Scudo Sports

Bursa

Ben Kaan, Bursa'da yaşıyorum yaşım 23 öğrenciyim. 8 yıldır ciddi anlamda dağcılık ile uğraşıyorum artık dağcılık ile beraber başka bir sportif faaliyet de yapmak istediğim için bisiklet almaya karar verdim. Forumda ve internet üzerinde uzun süredir araştırmalar yapıyorum ama bisiklet seçmek araba almaktan daha zormuş onu öğrendim. Velhasıl uzun süren Kron xc150 ve xc 250 araştırmalarımın sonucunda ikisini de almamayı tercih ettim. Onun yerine daha ucuz olan Salcano excel 26 alacağım böylece artan para ile kamplı geziler için gereken aksesuarları almayı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda modeli yükseltmeyi düşünürsem aksesuarlara masraf yapmaktan kurtulacağım. Konu kirliliği yapmamak için de bir kaç sorum var onları buradan soracağım.

Salcano excel'e ön ve arka bagaj takılabiliyor mu? Takılırsa ben bu bisiklet ve kamp yükü ile örneğin Bursa merkezden Gündoğdu ya da Uluabat gibi rotaların üstesinden gelebilir miyim? Kondüsyon ile ilgili bir sıkıntım yok ama bisiklete güvenebilir miyim. Araştırmalarım sonucu xc250 liler bile dökülüyormuş ara ara. Benim köyde 2 sene boyunca tabiri caizse eşşek gibi kullandığım İhlas Toros marka bir bisikletim vardı lastiği bile patlamadı en son evin bodrumundan çalındı. Okuduklarımdan sonra ister istemez korkular edindim uzun süre bisikletten uzak kaldığım için alışma amaçlı bir excel alayım diyorum. Lafı fazla uzatmadan cümleten hoşbuldum :)

Scudo
Her bisikletle yola çıkılır tabi. Ama Salcano Excel beklentilerini karşılamaz. Bir kere kendi başına ağır bir bisiklet. Kadrosu çelik. Senle aynı kondisyonda insanlar 1 saatte 30km giderken sen 20 km gidersin. İlerde bu durum senin seyir yarıçapını da azaltacağı için can sıkıcı olur. Bagaj takılıp takılmadığını bilmiyorum.

Kamplı tur düşünüyorsan bir tur bisikleti almak daha mantıklı olur. Piyasada güvenebileceğin en ucuz tur bisikleti muadili Salcano City Sport 60. Biraz daha paran varsa Sedona 321, 331, 341 alabilirsin.

Dağlara giderken bisiklet yoldaşım olsun, aladağlarda fink atayım dersen iyi bir dağ bisikleti alman gerekir. İyi bir amortisör şart.

Bu gün excel'i yerinde inceledim gördüm gerçekten hantal bir bisiklet. Onun haricinde bir çok model daha inceledim ve biraz pazarlık girişimi yaptım. Ayrıca sizin blogunuz'da inceledim lakin ben bu kadar profesyonelce uğraşacağım sanmıyorum. Ama bisikletçi arkadaşlar başlayınca kolay bırakamazsın diyorlar. Yavaş yavaş işi çözmeye başladım alüminyum kadro daha güzel olacak, zaten diğer parçaların büyük kısmı özel üreticilerin malları değiştirme imkanı da oluyor. Bisikleti aldıktan sonra gerek maddi gerekse manevi düşe kalka tecrübe edinmeye başlayacağım :)

Merhaba arkadaşlar ismim ve yaşım zaten profilde yazmakta.1 Haftadır 30 ile 15 kmlik turlara çıktım bir grup arkadaş ve abilerimle sonunda bu olay benide sardı.Rahatlatıcı ve güzel bir aktivite.Yeni bir bisiklet alıcam onun içinde yardımlarınızı bekliyorum tabi.Herkese iyi forumlar :)

710'un vites aksamı daha üst, frenler aynı zaten. Fiyat da 710 da ha makul görünüyor. Diğer çoğu özellik denk denebilecek seviyede. Ben Carraro'yu seçerdim.

2.el düşünürseniz forumda çok güzel seçenekler var. Ya da kendiniz toplamak isterseniz gene forumdan parça parça toplayıp birleştirebilirsiniz. Daha bir zevkli olur hem :)

Evet vites konusunda haklısınız ama şöyle sadece arkalar üstün önler aynı.Gerçi o da bir artıdır genelde arka kullanıyoruz.Carraronun şöyle bir artısı var benim için bulunduğum ilçede serviside mevcut.Yorum için teşekkürler Carraro daha ağır basıyor :)

Biraz balıklama atladım foruma tanışma kısmını es geçtim gibi oldu. Herkese selamlar Bursa'da yaşıyorum fixed bisiklet toplama sevdam beni bu foruma kadar sürükledi. Gerçekten çok faydalı bilgiler var bisikleti seven her kişini üye olması gerektiğini düşünüyorum. Adım mahmut. Kullanıcı adımın değiştirilmesini bekliyorum şu an. Tekrardan herkese sevgi ve saygılarımı sunarım. Gerçekten çok yardım sever insanlar var forumda bunlardan bir kaçı ile konuşma fırsatı buldum. Tekrardan teşekkürler hepsine.

• Beğen
Tepkiler: Okan Acicbe
Bursada bisiklet tamircisi bursada bisiklet tamiri bursada bisiklet ustası arama motorunda (bisiklettamiri bursa) diye ara google eart ve google maps da adresimiz var tüm müşterilerimizi bekleriz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dikkat et bende orta göbekte sorun var diye götürdüm. Parçalanmış bir ortagöbek getirdi önüme abi durum bu değişmesi lazım dedi. Tamam dedik. 20tl lik göbeğe 50tl aldı. Göbek gömülü ya ne taktı ne yaptı bilemeyeceğimiz için verdi coşkuyu. Ben evde sökünce gördüm ne taktığını. Aklında olsun.

bu sebeple bu işi bilenlerden fazla haz etmez ,isterki ne para istiyorsa düşünme çıkar ver ve git

Ya bütün sattığın ürünlere fiyatı bindirir işçiliğini her şeyden pahalı yaparsın eyvallah. Derim ki adamın fiyatı bu, yapacak bir şey yok. Ama benim göremeyeceğim bir parçaya (orta göbek) faiş fiyat çekip adı sanı modeli ortada ( gidip her hangi bir yerden fiyat alternatifi soruşturabileceğim yani) ürünü normal fiyata veriyorsan bu senin fiyatın değil ticari zihniyetini ortaya koyar. O göbekle beraber sele almıştım. İnternette baktım piyasa piyatı vermiş.

Mudanya dan kimler var

bisikletim resimde de görüldüğü gibi çift amortisörlü bir model bianchi extreme 24 V brake modeli.Kadronun amortisörlü olması beni uzun turlarda yorsa da yinede bisikletimi çok seviyorum.Şu an en önemli eksiklerim kask ve eldiven.Bulunduğum bölgenin dezavantajı.En kısa sürede onları da tamamlamayı düşünüyorum.
bisiklet sürmek güzel bir şey fakat yalnız sürmek bazen can sıkıyor keşke yanımda bir kaç ardaşım olsaydı beraber pedallasaydık diyorum.
dilerseniz beraber ufak ufak günü birlik turlar düzenleyebiliriz.

Bisiklet sporuna yeni başlayan kişilerin güven esasına dayalı kişi ya da kurumlar ile iletişim kurmasını tavsiye ederim. Bir süre sonra alyan takımınız ile çözüm arayışları bu spordan zevk alanlar için eğlenceli bir hal alıyor ancak o süre içerisinde ticaret ahlakının yanı sıra bilgi düzeyi ile tatmin eden bir esnaf bulmak gerekiyor. Aydın bisiklet ile ilgili iki kelime, tok satıcı. Araştıran, soran, bilgi sahibi bir kişiyseniz dükkandan içeri girmeyin girdiğinize pişman eder tavırları ile İsmail Aydın adında ki şahıs.

• Beğen
Tepkiler: alperen_69
en son orta göbek için girmiştim ,orta göbek ölçü sordum bir kızdı ayağa kalktı sizin gibiler yüzünden dükkana gelmek istemiyorum falan görende bişey yaptık sanar

aydın bisiklet bizi fakir parasız gördüğü için ters davranıyor kanımca herşeyin fiyatını sorup bütçe hesabını yapıyoruz ya onlar istiyorki alalım alalım malzemeyi kredi kartını verip çıkalım hiç bişey sormadan.

@Emre Çakmak

Alyan takımı ne kelime. Belkide bir kere kullanacağım orta göbek sökme anahtarı aldım sırf bu adam yüzünden. hem eski tip hemde hallowtech modeli için. Gitsem bir bisikletçiye 10-20 lira işçilik olacak işi sırf bu adama sinirden 30-40tl sökmek için ekipmana harcadım. Haa kötü mü oldu yok tam tersine iyi oldu. Şimdi yakınımda biri ya acemiyim gidemiyorum tamirciye yardım dese alır giderim malzememi işini görür iki sohbet ederim gelirim.

@alperen_69

Bu tavırlarsa nasıl hala ayakta kalıp dükkanını büyütebiliyor anlamıyorum.

@mustafa genç

Aynen öyle. olay parasızlık değil ama millet hesap kitap yapmadığı için tüketim çılgınlığı işte. Al al al harca harca harca... Bir otur tart biç nedir ne değildir. Adamın suçu yok aslında ona giden müşteriler bu hale getirmiş. Sanatçılar der ya bizi sizler yarattınız diye, bu da onu dese yeridir; "beni siz bu hale getirdiniz diye" :)

• Beğen
Tepkiler: alperen_69
Geri