@Güney Tuncer
Dogru diyorsunuz, pro bisikletci icin dali ne olursa olsun oncelik paradir, sonucta olay alette degil binicide.
Ancak bizim acimizdan bakildiginda eger Trek yol bisikleti Ar-Ge'sinde Lance'den, DH Ar-Ge'sinde Aaron Gwin ve Tracey Moseley'den, slopestyle Ar-Ge'sinde Brandon Semenuk ve Cam McCaul'dan geri bildirim aliyorsa (ki hepsi kendi dallarinin en iyileri) bu onlarin bisikletlerini bir kademe daha iyi yapmalarina imkan tanir diye dusunuyorum. Biz de parayi bayilir bineriz
@siretsiret
Ben size reklam, sponsorluk, her dalda basarili olan yaris takimlari, her yil harcanan milyonlarca dolardan bahsediyorum. Siz bana Bush'un ettigi iki laftan bahsedip ustune bana "sadece 1 noktaya odaklanıyorsun" diyorsunuz.
Yazinizda dunya kadar makale var dediginiz konuda komplo teorisinden oteye gececek ve Trek'in satislarinin ve taninirliginin en buyuk sebebinin Bush'un aciklamasi oldugunu kanitlar nitelikte bir makale gosterebilir misiniz bana?
En basitinden:
(link)
Sizin adi sani duyulmamis sandiginiz Trek markasi daha 1993 yilindan Speci ve Cannondale'i gecerek en cok satilan marka olmus zaten:
"Altogether, company sales reached $230 million for 1993, a $20 million increase from the previous year. That modest increase was impressive considering that it came during a period so difficult for bike makers that it saw longtime industry giant Schwinn sink into bankruptcy. Trek was now the clear market leader in specialty bike shop sales."
Son paragrafta Bush'un yaptigi "Trek suruyorum" aciklamasi da iddia ettiginiz uzere Trek'i populer yapmadi, Trek cok populer oldugu icin Bush bile Trek suruyordu.
Burada Trek'in avukatligini yapacak halim yok, ama herhangi bir tuketici urunu sektorunde olaylar dusundugunuz kadar sig degil.