisiklet ile alıyorlar mı arkadaşlar bilgisi olan var mı? veya belli bir saatte mi alıyorlar
Teleferik hattının ve istasyonların yenilenmesi çok güzel bir gelişme, ancak fiyatlar daha düşük olabilirdi. Teleferik fiyatları Uludağ'ı yılda birkaç defa dağı ziyaret edenler için kabul edilebilir olsa da, her ay birkaç defa Uludağ'a gidip gelen Bursalılar tarafından oldukça pahalı bulundu. Yeni fiyatlardan en çok bisiklet severler etkilendi. Zira Uludağ'a bisikletinizle beraber teleferikle çıkmak istiyorsanız 12 – 17 saatleri arasında 35 TL teleferik ücreti + 60 TL bisiklet ücreti ödemek durumundasınız. Neyse ki 09-12 ve 17-21 saatleri arasında bisiklet için 35 TL ücret alınıyor.