Scudo Sports

Bunny Hop

Dün extreme sports kanalında çok güzel anlattılar bu tarz hareketleri. Aşama aşama nasıl yapılır gösterdiler ve vücudun geometrisini de çok güzel ortaya koydular. Youtube'de bir çok video var mesela; (link)
Bu da bildiğimiz tavşanların zıplama videosu bence öncelikli olarak bu izlenmeli :D
(link)

Scudo
abim video olarak bilgi edinmeden bakarsanız son guncelleme 2005 yılında yapılmış tdk nın kendi imla klavuzu eylul 2006 baskılı kitabında vidyo olarak geçmektedir

Ya beyler biz dağ bisikleti kullanıyoruz,bmx ile alakamız yok.
www.trashzen.com GErçek trial in adresi budur.
trinitrotoluen abi ben sana tekniğini biraz anlatıyım ondan sonra da sen çalışarak ilerletirsin.
Şimdi ilk önce yavaş bi hızda gidiyoken,pedala basmadan,gidondan çekerek bisikletin ön tekerini kaldır ve bi kaç kez tekrarla,
sonra daha da yavaş bi hızda gidiyoken,hiç ön frene dokunmadan arkayı yerden kesmeyi dene.zor ama bikaç kez yaptıktan sonra anlarsın tekniğini.
ondan sonra da bu ikisini giderken aynı anda yap,Bisikletin üzerinde geril(dizlerini falan kır,sonra gidondan çek ve aynı zamanda da az önce anlattığım gibi arka tekeri kaldır.bu ikisini aynı anda yapınca zıplıyosun.

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Gerisi çalışmaya kalmış.

bide o son gönderdiğin video:)D) Bunny hop değil,Pedal Hop.O apayrı bişey,ayrıca da harika,bu aralar bunu öğrenmeye çalışıyorum ama cidden çok zor.

@burnout_54

Bisikleti yerden en fazla 10 - 15 cm kaldırabiliyorum...
Ama merdivenlerde falan başarısızım yani bisiklet oldugu yerde dururken çok fazla dengede kalamıyorum...

dün aldım bisikleti apartmanın bahçesınde denge denemeleri yaptım ama hareket etmeden çok başarılı değilim sora okul bahçesine gittim orda zıplamaya falan çalıştım ama dediğim gibi 10 - 15 cm falan anca yükselio

bakalım çalışmaya devam bütün boş zamanlarımı bundan sora zıplamaya ayırcam ama bisikletede kıyamıyorum her zıpladıgımda içim gidio :D

10-15 cm zıplayabiliyosan başlangıç için çok iyi,durduğun yerde zıplamak için de ilk önce durduğun yerde durabilmeyi öğren:D,yani durduğun yerde ayaktayken frenleri sıkıp dengede kalmaya çalış,
dengeni kaybetmeye başladığında bisiklet ne tarafa yatıyosa gidonu oraya çevir,yeterli olmazsa frenleri azcık bırakarak bisikletin bir miktar gitmesine izin ver,sonra hemen tekrardan sık,çalış çalış çalış.çalışmadan hiç bişey olmuyo abi.

Bide zıplarken bisikletine bişey olcak diye korkma,ilk zamanlar zıplarken bende bisiklete çok zarar veriyodum,zincir sürekli sarsılıyodu falan ama zamanla öğrenince lastiklerin üzerine pıt diye:)D)konmayı öğrendim.
..Just practice...and practice and practice---www.trashzen.com'dan alıntıdır.:)

şu "pıt" diye konma işini bende yapabilmek istiyorum :D

@burnout_54

'Pıt' diye konmak :D güzel .....
Bakalım işte uğraşcam inat yaptım kendi kendime :D

ya pıt diye konmak dediğim,zincir den arka attırıcıdan falan hiç ses gelmiyince pıt diye konmak oluyor bu. Yani ben öyle diyorum:D

Bide yerden ne kadar yükseldiğini merak ediyosan,yolda plastik kasisler oluyo,kısa ve sert.(istanbul'da var mı bilmiyorum ama sakarya'da çok)Onlara hiç temas etmeden zıplayarak geçmeyi dene.veya sokak aralarına kalın halatlar seriyolar bazen.onlarda olabilir.
ama sakın şimdi kaldırıma falan zıplamayı deneme,benden söylemesi

@trinitrotoluen

senin bu pıt terimine hasta oldum bende pıt diye yere konmayı seviyorum... ;) :D

@burnout_54

Ewt plastik kasislerden var onlardan atlıyom zaten kısalar suan normal beteondan kasisleri denıyom :D

iyi ne güzel işte,işi çözmüşsün,şimdi tek yapman gereken çalışarak zıplama mesafeni yükseltmen

@burnout_54

işte bana göre en zoru nası çok yükseğe yükseltcem o bisikleti :D

yanlız esas bunny-hoop bu oluyo yani tekniği zor değil ama kavraması zaman alıyo...tekniğini kapınca önünü ne kadar kaldırabilirsen arkanıda o kadar çekebilirsin...

Evet bencede diger bunny hop denilen sey pek bir işe yaramıyor muhım olan on tekerı once kaldırıp bisikleti yere kondugunda en son koyabılmendir..reklam sloganı gibi oldu :)gercek teknıgı bu hareket ortaya koyar buna baglı olarak dıger hareketlerı de daha kolay kavrayabılırsınıs.Hoş ben bile daha yukarki şekildeki gibi abartı yapamıyorum :)

Geri