Scudo Sports

Bursa BF 19.06.2014 saat 18:00 Tanışma turu

@Murat Çağlayan 2

Murat abi bırakta basalım, o kadar çalıştık :D emeğimizin karşılığını alıyoruz

Scudo
@Murat Çağlayan 2

Abi virajlarda ve yokuşlarda teknikleri kullanarak iniyorum ben o yüzden hiç gerek kalmıyor. Dürdane yokuşundan aşağı inerken 104 ü gördüm :) o yüzden alışkınım böyle hızlara :D ama orada bir anlık dikkatsizliğim sonucu virajı zor toparladım. Kulaklığı takmaya çalışmıştım ben o ara :D abi ben artvin turuna hazırlandığım için benim kondisyon süper. Ama merak etme dediğim turu yap sende benimm kadar olacaksın :) orada lastikçiyle kavga edecektim sonra ya sabır dedim devam ettim. Buttimden sonra eve giderken motorlu bir abi yanıma yanaştı beşyol lambalarında. Ailesi de yanındaydı. Nereden geliyorsun falan dedi anlattım işte daha sonra en fazla kaç yaparsın bu yolda zorla dedi, o kırık jantla 65 yaptım hafif rampalı yolda.

@Tuncer I.

Bursa bisiklet center da veya aydın bisiklette bulabilirsin

@ebubekir sözbir

Dürdane rampasını buradan 7 dakikada, diğer taraftan 11 dakikada çıkıyorum :D o dürdane yokuşunda tırcılarla kafa kafaya gidiyordum resmen, hatta bir tanesi kafayı çıkartıp motor mu var bunda dedi :D Bana sorarsanız kondisyon geliştirmek için yokuş olan yerlere gidin. Düz yolda hızınızı geliştirirsiniz. Hafif rampaya gelince kalırsınz öyle :) ben ilk bir ay hergün kent meydanı Gündoğdu yaptım. Sonraki ay kentmmeydanı- gündoğdu-kurşunlu-mudanya-bursa yaptım :D yorulsam dahi inmiyordum pes etmiyordum, az kaldı diyerek kendimi motive ediyordum ve yol bittiğinde veya yokuş bittiğinde kendimi kutluyordum :D yaptığım antremanı kesinlikle tavsiye ederim size. Şuan o antremanlar sayesinde bir günde 320 km gittim. Hemde hiç yorulmadan. Ertesi gün 210 km yol yaptım :D ama yorgunluk yoktu hala

uzun yollarda bisikletçiler genellikle kamyon arkasında gidiyor. Çünkü kamyon rüzgarı kapattığı için çok hızlı gidiyorlar. Bugün kamyon arkasında 50 yi çok rahat görmüşümdür :D

@mustafa genç
çok geçmiş olsun ya. Çok dikkat etmek gerekiyor iki teker üzerinde. Sizin dediğiniz bir kere banada oluyordu son anda fark ettim. Uluabat turuna çıkmıştım. Dönerken hava kararmaya başladı görükle tarafında. Benimde canım sıkılmaya başlamıştı iyice. Çantadan çekirdek çıkardım ve iki elimi de bırakıp yemeye başladım. Arada bi tutuyodum direksiyonu o kadar. Öyle 8 km falan gittikten sonra dalmışım ben.8 metre falan ileride bir çukur var. Son anda fark ettim. Hızım da yüksekti. Benn o gidonu nasıl kırdım hatırlamıyorum :D ama artık çok dikkatliyim

@mustafa genç
çok geçmiş olsun ya. Çok dikkat etmek gerekiyor iki teker üzerinde. Sizin dediğiniz bir kere banada oluyordu son anda fark ettim. Uluabat turuna çıkmıştım. Dönerken hava kararmaya başladı görükle tarafında. Benimde canım sıkılmaya başlamıştı iyice. Çantadan çekirdek çıkardım ve iki elimi de bırakıp yemeye başladım. Arada bi tutuyodum direksiyonu o kadar. Öyle 8 km falan gittikten sonra dalmışım ben.8 metre falan ileride bir çukur var. Son anda fark ettim. Hızım da yüksekti. Benn o gidonu nasıl kırdım hatırlamıyorum :D ama artık çok dikkatliyim

@mustafa genç

İki eli bırakmak hele hele yolda akıl işi değil zaten o durumda papuç bile olsa takla attırırdı. Ben 10 kms/h ile azıcık sert sıktım dalgınlıkla ön freni bisikletin arkası kalktı. Geçmiş olsun daha da fenaları olabilirdi sen ucuz atlatmışsın bile sayılır. Dikkat etmek lazım.

@Mehmet D.

Bas sana basma diyen yok da dikkat et bir hiç uğrana da tahtalıköye gitme önce sağlık ;)

@Mehmet D.

Sende bir şeyler yapmak için iki elini bırakıyorsun çok tehlikeli şeyler yapıyorsun bazen arkadan izliyorum seni sen belki farkında değilsin ama çok tehlikeli.

@Mehmet D.

Bu da hiç sağlıklı bir şey değil. Çoğu bisikletçinin yapıyor olması onun doğru olduğunu göstermez ki o adam çok ani bir fren yapmak zorunda kalsa kamyona çarpmama imkanın yok.

Eleştiriyorum ki bu sakat şeyleri yapma sonuçta hayatın söz konusu.

@Murat Çağlayan 2
abi aslında haklısın ama işte :) bugün jantı değiştiriyorum saat 5 de mudanya yapıcam :D

@Mehmet D.

Hadi bakalım turlar bana yaramıyor ya. Ben burada daha çok kalori yakıyorum. Kilo verene kadar pek tura çıkmayacağım. Kilo verdikten sonra turlara katılırım artık.

@Murat Çağlayan 2
murat abi boşver kiloyu falan pazar veya pazartesi sabahı ağva ya gidelim

@Mehmet D.

200 Km yoldan bahsediyorsun :) Dönüşü de var 400 Km şimdilik benim için erken. Ben biraz kilo vereyim sonra çıkarız bir de sınavım var yavaştan ona çalışmam lazım. Bütün OrtaDoğudaki olayları bilmem gerekir adam güncel soru da sorabilir.

@Murat Çağlayan 2

sınavın varsa durum değişir abi :) 400 km ye kesinlikle değecek bir tur olacak :) hava elverişli :D

@Mehmet D.

Bir çok şeyin yedeğini almadan o yola çıkmam. Papuçlar, şamrel, hatta dış lastik, fazlasıyla yama ve yapıştırıcı, tamir seti, zincir parçası vs. Yolda başına ne geleceğinin hiçbir garantisi yok. En kötü MTB -955VC PABUÇ BARADİNE olmak üzere yeni papuçlar alacağım. Arka papuçlar bayağı yıprandı belki de tükenme noktasında gerekli yazıyı okudum bisikletin yanına gidince bakacağım.

abi benim yedekler hazır. Sadece biraz özgüven istiyor biraz bu tur. Senin pabuçlar o inişten sonra bitti resmmen

@Mehmet D.

Daha önce de papuçları hiç kontrol etmedim. En az arka kadar ön freni de kullandım o inişte bitmiş olsa önler de biterdi. Ön fren olmasa o kadar dengeli inemezdim. Frene rağmen 50 Kmh/s altında değildi hızım. Çok zorlamadım frenleri hafif sıktım. Ya tur meselesi değil. Yedek malzemeleri aldıktan sonra tur dert değilde beni rampalar çok zorlar şu kiloyla daha sonra kilo verip kondisyon kazandıkça çıkarız uzun mesafelere ;)

@Murat Çağlayan 2

Abi serkan taşdelen ile bir konuşma geçmişti aramızda bununla ilgili. İlk başlarda bisikleti daha yeni aldığında kondisyon falan yok adamda, 2000 km yol gitmiş :D gerisini sen düşün :D hızın güzeldi ama benim 70 i geçmiştir ya :D

Kilo vermek icin yokys tirmanmak daha iyi diyorlar abi. Sinavi atlattim eve donuyorum. Hafta ici nilufer vadisi yaparim sabahtan bir de bizim burda yeni yol yapildi asfalt kaymak gibi. Tek sorun ramazanda turlara katilamamak.

• Beğen
Tepkiler: Murat Çağlayan 2
@Mehmet D.

Sen başkasına niye bakıyorsun ki adamın kilo sorunu var mıydı? Belki daha öncesinde de spor yapıyordu nerden bilebilirsin ki? Bisiklete binmese ne olur. Bizim mahallede arkadaşlar benden sonra bisiklet aldılar adamların kilo derdi yok bisiklet adına benim kadar binmemişlerdir bile ama adamlar çok rahat beni geçiyor benden kondisyonu hala iyi. Onun bisikleti aleminyum ona bana verip benim bisikletle beni daha rahat geçiyor :D Aldanma öyle herşeye herkes bir değildir.

@Samet K.

Kilo vermek için yokuş tırmanmak elbet iyidir de yokuş dediğin öyle normal bir şey değil ki bildiğin dağa tırmanıyorsun. Ben biraz kilomu vereyim burada %5 eğimde sonra tırmanırız dağa falan. Bugün ayaklarım yeni kendine geldi. Senle bir ara turlayalım artık. Ramazanı da gözünde büyütme oruçluyken de bisiklete binmek zor değil. Ben geçen ramazan her gün bindim. Sahurda bol karpuz yedikçe sorun yok hiç susamıyorum bile iftara kadar.

Ben çıkıyorum bisiklete bineceğim önce km saatimi ayarlamam lazım. Dün lastiği yaparken bozdum çok hassas ayarı var :S

@Mehmet D.
mehmet abı ovaakca da oturdugum ıcın baır cıkmama gıbı bır durum yok zaten her sokak bayır tam downhıll pistı diyebılırım

@Murat Çağlayan 2

Abi ben hafta ici bir gun nilufer vadisine gidicem. Sabah saatlerinde giderim haberlesiriz.

beyler saat 4 te mudanya yapacağım gelmek isteyen var mı

@Samet K.

hadiyin mudanyaya pedallayalım

@Mehmet D.

Eve yeni girdim. Yarin gidip celik bisikletten kask alicam.

@Samet K.

tüh ya yorgun değilsen gel şimdi

Geri