Scudo Sports

Bisikletten düşüş anılarınız

Kronolojik,
Kucukken sitede bisiklet ile birilerini kovalarken yokus asagi virajin sonunda bebek arabasi cikmisti, bende bebege birsey olmasin diye frenleri kitleyip yolun obur tarafindaki cimenlere ucuvermistim.

Gecende eve geldim, dalmisim herhalde, devrildim (yol bisikleti 66cm kadro), pedal da dizime girdi

En fenasi da, yokus asagi inerken kamyonet sinyal vermeden uzerime dondu, bisiklet ile beraber beni on lastiginin altina cekip, dirsegim ile omzum arasinda bir yere park etti. Guresirmis gibi tersten kitledigi icin kafam da yere yapisik bir sekilde bir-iki vurup bagirisinca allahtan birileri adama soyledi de geri basti, sonra beraber hastaheneye gittik. Kirilan birsey yok ama sol kolumun eklemleri omur boyu iyilesmeyecek.

Scudo
küçükken karne günü arkadaşlarla geceleyin bisiklet gezmeye çıkmıştık yokuş aşşağı yarış yapıyorduk. bir öğrenci servisini sağında geçmeye çalıştım fakat servis sağa dönecekmiş bir anda önüme kırdı ve benim de arka fren biraz sorunluydu. iki frene de sonuna kadar asıldım ve gözlerimi kapadım. gözlerimi açtığımda minibüsün lastiğinin yanındaydım. bir anda yaralanmadığımı sandım. ayağa kalktım ve bisikleti kurtarmaya çalıştım ama bisiklet kullanılamaz hale geldi. minibüs yamultmuş her tarafını :( sonrada sağ sizimin kanadığını gördüm 1 ay iyileşmedi ama sağ kurtuldum o bana yeter :)

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
Geçen hafta yaptığım bisiklet kazasını saymazsak(çünkü canım hiç acımadı), benim de canımın çok acıdığı bir düşmem oldu. Bisikletten değil af edersiniz eşekten.
Sene 1973-1974 falan, ben 5 yaşlarımda iken, bir akrabamızın köyünde ben(5 yaş), abim(12 yaş) ve kuzenim(5 yaş) üçümüz bindik eşeğe ve daha hareket edemeden düştük aşağıya. Acayip canım acıdı.
Geçen sene kuzenimin düğününde o eşeğin sahibi akrabayla karşılaştım. Bu anımı anlattım. Meğer o eşek 2 sene evvel ölmüş. Hay maşşallah. Bir eşek bu kadar yıl yaşar mı?
Herkese selamlar, kazasız sürüşler.

• Beğen
Tam küçük parktan aşağı inerken önüme araba çıkmasıyla direksiyonu sola kaydırarak kırmıştım arkamdan gelen akradaşın freni patladı bana girdi onu. Bisikletinin üzerine düştüm jant yamulmistu ama ben kahkahalarla gülüyordum yine güldüm :)

• Beğen
Sabah'ın köründe kalktık, Beylikdüzü - Tekirdağ - Beylikdüzü yapacağız. Hava sisli, yerler ıslak. Tam da çıkılmayacak gün ama herkes gelmiş buluşma noktasına, çıkmak lazım.
Neyse, evden çıktım, arkadaşların yanına doğru gidiyorum. Kavşağa geldim, ortasına kadar geçtim. Sonra önümdeki arabanın geçmesi ile pedala basıp düşmem bir oldu. (birden yüklenince arka teker kaydı, ben de hüp yerdeyim) Anlamadım bile ne olduğunu, gözleri bi açtım havaya bakıyorum. Neyse, arkadan gelen araba durdu hemen de ezilmeden atlattık kazayı. Ayağa kalktım, yol SPD'leri kaydı yerde. Yine bir düşüyordum. Yeni doğmuş ceylan yavrusu gibi durdum ayakta :D

Güneş çıkana kadar çok temkinli gitmiştik, benzer bir kaza daha yaşamamak için :)

bugün bende bi spd düşüşü yaşadım =D

spd ile ikinci binişimdi. boş bi yol olmadığından bi ayağım kilitli değildi temkin olarak. lakin karşıdan karşıya geçerlen tam önümde bi araba durdu.

ani bi fren yaptım doğal olarak. ani olmasından ötürü ağırlığı kontrol edemedim, boşta olan tarafa değil diğer tarafta kaldı.

kilitli ayağın olduğu yöne doğru biraz çırpınıp patates çuvalı gibi devrildim =D

çok şükür ne bende ne bisiklette çizik olmadan atlattım :)

• Beğen
Size saçma gelecek ama bu yaşıma kadar sadece bir kez düştüm. Evet yanlış okumadınız sadece bir kez ama çok fena bir düşüş.......!

15 yıl kadar önce yine işe bisikletle gidip geliyorum; Dönüşlerde hava kararmaya başladığı bir mevsim. Eve yaklaşık 500 metre kadar vardı ve yol bomboştu....
Çok hızlıydım ileride kenarda çöp kovasının dibinde kediler vardı sadece... (Gülmeyin bak :)) )

Son hız geçerken kedinin bir tanesi birden ürküp önüme atladı ve tam üstünden geçtim ve sanki bir futbol topuna basmış gibi düşüş oldu. Çok kötü bir şekilde resmen çakıldım. Kedi kalktı ve kaçıp gitti. Ben 2-3 metre fırladım bir zaman kalkamadın. Canım çok yanıyordu, bazı yerlerimde kanama vardı ve elbiselerim yırtılmıştı. Topallaya topallaya eve geldiğimde evdekilerin durumunu anlatmak istemiyorum....:))

Hâlâ yara izlerini taşıyorum.

• Beğen
Dün bankamatikten para çekmek için Atatürk Üni. Merkez Kampüse gittim 9:30 civarı. Bankamatik çalışmıyordu.. Merkeze gidiyim dedim. Bisiklette ne ön far var ne de ışıklandırma... Kaskımda yok, yani kelle koltukta biniyorum. Frene basarak giderken ışıklandırmanın iyi olmadığı bir yerde "hız keser" tümseğine girmemle kendimi yerde bulmam bir oldu. Çenemde çizik ellerim soyuldu (eldivenler yok). Şükür o saatte trafik de yoktu fakat az ilerde durakta bekleyen bir kaç kişi.. Rezil oldum diyorum içimden bir yandan da çenemden kan akıyor bir de beni kan tutar bayılasım geldi. Bisiklete tekrar bindim ama dalgınlıktan son anda bir kaç çukur atlattım. içimden şükürler olsun Allahım diyorum ucuz atlattım.

Gece ekipman yokken kesinlikle bisiklete binmemeliyim.
Kask eldiven şart, dizlikte olsa iyi olur.

• Beğen
Bir kaç hafta önce,Bir fındık bahçesinde,30-40cm lik bir patika vardı ve aşağısı 10-15 metrelik şarampol :)Ben o patikada downhill benzeri bir şeyler yaparken bir anda öne lastiğimin olduğu toprak kaydı ve ben birkaç saniyemi havada geçirdikten sonra yere kapaklandım ardından 10 takla attıktan sonra kendimi şarampolün bitiminde buldum :) Şükürki aynakolun çizdiği baldırım,patlayan dudağım ve ağrıyan omzum dışında çok ucuz atlattım.Allah kimseye kaza bela vermesin :)

Arkadaşlar bu anlattığım tamamen gerçektir.

1 ay önce Bugün bir kaza yaptım Bisikletimi aldığım gün.Enişteyle sağdan ılık ılık giderken diğer şerittende bir araç geliyordu.Bu aracı sollayan bir adam ve o adamıda sollayan bir araç önümüze çıktı.Benide hanım aramıştı sağ elimle telefonla konuşurken nasıl oldu basiret bağlandı ve sol elimle frene dokunur dokunmaz takla attım.Araçlar durdu meğerse iki arkadaş birbirlerini solluyorlarmış.olayı daha sonradan öğrendim.Sollanan ilk aracın içindekide sağlık görevlisiymiş kaza anında abartısız söylüyorum 15 saniye kadar nefes alamadım.Sağ tarafımın üzerine düşmüşüm görenler öyle söylüyor derken bu sağlık görevlisi naptı ne etti bi şekilde beni sallayarak nefes almamı sağladı.15 dakika gözlem yaptı ve beni yerimden kaldırmadılar.sağ tarafıma düştüğüm için kolum asfaltta zımparalanmış ve böğür bölümündeki kemik yaklaşık 40-45 cm lik bir alanı morartmış sağ tarafımı hissedemiyordum.sağlık görevlisi sürekli saçlarımın dibine tırnaklarını batırıyordu ve elinde kan olup olmadığına bakıyordu.ve bana adımı soyadımı ne işle uğraşıyorsun gibi sorular yöneltiyordu.Benden yaşça ufaktı belliydi,kendide korkmuş kendisini bir aracın o aracıda başka aracın solladığını söylüyordu.sonrasıyla ayağa kalktım ama sağ taraf sanki felçli gibi sızlıyordu.Az öncede evden çıkarken enişte dediki ne olur ne olmaz kask alalım sana dedi.Yıllardır bisiklete bindiğimi birşeyin olmayacağını söyledim ama oldu.....Sağlık görevlisi olayı polise intikal edeceğini,buralarda bu tip serserilerin çokça olduğunu,şikayetçi olmamı söyledi.Bende allaha havale ettim ve olay kapandı.Demem o ki:Kasklarımızı mutlak suretle takmalıyız....Tek anlamadığım konu ven takla attım.yemin ederim o bisiklette bir tane çizik olmaz mı ?ya her yerine baktık çizik bulamadık.Forumlarda herkez düşünce rezilolmaktan bahsediyor. Aman rezil olun kafanız gözünüz patlamasında rezil olun.Resmen mahşer günüydü.

Saygılarımla keyifli ve dikkatli pedallamalar

bendende kısa bı anı daha once v fren kullanıyordum sımdı yenı bısıkletım hıdrolık dısk bısıkletı bayıden aldım dısarı cıkıp bır deneyım dedım tabı o sevıncle dısk oldugunu unutuyorsunuz :d dıger bısıklet gıbı sanıp elcıklere asılınca asfaltı optum :d :d ıste o zaman hayatıma hosgeldın sedona 721 :d :d

• Beğen
pazar günü köprü geçişinden dönüyordum , sirkeciden sonra sahil yolunu kullanayım dedim , bakırköy de üst geçidin altında taksiciler duruyor , ordan geçerken arkadan bir taksi bana bir koydu , o değil ama ben hızlıydım. bisiklet altımdan uçtu , ben 2 takla attım ayakkabım ,gözlüğüm fırladı bayağı bi dağıldım ben yerde yatıyorum. o hayvan ( kusura bakmayın) arabanın içinden şöylebir baktı ben kalktım küfür müfür herif ileri doğru çekti arabasını ben kendimi toplayana kadar kaçtı gitti , plakayı o an görmüştüm ama sonra unuttum , it iti ısırmaz misali diğer taksiciler biz onu tanımıyoruz dedi , neyse toparlandım , hayret bisikletimin sadece zinciri atmıştı ve bende dizlerimde morluklar dirseğimde çizikler başkada bişey yoktu. bende bindim bisikletime yola devam halkalıya gelene kadar küfür kıyamet devam :) allahtan kafamda kask vardı.

@Metin BABACAN

Geçmiş olsun. Kazaya maruz kalmanın rezilliği olmaz! Sonuç olarak bisiklet de bir araç ve diğer araçlar gibi trafikte risk altında seyrediyor. Yolda bir otomobil kaza yapıp, içinde yaralanan-ölen olduğunda "Ah, tüh, vah diyip yardıma koşan insanoğlu, bisikletli kaza yaptığında gülüyorsa ve "hahahaha rezil oldu" gibi tepkiler veriyorsa, hiç kaale almayın; beyni yeterince kıvrımlanamamıştır. Allah tekrarından esirgesin.

• Beğen
@mesut...

Plaka aklınızdan çıkmadan 155'i arayıp, plakayı verip şikayette bulunsaydınız keşke. Sonrasında plakayı unutmanız sorun olmazdı. Geçmiş olsun, Allah tekrarını nasip etmesin...

Valla benim yıllar oldu bisikletten düşmüyorum :) Nazar değmez inşallah fakat bundan 6-7 yıl önce bisikletimle şehiriçinde dolaşırken bir kaza atlatmıştım. O zamanlar bu kadar ciddiyet, eldiven, kask falanda yok tabi. Yolun kenarından giderken yanımdan çok hızlı şekilde bir araba geçmişti bende heyecan mı yaptım nedir bisikletin kontrolünü bir anda kaybettim ve ön teker yolun kenarında bulunan su oluklarına girdi. (aşağıda resmi mevcut :D ) Sonra düşmek kaçınılmaz oldu zaten attım kendimi yere :)

http://www.ecobims.com/assets/galleries/18/1ururnler_su_olugu_uygulama1.jpg

• Beğen
Hangisini anlatayım bilemedim.Kaza anım o kadar çok ki.Şanslı bir insanım galiba hala yaşayabiliyorum.

• Beğen
[video]www.youtube.com/watch?v=egMAX1ievcw&[/video]

Düşüşüm 5:35'de gerçekleşiyor, bu konuya istinaden upload edeyim dedim :) Akıllı TV'deki vidyolar gibi :) Yapılmaması gereken bir hata, daha geniş bir açıyla girmeli direksiyonu daha sıkı tutmalıydım ama kaza işte..

• Beğen
birkaç anımdan en berbat olanı :) yaklaşık bundan 15 sene daha ufak çocukken caddede kaptırmış gidiyorum maşaallah deli daha gibi önüme bir çukur çıktı düşmemek için sağa kırdım ve devam ederken açılan bir otomobil kapısı o kapıya çarpışım ve hava da uçup yola düştüm bu yetmiyormuş gibi bisikletimle beraber boylu boyunca yatarken yolda ilerleyen bir araç ta küt yapıştırdı bir tane ama Allah tan bana değilde bisiklete çarpmış daha sonra uyandım hastanedeyim... ama çok şükür bir ayak ve bilek incinmesi bir kaç hafta topalladım ama çokşükür ufak atlattık.... ondan sonra töbe sağa yakın gitmek yok...

Geri