Scudo Sports

Bisiklette hafifliğin önemi ve ağırlık tabloları (mtb ve yol)

Scudo
hakan hocam ben bu işlerde aşırı yenıyım şu çift süspansiyonlu bisikletler için ne düşünüyorsunuz cvbınız benı memnun eder şimdiden sağolun

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
çok net ve basit bir anlatım olmuş yeni başlayanlar için. klavyenize sağlık.
yeni başlayan birisi olarak kafamdaki pürüzleri adeta süpürdünüz.
teşekkürler.

• Beğen
@beyhan88

Pek iyi şeyler düşünmüyorum :) tek süspansiyonlular hemen herkese yetecektir...

Çift süspansiyonlu -ya da amortisörlü mü desem??- bisikletlerin yokuş aşağı inerken(downhill) avantajlı, diğer tüm durumlarda gerek ağırlığı arttırmasından gerekse sürüşü zorlaştırmasından ötürü dezavantajlı olduğunu zannediyorum.

Bisikletlerin ağırlıklarının önemine gelince, bazı internet sitelerinde, teknik özelliklerinin yazılı olduğu sayfalarda bisikletlerin ağırlıklarının yazılmamasını çok yadırgıyorum...

Çok güzel ve gerekli bilgiler çok işime yaradı ( bisiklet toplarken buradan yardım aldım)

teşekkürler konuyu açtıgın için ama rampa aşagı inerken agırın avantajı olmazmı??? agır bisikletlerin kolay kolay manevra yapamadıklarını kendi bisikletimden biliyorum:D
ama yarışlarda tamam da agır bi amortosorlü bisikletin konfora faydası olmazmı mesela hafıf kasisten zıplar ama agır darbeyi emer

hocam uzun turlara rağmen bir mtb ve 26" dişli kullanmanız ilgimi çekti

bunu yeni bisiklet almak için araştırma yapıyorum ve benim kullanımıma şehir ve tur bisikletleri uygun gibi gözükürken forumdaki nerdeyse bütün turcular sizin kullandğınız tipte 26" dişli mtb lerle tur yapıyorlar bu konuda beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim

Teşekkürler, keşke bisikletforumu ve özellikle de bu konuyu, bisikletimi satın almadan önce, okuma şansım olsaymış!
Saygılar...

• Beğen
daha önce metrodan aldığım markasını bile hatırşamadığım bir bisiklet kullandım yıllarca
4-5 yıldır hiç bisiklet kullanamdım her bisikletçiye gittiğimde bir bisiklete o kadar para verilirmi diye soruyordum hep aynı cevap 300-400 olan market bisikletleri ile bunları kıyaslamayın bunlar daha hafifi falan filan diyorlar şimdi yarın akşam sedona 711v alacağım merak ediyorum gerçekten o kadar fark olacak mı ?
yoksa 1500 lira ve üzerine çıkınca mı hissettirecek kadar fark olacak zira yine aldığım bisiklette en nihayetinde bir başlangıç bisikleti

Merhaba. Emeğinize sağlık öncelikle. Benim bir sorum olacaktı ilgilenebilirseniz sevnirim. Amailgilenmezseniz de gücenmem çünkü uzun bi soru olacak biraz:)

800 euro civarı bisiklet bakıyorum ve aşağıdaki modelleri seçebildim. İçlerinde corratec scott specialize ve giant var. Temel kaygım en iyi kadrolu bisikleti seçebilmek. Sizin aşağıdaki modellerin kadrolarıyla ilgili fikirlerinizi rica edeceğim.

1) (link) >> donanımı gayet iyi gözüküyor ağırlığın 13 kil olduğunuu söylediler

2) (link) 7 >> bunun frenleri hidrolik değil ağırlığını bilmiyorum, ama kadrosu co2 sl diyor. nasıl bir kadro olduğunu bilmiyorum.

3) (link) >> bunun maşası düşük model, ama kadrosu ve ağırlığını bilmiyorum

4) (link)

5) (link)

6) (link)

7) (link) >> bu bisikletin cezbedici yanı hafif olması 12.6 kg, fren sistemini anlamadım

8) (link) >> bu da aynı şekilde hafif 12.5 kg. donanımı da iyi ama fren sistemini anlamadım yine

9) (link) >> specialized da bi bu model var butceme uygun. ancak bunun donanımı amortisör dışında daha alt diğerlerine göre. diğerleri deore kullanırken bu alivio altus falan kullanıyor. fiyatı neden pahalı anlayamadım.

İlgilenmezseniz gücenmem dediğim gibi:)

Bir de unuttuğum son birşey. kullandığınız kadroyu da kıyaslamanıza koyabilirseniz sevinirim, daha önce görmüştüm bir yerde çok pahalı olmadığını düşünüyorum:)

Guzel bir anlatım,her seyi detayı ile anlatmısınız.Bizim gibi yeni bisiklet dostları bu konuda bilgilendi.Sanırım su benzetme yerinde olur diye dusundum.Bisikleti cok hafifletme olayı,mankenlerin sıfır beden olma hastalıkları gibi.Bazen o kadar ileri gidiyorlarki yememe konusunda.Artık yediklerini mideleri kabul etmiyor.:) Oyle olmayalım,...) Yani sıfır beden manken gibi bir bisiklet degil,...:D

Ben bisiklet konusunda kendimi yavaş yavaş geliştiriyorum. Bu yazı beni nasıl bir bisiklet almam gerektiği hakkında yardımcı oldu. Teşekkür ederim.

• Beğen
Çağrı Şahin,
Merhaba mesajınız gözümden kaçmış, linkler de çalışmıyor, bisiklet seçimi bölümüne konu açarsanız benim yanımda daha çok arkadaş da yardımcı olabilir. Selamlar,
Hakan

Geri