Scudo Sports

Bugün kaza yaptım

Çok üzüldüm,
Çok şey yazmak isteyip yazamıyorum,
Bu günün özetini yazayım,
Bugün pazar, biti kanlanan asalaklar ile imtihanım.
1.olay
Plakasız ve kasksız olarak atv ile, ehliyetsiz olmaları kesin olan iki adet ortaokul yada lise çocuğu, aslında veledi zina, hususi üzerime kırıp beni öldürmeye çalıştılar, çok gülüp eğlendiler, polisi arayacağımı bağırdığımda kaçıp gittiler. İnsan hayatını geçtim, bisiklet ülke de bu durumda, çoluk çocuk eğlencesiyiz.
2.olay
Sahipli köpek, başıboşlardan değil, tasmasız ve ağızlıksız, beni köpeği kovalayınca eğleneceklerini düşündüler ki tepkisiz kaldılar ben geçerken, ne de olsa köpekleri için antrenman olacaktı, hazırlıklıydım hem ultrasonik kovucu hem de elekroşok fener, ultrasonic kovucu yeterli oldu, havlayarak 2 metreye yaklaşamadı bile, bu durumdan eğlenemeyen aşağılık yaratık köpeğini geri çağırdı.
Tüm bisikletli dostlar kendinize dikkat edin.
Malesef hem çoluk çocuk eğlencesiyiz, hem de kanunsuz herkesin.

Scudo
Çok üzüldüm,
Çok şey yazmak isteyip yazamıyorum,
Bu günün özetini yazayım,
Bugün pazar, biti kanlanan asalaklar ile imtihanım.
1.olay
Plakasız ve kasksız olarak atv ile, ehliyetsiz olmaları kesin olan iki adet ortaokul yada lise çocuğu, aslında veledi zina, hususi üzerime kırıp beni öldürmeye çalıştılar, çok gülüp eğlendiler, polisi arayacağımı bağırdığımda kaçıp gittiler. İnsan hayatını geçtim, bisiklet ülke de bu durumda, çoluk çocuk eğlencesiyiz.
2.olay
Sahipli köpek, başıboşlardan değil, tasmasız ve ağızlıksız, beni köpeği kovalayınca eğleneceklerini düşündüler ki tepkisiz kaldılar ben geçerken, ne de olsa köpekleri için antrenman olacaktı, hazırlıklıydım hem ultrasonik kovucu hem de elekroşok fener, ultrasonic kovucu yeterli oldu, havlayarak 2 metreye yaklaşamadı bile, bu durumdan eğlenemeyen aşağılık yaratık köpeğini geri çağırdı.
Tüm bisikletli dostlar kendinize dikkat edin.
Malesef hem çoluk çocuk eğlencesiyiz, hem de kanunsuz herkesin.
Geçmiş olsun. Özlüce köyü taraflarında mı yaşadınız acaba? Benzer bir tecrübeyi arkadaşımla turlarken yaşadık da. İki adet atv ile liseli gençler korkutmak için yanımızdan geçerken deli gibi bağırıp yakın geçtiler. Arkalarından ne kadar böğürsek de bir fayda etmedi tabii gaza abanıp kaçtılar.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Bu bağırılma işi sadece bisiklete özgü birşey değil onun için çok kafanıza takmayın. Koşmaya başladığından bu zamana arabayla geçerken bağıran, kornaya abanan, arabayla giderken arabadan inip depar atıp bizi geçtiğini sanan, motor ile geçerken ayakları ile koşuyormuş gibi yapan vs. vs. tiplere çok rastladım kesinlikle ülkemizde spor yapan insanları gizli gizli kıskananlar var bunu net bir şekilde anlamış oldum.

@trainspotting35 1991 yılında antrenman koşularımı yaparken insanlar durup beni izliyordu. Bakın mübalağa yapmıyorum, bu gerçekten yaşanıyordu. Sokakta, sahilde, patikada vb. koşmak, ya birisinden kaçmak ya da bir yere yetişmek için kabul gören bir eylemmiş gibi görülüyordu pek çok şehirde. Kışın buz gibi soğukta tayt giyerek koşuya çıkmanın imkansızlığını anlatmaya gerek görmüyorum zaten, klasik eşofmanla koşardım.

Bu yol bisikleti için de böyle, yolun sağından antrenman sürüşlerimi yaparken kafama pet şişe de yedim (o yıllar kask kullanımı yoktu, bilinç oluşmamıştı), aynasıyla çarpanı da gördüm.

O yıllardan bu güne epey bir yol alındı aslında insanlarda algı oluşturulması bağlamında. Ancak bugünün kötü şartlarına da gelirsek, o zamanlar bu kadar çok trafik yoktu, antrenman için daha boş yollar ve uygun alanlar vardı. Şimdi her yer bina ve trafik.

kötü olan şu ki bunları yetiştiren nesil gebericek gidicek bizi geçtik artık da sonra ki nesiller rahatlar diye düşünürken onların yetiştirdiği bu veledi zinalar da devam edecek üreyecekler nesil böyle devam edecek ...

@-Deniz- Kestelde yaşadım. Yolun karşısından geliyorlardı, yolun en sağındaydım. Yollarından şeritlerinden çıkarak üzerime tersten geldiklerini görünce bisikletten inerek kendimi korumaya çalıştım.

Olay günü giyiminiz neydi ? Örneğin Trek marka fosforlu tayt, avandart desenli tişört, özel renkli reflektörlü gözlük, grafitili kask, clipless pedal ayakkabı türü giysiler varoş mahallerindeki gençlerce hava atma olarak görülebilir, o yüzden öyle tepki vermiş olabilirler.

Ben de Bursa'da varoş mahalleleri, kırsal bölgeler, her tür yerden bisikletle geçiyorum doğal olarak her türden vatandaşın otomobil, motosikletleri ile yakın temasta oluyorum ancak bunların hiçbirinde bana şarj yapmadıkları gibi, beni gördüklerinde (arkadan geliyorlarsa örneğin) yanımdan özenli geçiyorlar. Tabi ki onların geldiğini görünce ben de alabildiğine sağa kaçıyorum. Bunun nedeni olarak günlük normal kıyafet giymemi gösterebilirim. Buradaki ayrıntı, araç sürücülerini kızdırabilecek biçimde bisiklet sürmemek olduğu gibi, gözlerine batabilecek bir görüntü de vermemek. Burada bisikletin marka/modeli de öneme binebilir. Havalı giyime ek olarak pahalı yada çok havalı görünümde bisiklet kullanıyorsanız, ATV kullanan gençliğin tepkisini çekebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bundan sonra aşağıdaki modda takılıyorum arkadaşlar. Böylece fakir gençlerin "şarj"ına uğramayacağım. "Bırak la elleşme, fakir zaten" diyip bana elleşmeden yanımdan geçip giderler diye düşünüyorum.

local-man-rides-bicycle-local-road-weligama-sri-lanka-march-cycling-main-transportation-tradit...jpg

Kamera şart oldu.
Elimize geçirebildiğimiz tüm yasal İMKÂNLARI :( kullanmak gerekiyor.
Acaba eti senin kemiği benim eğitim sistemine geri dönsek daha mı iyi olur...

Olay günü giyiminiz neydi ? Örneğin Trek marka fosforlu tayt, avandart desenli tişört, özel renkli reflektörlü gözlük, grafitili kask, clipless pedal ayakkabı türü giysiler varoş mahallerindeki gençlerce hava atma olarak görülebilir, o yüzden öyle tepki vermiş olabilirler.

Ben de Bursa'da varoş mahalleleri, kırsal bölgeler, her tür yerden bisikletle geçiyorum doğal olarak her türden vatandaşın otomobil, motosikletleri ile yakın temasta oluyorum ancak bunların hiçbirinde bana şarj yapmadıkları gibi, beni gördüklerinde (arkadan geliyorlarsa örneğin) yanımdan özenli geçiyorlar. Tabi ki onların geldiğini görünce ben de alabildiğine sağa kaçıyorum. Bunun nedeni olarak günlük normal kıyafet giymemi gösterebilirim. Buradaki ayrıntı, araç sürücülerini kızdırabilecek biçimde bisiklet sürmemek olduğu gibi, gözlerine batabilecek bir görüntü de vermemek. Burada bisikletin marka/modeli de öneme binebilir. Havalı giyime ek olarak pahalı yada çok havalı görünümde bisiklet kullanıyorsanız, ATV kullanan varoş gençliğinin tepkisini çekebilirsiniz.

Onların ben tepkilerini s...veyim.

Ben de Bursa'da varoş mahalleleri, kırsal bölgeler, her tür yerden bisikletle geçiyorum doğal olarak her türden vatandaşın otomobil, motosikletleri ile yakın temasta oluyorum ancak bunların hiçbirinde bana şarj yapmadıkları gibi, beni gördüklerinde (arkadan geliyorlarsa örneğin) yanımdan özenli geçiyorlar. Tabi ki onların geldiğini görünce ben de alabildiğine sağa kaçıyorum. Bunun nedeni olarak günlük normal kıyafet giymemi gösterebilirim. Buradaki ayrıntı, araç sürücülerini kızdırabilecek biçimde bisiklet sürmemek olduğu gibi, gözlerine batabilecek bir görüntü de vermemek. Burada bisikletin marka/modeli de öneme binebilir. Havalı giyime ek olarak pahalı yada çok havalı görünümde bisiklet kullanıyorsanız, ATV kullanan varoş gençliğinin tepkisini çekebilirsiniz.
Arkadaşı bilemem ama benim hikayede standart gri pamuklu eşofman altı üstüne siyah tişört giyerek yolun en sağ şeridinden kendi halimizde gidiyorduk. Bunun varoşlukla da bir alakası yok. Yaklaşık 25 yıldan fazla zamandır Bursa'da yaşıyorum. Ev sahibi olamadığımız için Bursa'nın doğusundan batısına farklı farklı semtlere defalarca taşınmam gerekti. O bisikletle geziyorum dediğiniz varoş mahallelerde de yıllarca oturdum, yaşadım. Benim veya çevremdeki tanıdıklarımın daha bir kişiye böyle bir hayvanlığı olmadı. Olayı normalleştirmeye gerek yok. Bir gün sizin de böyle davarlarla karşılaşmanız için pembe tayt giymenize gerek yok yani. Herkesin başına gelebiliyor.

Bundan sonra aşağıdaki modda takılıyorum arkadaşlar. Böylece fakir gençlerin "şarj"ına uğramayacağım. "Bırak la elleşme, fakir zaten" diyip bana elleşmeden yanımdan geçip giderler diye düşünüyorum.

314927 dosyayı görüntüle

Şort lgbti çağrıştırıyor dikkat et. Ben bağcılarda taytla geziyorum sorun olmuyor ama bu şort olabilir.

Kamera şart oldu.
Elimize geçirebildiğimiz tüm yasal İMKÂNLARI :( kullanmak gerekiyor.
Acaba eti senin kemiği benim eğitim sistemine geri dönsek daha mı iyi olur...
Onların ben tepkilerini s...veyim.
@Scott_Bisikletli
Hepsi siyah renk olmakla birlikte full face kask, gözlük, goratex mont, decathlon modüler pantolon, shimano xc5 spd ama üstünde siyah mestten yaptığım kılıf. Mest bile kar etmedi😂
Kıyafetim abartı değildi, bisiklet çok dikkat çekici malesef, carraro kifuka fs plus.
Bisikletin çok güzelmiş abi deyip öldürmeye çalıştılar resmen, ben bisikletten atlayıp ara sokağa yöneldim, nerdeyse bodoslama elektrik direğine gireceklerdi.
@suyunsesi
Kameram olsaydı çekebilseydim, durumun vehameti daha iyi anlaşılırdı, hatta abartmıyorum yaptıklarına inanamadım, şaka gibi. İlk fırsatta kamera edineceğim. Hukuki olarak haklılığımı ispat edebilmek için.
@-Deniz-
Günlük kıyafetle ben de hiç sorun yaşamadım.
@Can Çelik
Daha da sefil gözükmem lazım demek ki🤣
Şarj edilmek istemiyorum ama ben yaaa... 😂
@ATALAY16
Benim de korkum hiçbir şeyin düzelmemesi, hatta daha kötüye gitmesi.
@makaram
Hava soğuk malesef, kışın şort giyemeyecek yaşlanmışta olabilirim.😂

fakir fukara, fak fakir, garip gureba bisikletim kifuka.⚡
carraro kifuka fs plus fiyatı 111.000TL, ön arka süspansiyonlu afilli bisiklet. üstüne bir de donanımlı giyinmişsin. ATV araçları günümüzde daha çok alt sosyo ekonomik sınıf kullanırken görüyorum. 18 yaş altı ergenler. Karşıdan havalı biri geliyor. Bu olayı hemen anlarlar. Cezai ehliyetleri de yok.

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için "sefil gözükmem lazım demek" demişsin. Profil fotoma bak, öyle bir giyim yeterli.

314927 dosyayı görüntüle
Oradaki ATV'li ergenlerin karşısına böyle bir adam cıksaydı kesinlikle ATV'yi üstlerine sürmezlerdi.

Hocam kusura bakmayın ama teziniz bana saçma geldi,ne yani bu cahil manyakların psikolojisine göremi kıyafet seçilecek! Tamam ülkemizde maalesef bisiklet kültürü oturmuş değil,tayt giyince kask takınca büyük şehirlerin göbeğinde bile uzaylı muamelesi görüyoruz,ama kusura bakmasınlar babamın çift kadro bisanıyla,pantolon gömlek gezmek zorunda değilim.Bünyesi kaldırmayan defolsun öteye,hava güzel diye kısa tayt üzerime kışlık formayla çıktım geçen gün,abi üşümüyonmu dedi bi tanesi sanane deyip uzadım küfürde edebilirdim,son yıllarda tepkilerim çok değişti ani ve sert cevaplar veriyorum sanırım ülkenin gerginliğine bende ayak uydurdum.Diyeceğim şu had bildirmek artık farz oldu!

@Scott_Bisikletli
Hepsi siyah renk olmakla birlikte full face kask, gözlük, goratex mont, decathlon modüler pantolon, shimano xc5 spd ama üstünde siyah mestten yaptığım kılıf. Mest bile kar etmedi😂
Kıyafetim abartı değildi, bisiklet çok dikkat çekici malesef, carraro kifuka fs plus.
Bisikletin çok güzelmiş abi deyip öldürmeye çalıştılar resmen, ben bisikletten atlayıp ara sokağa yöneldim, nerdeyse bodoslama elektrik direğine gireceklerdi.
@suyunsesi
Kameram olsaydı çekebilseydim, durumun vehameti daha iyi anlaşılırdı, hatta abartmıyorum yaptıklarına inanamadım, şaka gibi. İlk fırsatta kamera edineceğim. Hukuki olarak haklılığımı ispat edebilmek için.
@-Deniz-
Günlük kıyafetle ben de hiç sorun yaşamadım.
@Can Çelik
Daha da sefil gözükmem lazım demek ki🤣
Şarj edilmek istemiyorum ama ben yaaa... 😂
@ATALAY16
Benim de korkum hiçbir şeyin düzelmemesi, hatta daha kötüye gitmesi.
@makaram
Hava soğuk malesef, kışın şort giyemeyecek yaşlanmışta olabilirim.😂

fakir fukara, fak fakir, garip gureba bisikletim kifuka.⚡
Bisikletin fotosunun çekildiği yer Bursa İnegöl de bir park mı

Hocam kusura bakmayın ama teziniz bana saçma geldi,ne yani bu cahil manyakların psikolojisine göremi kıyafet seçilecek! Tamam ülkemizde maalesef bisiklet kültürü oturmuş değil,tayt giyince kask takınca büyük şehirlerin göbeğinde bile uzaylı muamelesi görüyoruz,ama kusura bakmasınlar babamın çift kadro bisanıyla,pantolon gömlek gezmek zorunda değilim.Bünyesi kaldırmayan defolsun öteye,hava güzel diye kısa tayt üzerime kışlık formayla çıktım geçen gün,abi üşümüyonmu dedi bi tanesi sanane deyip uzadım küfürde edebilirdim,son yıllarda tepkilerim çok değişti ani ve sert cevaplar veriyorum sanırım ülkenin gerginliğine bende ayak uydurdum.Diyeceğim şu had bildirmek artık farz oldu!
Hocam, arkadaş bunu yapanları haklı görmemiş ki, sadece durum tespiti yapmış. Ki bence de haklı gibi.
İnsanlara oranla "beyni" az gelişmiş diğer hayvanlarda bu hareketler içgüdücel olarak bulunuyor. Kendi bölgelerini işaretlerler (çiş veya diğer vücut kokuları ile) ve kendilerine benzemeyen veya rakip olarak gördükleri diğer canlılara da saldırırlar. Maalesef ki bu türün sayısı da gittikçe artıyor ülkemizde

Arkadaşın Bursa Kestel'de yaşadığı olayın nedeni üzerine bir yorum yaptım sadece.

Arkadaşın giyim afilli bisikleti ciks cıktı, argo tabiriyle. 18 yaş altı ATV kullanan çocuklar karşılarında bir anda böyle havalı ciks birini tek başına görünce şarj yapmış. Duygularını dizginleyemeyen, cezai ehliyeti bile olmayan çocuklardan söz ediyoruz.

Olaylara bakış açımız, yaşam biçimimiz, giyim tarzlarımız değişik olabilir. Fakat bu, olayın nedeni üzerine yorumumdaki gerçeklik payını çok değiştirmez.

Onca yıldır Bursa'nın her yerinde bisiklet kullanıyorum (ilkbahar - yaz) buna yakın en ufak bir durum sorun yaşamadım. Ancak tabi ki görüntüme ek olarak kullanış biçimim, yoldaki davranışlarımın da bunda etkisi var. Görünüm derken giyim + bisiklet.

O yolda ben gidiyor olsaydım o ATV'li ergenlerin üstüme süreceklerini hiç sanmam.

Ben de Bursa'da varoş mahalleleri, kırsal bölgeler, her tür yerden bisikletle geçiyorum doğal olarak her türden vatandaşın otomobil, motosikletleri ile yakın temasta oluyorum ancak bunların hiçbirinde bana şarj yapmadıkları gibi, beni gördüklerinde (arkadan geliyorlarsa örneğin) yanımdan özenli geçiyorlar. Tabi ki onların geldiğini görünce ben de alabildiğine sağa kaçıyorum. Bunun nedeni olarak günlük normal kıyafet giymemi gösterebilirim. Buradaki ayrıntı, araç sürücülerini kızdırabilecek biçimde bisiklet sürmemek olduğu gibi, gözlerine batabilecek bir görüntü de vermemek. Burada bisikletin marka/modeli de öneme binebilir. Havalı giyime ek olarak pahalı yada çok havalı görünümde bisiklet kullanıyorsanız, ATV kullanan gençliğin tepkisini çekebilirsiniz.

Bunun bir adım sonrası "O kadının da o saatte orada ne işi varmış?" diyerek tacizi, tecavüzü meşrulaştırma kafası. Aman dikkat edin, tehlikeli sularda yüzüyorsunuz.

Geri