Arkadaşlar benim de güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre bozcaada maratonu %99 iptal olmuş görünüyor. Belki son anda bir mucize olursa yapılır ama yapılsa da ben gitmeyeceğim zaten, Babadağ tırmanışı % uygulamalası uygulanarak (daha doğrusu yanlış yunluş uygulanamayarak) rezil edildi, bozcada da böyle olacağından gitmeme kararı aldım...
Babadağı da açıklayayım bu arada içimi boşaltayım, önce toplantı da uci olmayan kategorilere kontrol noktasına 1. gelenin %40 zamanı limiti uygulanacağı söylendi biz de ok mantıklı dedik, sonra beni ve birçok kişiyi durdurdular, zaman yanlıştı çünkü 63 dakkada gelmiştim (bunun kanıtını gösterebilirim polar saatimin kayıtlarından) tırmanışın yarısına (türkiye elite şampiyonu bütün tırmanışı 90 dakikada yapmış geçen sefer, kaldıki masterların süresi çok daha uzundur) sonra Siper abiyle konuştum önce şöyle böyle dedi, sonra yaw %40 dan %30 a çevirdik dedi, (tabii bundan hiçbir yarışçının haberi yoktu) dedim neden öyle yaptınız, bir an önce yarışı bitirelim diye (!) dedi. ancak ona rağmen takılmamam gerekiyordu. Bu arada kategoriler 2 dakika arayla başlatıldı bizim masterlar en geç yani 8 dakika sonra başladı sonradan öğrendiğime göre bu zaman eklenmemiş bizim zamanımıza daha doğrusu 8 dakikamız kesilmiş, yani tam rezillik, hakemlerin bizim başlama zamanımızdan haberleri yok, tabii ben emeklerimin antrenmanlarımın boşa gittiğine mi yanayım, oraya gelmek için harcadığım zamana mı, harcadığım yüzlerce ytl paraya mı, stratejimi ayarlayıp limiti geçecek şekilde ve 2. yarıda basmaya gücümü ayarlayarak geldiğim için ve haksız yere durdurulduğum için harcırah alamadığıma mı yanayım. Ve bütün bu aksilikler ne için ? Organizasyon yarışı 20-30 dakika erken bitirip gidebilmek için. Oksal lütfen babana bu yazıyı okut ve ne kadar kırgın olduğumu ilet. Bu gidişle zaten az olan yarışçı sayısı iyice soğutulur, yarışlara en iyi 5-6 kişiyle devam edersiniz...
Hakan Yazman