Scudo Sports

Bunny Hop

Bunu yapmak için ilk önce manual wheelie yani pedal çevirmeden ayakta ön kaldırma tekniğini öğrenmek lazım.Bunu rahat şekilde yapabilmek için düşük kadrolu yada en iyisi trial bi bisiklet lazım.Bizim kilerle yapmak için en azından seleyi çıkartmak gerekiyor.

Scudo
durun ya bana kadromu parçalatacaksınız şimdi :)

ön kaldırma derken nasıl yani ayakta ön kaldırma
aniden gidonu kendimize çekmekten mi bahsediyoruz???

yoksa daha mı farklı?

ben sırf kaldırıma çıkabilmek için istiyorum...

sadece tek teker gidebilmeyi bilmek yada az olsa gitmek yeterli manuel bilmeye gerek yok abartmayın o kadar...

biz bu başlık altında bunny hop u yiip bitirip üstüne bir sürü şekil öğreniriz şimdi ne güzel...:D
Bence bir başlık ana başlık açalım...Alt başlıklar...
Downhill teknikleri Trial teknikleri.... . . . . . diye gitsin...Ne güzel olur herkes sevdiği alanda teknik öğrenir...Bilenler bilmeyenlere aktarır falan filan fıstık...:D:D

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
@johny

Gerçekten haklısın aslında çok ii olabilir...
ama benım faydam olmas çünkü hiç bişi bılmıyom :)

@trinitrotoluen: Gerçekten haklısın aslında çok ii olabilir...
ama benım faydam olmas çünkü hiç bişi bılmıyom

Bende:D:D:D

http://img428.imageshack.us/img428/2569/bun1bfz8.gif

Arkadaşlar bu Bunny Hop değil J Hop diye geçiyor. Bunny'de tekerlekler beraber inerler yere ve buradaki bisikleti savurma hareketi ya yoktur, ya da en azdır. Şu eski video mu You Tube'e atacam tekrar :D. Sonra da bisiklet sürmeye çıkıyorum yine gaza getirdiniz beni :p

Halil abi ,şöyle yeni bi bölüm açalım freeriding le ilgili,baksana ilgi çok oluyo,bundan önce kaldırımdan çıkma diye bi konu vardı o da 7-8 sayfa sürmüştü.
Bu arada video yu izleyemiyorum.Çok uzun zamandır izlenmediğinden açılmıyo:( merak ettim

pardon,yenisini koymuşsun görmedim.Vidyo çok hoş olmuş,ufaklık ön kaldırma işinde çok iyi,hele kaydırma hareketine bayıldım:D

Adama en çok koyan da işte izliyosun böyle extremei, drop ini, road fools'u falan.. sonra gaza geliyosun bunları ben de yaparım gibilerinden. Alıp çıkıyosun bisikletle o da ne FOSSSSS... sss..s....
İşte tek tesellimiz arkadaşın 'sen de 10 sene günde 8 saat binsen böyle olurdun' ile 'senin drag'ın açıları kötü ondan' demesi oluyo heheh.

Ya kadro açısı o kadar farkettirir mi ya,bende miwok 614 ümün koltuğunu çıkartıp 'pedal hop' yapamaz mıyım?
Bide pedal hop ve pedal kick hareketinde arka lastiğin havasının inik olması şartmıdır?
DragF5.user abi drop in tv de Shawn diye bi adam var,sarışın örgülü saçlı,Knoxx kadrosu var,izledin mi bilmiyom ama hasta oluyom o adama,onu örnek alıyom kendime:D

@burnout_54

Evet biliyorum o herifi, hepsi çok iyi ama.. Açı konusunda ben yorum yapmiim bilmiyorum. Ama arkadaşım bmxci, ve fark ettirdigini söylüyo. Flatland ile street arasında bayaa bi fark varmış mesela, birinde hareketleri yapmak çok daha kolaymış, digerinde bazı şeylerde imkansızmış falan. Ha o bmx; mtb için de vardır bişeyler illa ki. Adamların bisikletleri biliyosun zaten, ne sele var ne vites.. BMXin büyütülmüş hali gibi takılıyolar zaten. Ama bence açı maçı hikaye. O sarışın elemana benim bisikleti verseler, şöyle 1 dakka bi takılır alışır bisiklete, ondan sonra ne yapıyosa onunla da yapar.
Benim tek merak ettigim konu, bu heriflerin bisikletleri kaç kilo. Yani üzerinde hiç bişey yok, kadro bi de iki teker mübarek, ama saglam olsun diye 15+kg mı yoksa 10un altında bişey mi onu merak ediyorum. İşin temelinde denge ve de teknik olsa dahi bi yerden sonra güç dahil oluyo. Zira 10 kiloluk bi bisikleti çekmek ayrı 20 kilolugu çekmek ayrı, olsa gerek..

Ya ağırlıklarını bende merak ediyorum.Dikkat ettim hepsi aluminyum kadro ama ağırlıklarının 2 kg den az olacağını sanmam bu kadroların.Çünkü çok yük biniyo üzerlerine.Bide dikkatini çektimi bilmiyorum ama arka jantın üzerinde ayrı bir halka daha var.O da güçlendirmek için herhalde.Çünkü o kadar yüksekten hep arka teker üzerine konuyolar.
Acaba lastiklerin havası sadece darbeyi emmesi için mi düşük,yoksa daha kolay mı zıplanıyo o şekilde,çok merak ediyorum.

@burnout_54

yaw öle bi denge sağlıyoki çocugu bıraksan saatlerce tek teker üzerinde kalacakmıs gibi :)

ya o kadar zor değil ama o her pedal vurduğunda hafiften zıplıyo ama bende zıplama falan yok.Yakında benim pedal kick imi videoya çekip karşılaştırıcam.

@burnout_54

Karşılaştır bizede göster :)
Ben tek teker üzerinde çok kalamıyorum ama sürekli çalışmaya devam ediyom :D
olucak olucak... :p

Geri