Scudo Sports

Bu polar ceket alınır mı?

@bibisiklet bugün bende farkettim dechatlon a gidip ikisini de denedim, dediğiniz gibi yelkenli montu pek esnek değil, fakat kış koşullarında btwin uzun kollu formanın üstüne sizinde kullandığınız quechequa softshell i giysem kurtarırmı acaba, o hava deliği fermuarları sanki olan soğuğu hissettirirmiş gibi geliyor çünkü fermuarlara rüzgar koruması koymamışlar gibi siz ne düşünüyorsunuz

Scudo
Arkadaşlar, soratekstilden kışlık uzun kollu forma aldım. Forma yeni geldi, hoşuma gitti. Biraz kilolu olduğumdan regular modellerden aldım. Forma rahat uyuyor, lakin model gereği uzun belli bir yapısı var.Formayı üzerimde üzelttiğimde pantalonun yan cepleri hizasına kadar geliyor.Sizce normal mi,bu şekilde formalar kullanışlı oluyor mu? İlerde hoşuma gitmedi diyelim,terziye verip kısalttırılabilir mi dersiniz?Pro serisini alacaktım ama dar gelir, 95 kilo olunca böyle uğraşıyoruz...

Kolay kolay hastalanmayan bir bünyeniz var ise kışa bir sıfır önde başlarsınız. :D

Blackspade termal içlik takım(level 2), uzun kollu kışlık forma(soratekstil), btwin 500 ceket. BU üçlüden oluşan kombinasyonu dün, dış sıcaklık 8 derece iken test ettim. Hareket halinde iken, nasıl söylesem hani sonbaharın ortalarında hafif bir serinlik çökerde havalar soğumaya başladı deriz. O şekilde bir serinlik hissettiriyor. Bu rahatsız etmiyor ama normal bir elbiseyle sahilde yürüyüş gibide ideal bir sıcaklık sağlamıyor malesef. Hatta, dinlenmek için bir süre oturdum, ilk 5dk normaldi ama ondan sonra baya üşümeye başladım,hemen tura devam ettim. :) Yani aşağı yukarı 400TL lik bir giyinim ile genede kıçımız yer yer donuyor. :) Ama şunuda belirteyim, bir gr terlediğimi hissetmedim.Hani hava soğuk ondan mı terlemiyorum yoksa giyselerin etkisiyle mi bilemedim. Sadece evde üzerimi değiştirirken içlik birazcık nemliydi. Tekerler 1.50, yağmurda ve karda sürüş zor, sürmüyorum.Lakin kar yağar ve yollar biraz gidilebilecek gibiyse, hiç forma falan olayına girmeden kışlık montu vs alıp(gaveye giden amcalar gibi) :) ) , düz yolda biraz sürmeyi planlıyorum.En son yıllar önce, ilkokul zamnlarında karda bisiklet sürmüştüm, nasip olursa bu yıl bir nostalji yapmayı planlıyorum bakalım. :)Tabi yolun bir kısmında bisikleti elimde götürmem gerekecek,yokuş aşağı bu tekerle inmeye kalkarsam,kardam adamın yanında yerimi alırım.:D

Karda sürmek hiç nasip olmadı ...

@mariokaldato
Bu tür binenlerin bir çoğu giydikleriyle ve bisikletleriyle bir şey oldum sananlardan ibaret..Ben böyle ultra bisiklet ve giyim tarzı ile 40 km yi 2 saatte çeviren çok gördüm ( yol bisikletiyle ). Tabi hakkını verenleri de gördüm. Antrenman açığı donanımla veya giyimle kapatılamaz...

Şöyle eksi derecelerde denenediğiniz bir mont önerir misiniz ?

@1dost Günaydın hissedilen - derece mi olacak yoksa sokağa çıktığımızda hava - derecelerde mi olacak. IMG_0861.JPG Üzerimizde Decathlon montları var şuanda 99.00 tl ye satılan montların kırmızısı arkamızda donmuş (Buz tutmuş) Büyükçekmece Gölü. Bu montla bu turumda üşümedim aksine terledim. İçeri hava almayan bir mont ama dışarıya da hava vermediğinden fırın gibi oluyorsunuz. Molalı sürüşlerde büyük sıkıntı. Bir de ARSUXEO Mont bu montu aldım biraz daha az soğuk havalar için ancak havalandırmadan memnun kalırsam içine 1-2 katman fazla giyip çok soğuk havalarda da kullanabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@1dost O zaman Decathlon montu resimdeki manzara 0 altında sıcaklık olduğunun göstergesi. Göl donmuş daha ne olsun. :)

Bugün kısa bir işim vardı 20kmlik yolu normal giyim ile gideyim dedim.(pantalon, polar kazak, mont vs) Gittim dönüyorum,dedim bisiklet ceketine,ıvırına zıvırına boşa para vermişiz arkadaş,normal giyselerde işimizi görüyormuş diye kızıyordum.Eve geldim, terlemiş olduğumu gördüm.Üstelik o buz gibi havada. Bisiklet giysileri ile iki katı yolda o o kadar terlemediğimi farkketim. :) En azından para boşa gitmemiş diye düşünüyorum. Lakin bir montun sıcaklığını hiçbir bisiklet giysisi tutmuyor arkadaş...fırın gibi :D

@Raptor8 zaten bisiklet üzerinde çok sıkı giyinmeyeceksin sabitken üşüyecek sürerken ısınacaksın normal olarak

@Tuzlu_Fıstık
Öyle.Lakin insan biraz oturup, biraz dinleneyim dediğimde hemen üşümeye başlıyor.

Geri