Scudo Sports

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

Ülkeler, tıpkı insanlar gibi bir ömre sahiptir.. Doğal Yaşam sınırları, politik geçmişleri, ekonomik ya da eğitim konularındaki istikrarları gibi değerler, onların ömrünü ve egemen kalma sürecini belirler.. O halde dolar amerikaya, euro AB ye, TL Türkiye ye bağlı olarak yaşarlar.. Bugün Amerika yoksa dolar da yoktur.. Haliyle elbet bir gün gelecektir, AB yıkılacaktır, ABD belki parçalanacaktır... Haliyle geleneksel para birimleri de sonlarının elbet geleceğini bilirler.. Ya da yaşam şartları değiştiğinde örneğin, mesela mars a ya da jüpiterin uydularına yerleştiğimizi varsayarsak, orada olmayan bir ülkenin para birimi neden geçsin, seceresi okunsun ki? Neticede söylemek istediğim şeye gelirsek, bitcoin geleceğin para birimi kesin ancak hangi coinler kalıcı hangileri gidici bunu kestirmek zor ancak ben genelde etherium, dth, ltc, sanki daha Bi kemik.. Ancak en değerlisi bitcoin.. Şu an ölü bir yatırım da olsa bence her ciddi değer coin, gelecek vaad ediyor.. Kanada da, İrlanda da, bazı hava yolu şirketleri de elektronik para üzerinden ödeme almaya başlamış.. Hatta Starbucks la ilgili de bu ödeme yöntemiyle alışverişe başladıklarını okumuştum.. Ama tabi türk coin ya da uygulamalarını ölçü almayın.. Her zaman dolandırılma potansiyelimiz olur.. Hatta çiftlikbank olayında yaşanmıştı, hatırlayan olacaktır.. Çiftlikbanka paranızı mı kaptırdınız? Hiç üzülmeyin, xxx yanınızda.. Çok cüzi bir mebla karşılığı, sigorta ve hesap check işlemleriniz ve de noter tastik bedeliyle çiftlik banka kaptırdığınız paranızı size geri getiriyoruz deyip, Bi de öyle çarpmışlardı memleket insanını.. 😅 Sanki borsa daha mı cazip? Dur Bi borsaya Bi bakayım..

Scudo
TL Türkiye ye bağlı olarak yaşarlar..
Sizce yaşıyor mu? 128 milyar dolar ortada yok TL nin haline bak.
Neymiş bitcoin merkeziyetsiz olduğu için arkasında devlet yokmuş. TL nin arkasında devlet var da ne olmuş.
Doların arkasında ABD varmış da ne olmuş ki.
Karşılıksız para basılmıyor mu? Bitcoinin en azından arzı sınırlı.
Bizim TL değersiz, Meksika bilmemnesi Arjantin bilmemnesi değersiz. Bitcoin en azından herkes için eşit.
Kriptolar digitalmiş; iyi de dolar, euro, altın, tl dijital değil mi?
Kripto parayı elinle tutmayınca olmuyormuş, kredi kartı kullanıyorsun. Parayı elinde mi tutuyorsun. Tutsaydın ısıtacak mıydı?
Kripto para spekülatifmiş, doğru. Borsa değil mi? Türkiyede bütün ekonomik göstergeler negatif borsa yüzde 80 prim yapmış. Realizm bu mu?

Sizce yaşıyor mu? 128 milyar dolar ortada yok TL nin haline bak.
Neymiş bitcoin merkeziyetsiz olduğu için arkasında devlet yokmuş. TL nin arkasında devlet var da ne olmuş.
Doların arkasında ABD varmış da ne olmuş ki.
Karşılıksız para basılmıyor mu? Bitcoinin en azından arzı sınırlı.
Bizim TL değersiz, Meksika bilmemnesi Arjantin bilmemnesi değersiz. Bitcoin en azından herkes için eşit.
Kriptolar digitalmiş; iyi de dolar, euro, altın, tl dijital değil mi?
Kripto parayı elinle tutmayınca olmuyormuş, kredi kartı kullanıyorsun. Parayı elinde mi tutuyorsun. Tutsaydın ısıtacak mıydı?
Kripto para spekülatifmiş, doğru. Borsa değil mi? Türkiyede bütün ekonomik göstergeler negatif borsa yüzde 80 prim yapmış. Realizm bu mu?
Çok haklısınız.. Türkiye yi zaten geçin.. Dizilerle, siyasi propagandaya dönüşen TV kanalları ve yorumcu çöplüğüyle, ahlaki ve etik anlamda hiç bir değer taşımayan tipleri alıp ahlak ve etiğin iliklerine kadar beslendiği eğitim, ordu, anayasa, disiplinleri in başına koyduktan sonra kim bipler türkiyeyi? O yüzden ben de anlaşılır olması açısından Türkiye dedim.. Yahu Bulgar levası bile Türk lirasından değerli.. Azerbaycan lirası da keza öyle.. Ama sorsak Türkiye?? Ooo, dünyada ne dünyası samanyolu galaksi sinin içinde bulunduğu gökadalar kümesindeki gelmiş geçmiş gelecek tüm zamanların en dehşet ül vahşet ekonomisi, ordusu, sıhhi anlamda epık destansı lideri 🤣😂

(link)

"Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir."

Evet şimdi olaysız bir biçimde dağılabiliriz...

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Bitcoin ve altcoinlerin spekülatif ve volatil varlıklar olduğu doğrudur. Bu volatil(yüksek artış ya da azalış da denebilir) ve spekülatif yapı onları kumar aracı gibi görmenize neden olabilir.
Ama psikolojiniz sağlam değilse, teknik ve temel analiz bilginiz zayıfsa, risk iştihanız dengeli değilse, fomoya(fırsatı kaçırma korkusu) kolay kapılabiliyorsanız, riski dağıtmayı bilmiyorsanız siz bu işe girerseniz kumardan farksız olur.
Altın ya da gümüş ya da döviz, borsa yatırımı yapıyorsanız yukarıdaki vasıflara sahip değilseniz siz bu yatırımlarda da aynı şekilde kumar oynuyorsunuzdur.

Son düzenleme:
Yeni bir tokat olayı,daha öncede söylemiştim ülkemiz bu tip açık dolandırıcılık yöntemleri için cennet.
Hayal ürünü kripto para üreterek 18 milyon TL topladılar

(link)

Yeni bir tokat olayı,daha öncede söylemiştim ülkemiz bu tip açık dolandırıcılık yöntemleri için cennet.
Hayal ürünü kripto para üreterek 18 milyon TL topladılar

(link)
Açgözlülüğü, kolay para arzusunu geçtim bunlara inananların en büyük hatası hiçbir borsada işlem görmeyen hayali bir kriptoya inanmaları bile değil. Bunların hatası yatırımın en temel düsturlarını yapmamak.

Yatırım yapılırken elbette biraz risk iştahınız olacak ama açgözlü, kolay paracı olmayacaksınız.
Bu dolandırıcılara inananlar tüm paralarını bu hayali paraya kesin yatırmıştır. Ama yatırım yapmanın temellerine bir diğeri de sepet yapmaktır.
Sepetimde
biraz altın
Biraz gümüş
Biraz dolar
Biraz kripto para var

Kripto para sepetimde ise en az 20 çeşit altcoin var.
Yani riskler bölüştürülmüş.Bölüştürülen bile bölüştürülmüş. Birinden ikisinden kaybetsem diğerlerinden kazanırım.
Velev ki beni bu hayali paraya ikna edip beni de kandırmış olsalardı bile sepet yapıyor olmamdan dolayı ancak yatırımımın yüzde bir ikisini tokatlayabilirlerdi.
Yatırım tavsiyesi değildir

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bunun yanına bankaların koca binalarının yapılırken harcanan enerjiyi, günlük çalışmaları sırasında harcadıkları enerjiyi, evden işe - işten eve giderken harcadıkları enerjiyi koyarsanız bitcoine harcanan enerji gülünç kalır.
Mevcut finansal sistemi de savunmuyorum ama onun yerine işlem başına daha fazla enerji harcayan doğa düşmanı bir liberteryen rüyasının gelmesini de desteklemiyorum. Bir bitcoin işlemi 800.000 VISA işlemine denk. Çiplerin üretimi, dağıtımı, elektriğin üretimi, dağıtımı, data centerların soğutma giderleri vs. de eklenebilir Bitcoin gibi "proof of stake work" denilen işlem temelli çalışan kriptozımbırtıların giderlerine. Mevcut bankacılık sistemi eski tip çalışma yöntemlerini yavaş yavaş terk ediyor zaten.

Bu gece ABD'den Türkiye'ye 23000 doları bir Trc20 ağı üzerinden sadece 3 dolar komisyonla oturduğum yerden 2 dakikadan kısa sürede transfer ettim.Trc 20 bir kripto zincir ağıdır.Hatta ripple ağı bundan da hızlıdır.
Köstekli saatleriyle vedalaşamayanlar isterlerse bu transfer işlemine verecekleri parayı hesaplayabilirler.
-----------------------------------------
@a.gul29 @MakRo
Değerli genç arkadaşlarım
Bitcoin de altın gibi sınırlı arzı olan bir değer saklama aracıdır. Keşke altının çıkarma derdi olmasaydı. Altın çıkarırken doğaya verilen tahribat bitcoin madenciliğinden daha fazladır.
Haksızsınız demiyorum ama bunu da göz önünde bulundurun.
Altın madenciliğini de savunmuyorum. Mevcut sistemin dangalaklıkları Bitcoin'in berbat durumunu yok saymayı gerektirmemeli.

Kapitalizmin iklim değişikliğine ve ileride getireceği felaketlere karşı bulduğu dahiyane(!) çözüm dünyayı kurtarmanın bir gün kar getiren bir şey olacağı. Gerçek şu ki, o gün hiç gelmeyecek.

Son düzenleme:
Mevcut finansal sistemi de savunmuyorum ama onun yerine işlem başına daha fazla enerji harcayan doğa düşmanı bir liberteryen rüyasının gelmesini de desteklemiyorum. Bir bitcoin işlemi 800.000 VISA işlemine denk. Çiplerin üretimi, dağıtımı, elektriğin üretimi, dağıtımı, data centerların soğutma giderleri vs. de eklenebilir Bitcoin gibi "proof of stake" denilen işlem temelli çalışan kriptozımbırtıların giderlerine. Mevcut bankacılık sistemi eski tip çalışma yöntemlerini yavaş yavaş terk ediyor zaten.

Altın madenciliğini de savunmuyorum. Mevcut sistemin dangalaklıkları Bitcoin'in berbat durumunu yok saymayı gerektirmemeli.

Kapitalizmin iklim değişikliğine ve ileride getireceği felaketlere karşı bulduğu dahiyane(!) çözüm dünyayı kurtarmanın bir gün kar getiren bir şey olacağı. Gerçek şu ki, o gün hiç gelmeyecek.
1) Bitcoin proof of Work temelli bir teknoloji. Zaten Proof of Stake temelli ağlar enerji sorununa çok güzel birer çözüm olarak ortaya çıktılar.
2) Kapitalizm zaten enerji sorununu çözdü fakat saplantılar sebebiyle adım atılamıyor. Enerji sorununu çözmenin en temel ve kolay yöntemi 3. ve 4. jenerasyon nükleer enerji santralleri kurmak.
İnsanlık bu ultra muhafazakar bakış açısıyla hareket ediyor olsaydı hala taş devrinde yaşıyor olurduk.

Açgözlülüğü, kolay para arzusunu geçtim bunlara inananların en büyük hatası hiçbir borsada işlem görmeyen hayali bir kriptoya inanmaları bile değil. Bunların hatası yatırımın en temel düsturlarını yapmamak.

Yatırım yapılırken elbette biraz risk iştahınız olacak ama açgözlü, kolay paracı olmayacaksınız.
Bu dolandırıcılara inananlar tüm paralarını bu hayali paraya kesin yatırmıştır. Ama yatırım yapmanın temellerine bir diğeri de sepet yapmaktır.
Sepetimde
biraz altın
Biraz gümüş
Biraz dolar
Biraz kripto para var

Kripto para sepetimde ise en az 20 çeşit altcoin var.
Yani riskler bölüştürülmüş.Bölüştürülen bile bölüştürülmüş. Birinden ikisinden kaybetsem diğerlerinden kazanırım.
Velev ki beni bu hayali paraya ikna edip beni de kandırmış olsalardı bile sepet yapıyor olmamdan dolayı ancak yatırımımın yüzde bir ikisini tokatlayabilirlerdi.
Zaten insanların başına ne geliyorsa kolay yoldan para kazanma hırsı yüzünden geliyor,tabiki böyle bir yatırım imkanı varsa faydalanmak mümkün ama kripto para işinde elle tutulur gözle tutulur ortada hiçbir şey yokken,insan yatırmını yaptığı şirketi nasıl araştırmaz.Diğer yandan düşüp yükselme ihtimalleri hep var sonuçta bir çeşit kumar oynuyorsunuz.Tüm yumurtaları aynı sepette taşımama çin özdeyişi kulağıma hep küpedir,ama yinede uzun vadede risksiz bir yatırım yapacak olsam,savaşta barışta her daim değerini koruyan altın esas yatırım aracım olurdu.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
1) Bitcoin proof of Work temelli bir teknoloji. Zaten Proof of Stake temelli ağlar enerji sorununa çok güzel birer çözüm olarak ortaya çıktılar.
2) Kapitalizm zaten enerji sorununu çözdü fakat saplantılar sebebiyle adım atılamıyor. Enerji sorununu çözmenin en temel ve kolay yöntemi 3. ve 4. jenerasyon nükleer enerji santralleri kurmak.
İnsanlık bu ultra muhafazakar bakış açısıyla hareket ediyor olsaydı hala taş devrinde yaşıyor olurduk.
Evet proof of work, yani boş yere SHA256 çözme, silikon çipleri ısıtma.

Kapitalizm enerji sorununu çözmedi, aksine hükümetler kapitalizm işi daha da kötüleştirmesin diye müdahaleler yapmak zorunda kalıyorlar. Ama bunlar bile yeterli değil, şu anki karbon salınımı bunu kanıtlıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
uzun vadede risksiz bir yatırım yapacak olsam,savaşta barışta her daim değerini koruyan altın esas yatırım aracım olurdu.
Bir seneyi aşkın süredir altında terste kalan bir kitle var. Bir sene de az değil hani. Bir sene terste kalmanın ne anlamı var, kıymeti yok. Çok uzun vadede düzelir, orası başka

Kripto para yatırımı, riskli varlık yatırımı gibi görülür tıpkı herkesin garanti gördüğü altın gibi. Tek fark altın market büyüklüğü 10 trilyon dolarken kripto market büyüklüğü 2 trilyon dolardır. Bu fark da bitcoinin ve altcoinin volatil olmasını sağlar.Biraz da bundan dolayı kumar gibi gözükür

Amerikan enflasyonun yüksek çıkması bir taraftan Vitalik bir taraftan :krktm:Ne ethereum sattı ama.
Vitalik Shib gibi Akita gibi digital ponzilere de vuruyor darbeyi.Sattığı shit coinleri hayır kurumlarına bağışlıyor

Son düzenleme:
Şeref Elon Musk'ın manipülasyonları yüzünden kripto para piyasası büyük düzeltme yedi. Ayı ibareleri var.
Tüm altcoin ve bitcoin pozisyonlarımı kapattım. Yani tamamen nakitteyim. Aldığım karları gümüşe yatırdım.
Kripto parada oyun planım gayet basit:
Destekte alırım desteğin altına stop loss koyarım dirençte satarım. Ya da direnç kırıldığında pozisyon açarım yine hemen altına stop lossumu koyup üst dirençte satarım Hodl yapılmaz.
Kesinlikle yüklü girmiyorum. En önemlisi elde ettiğim kar ile pozisyon açıyorum.
Kriptoda fırsatlar bitmez. Çok dikkat etmek lazım, stop loss unutulmamalı. Büyük miktarlarda kesinlikle girmem.
Sizler neler yaptınız. Nakite çıkabildiniz mi? Zararda mısınız karda mı? Hareket planınız ne?

Coin işine gireli birkaç hafta oldu. Garantili (!) olarak adlandırılan Btc ve Eth dışında Matic, Dent, Bnb ve Doge almıştım. Birkaç günde oynama olmayınca Matic ve Dent'i diğerlerine paylaştırdım. (Ah ulan Matic) Doge artınca kar ettim. Karın bir kısmını çektim, diğer kısmını Eth'de tuttum. Doge düşmeye başlayınca zarar etmeden diğerlerine çevirdim. Shiba Binance'e eklendiği gün bir miktar aldım, artar gibi oldu, sonra bir düşüş, elimdekilerin tamamı düştü. :) Artmalarını bekliyorum. Olmazsa Hodl forever.

Coin işine gireli birkaç hafta oldu
Çok geç girmişsin piyasaya
Doge, Shib gibi spekülatif coinlere kesinlikle girmem. Bunlar da yüksekten ele verebilirler, risk aşırı fazla.
Bitcoin, Eth, Bnb tarzı coinleri ayıda da altlardan alacağım ve tutacağım. Bu üçü dışında ayıda hodl yapmam.

• Beğen
Tepkiler: specific
peki ayı geldi diyebilirmiyiz?

Ayı sezonu için yıl sonundan bahsediliyordu. Erken başlıyorsa, yalnızca Shiba dışındakileri tutmakta fayda olabilir.

Geri