Scudo Sports

Bisiklette hafifliğin önemi ve ağırlık tabloları (mtb ve yol)

Scudo
Emektar bisikletimi emekliye ayırmadan önce böyle bir kılavuzu bisikletseverlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Profesyonel anlamda bisiklet kullandığınız için bizim gibi amatör ruhla başlayıp yarı-profesyonelliğe doğru ilerlemeye çalışanlar için bulunmaz bir rehber.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
çok Teşekkürler. Gerçekten faydalı bilgiler , benim işime çok yaradı, en azından ağırlık konusunda kafamdaki birçok soru işaretini kaldırdı.

• Beğen
Hakan abi ilk resimleri guncellersenız sevınırım merak ettım 90model bısıkletınızı :) ve bu siteye ıyıkı uye olmusum bıraz bılgılerımı arttırdı ve sonuc olarak sımdı bır 781 sahıbıyım tesekkurler bısıklet forum :)

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
@sonEr´´

Haklısın Soner, o resimleri Geocities deki siteden linkdi, o site ne oldu bilmiyorum şimdi ama linkler çalışmıyor, o fotoları bulunca eklemek istiyorum bende, teşekkürler...

@temu90

Evet malesef önce yasaklanmıştı Tr tarafından, sonradan tamamen kapanmış, bizim resimlerde güme gitmiş, bakalım ama bulurum belki eski arşivlerden.

Benim almayı düşündüğüm bisiklet whistle miwok 1052D ağırlıgı 14,90kg bu verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu bisikletten vazgeçeyimmi? çokmu agır bir bisiklet bu?

@Sinan Kavas

Yapacağınız işe göre değişir, yarışmak için ağır, haftasonu veya şehir gezintisi için idare eder, gerisi bütçenize bakar...

• Beğen
Tepkiler: Sinan Kavas
Yazı için teşekkürler.

26 jant 14.9 KG olan bir MTB o zaman ağır sınıfına mı giriyor?

Yapacağım iş sahilde gezmek.

@Erhan Atakan

Evet biraz ağır gibi, ama sahilde gezmek için gayet yeterli...

Sedona BORLA 13.20Kg
Whistle Miwok 14.38Kg
Hem Görüntüsü Hemde Kadro ve Kompenantıyla Whistle Miwok BORLA ´ya göre daha iyi. Yarışmak Amacım Degil. Turlar Yapıcam Ama En Fazla 100km Olan Turlar. Arazide Olabilir Yolda, Yokusta Olabilir Egimde.. Sizce Hangisini Secmeliyim ? Boyle Bi Amacla Kullanıcagım Bisiklette 1.18kg bu kadar önem tasır mı ?

@Fatih Çaçoron

1.18 kilo önemli bir fark, ama bence Borla 13.20 kg çok gerçekçi gelmedi bana, bence ikisi de 15 civarlarında gibidir diye tahmin ediyorum. Onun dışında 100 km turlarda 1.18 kg farkedecektir elbette, hele biraz yokuş olursa parkurda, hafta sonu veya bostancı sahil yolu gezintilerinde sorun olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Çaçoron
çok güzel bir yazı olmuş, ben binachi peak kullanıyorum heralde boş hali en az 13-14 kg vardır. üstüne farlar, suluk, bagaj, opmpa, tamir seti gibi şeyler ekleyince aynı otobüs gibi olduğu. merdivenden çıkarırken ölüyorum :)

• Beğen
@Fatih Çaçoron

ben de sedonaların ağırlıklarını bu forumda buldum
açıkçası 741 in borla ve 711 den ağır olması beni hem şaşırttı hem de tereddüt etmeme neden oldu sonuçta 100 gr bile uzun süre kullanınca ciddi fark edeceğini tahmin ediyorum bir de satıcı 741 in ağırlığını 12,5 kg dedi bu da pek inandırıcı gelmedi doğru bir bilgiye ulaşamadık birtürlü
Sedonaların agırlıkları

741 16 inç 13.680
751 16 inç 12.500
711 V 16 inç 13.490
711 D 16 inç 14.200
BORLA 16 inç 13.250
761 18 inç 11.420

@Hakan Yazman

Selamlar ben eskişehirde oturuyorum yaşım 15 yaklaşık 1 yıldır mtb ile ilgileniyorum bisikletimin ağırlığını tam olarak bilmiyorum ama tahmini ağırlığı

:15.700 civarında sanırım bisikletimin kompenandları şunlar

alloy kadro (2250 gr )
str ae 760 maşa (3.000 gr)
sr suntour ayna kol ( 1700 gr )
acera fren vites kolları
cst lastikler
omega jant seti
acera fren bacakları
selle royal sele
ameoba borla gidon ve gidon boğazı
kav barenler
setlaz elcikler var

not:: bisikletim oversize değil ve 7li sistem

ayriyetten bir tanıdığımdan ucuz fiyata aldığım çiziksiz 2008 model 9lu xt dual kollarım var pek fazla maddi olanağımda yok az bir paraya bisikletimi ne kadar hafifletebilirim diye sormak istiyordum saygılar...

Mertcan, yazıdaki hafifletmeye nereden başlamalı bölümünde gereken bilgiler var, iyice incele, kafana takılan bir şey olursa yardımcı olayım tekrar...

Geri