Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Merhaba Abilerim.. Bu yaz bisiklet almayi dusunuyorum.(uzun zamandir para biriktiriyorum) Ancak Mtb mi alsam yol/sehir bisikleti mi alsam karar veremedim.
Bisiklet sporuna 0 dan baslayacagim mtb ekipman/parcalar hakkinda pek bilgim yok triban 3 deki parcalar nasildir.0 dan baslayan biri icin uygunmudur hafif araziye girebilirmiyiz ? Bunlari anlatirsaniz cok sevinirim. İlk bisikletim olacak ilk bisikletdende pisman olmak istemiyorum. Her yorum benim icin degerli. Zaman ayirip yazdiginiz icin tesekkur ederim.. :)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Scudo
@enessamet26
Bence öncelikle bu konuyu baştan sonu oku ve sonra arama butonunu kullanarak triban 3'ü arat forumda sayısız konu var. Bunları araştırırsan aradığın cevapları bulacaksın bence

• Beğen
Tepkiler: enessamet26
@enessamet26

Eğer sıklıkla araziye girmeyi düşünüyorsan yol bisikletini pek tavsiye etmem. Hem arazi hem asfalt için cyclocross tür bisikletler var onları araştırabilirsin. Lastikleri yol bisikletinden daha kalın ve dişlidir, gidonu da yol bisikleti gibidir. Öncelikle bisikletini nerelerde kullanacağına karar vermen daha sonra o tercihlerin üzerinden bisikletleri araştırman gerekiyor :) Kafa karıştırıcı bir süreç bekliyor seni. Kolay gelsin :)

• Beğen
Tepkiler: enessamet26
@lealtad

Yeşilay turunda sanırım gördüm bisikletinizi , dikkat çekici güzel olmuş :)

• Beğen
@Onur GEBEN
Kalabalıktı ve kim kimdi bilmiyorduk:) Sağolun

Triban hafif cyclocrossa çevirmeyi planlıyorum. Bizim triban3ler en fazla kaç çapta lastik takılıyor 28 mi 30c mi?

@Ebubekir Microshift'in sitesinden hood lastiklerini aldım. Anladığım kadarıyla takip numarası yok doğru mu? Gelmese bile Paypal aracılığı ile doğrudan aldığım için sıkıntı çıkmaz da yine de sorayım dedim.

@Fırat Çetin
Hiçbir sorun olmaz. Kısa sürede gelecek zaten merak etme;)

@lealtad
Bulunduğum yerde ptt biraz sıkıntılı ondan korkuyorum, bir de ben evde olmazsam kesin kağıt falan bile bırakmaz onlar gelse bile. :D

@Fırat Çetin
Bana 5 günde gelmişti. Takması daha çok uğraştırdı gelmesi pek bi sorun değil: D

@lealtad
Ben de onu nasıl yapacağım bilmiyorum kırmızı olana da zarar vermek istemiyorum. Acaba kooay bir yöntemi yok mudur? :D

Tek yolu sargıyı söküp, altındaki fren kablolarını söküp kabloları frenlerden de sökmek. Bundan sonra frenleride tamamen sökeceksin dış kısımda hood'ları sıyırınca alyan vidası var zaten.

Kısaca, kolu tamamen sökeceksin. Sargıyı tamamen sökeceksin ki sargı sökülmez parçalanır ve yeni sargıya ihtiyacın olacak. Fren kabloları söküp hoodları sökeceksin

@Fırat Çetin

Bu yokuşlar beni bitirdi arkadaşlar. Ben bıktım onlar bıkmadı. Acilen spora falan başlayıp şu göbeği eritmem lazım yoksa kilitlenip kalacağım bir yerde :)

İlk yaprağı söküp megarange takma şansımız var mı yahu? Öyle bir şey mi yapsak acaba?

Bir de bir sorum daha var. Ayakta yokuş çıkarken yine 1. viteste mi çıkıyorsunuz yoksa vites yükseltiyor musunuz? Bugün deneyeyim dedim ama ayaktayken bacaklarım felaket yoruldu durmak zorunda kaldım. Oturarak daha rahat çeviriyorum 1. viteste.

• Beğen
@Samet Arslan
Öncelikle ayakta kullanmak yorucudur ki, yokuş yukarı kullanmak daha da yorucudur, ki fazla kilon varsa bitirici vuruştur, yapma bunu, çok tehlikeli.
ayrıca göbek konusunda hiç inat yapma, kimseyle iddialaşma ve direkt diyetisyene git. başka türlü asla sonuç alamazsın.
bir de rampa çıkışı esnasında yorulursan bisikletin eline alıp yürümeye çalışma. dur bi yerde otur 2 dakika dinlen, sonra yine pedallamaya başla. çok zorlandığın noktada yine dur, yine 2 dakika dinlen, sonra yine devam et. eğer bu şekilde yaparsan zamanla alışırsın ve daha az yorulmaya, daha seyrek yorulmaya başlarsın. ben bu şekilde kendimi geliştirdim.
5 kg fazlam var, 40 yaşındayım, bisikletim de 14 kilo, aşırı yüküm olmadıkça hiçbir rampada bisikletten inmedim. en küçük viteste sakin sakin devam.

kilona dikkat et, obezite en tehlikeli rahatsızlıklardan biridir. pilav yeme, tatlı yeme, kızartma yeme, beyaz ekmek yeme, asitli içme, meyve suyu içme, hamur işi yeme :)
her öğünün arasında bir bardak süt iç.

@M.Gökhan BİROL

1.83 boy var. Az önce tartıldım 95 kilo olmuşum 93tüm 1 hafta önce :/ 15 kilo kadar fazlam var sanırım. Bir şeyler yapmak lazım acilen :)

@Samet Arslan

metabolizma hızını bilmiyorum ama yaklaşık olarak olman gereken kilo 77 gibi...
acilen yukarıda yazdığım gıdaları (ki çoğu gıda değil, zehir) kesmen gerekiyor.

Geri