Scudo Sports

Bursa

Bak furkan söyle anlatayım sana kabaca daha bilincli karar alman inlemen için. mosso iyidir kron iyidir hepsi iyidir amma velakin ki öyle degildir. Bisiklet aynı masaüstü bilgisayara benzer yani telif hakkı etiket üzerinden bir firma kadrosunu üretir hatta onu bile baska firma üretiyor olabilir ve üzerindeki tonanımı farklı firmalardan temin eder. Yani toplama bilgisyar gibi yada bi bilgisayar exper olsun ama içindeki ram kingstondur yada baska bir markadır bu rami exper üretmez . Temin eder birlestirir kendi karını koyar üstüne ve pazarlar.

Yani demem o ki markalara takılma biraz arastır ve donanımları azda olsa ögren sitede vites kısmında olabilir yada kabataslak sıralayım ben sana mtb sınıfında tourney en alttır altus-acera-alivio-deore-slx-xt-xtr gibi sıralanır aralardada kodu belli fakat isimlenmemiş ürünlerde mevcuttur ki onlarda alt ürün deildir hem yolda hem mtbde kullanılan eskiden lx vardı mesela deore slx arasında falan gibi.Bunlar shimano ürünleridir.

Birde yaygın olan sram vardır onda zaten kücükten büyüge sayılarla sıralanır x3-x4-x5-x7-x9-x0-xx falan gibi yani senin bir bisiklette incelemen gereken önce donanım sonra görüntü en son markadır özellikle baslangıc seviyesi bir üründe parayı markaya vermen senin cok alt bir seviye kullanman anlamına gelir.

Bu kıyasla en iyi firma suanda salcanodur en alt fiyatla daha üst donanımı sana sunabilir yada toplama yada 2. el ve sonra diger markalar gelir.
Anlattıklarım dogrultusunda ben ille şu marka alıcam diosanda sana kalmıs ben biraz bilinclenmen daha rahat ve dogru karar vermen için yazdım bunları üşenmeden ama zevkler tartısılmaz tabiki.

Scudo
Yok yok tam bir yargım yok, çok teşekkür ederim ayrıca bu güzel tavsiyeler için. Zaten ürünün donanımına bakıyorum mutlaka. Mosso da tourneyden üst model sistem var mesela. Kronda da öyle. Tabi ince ayrıntılar vardır mutlaka. Şöyle diyeyim o zaman, 800 gibi bi meblagda hd siz, en üst donanımı aramam lazım?

Ben ssenin söylediklerine göre önermeye claıstım . Bi yerde sen donanım sorun cıkarmasın fazla falan demiştin onun için biraz üst seviye donanım omlası lazım. Ayrıca v frenlerin saglamlıgı yüksek ölcüde papuclarla alakalıdır. (link) kendim su papucları kullanmaktayım ön arka cok performanslı gercekten düzgün ayar yaopılırsa cok iyi tutus saglıyor.

Yannız sunu söleyim hidrolik frene merakın varsa görsel olarak hosuna gidiosa ilerde neden almadım falan diceksen diskede bak içnde kalmasın dierim . iyi geceler.

Öyle bir merak başta vardı ama artık yok, teşekkür ediyorum hepsi için hayırlı geceler

@Rıdvan SIĞAN
ilk başlarda benim bisikletimin arka göbeğinden falan ses geliyordu. Ben hemen rulmanlı göbek taktım, vites sistemini değiştirdim. seleyi değiştirdi brook aldım. Lastikleri değiştirdim. Bana toplam 350 tl civarına patladı ama yol bisikletine kafa tutacak şekilde şuan. hem seri hem hızlı.

@furkan karaboğa
katılırsanız memnun oluruz. biz de iki kişiyiz zaten. her cumartesi pazar turlara çıkıyoruz

Furkan benim sana tavsiyem şu. 800 tl paran var. 570 tl ye salcano ng650 26V al. üzerine 250 tl lik donanım ekle. Bu konuda ben yardımcı olurum sana. bak o zaman gör bu salcanoyu. hem hızlı hem seri olur bisiklet. rampalarda yormaz, rampa aşağı araçlara,yol bisikletlerine kafa tutar. sana kalmış kardeşim. ben kesinlikle ng650 v fren diyorum

Yine v fren olup 250 lira daha fazla olan ve donanımı da ona göre olan sıfır yok mudur peki, kredi kartı ile alışveriş yapacağım çünkü

Kültürpark veya Soğanlı Botanik Parkı gibi yerlerde bisiklete hakimiyetini geliştirebilir, daha sonra da Nilüfer'de bisiklet yolları ağırlıklı olarak gezip insanların ve trafiğin içinde sürmeye kendini alıştırabilirsin. Fakat eninde sonunda Bursa'nın birbirinden dik ve yorucu yollarıyla yüzleşmek zorunda kalacaksın; bunun için de bol bol tırmanış ve iniş antrenmanları yapmanı öneririm...

Kültürpark-heykel-kent meydanı turları düzenleyebilirsin. Böylece araçlara karşı kendini savunmayı öğrenmiş olursun. Benim düzenlediğim turlar var her hafta sonu. Bana katılabilirsin. Genellikle Mudanya- İnegöl- Gemlik- İstanbul-Uludağ- Karacabey turları falan düzenliyorum

Ayrıca Merinosta da gezebilirsin

@alperK

oraya yakınım. Geldiğinizde haber verirseniz turlayabiliriz

Merhaba arkadaşlar,
Bursa'da olup hafta içi akşam veya sabahları, hafta sonu günübirlik tur düzenleyen arkadaşlar. Beraber turlar düzenleyelim. Her hafta sonu Günübirlik turlara çıkıyorum katılmanızı bekliyorum...

Teşekkür ederim ikinize de. Bisiklete ve trafikte kullanmaya uzak degilim bu arada :) Sadece bursaya yeni geldim. Mekan lazım, onu da siz verdiniz, acr 101 imlen gezeceğim inşallah bol bol :)

@furkan karaboğa
eğer istersen bana katılabilirsin. Gerçekten eğlenceli turlar oluyor. Hem bursayı da öğrenmiş olursun :)

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Gündoğdu köyüne mutlaka uğra derim başlangıcından sonuna kadar rampa ve ağaçlarla çevrili çok güzel ve sakin bir yol istersen devamını getirip mudanya taraflarına rotanı çevirebilirsin ve trilye yine şiddetle tavsiye edebileceğim deniz manzaralı çok güzel bir yol :)

@İlker_Yılmaz

her pazar gündoğduya hareket ediyorum saat 8 de oradan ya mudanyaya ya gemliğe rota çeviriyorum. rampalı bir yol ama doğayla iç içe. İnerken ise muhteşem oluyor. keza trilyede süper bir yer.

@Soner Sarihan

Soner bey bu hafta sonu günübirlik İznik'e geleceğim sizinle tanışmak isterim..

Hepinize selamlar. Uzun süreli bir full süspansiyon mtb(bianchi) kullanicisiydim. Bursaya üniversiteye geldim bu sene ve daha kaliteli bir bisiklet alma ihtiyacım oldu. Hem düz yolda hem arazi koşullarında süreceğim bir bisiklet ararken, bu siteyi buldum sorular sordum cevaplar aldım, okudum okudum ve en son mosso aldım. Artık okuluma da, birçok yere de onunla gidicem inşallah. Turlara da katılırız inşallah yavaş yavaş. Hepinize iyi pedallamalar, saygılar

@Mehmet D.

Mehmet Bey merhaba.
Bu hafta sonu İznik Ultra maratonu var.
Cumartesi günü 80 km koşacağım.
Pazar günü 10 km yarışı var.
Şenlikli olacak, görüşmek üzere.

@Soner SarihanÇok güzel ama tanıtımını pek bir yerde göremedik güzel bir organizasyona benziyor

Geri