Bir hort gelsin o zaman

. Önceki mesajlarda Mosso diğer üst düzey firmalar ile kıyaslanmış bu konu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum.
İlk bisikletim Cube ikinci bisikletim Mossoydu öncelikle ben neden tekrar Ghost, Giant, Cube gibi firmalardan al(a)madığmdan bahsedeyim. Bundan 6 ay önce yeni bir bisiklete ihtiyacım olduğunu anladım ve 300km yol gidip bundan önceki ilk bisikletimi aldığım Muratoğlu bisiklete geldim. (Cube aim 2018 yılında sıfır, 1600tlye acera setli sr Suntour xct maşalı olarak almıştım). O bisikleti 4000km kadar kullandım ve sibop kapakları hariç iç lastiklerine kadar orjinal bindim çok keyifli bir bisikletti, en küçük sorun yaratmadı bana kullandığım süreçte.(Alman malı sonuçta

)
Artık yeni bir bisiklet alacaktım en az deore setli ve havalı maşalı olmasını istiyordum bütçemde 5.500tl idi. Bayide modelleri inceliyordum, ilk olarak Ktm, Ghost, Lapierre'lere baktım hepsi güzeldi hoştu fiyatlarına gelirsek...
Ghost alü kadrolu tamamen altus setli, Sr Suntour xcm maşalı bisiklete nakit 5300tl istiyordu. Sordum kendi kendime neden üstüne para verip güncel kullandığım bisikletten daha düşük segment bir bisiklete bineyim diye. Montaj kalitesi? Garantisi? Hiçbiri mantıklı gelmedi bu yüzden daha premium bir marka alamayacağımı anladım.
Sanırsam almadan döneceğim diye düşünürken Mosso firmasının Karbon kadrolu, arka aktarıcısı xt, göbekleri slx kalan bütün parçaları deore maşası epixon olan Groovy 27.5 modelini gördüm fiyatı 5.800tl idi. Tasarımına bayıldım, Bisiklete bindim kadro boyunu denedim. Garanti hakkında konuştuktan sonra pazarlıkla 5.600tlye yanında birkaç hediye ile satın aldım ve evime döndüm.
İlk olarak yukarda bahsettiğim gibi Cubede tek bir tık problem yaşamadım lakin Mossoya gelirsek sanırım montajını ümit bisiklet yoldan geçen insanlara yaptırıyor o kadar berbat bir montaj kalitesini başka türlü yakalamaları oldukça zor. Yaşadığım sorunlara gelirsek. Bisiklet sanki trim sesi olarak üretilmiş, neresine deysem çıt pıt sesler baktım bu böyle olmayacak aldım elime alyanı, tornavidayı, gresi ses yapan bütün parçaları söktüm ve yağladım.
Tork anahtarı diye bir şeyin icadından habersiz sanırım ümit bisiklet firması ya vidalar çok çok fazla sıkılmış yada çok gevşekdi (sele rayındaki bir vidayı 3 kişi kolu uzatıp zar zor söktük). Güzel sözler eşliğinde bunları olması gereken şekle getirdim.
Çıktım bakalım bir sürüşe, her teker dönüşünde ritmik tıkır tıkır tıkır sesler geliyor ne olduğunu hemen anladım çünkü Cube nin jant akordunu bir mahalle bisikletcisine verdiğimde kötü yaptığı için aynı şekilde ses yapmıştı, çok gevşek jant telleri yüzünden yükte tıkır tıkır ses yapıyordu. Gene bir takım güzel sözler söyleyip Mossonun iki jantını 1 gün uğraşıp, akordunu bitirdim. Ardından yaklaşık 1000km kullandım.
Balatalarıma yağ bulaştırınca incelemek için söktüm ve gene mükemmel ümit bisiklet firması burda da işciliğini konuşturmuş, organik uyumlu rotora bildiğiniz metal balata takmış, yarı metal falanda değil...
Aynı anda da üzerinde gelen sol pedalın bilyaları dağıldı. Yeni platform pedal aldım, Sele kelepçesi berbattı alyanlıya çevirdim, elcikleri çok kötüydü onları değiştirdim, lastikleri tutmuyor şimdide onları değiştireceğim.
Garantiye asla güvenmiyorum birçok şikayet var zaten bir şey olursa garantiyle hem vakit kaybetip hemde gene düzgün montaj edilmemiş parçalarla uğraşıp duracağım için garantiye başvurmam, kendim çözerim.
Paranız varsa abilerim, ablalarım olabildiğince daha iyi firmalardan alışveriş yapmaya çalışın keza bir daha bisiklet alacak olsam kesinlikle böyle bir firmadan almayacağım. Şuan bisikletimden çok memnunum ama 3 ay belki sorunları ile uğraştım. Mosso ucuz ve orta kalite bir firma diye düşünüyordum şimdi hem pahalı hemde kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Kadro kalitesi, boya kalitesi gerçekten güzel ama montajı ve garantisinden hiç memnun kalmadım. Sosyal medya hesaplarında ki hiçbir mesajada dönmüyorlar, bakmıyorlar.
Dedim kendime acaba tek ben mi yaşadım bunları aynı modeli kullanan başka insanlarla iletişime geçtim herkes aynı dertlerden müzdarip kimisi kablo yolları ile uğraşmış, kimisi kayan sele borusu ile...
Türkiyede bu fiyat bandında en iyi montajı bence acell grubu yapıyor aldığımız 2 carraroda da hiçbir problem yaşamadık. Fiyatlar aynı olmasına rağmen

. O yüzden marka olayının abartıldığını düşünmüyorum çünkü fark ediyor.