Scudo Sports

Bisikletten düşüş anılarınız

Bir çok kez kaza yapmışlığımız varda, içlerinden bir tanesini paylaşim; bi gün gidona içinde tatlı olan bi poşet aşmıştım, bu benim lastik tut bu peşeti parçala jantta komple şire olmuş, tabi benim haberim yok neyse teslimat işi bitti boş bi şekil de gidiyorum, ön frene basmam gerekti bu arada fren v fren :D inanmazsınız aynı abs gibi oldu, tuttu bıraktı tuttu bıraktı tabi bi arada nahoş bi ses, sonra kaldırdı yan gündeye getirdi beni :D Güzel bi gündü :D

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Bugün bir düşmümüşüm var ya amaaaan akıllara zarar :p Bisikletçi abilerimle tur yapıyorduk, bayır aşağı inmeye başladık. ortalama hızım 50 falandı baktım viraj var yavaşlayım dedim. 35e falan indi bisiklet tam o anda mıcıra gelmişim görmedim zaten aha diyene kadar kendimi yerde buldum. sol tarafım üstünde biraz sürüklendim korumalarım vardı allahtan eldiven,kask ayrıca tayt ve forma da giymiştim.Eldivenin önemini şimdi anlıyorum çakıla düştüm baktığımda eldivenin bir kısmı parçalanmıştı ama elimde hiçbir şey yok Allah korudu diyebilirdim.Abilerim düşüşümü gördüler çok telaşlanmışlar baya sert düştüğümü söylüyorlar,ben gene gülerek kalktım.Ufak sıyrıklarla atlattım düşüşümün görüntüsü yok ama keşke kayda alsaydık diyolardı :Dufak yaraları çekebildim sadece .
AHA BU DİZİM

https://i.hizliresim.com/2vdmN0.jpg

https://i.hizliresim.com/zQZv3Y.jpg
[EFENİM KILLARDAN DOLAYI HAFİF Bİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLMUŞ OLABİLİR FOTODA KENDİM ADIMA ÖZÜR DİLERİM :D]

BU KOLUM
https://i.hizliresim.com/NYX6ZX.jpg

AHA BUDA SIRTIM

https://i.hizliresim.com/BonmaM.jpg
Demekki neymiş her şeyin bir ilki varmış

Elimde telefon.. sebebi ise abim acele bakmami istedi. Hem sürüp hem telefonla ilgileniyorum. ara yoldayiz araba cok nadir var bu sebebden rahatim. Fakat kafami kaldirip baktigimda asfalt yoldan cikip raylara daliyordum. Engellemek icin bisikletin direksiyonunu cevirdim ancak asfaltin bitisindeki egime kapildim. Ve baktim ki yerdeyim. Allah a sukur kucuk siyriklarla atlattim. Ilk dususum guzeldi [emoji1]

@hasan büyükkeleş

Öncelikle gecmis olsun, elin de telefonla bisiklet sürmek demekki cok tehlikeliymis. Birdaha kullagina küpe olur ve bisiklet üzerin de telefonla konusmasin. :) Diger arkadaslara da bu bir örnek olsun.

3 yaz önce bisiklet kaskı nedir bilmez iken, abimden yadigar 97' Castello Pilot'umla taşlı, toprak yolda giderken fino diye tabir edilen köpeklerden biri tarafından kovalanmıştım.

Baktım köpek yetişemiyor, baya küçük bişe koşuyo ama yakalayamıyor :D bende onunla dalga geçmeye başladım ayağımı falan uzatıyorum hehhehe yetişemiyor falan ne akla hizmetse :D sonra kafamı çevirmemle koskoca bir taşa takılmam bir oldu, o kadar büyük bir taşın toprak yolda olsa orada ne işi vardı o ayrı.

Sadece düşüş anımı ve evin kapısından girişimi hatırlıyorum, arasını düştüğüm yerde bıraktım herhalde... Baktım başım fena dönüyor, yediğim şeyler midemde durmuyor falan ertesi gün hastaneye gidip tomografi falan çektirmiştim. Şükür bi sıkıntı çıkmadı ama izini taşımıştım uzun bi süre :)

@Murat Cömez
Sonuna kadar katiliyorum. Arkadaslara tavsiye. Bisiklet ve telefon asla bir arada olmasin [emoji4]

@Murat Cömez
Sonuna kadar katiliyorum. Arkadaslara tavsiye. Bisiklet ve telefon asla bir arada olmasin [emoji4]
@Murat Cömez

Yalova su düşen şelalesi rotasında dik bir inişte sonu uçurum keskin viraj lastik tutuşunu ve mıcırı hesaplayamadım tabi yanlış frenleme ve bu nedenle 2 takla attım o anda nedense bir türlü gidonu bırakamadım bisikletle birlikte takla attım ne olduğunu bile anlamadım kendimi uçurum dibinde buldum, yerden kalktığımda dirseğimde çatlak vardı, elmacık kemiği yere çarpmış ve şişmişti omuzum kolum yara bere içinde ve bisikletim ağır hasar almıştı. İşin kötüsü turda kimsenin canı sıkılmasın diye yok bir şeyim diyerek akşama kadar tek kolla gidonu tuttum tabii çektiğim ağrılar cabası. bisiklete gelince çarpmaya bağlı olarak arka attırıcı yamuldu ve kadro kulağı çatladı bir kaç jant teli arka attırcı içine girdiği için yamuldu teker akoru bozuldu. O gün en zor turum oldu benim hem kendimle hem bisikletimle verdiğim en büyük sınav oldu, geriye sadece inişlerdeki yavaş gitme fobisi kaldı o yüzden 3 ayda bir balata değiştirir oldum. Kaza geçiren ve atlatan herkese geçmiş olsun Allah beterinden korusun diyorum. Keyifli forumlar...

Ohooooo

Hepsini yazsam roman olur :)

Benim bisikletten düştüğüm çok, ama şimdi sizlerle paylaşacağım kazayı tek geçerim.

Sene 1999, tarih 16 ağustosu 17 ağustosa bağlayan ( evet o mel-un) gece.

Kuzenimin sünnet düğününden eve dönüyoruz yaya olarak yaklaşık 15 kişi.

İlçenin sokak aydınlatmaları sağlıklı çalışmıyor, ışığın biri yanıyorsa arada 2-3 tanesi çalışmıyor.

Yassıca tepe isminde uzunca bir yokuş var mahallemizin girişinde (400 metre boyunca %20 civarında eğimli)

Bu yolun sağı ve solu mezarlık olduğu için saygıdan sessiz guruptaki herkes.

Gece mesaiye kalmış olan sıhhi tesisatçı arkadaş bisikletiyle yokuşun tepesinden salar eski klasik Bisan markalı bisikletini, (arka selesindeki takım çantası+kendisi 90 kg civarı+ çelik kadrolu çift demirli bisiklet, hiçbir ses ve ışık tertibatı olmadan)

O bisikletleri bilen bilir. Fren tertibatı düz yolda bile durdurmaz. Adam o hızla ilk bana çarpmak sureti ile bütün gurubu bowling labutları gibi devirdi.

Yaklaşık 15 dakika ölü gibi yatmışım, kendime geldiğimde sol kol, sol bacak ve sağ ayağımı diz kapağının altından itibaren hissetmiyordum.

Ayağa kalkabilmem bir saatten fazla sürdü.

Çok şükür tek bir kırık bile yoktu, ama sol kalçamdaki morluğun vücuttan atılması 7 aya yakın sürdü.

Pişkin herif bir de utanmadan "bu karanlıkta yürünür mü, ben çarpmamış olsam araba çarpardı size" dedi ya,

Ayağa kalkabilsem yapışacaktım yakasına namussuzun...

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Soner abimizde bir kaza geçirmiş ama çok önemli birşey değilmiş gibi görünsede çektiği acı yüzüne yansımış.
Birde Asfaltın hali daha kötüymüş.
Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10487247_10152432724454300_5742229641410880556_n.jpg?oh=c7152a4a87c7bd9265b6817e644f6583&oe=547FD5CB

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10580216_10152432724329300_8781693591891176584_n.jpg

4 yıl önceydi Spd ayakkabılarımı ve pedallarımı yeni almıştım çok heyecanlıydım . Tabi spd sertlik ayarını yapmadım :D Bindim tak tak iki ayakkabıyı da geçirdim . 2 km sonra ışıklara geldim . İyi ki arabalara kırmızı ışık yanıyodu :) Bende ışıklarda durdum tabi ayakkabıları çıkarmak kimin aklına gelir kütük gibi vurdum yere tabi ayakkabılar hala takılı çıkaramıyorum da bikaç dakka sonra abinin biri gelip yardım etmişti :D :D Komik bi durumdu :)

Malatyada bilirsiniz İstanbul Pasajı var orda esnaflar yolu ıslatmıştı cst lastiklerim dişsizdi sürtünme ve tutuş nerdeyse sıfırdı kaydım ve düştüm zaten o kazadan sonra astro ya geçtim.

İkinci bir kazam ise o zamanlar hector bisikletimle stunt yapıyordum frenlerim özeldi stoppie yaparken fazla kalktı arka teker sonra başıma geçti Allah'tan düşme sırasında ne yapacağımı bildiğim için bişey olmadı sadece microshıft mekanizmadan kurtuldum :D

yıllar önce lise öğrencisi olduğum zamanlardı.. yazlıktayken, toprak yolda yokuş aşağı hızla iniyordum, bir tökezlenme sonrası öne doğru uçarak düşmüştüm, üzerimde sadece şort vardı.. iki dirsek ve iki dizim kanamaya başlamıştı.. o panikle hemen eve doğru sürmeye başladım, kollarım ve bacaklarımdan kanlar süzülüyordu, yanından geçtiğim insanlardan bakan bi daha bakıyordu.. eve ulaştığımda terliğimin içi resmen kan dolmuştu, yere bastıkça şıp şıp diye ses geliyordu..

o düşüş benim aydınlanma dönemime denk gelir, bi daha hiç öyle deli deli bisiklet sürmedim, o olaydan sonra da hiç düşmedim :rolleyes:

Daha Bisikletle hiç kaza yapmadım Allaha şükür, Bisikletten önce Honda cbr 125 2012 model kullanıyordum 100 km le tıra çarptım motor perte çıktı kolum ön dişim kırıldı, (korumalıklar olduğu halde) ve motoru bırakıp bisiklet aldım.

ilk defa kendıme aıt bır bısıkletım olmuş sırkecıye bı abıyle gıtmısız ve salcano ng650 almışım bılmıyorum tabıkı ng650 nın daha sonralar başıma bu kadar dert açacagını.bısıkletten bı haberım kısacası.21 yaşına gelmısım ilk defa bısıklet alıyorum cunki.herneyse bısıkletı aldım sirkeciden bastım pedala..eve dogru gelıyorum acemılıkte var tabıkı.zor ımkanlarla aldıgım ıcın kafamda kaskta yok.halıcıoglu köpsunun altından gecerken 5-10 cm yukseklıgınde bı kaldırım vardı bende yan bı sekılde kaldıram cıkayım dedım..keşke demez olaydım tekerlek surterek laps diye beni yere attı.ilk düşüşümü orada yasadım.eee babadan kaçak iş yaptık belkıde ondan.ama artık alıştılar ses cıkartmıyolar bısıkletıme.tabı artık salcano gıttı.:)yerine sedona geldı ve rabbıme cok sukur kaza yapmadım daha.:)

[video]https://www.facebook.com/video.php?v=10203234685802052[/video]
Biri 9 canlımı demişti?

ben çoook küçükken arkadaşın bisikletine binmiştim. parkın etrafında dönüyordum ve yerler kumluydu. derken sola dönüş esnasında bende sola bakarken tekerler kaydı ve ben yere kafa attım.
çok güzel burnumdan foşur foşur kanlar aktı ve ön fren teli koptu.
çocukta geldi ön fren teli koptu diye ağlamaya başladı.
burnum kanar halde çocuğu teselli etmeye çalışıyordum. :D
ozamanlar yaşım galiba 7 yada 8 idi

Şimdiye kadar iki tane tehlikeli olabilecek kaza geçirdim.Birincisi Foça'ya girişte rampa inerken oldu.Yaklaşık 30-40 km hızla az tutan bir frenle virajı alamayarak yol kenarındaki kayalıklara girdim. Neyse ki son anda kendimi bisikletimin üstünden attım, bisikletim de tek başına kayalıkta tırmanışa geçti.Allah'tan bende ve bisikletim en ufak bir hasar olmadı. Yalnızca bisikletimden atlarken dizimi kadroya vurmuştum. Hafif morardı o kadar. İkinci kazam yeni aldığım bisikletim'de oldu. Sağ olsun bisikletimi aldığım bisikletçi arka tekerleği kilitlememişti. Bende farkına varmadım. Ertesi gün tura çıkarken varyanttan indim iyi ki o an bir şey olmadı ama sahilde bisiklet yolunda tam hafif virajı dönerken tekerleğim yerinden çıktı.Arka tekerlek yerinden çıktığı için arka frende çalışmadı.Zar zor durabildim. Yine Allah'a şükür ne bende ne bisikletim de bir hasar oluşmadı ama eğer tekerleğim varyant inişinde yerinden çıksaydı, herhalde çoktan cenazem kalkmıştı :)

Geçirdiğim en tehlikeli kaza çocukken (9 yaşında falan) başıma geldi.

Oldukça dik bir yokuştan son viteste deli gibi pedal çevirerek iniyorduk. Dümdüz devam etmemiz gerekirken öndeki arkadaşım bi anda fikir değiştirip soldaki parka girmek istedi. Giriş de hemen hemen L şeklinde bir dönüş gerektiriyor.. O hızla o viraja girdim.

Sonuç: Kaldırıma dümdüz giren ve bisikletten fırlayıp kaldırımın diğer tarafındaki bahçeye (bahçe çitlerinin üzerinden uçarak) giren ve çimlere düşen ben.. Bisiklet de pert olmuştu. Maşası kırılmıştı.

Düşünüyorum da önümdeki bahçenin demirleri biraz daha yüksek olsaydı ya da karşımda düz duvar olsaydı herhalde şu anda bir ölüydüm.

2012 de açılmış konu, zaman zaman hortlatanlar olmuş, bide ben hortlatayım konuyu tam olsun :D

lise zamanlarımda arkadaşla bisiklet sürüyoruz. pek iyi bir bisiklet de yok o zamanlar bende. yıl 2005-2007 arası bişey tam emin değilim.
ne oldu tam hatırlamıyorum pedal mı sıkıştı, paçam mı pedala takıldı bir şey oldu, kendimi pat yerde buldum.
10-15 saniyelik bi baygınlık geçirmişim, çok süperdi yıllarca uyumuş dinlenmiş gibi hissettim kendimi :D

birde henüz geçirmedim bu kazayı ama benim frenler şu an hidrolik disk.
ön disk frende biraz gıcırtı geliyor, sanki sürtünme var.
her gün işten eve giderken de biraz dik bir yokuştan 40-50km hızla iniyorum.
bir gün frenler kitlenecek orada ama o zaman bu kazayı size yazma fırsatı bulamayabilirim diye şimdiden yazdım :D

Geri