Scudo Sports

Bursa

Bisiklet sporunda yerinizde saymak ve hatta başladığınız noktadan geriye gitmek istiyorsanız BBK'nın turlarını öneririm. Bir sefer çocukluk arkadaşımın yoğun isteği üzerine katıldım. Neredeyse inip, yürüyecektim. Başlarındaki bisiklet kullanmaya çalışan arkadaşın da kullanmakta olduğum ekipman üzerinde bana yapmış olduğu yorumda hayret vericiydi. Değişik kafalar yaşanıyor.

Scudo
Bisiklet sporunda yerinizde saymak ve hatta başladığınız noktadan geriye gitmek istiyorsanız BBK'nın turlarını öneririm. Bir sefer çocukluk arkadaşımın yoğun isteği üzerine katıldım. Neredeyse inip, yürüyecektim. Başlarındaki bisiklet kullanmaya çalışan arkadaşın da kullanmakta olduğum ekipman üzerinde bana yapmış olduğu yorumda hayret vericiydi. Değişik kafalar yaşanıyor.

En gıcık olduğum bisikletçi tipi.. Bu hafta sonundaki turda da vardı.. Adamda power metreli ayna kol, titreşimi absorbe edici bağlantı noktaları olan karbon bir kadro ve asgari ücretin bile almaya yetmeyeceği kilitli pedal ayakkabısı almış ama yok sendeki lastik seçimi hatalı, yok senin kask seçimin yanlış mtb kullanıyorsun ama bu kadar ince lastiği neden taktın, saçmalamışsın gibi sağa sola kusan tipler.. Yarışa katıldın mı hiç diyorsun? Yok.. Geçmişte bana da denk gelmişti bu tarz sorular, umrumda değil..

Size bu konuda kesinlikle hakısınız. Tanışmak ve topluluk ile sürmek nasıl bir duygu onu yaşamak için gittik. Muhtemelen bir daha katılmayacağız. Benden daha kötüleri ile kendi sınırlarımı zorlayamam :(

En gıcık olduğum bisikletçi tipi.. Bu hafta sonundaki turda da vardı.. Adamda power metreli ayna kol, titreşimi absorbe edici bağlantı noktaları olan karbon bir kadro ve asgari ücretin bile almaya yetmeyeceği kilitli pedal ayakkabısı almış ama yok sendeki lastik seçimi hatalı, yok senin kask seçimin yanlış mtb kullanıyorsun ama bu kadar ince lastiği neden taktın, saçmalamışsın gibi sağa sola kusan tipler.. Yarışa katıldın mı hiç diyorsun? Yok.. Geçmişte bana da denk gelmişti bu tarz sorular, umrumda değil..

Ne yazık ki bencillik ve küçük görme konusunda neden ve nasıl bilmiyorum ama uzman bir millet olmaya başladık. Herkes kendi bütçesinde en iyisine sahip olmaya çalışıyor. Yanıma 100k tl lik bisiklet ve bir o kadarlık ekipman ile gelip saçma sapan bir üslup ile konuşma yapan arkadaşın yüzüne dahi bakmıyorum. Her ne kadar o konunun uzmanı dahi olsa. Doğru veya yanlış, hoşlanmıyorum bu tiplerden :(

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
BBK kendi içlerinde düzenli keyif turu yapan Bursa çevresindeki ender bisiklet topluluklarından, performans amacı gütmeden kendilerince gezip dolaşabilen, sosyal sorumluluk projelerine destek veren bir ekip. Geçenlerde Kobidost geldi Kocaeli'den Bursa'ya çölyak farkındalık turu yapıldı Dürdane rampasında Kocaeli'den gelen misafirleri ağırladılar, kestane şekeri ikramı ile hoş sohbetli bir gün geçirerek ertesi gün misafirleri Balıkesir'e uğurlayarak Bursamızı iyi bir şekilde temsil ettiler. Bu akşam Çanakkale bisiklet topluluğu Çabis Çanakkale'den Samsuna giderken Bursa'ya uğrayacak Bursa Tur komitesini temsilen Ben ve Bursa Bisiklet Kulübü'nden arkadaşların katılımı ile misafirleri karşılayacağız. Daha fazla birşeyler yazmaya gerek duymuyorum...

Serdar. Adamın maddi gücü vardır almıştır ona kimse bir şey diyemez. Senin olsa sen de alırsın. Şimdi ben de sana mı laf söyleyeyim karbon jantları var gelip benimle sürüyor falan diye. Peki şunu soruyorum adam yapmış olduğu teknik yorumlarda haklı mıydı, değil miydi? Eğer haklıysa sen bu koşulda adama karşı ön yargılı olmuş oluyorsun. Orada o şahısla aynı kalitede ekipmanlara sahip olup bulursan yine de bu şekilde düşünecek miydin? Örneklendirme yapmam için müthiş bir cümle kurmuşsun. Bursa bisiklet kulübü'nün bahsi geçen turuna gittiğimde başındaki şahıs da kullanmış olduğum vahoo yu gösterip ya böyle pahalı şeyler kullanıyorsun ama yarışa giriyor musun hiç derecem var mı diye sormuştu. Bu hayatımda duymuş olduğum en kompleksli cümledir. Bu demek oluyor ki; Ben ömrü hayatım boyunca çalışsam antrenman yapsam ki yapamam o kadar kendimi sıkamam o zorluğa gelemem, gelsem yine de senin gibi olamam. O yüzden senin yanında, seninle,birlikte sürerken kendimi mutlu ve rahat hissetmiyorum. Haset içerisinde boğuluyorum. Bu yüzden de sana nereden saldıracağımı, nereden vuracağımı bilmiyorum. Kendi iç dünyamı rahatlatmak, biraz olsun kendi kendime bir şeyler yaptığımı kanıtlamak için bu tür ekipmanlar üzerinden saçma cümleler kurarak seninle diyaloğa girmeye çalışıyorum. Sevgili kardeşim Serdar satırlarıma şu cümleyle son veriyorum. çalışan kazanır konuşan değil. Az laf çok iş.

İmza
Bir dost

Merhaba,

Gemlik'ten selamlar. Bu işe yeni gönül vermiş bir arkadaşınız olarak, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler, iyi günler.

/sehir-tur-bisikleti-secim-rehberi.162816/page-198#post-2604009

Serdar. Adamın maddi gücü vardır almıştır ona kimse bir şey diyemez. Senin olsa sen de alırsın. Şimdi ben de sana mı laf söyleyeyim karbon jantları var gelip benimle sürüyor falan diye. Peki şunu soruyorum adam yapmış olduğu teknik yorumlarda haklı mıydı, değil miydi? Eğer haklıysa sen bu koşulda adama karşı ön yargılı olmuş oluyorsun. Orada o şahısla aynı kalitede ekipmanlara sahip olup bulursan yine de bu şekilde düşünecek miydin? Örneklendirme yapmam için müthiş bir cümle kurmuşsun. Bursa bisiklet kulübü'nün bahsi geçen turuna gittiğimde başındaki şahıs da kullanmış olduğum vahoo yu gösterip ya böyle pahalı şeyler kullanıyorsun ama yarışa giriyor musun hiç derecem var mı diye sormuştu. Bu hayatımda duymuş olduğum en kompleksli cümledir. Bu demek oluyor ki; Ben ömrü hayatım boyunca çalışsam antrenman yapsam ki yapamam o kadar kendimi sıkamam o zorluğa gelemem, gelsem yine de senin gibi olamam. O yüzden senin yanında, seninle,birlikte sürerken kendimi mutlu ve rahat hissetmiyorum. Haset içerisinde boğuluyorum. Bu yüzden de sana nereden saldıracağımı, nereden vuracağımı bilmiyorum. Kendi iç dünyamı rahatlatmak, biraz olsun kendi kendime bir şeyler yaptığımı kanıtlamak için bu tür ekipmanlar üzerinden saçma cümleler kurarak seninle diyaloğa girmeye çalışıyorum. Sevgili kardeşim Serdar satırlarıma şu cümleyle son veriyorum. çalışan kazanır konuşan değil. Az laf çok iş.

İmza
Bir dost

Ekonomik mevzular işin içine girerse, bu işin sonu yok zaten abi.. Hem parası var hem bilgiliyse hele, ona hiç lafım yok... Benim derdim, dert edindiğim de değil de, kızdıran şey, sanki biz kepçe operatörüyüz de bize bisiklet topla demişler de bisikletin b sinden anlamıyoruz tribi atanlar.. Konu, takvim takvim gün gün yarış gündemine katılmak için uğraşmıyorsan, özel diyetisyen veya antrenörün hatta sponsorun yoksa bu iş zevk işi.. Aynı konu otomobil tercihlerinde de oluyor. Bursada, Podyum, bademli, vs gibi gözde muhitlerde bakıyorum herkes aynı otomobilden almış. Tomarla para verip aynı donanım ve motor kombinasyonunda otomobiller için dökülen o kadar para hiç benim için. Öznel, kişisel, sürüden ayrı karakterde bir otomobil, alırken de kullanırken de üzerine düşünülmüş bir tercih her zaman daha değerlidir. Şimdi bisiklet için de sırf trek diye, sırf dura ace diye işi biliyor olunmuyor.. Bunu kendimi de dahil ediyorum ama ot da değiliz.. Benim altımda 5 kg bisiklet olsa ne olur? Akıl almaksa alırım, forumda da var 3-5 kişi, karbon malzeme konusunda tadını kaçırıyorlar insanın ama kaç tane karbon kadroya bindi, sele borusunu çelik yerine karbon ile değiştirdiğinde nasıl bir tecrübe yaşadığını paylaşmaya gelince donup kalıyor.. Anca çamur atmaya konuşuyor.. Aynı adama tecrübelerini anlat sabaha kadar dinlerim diyorum ama niyetin eziklemek ve af sokmaksa yine aynı şeyi diyorum, umrumda değil.

Cem Abi maşallah diyerek başlayayım. Bu başlığa hastayım. Fotoğrafta sağdan en öndeki arkadaş mahzun bir duruş atmış. Arkadaşı görende benimle takılıp saatte 15 km hızla yol almış sanar. Gerçi o kadar yavaşta değilim. :)

@necmeddin kardeşim, güzel görüşlü temiz kalpli insan, teşekkürler..
O öndeki arkadaş (lacivert montlu ise) bugün pedal çevirmedi. @sadi imren dostumuz @selim82 arkadaşımızın Antalya Granfındosunda 3.lüğü için pasta keserken masamıza konuk oldu...
Beni sorarsan yaş ilerleyip türlü sağlık sorunları artınca " artçı" olmaya başladım. Gençlerle aşık atılmıyor ve 45 -50 sonrasında performans her yıl ortalama %5 geriliyor. Metabolizma yavaşlıyor, yağ yüzdesi artıp kas kütlesi azalıyor...
Ama çok çalışıp hırs azimle arayı kapatmakta kolay değil..

Cem Abi maşallah diyerek başlayayım. Bu başlığa hastayım. Fotoğrafta sağdan en öndeki arkadaş mahzun bir duruş atmış. Arkadaşı görende benimle takılıp saatte 15 km hızla yol almış sanar. Gerçi o kadar yavaşta değilim. :)
O sağ baştaki Mahsun Kırmızıgül benim çocukluk arkadaşım. 😬 Beni en kısa sürede çileden çıkarma rekoru kendisinin elinde. Hatta bi'kaç mesaj önce BBK turuna hatırı için katıldığımı söylediğim şahıs kendisidir. 🤣 @sadi imren de kendisini iyi tanıdığı için tam zıt ve en uzak köşesine oturmuş zaten. Şaka bir yana tanıdığım en temiz kalpli, iyi insanlardan birisidir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
O sağ baştaki Mahsun Kırmızıgül benim çocukluk arkadaşım. 😬 Beni en kısa sürede çileden çıkarma rekoru kendisinin elinde. Hatta bi'kaç mesaj önce BBK turuna hatırı için katıldığımı söylediğim şahıs kendisidir. 🤣 @sadi imren de kendisini iyi tanıdığı için tam zıt ve en uzak köşesine oturmuş zaten. Şaka bir yana tanıdığım en temiz kalpli, iyi insanlardan birisidir.
Türkiye geneli itibarıyla Bursalı bisikletliler bisikletin hakkını veriyor. Uludağ başlığı olsun ,bu başlık olsun hem canlı hemde samimi geliyor. Yaz kış devam eden bir spor disiplini ve bisiklet kültürü oluşmuş.
Resimler ise benim için ayrı bir şölen. Bu arada @Şerif Feridun hocam uzun zaman oldu görsel şölenle bu başlığı şenlendirmeyeli. Afiyettesinizdir İnşallah. :harika:
@Özcan abi kışın bir dünya kış sergisiyle başlığı bezemiştiniz. Maşallah tüm çekimler kartpostal gibiydi. Bahar moduna geçin artık. Yemyeşil doğa resimleri bekliyorum.:)

Bursa şehrinde " Bisiklet " denilince akla gelen ilk isimdi...
Çoğumuz üzerinde emeği olup camia içinde çok sayılıp sevilirdi...
Ertan AYÇETİN ağabeyi saygı ve özlemle anıyor ve onun ruhuna bir tur düzenliyoruz.
Uygun olan herkesi bekliyoruz...
(link)

Herkese merhabalar,

Pazar günü teknik servisi çalışan tanıdığınız güvenilir bir yer var mı acaba? Aydın bisiklete geldim şehir dışından ancak teknik servisinin pazar günü çalışmıyor olduğunu öğrendim.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse minnettar olurum.

IMG-20220515-WA0029.jpg

IMG-20220515-WA0026.jpg
Ertan AYÇETİN ağabeyi andık. Dualar ettik, ruhu şad olsun...
@RoninRider , acil bir durum yok ise yarını bekleyiniz. Bugün açık bir yer olacağını sanmıyorum.
Bizim çözebileceğimiz bir sorun ise yardımcı olalım...

Son düzenleme:
287966 dosyayı görüntüle

287964 dosyayı görüntüle
Ertan AYÇETİN ağabeyi andık. Dualar ettik, ruhu şad olsun...
@RoninRider , acil bir durum yok ise yarını bekleyiniz. Bugün açık bir yer olacağını sanmıyorum.
Bizim çözebileceğimiz bir sorun ise yardımcı olalım...

Öncelikle başınız sağolsun. Rahmetler diliyorum.

Acil bir durum yok. Haftaiçi tekrar görüşeceğim belki aydın bisiklet ile. Çok teşekkür ederim yine de. Çok sağolun.

Geri