Scudo Sports

Bu bisiklet kaç para eder?

@Serdar Sarı

ben aslında canodale almak istiyordum. ancak baktığım yerde güzel indirimler yapıldı. ilk linkini verdiğim ghost ile lapierre bisiklet dikkatimi çekti (link)

ama su an cube ye yönelmiş durumdayım

Scudo
@erdal aydın

erdal bey boyunuz 1.76 benden 2 cm fazlasınız ,evet 29 jant alacak iseniz kadro boyları önemlidir bacak boyunuzu ölçmek için aşağıda video var bacak boyu önemlidir mtb de ..

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

aşağıda 29 jant hakkında görüşler var..
(link)

@burak özgüng

Yanlış bilgilendirdiysem affola ben de sizin gibi düşünüyorum SL1 ile SL2 ağırlık olarak hemen hemen aynıdır çünkü iki bisiklette aynı kadro kullanılmış ayrıca donanımsal olarak hemen hemen aynı ayarda bisikletler..
Bisikletimi hiç tartmak nasip olmadı bu yüzden ağırlık bilgisine internetten ulaşmayaçalıştım, gerek Cannondale'in resmi sitesinde gerek yerli bisiklet sitelerinde ağırlık bilgisine rastlamadım (gözümden kaçmış olabilir) bu yüzden yabancı forumlara yöneldim. Yabancı forumdaki elemanlar Trail SL2 29er ve Trail SL2 26er bisikletleri tartmışlar Large kadro bisikletlerin biri 13 diğeri 12kg (pedallar dahil) ben ordan gördüğüm yazıdan yola çıkarak bu yazıyı yazdım yanlış olabilir :)

Şu bir gerçek 29er bisikletler 26er'lere göre ortalama 1kg daha ağır oluyor ama ben 26er'den 29er bisiklete geçmiş olarak söylemeliyim ki avantajlarının yanında ağırlık konusundaki bu dezavantaj hiç bişey.. Kendime her seferinde iyiki 29er almışım diyorum ve tavsiye de ediyorum

• Beğen
Tepkiler: burak özgüng
@erdal aydın

(link)
Bu bisikleti siz sundunuz zaten bize gözlerim bozulmadıysa 29er bu bisiklett zaten :)

ben 186 boyundayım ve 29er bisiklet kullanıyorum gayet memnunum.. Aslında sizin boyunuz çok da uzun sayılmaz 26er bisikletin bahsettiğiniz gibi altınızda çok küçük kalacağını düşünmüyorum bence 26er de 29er de sizin altınızda pek sırıtmayacaktır.. Eğer gönlünüz 26er den yanaysa size uygun bir kadro boyunda 26er bir bisikletin de sizin için sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Ben 29er mi 26er mi konusunu tamamen kullanıcının kendi vermesi gereken bir karar olduğunu düşünüyorum tamamen sizin kullanış tarzınıza ve zevkinize kalmış. İki tür arasındaki farkı kısaca özetleyecek olursak;
Ne kadar küçük tekerler o kadar çevik bisiklet. 26er bisikletler çok daha atik olur.
Ne kadar büyük tekerler o kadar hızlı bisiklet. 29er bisikletler her pedalda daha çok yol alır ve kullanıcısını uzun turlarda daha az üzer.

Bunların yanında birbirlerinden birsürü artı ve eksileri var forumda biraz araştırırsan bulabilirsin. Ben sadece kısa bi özet vermeye çalıştım :)

evet önemli bi noktada şudur tekerin kalınlığı , örnek benim gördüğüm, yeşil bisiklette kadro fuji yol idi benim teker ile fuji yol bisikletinin tekerinin kalınlığını test ettim benimki çok kalın kaldı onun yanında benim teker 700 x32 kalınlık 3 cm dir ama fujinin 1 cm idi ve 140 hava basılıyor idi mermer gibi sert idi ve düz asfaltta dehşet hız yapıyor idi evet hız farkı için önemli olan tekerin kalınlığıdır tekerinizin kalınlığı 1cm ise kimse sizi tutamaz jant 28 ise kimse sizi tutamaz, ayrıca 29 er bisikletlerde ben 1 cm kalınlıkta teker görmedim..
şimdi 3 cm kalınlıkta bi teker ile 1 cm kalınlıkta teker arasında fark uzun yolda hızda ortaya çıkar 1 cm kalınlığında tekerli bi vatandaşı üstelik kondüsyonlu ise 28 jantta yakalamak zordur,....

@Serdar Sarı

yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

bisikletciler bana 29 önerdiği için 29 a yöneldim. vurgulamak istediğim en baştan beri 29 baktığımdı zaten.

İlk önce aileyi ikna ederim diye düşünmüştüm fakat ilk defa istediğim bir şeyi almayacaklarını söylediler malum iş başa düştü.Kendim para biriktirmeye başladım 2 3 hafta sonunda 250 300 civarı bir param olacak.O paraya da çift amortisörlü market bisikletinden başka bir şey alamayacağıma göre 2. el ilanlarına bakmaya başladım fakat semtimde de bisiklet kültürü yaygın olmadığı için 2 ilandan başka ilan yok :D.(link) bu ilanı gördüm ve amacıma uygun geldi zaten sürdüğüm yer dümdüz yol fakat kaldırımlardan merdivenlerden vs direk sürerek inip çıkarım.İlanda bisikletin 0 olduğu söylenmiş fakat bana pek inandırıcı gelmedi.Yine de temiz bir bisiklet gibi görünüyor ama 500 tl etmeyeceği kesin :D.Sizce ben bu adamla babamla birlikte anlaşsam ne kadar fiyat biçmeliyiz ne kadar eder bu bisiklet ?

En fazla 200 tl eder bu bisiklet. Bence bunun yerine biraz daha para biriktirip bunu almalısınız : (link)

linkteki bisikletin ederi en fazla 200 tl. 500 tlye daha iyi daha üst model 2.el bisiklet alabilirsin iyice araştır

Ben zaten o bisiklete 500 lira vereceğimi söylemedim ne kadar teklifte bulunayim diye danıştım 250 300 arası düşünüyordum ama 200 diyorsanız öyledir.Yani asıl bütçem 250 300ten fazla değil hem alacağım bisikletin fiyatı ne kadar düşük olursa o kadar çabuk alacağım parasını kendim biriktiriyorum malesef :(

bütçen çok az biraz daha biriktir para en az 500 tl olsun cebinde ondan sonra giriş seviyeli bisiklet alırsın :)

bencede birazda bekle 400-500 liraya temiz 2.el al bir tane bulursunuz sahibinden deki bisikletin daha iyisini (donanım kadro v.s) 90 tl ye veriyorlar siz 300-400 tlye carraro kron bulursunuz

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Ayni fikirdeyim, biraz daha sabredin ve paranizin uzerine birikim yapin, 100, 150 lira farkla sizi cok daha fazla memnun edecek bir bisiklet bulabilirsiniz... Sabirli olun!

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
250 300 tl bütçen var bu bisiklete 200 250 tl vermene değmez. Ayrıca adam 500 tl den ilan açmış. 200 tl yede sana satar mı orası ayrı konu. Hadi 250 dese 200 e alayım desen tamam derimde. Bence biraz daha sabret dişini sık ailende sana biraz destek olsunlar. ikinci el kron xc150 xc250 salcano ng 650 vs bir bisiklet al. O bisikleti 100 tl ye bile alsan senin için 100 tl kayıptan başka bir şey ifade etmez.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Bir bisikletçide 2012 model 2. el Scott Aspect 40 gördüm. Lastiklerini yol lastiği ile değiştirmiş, arkasına bagaj taktırmıştı. Kadrosunda baya çizik vardı. Şehir-tur bisikleti olarak kullanmak için bisiklet almayı düşünüyorum. Sizce bu bisiklet alınır mı ve ne kadar verilir?

usta alınır tabi scott kadro sıktıntı olmaz.ama görmekte lazım baya çizik var demişsin hor kullanmış arkadaş sanırım.
aspect alt seviye kadro scott ın.donanımıda görmek lazım ama max 1000 tl yi geçemez.hatta o kadar çizik vs varsa 600 800 arası bir şey tutabilir.

800-850 gibi bi fiyat söylemişti. Kadro çizikti baya, kadro da beyaz olunca belli oluyordu çizikler. Zincire bağlıymış sanırım. Bunların bi çaresi yok mudur?

eğer çizikler yalnızca boyadaysa boyası yenilenebilir ama kadronun metalinde eğrilme veya derin çizik şeklinde hasar oluşturmuşsa profesyonel birinin bakım yapması hatta kadroyu değiştirmeniz gerekebilir.

Yüzeysel çizikler gibi duruyordu kadronun üst kısmında. Peki lastiklerin değiştirilmiş olması yeterli mi? Normal bir şehir bisikleti kadar rahat olur mu?

Geri