Scudo Sports

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

Hocam çok merak ediyorum 7166 kalori yaktığınız zaman geri toplamanız nasıl oluyor? O gün içerisinde nasıl bir diyetiniz var? Ben dün 1200 kalori yaktım diye bozdolabını yedim. :D
Bu kadar uzun mesafelerde sürüş öncesi olduğu kadar bisiklet üzerinde ve sürüş esnasında küçük molalarda mutlaka beslenmeyi ihmal etmemek lazım,depolara hep takviye şart,

Scudo
Hocam çok merak ediyorum 7166 kalori yaktığınız zaman geri toplamanız nasıl oluyor? O gün içerisinde nasıl bir diyetiniz var? Ben dün 1200 kalori yaktım diye bozdolabını yedim. :D
1200 kalori yaktığınız sürüşte aralıklı olarak beslenmediyseniz çok normal. Hatta uzun sürüşler için önceki günün akşamında yediğiniz yemeği dahi ona göre ayarlamanız gerekir.

Ben de dünkü 120 km 32 km/sa ortalamalı sürüşümde biraz eksik beslenmiş olacağım ki hem sürüşün sonunda tükendim hem de dönüşte felaket bir açlık hissettim. Hem de gün boyu gözümü açamadım desem yeridir. Bu yüzden sürüş sırasında yeterli beslenmeyi ve sıvı almayı unutmayın.

Bu kadar uzun mesafelerde sürüş öncesi olduğu kadar bisiklet üzerinde ve sürüş esnasında küçük molalarda mutlaka beslenmeyi ihmal etmemek lazım,depolara hep takviye şart,
Hocam şimdi şöyle bir olay var, Michael Phelps denen insan dışı yaratık (iyi manada) günlük 6 saat yüzme antremanı yapan birisi ve günlük 8-10 bin kalori aralığında yiyormuş. Yaklaşık 1700 kalori bazal metabolizma desek yerine geri koymak için 8900 kalori yemek lazım. Yanlış mı düşünüyorum?
1200 kalori yaktığınız sürüşte aralıklı olarak beslenmediyseniz çok normal. Hatta uzun sürüşler için önceki günün akşamında yediğiniz yemeği dahi ona göre ayarlamanız gerekir.

Ben de dünkü 120 km 32 km/sa ortalamalı sürüşümde biraz eksik beslenmiş olacağım ki hem sürüşün sonunda tükendim hem de dönüşte felaket bir açlık hissettim. Hem de gün boyu gözümü açamadım desem yeridir. Bu yüzden sürüş sırasında yeterli beslenmeyi ve sıvı almayı unutmayın.
Sulukta plastik hortumum var hiç ağzımdam çıkarmam. Sürüş öncesi balık, sürüş esnasında belturdan 6 top dondurma, hemen sonrasında saraçoğlu stadının orda bir tantuni evde bugünd e artık buzdolabında ne varsa.

Hocam şimdi şöyle bir olay var, Michael Phelps denen insan dışı yaratık (iyi manada) günlük 6 saat yüzme antremanı yapan birisi ve günlük 8-10 bin kalori aralığında yiyormuş. Yaklaşık 1700 kalori bazal metabolizma desek yerine geri koymak için 8900 kalori yemek lazım. Yanlış mı düşünüyorum?

Sulukta plastik hortumum var hiç ağzımdam çıkarmam. Sürüş öncesi balık, sürüş esnasında belturdan 6 top dondurma, hemen sonrasında saraçoğlu stadının orda bir tantuni evde bugünd e artık buzdolabında ne varsa.
Ben istediğim kadar yiyebilmek için bisiklet sürüyorum. Yeme içmeden hiç kesmeden 110 kilodan 95 kiloya düştüm. :D

Sürüş esnasında beslenme çok önemli ben durmadan su ile karıştırdığım bal yada olmazsa normal sofra şekeri kullanıyorum. Kilo başına 1 gr şeker gerekiyor performanslı sürüşte HER SAAT için.

650 ml mataraya su ve üzerine 100 gr bal karıştırıyorum geri kalan karbonhidratı katı besin olması için kek kurabiye pasta vs alıyorum.

Diğer sulukta da tuz, limon suyu, toz içme sodası ve su karışımı var elektrolit için.

Bittikçe de dolduruyorum su ile mataraları.

3-4bin yakınca eve dönünce ne bulursam yiyorum :D 7000 kalori düşünemiyorum bile şu anda.

Ben ertesi gün de dolabı yemeye devam ettim.
Zaten sürüşü evde değil kasapta bitirdim o gün. 🤪

• Beğen
Tepkiler: megadeth
20 kmcik. 45-50 dakika kadar sürdü. Uzun bir aradan sonra ilk tur.
Bir şey sormak istiyorum; Fizik kondisyon gelişimi için küçük vitesle çok pedal çevirmek mi, büyük viteste az pedal çevirmek mi daha etkilidir?

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Bir şey sormak istiyorum; Fizik kondisyon gelişimi için küçük vitesle çok pedal çevirmek mi, büyük viteste az pedal çevirmek mi daha etkilidir?
bence aynı rotada sürüyorsanız mesela 10 sürüşten birinde vites arttırın. ben kendimde öyle yapıyorum 2 haftadır. gelişimi şöyle gösterebilirim. 32 km'de 500m tırmanış var ortalama. benim hayret ettiğim bunu daha önce neden yapmadığım. özellikle stabil yokuşlarda %6-7 eğimli bir yolda sürüyorsanız gelişim için hızlanmak için vites arttırmak bana göre elzem. sürdüğüm yolda illa rüzgar yada trafik durumu süreyi etkiliyor ancak gelişim kendini belli bence.
1746739174331.png

• Beğen
Tepkiler: karagöziz
Eğer kadans ölçümü yapabileceğiniz ekipmanınız varsa 80-90 devir civarlarında sürmek iyidir. Önemli olan düşük vites yüksek vites falan değil, önemli olan mümkün mertebede sabit devirde pedal çevirmek. Ekipmanınız yoksa da kabaca içinizden saniye ritmi tutturduğunuzda pedal devriniz bi tık daha hızlı olursa yetecektir.

Profesyonel seviyede o kadar küçük marjinal kazanımların peşine düşülmüş durumdalar ki, yüksek kadansın rüzgar sürtünmesini arttırması sebebiyle düşük kadansa göre verimsiz anlar oluşturduğuna dair çalışmalar var ama şu an dünyanın zirvesindeki profesyonellerin hepsi yüksek kadansı tercih ediyor.

Ayrıca düşük kadans özellikle diz eklemlerine fazlaca yük bindiriyor ki bu da oldukça sağlıksız bi durum.

yüksek kadans daha iyi

137 km.
Aslında 4 secteur, 209 km'lik bir yol çizmiştim ama uzun iki kısım bittiğinde rüzgar GD'dan çok esmeye başlayınca 2 kısımdan sonra trenle eve döndüm.

24.82 km

PR on (link) (54s)
PR on (link) (13:11)
PR on (link) (13:46)
PR on (link) (46s)

Sezonu iyi açtık, kimseyle değil önceki performansımla yarışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Pendik-Bostancı gidiş geliş 30 km. ama rüzgardan 2 saatte anca tamamlayabildim.

Geri