Scudo Sports

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

peki ayı geldi diyebilirmiyiz?
Bitcoin grafinde devamlı alçalan dipler ve alçalan tepeler görünüyor. Hareketli ortalamalar kırıldı. Son kale 200 günlük ortalama kaldı. O da 39000 civarından geçiyor. 39000 den destek alıp yükselen tepe yapamazsak durum vahim gibi. Aşağı yönlü kırılmasını hiç söylemiyorum bile. :krktm:
@specific
Şöyle bir şey de olabilir.
Sonbahara kadar geçici mini bir ayı. Eylülden yıl sonuna kadar da son bir Boğa koşusu olabilir.
Enflasyon beklentileri çok yüksek
Ortalık basılmış dolar kaynıyor
Doların değeri düşük
İnsanlar enflasyondan korunmak için emtia ve bitcoin gibi arzı sınırlı riskli varlıklara yöneliyor
Kriptoya giren para ve popülerite çok fazla
Kurumsallar da bitcoini değer saklama aracı olarak görüyorlar.
Bu sebeplerden ötürü çok sıkıntılı bir yaz geçebilir ama yıl sonunda son bir kez daha boğalar gelebilir gibi geliyor.
Onun için tetikte bekliyorum. Düşen trend kırılmadan, piyasada olumlu birşeyler olmadan bu riskli piyasaya girmem. Sadece küçük küçük destekte al dirençte sat mantığıyla minik pozisyon açarım
Yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
Scudo
Hocam 39 falan kalmadı içinden geçtiler:)

• Hahaha
Tepkiler: everhard
İşyerinde çok konusu açılıyor. Elon musk bilem teslayı bit koinlen satıyor artık geleceği parlak dediklerinde, aynı elon musk, yetti gari bit koin bundan sora Türk lirasına yatırıyorum balya balya dolarları derse şaşırmam dediğimde, baba bakışları görmeliydiniz. Elbette Elon maskın Türk liramıza bu numarayı çekmeyeceğine eminim, ilk dediğim çıktı.

Bir aralar Bitcoin 18000 den 4000 dolara gerilemişti ama sonra daha da çok arttı. Bekleriz sıkıntı yok:ckskc: YTD

Destekte alırım desteğin altına stop loss koyarım dirençte satarım. Ya da direnç kırıldığında pozisyon açarım yine hemen altına stop lossumu koyup üst dirençte satarım Hodl yapılmaz.
Kesinlikle yüklü girmiyorum. En önemlisi elde ettiğim kar ile pozisyon açıyorum.
Boğada hodl ile ayıda vurkaçla para kazanılır.
Şunu sakın unutmayın ister bitcoin alın ister altcoin ister altın ister gümüş ister dolar ne alırsanız alın yatırımın temel prensibi ayıda da boğada da her zaman aynıdır:
Destekte alınır dirençte satılır. Desteğin altına stop loss konulur. Bu kadar basit ama yapması zordur
Yatırım tavsiyesi değildir

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Şu anda alıcılar ve satıcılar ayılar ve boğalar 40000 dolar civarında savaşıyor
Ma200 yani 200 günlük hareketli ortalama çok önemli. Yani 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 40000 dolar üzerinde günlük kapanış gelmezse durum iç açıcı değil.
Ben altcoin ve bitcoin pozisyonlarımı önceden zarar etmeden kapatmıştım. Dün 30000 e yani bollinger alt bandına iğne attığında beni üzmeyecek miktarda bitcoin almıştım ve bugün 42000e iğne attığında pozisyonumu çok iyi bir kar ile kapattım.
Eğer ki altcoinlerde kalmış olsaydım ne yapardım?
Bu son yükselişin Dead cat bounce yani ölü kedi olduğunu düşünüyor olsaydım 40000 civarında pozisyonlarımı kapatırdım. Gerçekten bu ölü kediyse bitcoin düşmeye devam edecektir.
Eğer ki bu Dead cat bounce değil de bitcoinin bir düzeltmesi ise buradan 40000 üzeri gün kapanışı sonrası yükselişe devam edebilir.
Ben olsam ne yapardım işi garantiye almak için 39900 dolar civarında pozisyonlarımı kapatırdım.
Ve beklerdim ölü kediyse zaten düşer doğru hareket olur.
Ölü kedi değil de düzeltme ise 40000 dolar üstü gün kapanışında yani Ma200(200 günlük hareketli ortalama) de tekrar pozisyon açardım. Burada ucuzdan satıp pahalıdan almış olurdum bir miktar zarar ederdim ama en azından garanti olurdu.

Şu yatırım tavsiyesi verip, "yatırım tavsiyesi değildir" yazmayı bıraksak mı 😅

"Yatırım tavsiyesi değildir" denmesi yasal yükümlülük tür.
Yazdıklarım kendi yatırım stratejimdir, yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.

saçma sapan bir yerde bile yatırım tavsiyesi yapılır da biri tarafından spk vb. yerlere şikayet edilirse çok sağlam cezası var çünkü kardeş ;) :D o yüzden herkes ytd ytd dolanıyor :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hangi kanunda ya da nerede var tam olarak bu yasal yükümlülük? Mesajının sonuna YTD yazan herkes, "Evi arabayı satın bitcoin alın" demekte özgürdür gibi bir yasal boşluk mu var kanunda?

Buyrun o zaman sevgili coin meraklıları: (link)

YE TE DE

Xrp ve xml den zarardaydım xlm anaparaya geldiğin zaman satmıştım xrp de kar a girip sattım o parayla Chz girdim yaklaşık 6 bin tl şuan zarardayım ayrıca dent de 5 bin atmıştım 3,700 tl zarardayım beklemedeyim :)

Hangi kanunda ya da nerede var tam olarak bu yasal yükümlülük? Mesajının sonuna YTD yazan herkes, "Evi arabayı satın bitcoin alın" demekte özgürdür gibi bir yasal boşluk mu var kanunda?

Buyrun o zaman sevgili coin meraklıları: (link)

YE TE DE

Biz hala Türkiye'de yaşıyoruz burada hala yasak boşluklar var. "Ülkemde Suriyeli istemiyorum" diye tweet atan kişiye bile dava açılabiliyorsa, buradan birisi zarar girip x forumda gördüm tavsiyesine uydum vs diyerek yasal işlem başlatabilir. Onun için insanlar kendilerini güvenceye almak adına bunu yazıyor. Hali hazırda çalıştığım yer ve çevremden kripto para işine giren herkes asgari ücret veya bandında çalışıp bir şeylere ulaşmanın zorluğunu görmüş ve bir umut köşeyi döneriz anlamında bu işe giriyor. Örnek bizim ofisten girenlerin hepsi zararda birisi arabasını satıp koydu şuan 20000 (yirmi bin) içeride, diğeri 5000 (beş bin), bir diğeri 17000 (on yedi bin).

Hangi işi neyi nasıl yapıyorsa yada tavsiye veriyorsa kullanıp kullanmamak sizin elinizde olan bir şey. Bizim ofistekilere uysam kenarda köşede biriktirdiğim paradan da olmuş olurdum.

Şeref Elon Musk'ın manipülasyonları yüzünden kripto para piyasası büyük düzeltme yedi. Ayı ibareleri var.
Tüm altcoin ve bitcoin pozisyonlarımı kapattım. Yani tamamen nakitteyim. Aldığım karları gümüşe yatırdım.
Kripto parada oyun planım gayet basit:
Destekte alırım desteğin altına stop loss koyarım dirençte satarım. Ya da direnç kırıldığında pozisyon açarım yine hemen altına stop lossumu koyup üst dirençte satarım Hodl yapılmaz.
Kesinlikle yüklü girmiyorum. En önemlisi elde ettiğim kar ile pozisyon açıyorum.
Kriptoda fırsatlar bitmez. Çok dikkat etmek lazım, stop loss unutulmamalı. Büyük miktarlarda kesinlikle girmem.
Sizler neler yaptınız. Nakite çıkabildiniz mi? Zararda mısınız karda mı? Hareket planınız ne?

Shib coinde büyük vurgunu 2 günle kaçırdım. Aylardır shib coin hakkında tweet atmayan Elon bey ben ve arkadaşım shib coinden ümidi kesip hepsini sattıktan 2 gün sonra tweet attı ve shib uçtu. Onu satıp aldığım coinler ise 5/1 ' e kadar düştü diğer çoğu coin gibi. Uzun süre holdda kalacağım gibi duruyor. Shibte kaçırdığım fırsat can sıkmayacak gibi değil. Kimse ne olduğunu bilmezken uygun bir fiyattan yüklü miktarda almıştım ve elonun onun hakkında eninde sonunda tekrar tweet atacağını düşünerek hold amacıyla girmiştim fakat 3 hafta sabredebildim sadece.

Shib coinde büyük vurgunu 2 günle kaçırdım. Aylardır shib coin hakkında tweet atmayan Elon bey ben ve arkadaşım shib coinden ümidi kesip hepsini sattıktan 2 gün sonra tweet attı ve shib uçtu.
Ben de aynısını doge coin ile yaşadım.
Ocak ayında ilk yaptığım sepette 5000 lira değerinde 130000 adet dile kolay yüz otuz bin adet doge coin aldım yüzde 40 yaptığında hepsini sattım. (O zamanlar acemi olduğumdan karı görür görmez hangi alt coin olursa hepsini satıyordum. Sonraları hepsinin satılmaması gerektiğini bir kısım bile olsa devam edilmesi gerektiğini öğrendim)
Neyse ben sattım 2 gün sonra Şeref Elon doge coini bir pumpladı - o ilk pump idi- bir gecede 10 kattan fazla arttı.
Eğer ki dogenin 6 lira olduğu seviye sonuna kadar (yaklaşık 3 ay) hodl etseydim tam tamına 780 bin liram olacaktı.
@rodya
Bir Bnb kadar olmasa da gate token'da büyük potansiyel olduğunu düşünüyorum.
Borsa coinlerini seviyorum. Bitçi coinde iyi kar almıştım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cycleone
Ben de aynısını doge coin ile yaşadım.
Ocak ayında ilk yaptığım sepette 5000 lira değerinde 130000 adet dile kolay yüz otuz bin adet doge coin aldım yüzde 40 yaptığında hepsini sattım. (O zamanlar acemi olduğumdan karı görür görmez hangi alt coin olursa hepsini satıyordum. Sonraları hepsinin satılmaması gerektiğini bir kısım bile olsa devam edilmesi gerektiğini öğrendim)
Neyse ben sattım 2 gün sonra Şeref Elon doge coini bir pumpladı - o ilk pump idi- bir gecede 10 kattan fazla arttı.
Eğer ki dogenin 6 lira olduğu seviye sonuna kadar (yaklaşık 3 ay) hodl etseydim tam tamına 780 bin liram olacaktı.
@rodya
Bir Bnb kadar olmasa da gate token'da büyük potansiyel olduğunu düşünüyorum.
Borsa coinlerini seviyorum. Bitçi coinde iyi kar almıştım.

Siz en azından %40 kar etmişsiniz , ben hiç kar etmeden üstelik zararına elden çıkardım ve 2 gün sonra uçuşa geçti. Bu çok daha can sıkıcı. Neyse artık.

GT konusunda size katılıyorum. Geçtiğimiz haftalarda 2.5 haftada 3 dolardan 13'e çıktı fakat malum düşüşte o da dayanamadı. Emsal borsaların kendi coinleri 25-30 dolar civarında (Huobi Token) , bitcoin düzeltme yapıp eski seviyesine döndüğünde GT nin 25-30'u görmemesi için hiç bir sebep yok.

Bir de yatırım tavsiyesi olarak algılamayın ama Shib gibi bir pump yiyeceğini düşündüğüm Pig Finance ( Pig Token) takibimde. Ondan da bir miktar aldım ve bu sefer daha sabırlı olacağım. Gate.io borsası Pig hold edildiğinde faiz veriyor bu arada.

AVAX'ın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Emin Gün Sirer projenin başındaki isim. Amerikada bir üniversitede profesör. Bitcoin daha ortada yokken P2P ve dağıtık yapılar hakkında ciddi çalışmaları var. Harvardda yayınlanmış p2p ekonomik çözümler konulu bir makalesi ilgimi çekmişti, 2003 yayım tarihiydi sanırım. Diğer bilişim alanlarında da tecrübeli ve çok fazla katkı sağlamış birisi. Şuan ki düşüş trendi sona erdiğinde bir miktar alıp epey tutmayı düşünüyorum.

Wex, stbb, Ork, SME, RTF ile bütün parasını neredeyse kaybetmiş. Sıfır olana kadar hodl diyen ben buradayım.​

Geri