Scudo Sports

Bozcaada Yarışı...

Bursa bisiklet sevenler derneği eski başkanı, a.açıkalın ile görüştü geçen cuma . bu bilgiyi ordan aldık...bursa'dan kalabalık bir kafile ile katılmayı planladığımız için kesinleştirmek amacıyla aramış kendisi. ekonomik nedenlerden dolayı yapılmayacak denilmiş.

Scudo
@Nau04
ben böyle biliyorum. ve böyle yazdım brnim de yarış programımda var dı ama sorunu federasyona iletin bana değil.

(kaynak:bir başka forumda duygunun yazdığı ileti. not:duygun emre abilyle birlikte çalışıyor.)

tam olarak birisinin bilgisi varmı yarışın olucaksa ne zaman olucagını.

Arkadaşlar benim de güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre bozcaada maratonu %99 iptal olmuş görünüyor. Belki son anda bir mucize olursa yapılır ama yapılsa da ben gitmeyeceğim zaten, Babadağ tırmanışı % uygulamalası uygulanarak (daha doğrusu yanlış yunluş uygulanamayarak) rezil edildi, bozcada da böyle olacağından gitmeme kararı aldım...

Babadağı da açıklayayım bu arada içimi boşaltayım, önce toplantı da uci olmayan kategorilere kontrol noktasına 1. gelenin %40 zamanı limiti uygulanacağı söylendi biz de ok mantıklı dedik, sonra beni ve birçok kişiyi durdurdular, zaman yanlıştı çünkü 63 dakkada gelmiştim (bunun kanıtını gösterebilirim polar saatimin kayıtlarından) tırmanışın yarısına (türkiye elite şampiyonu bütün tırmanışı 90 dakikada yapmış geçen sefer, kaldıki masterların süresi çok daha uzundur) sonra Siper abiyle konuştum önce şöyle böyle dedi, sonra yaw %40 dan %30 a çevirdik dedi, (tabii bundan hiçbir yarışçının haberi yoktu) dedim neden öyle yaptınız, bir an önce yarışı bitirelim diye (!) dedi. ancak ona rağmen takılmamam gerekiyordu. Bu arada kategoriler 2 dakika arayla başlatıldı bizim masterlar en geç yani 8 dakika sonra başladı sonradan öğrendiğime göre bu zaman eklenmemiş bizim zamanımıza daha doğrusu 8 dakikamız kesilmiş, yani tam rezillik, hakemlerin bizim başlama zamanımızdan haberleri yok, tabii ben emeklerimin antrenmanlarımın boşa gittiğine mi yanayım, oraya gelmek için harcadığım zamana mı, harcadığım yüzlerce ytl paraya mı, stratejimi ayarlayıp limiti geçecek şekilde ve 2. yarıda basmaya gücümü ayarlayarak geldiğim için ve haksız yere durdurulduğum için harcırah alamadığıma mı yanayım. Ve bütün bu aksilikler ne için ? Organizasyon yarışı 20-30 dakika erken bitirip gidebilmek için. Oksal lütfen babana bu yazıyı okut ve ne kadar kırgın olduğumu ilet. Bu gidişle zaten az olan yarışçı sayısı iyice soğutulur, yarışlara en iyi 5-6 kişiyle devam edersiniz...

Hakan Yazman

@Hakan Yazman

Hakan abi sizin kategorinizde %40 noktasına gelen ilk sporcu (Mert Mutlu) Yarışın ilk start zamanından 50 dakika sonra %40 noktasına geldi. Mert Mutlunun iyileştirilmiş zamanı 50-8= 42 dakika. Bu zamanın %40 ı 16,40 dakika yapıyor. 42+16,40= 58,40 dakika yapıyor. Eğer kural bu şekilde uygulansaydı 59 dakikadan sonra gelen tüm master sporcuları durdurulacaktı.

Oysa uygulama 50 dakika üzerinden % 30 uygulanarak yapıldı ve çıkan sonuçtan 2 dakika düşüldü. Yani Uygulama sizin lehinize olarak yapıldı.

Normalde 59 dakikada durdurulması gereken master sporcular 63. dakikada durduruldu.

İlk durdurulan sporcuda sen olmuşsun. Yani yapılan uygulamada hiçbir haksızlık olmamış aksine sporcuların lehine bir uygulama yapılmış.

Ayrıca %40 ta durdurulmanız harcırah alamamanız anlamına gelmiyor

@jankat

jankat ben sana iletmedim zaten. alınma sen.

Bozcaada parkurunu düzenleyen haluk bey den öğrenilmiş bu bilgi , gerçi İzmir il temsilcimiz Birol Toroman a sormadım ama diğer irtibattaki kişilerden öğrendiğim bu.
ve sene başında ayrılan bütçenin zaten %50 si cumhurbaşkanlğı turuna gidiyor geri kalan yarısı ile yol ve mtb organizasyonları düzenleniyor normal yani genede bütçeyi federasyon iyi ayarlıyor.

Ben de bugün yapılacağını duydum.

gürol abi çıktı.işler karıştı:) şaka bi yana eskiden bu kadar çok problem çıkmazdı.haksızmıyım?:rolleyes:

Karışacak bir mevzu yok aslında . Yarış yapılacak gözüküyor .Federasyondan resmi açıklama gelmeden yarış yapılmayacak diyen forum kullanıcıları ortalığı karıştırıyor...

@Oksal ÖzdölBu da bir görüş tabi. İşin açıkcası söylentilerin altı boş olmayabilir. Ancak federasyon adına hareket eden yetkililerin hiçbiri asla ama asla bir yarışın iptalini istemez yada desteklemez.

@Kaan UysalKaan, daha Alanya yarışı bitmeden diğer yarış için resmi işlemler başlamaz. Zaten Federasyon yarışın iptali konusunda resmi bir yayın da yapmaz, aksine yarışın yapılacağı yönünde yazı yayınlar ve illere gönderir.

@Oksal Özdöl

karışacak bir mevzu var.
A.Açıkalın ile görüşüldü ve yarış yapılamayacak şeklinde bilgi alındı yaklaşık bir hafta önce. hepimiz yarışın olmasını istiyoruz, olmama ihtimalini dile getirmekte ki amacımızda bu zaten...

Bence de yapılmaz gibi görünüyor, hazırlık yapmayacağım o yüzden, maratona hazırlık için özel bir dayanıklılık programı gerekiyor ve özellikle bu mevsimde oldukça meşakkatli. Görüşüme göre de bölge ve sezon olarak bozcaada biraz gecikmiş ve zorlama bir organizasyon olacaktı, belki akdeniz bölgesi bu mevsimde kurtarır ama bozcada oldukça soğuk olacaktı, elbette gönül isterki yapılsın bütün yarışlar...

bazı genç kardeşlerimize göre ortalığı karıştırıyor olabiliriz ama biz de sokaktaki adamdan duymadık herhalde. herkesin kulağına giden bir haberin aslı olup olmadığını merak ediyoruz. burada amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. federasyon resmi açıklamayı 3 gün öncede yapabilir ama yapılmayacak haberi birinci ağızdan çıkmış anladığım kadarıyla. bu da tabi bu yarış için motive olmuş herkesi olumsuz etkiliyor.

Bugün yaptığım telefon görüşmelerine göre Alanya yarışından sonra yetkililer tarafından Bozcaada Maratonunun yapılacağı belirtilmiş. Orada şahit olanlar burada yazarlarsa soru işaretleri de kalkmış olur.

Merhaba

Alanya yarışının teknik toplatısında ; benim ve Bozcaaada yarışına gelmek isteyen tüm sporcuların kafasındaki ''yarışın iptali'' konusunu konuştum.
ve Alanya yarışının ödül töreninde ,Alanya Yarış Komiseri :Şükrü AYDIN'dan kesin cevabı ;'' Bora;Bozcaada yarışı yapılacak '' şeklinde aldım ve herkesle paylaştım.

Yarış ile ilgili detayları önümüzdeki günlerde federasyonun kendi sitesinden duyurulacak.

En sıcak gelişmeler bunlar.:cool:
Bozcaada yarışında görüşmek üzere.

Geri