Scudo Sports

Bisikletle tek seferde 260 km!

Ayıptır söylemesi,Bir yarışcı olarak Mesut abiyle beraber çıktığımızda deryarında durmakta zorlanıyorum,kendisi o kadar sıkı bir pedalşör! :)
Uzun yola hiç gitme imkaanımız olmadı ama,Rahmet ormanında tırmalaya tırmalaya tırmanışını görmeseydim keşke,yaşımdan utanmaya,kendimi darma duman hissetmeye başladım :)

(link) hava sertleşmeye başlayınca,acımasız olur...
"Konyanın Rüzgarı" ve "Kuru soğuğu" daha siz pedal çevirmeye başlamadan sizi buz tutturmaya başlar :)

Mesut abi,sınırları zorlama zamanı geldi demek ;)

Pazar günü buraya davet ediyorum...Hodrimeydan,antrenmansız olarak çevirelim bir... :)

Aşağıdaki Yolda %27 eğim mevcut ;)

http://i18.photobucket.com/albums/b135/halfmumi/PHTO0040.jpg

• Beğen
Tepkiler: ymgirgic
Scudo
gerçekten %27 mi yazıyor orada? "diz parçalayan eğim" dedikleri de o olsa gerek. :)

Tayfur Gardaş, buradan hem sana hem de ilgilenen diğer tüm arkadaşlara duyuruyorum.. (Daha ziyade kendine güvenenlere, tabii)

Ben bu yaz iki kere Gürsel Beyden bisiklete binme kursu alacam.(valla kıskanmayın, randevuları almam Beyazın, Sezen Aksu'yu proğramına misafer etmesinden daha kolay olmadı)

Önce yazın ben Gürsel Bey'in yanına gelecem. sanırım mayıs, haziran ayları gibi olur.. Mutlaka senide orada görmek istiyorum.. Bize temizinden en az 300 km. ni ayır.. (Gürsel hocamı bu km. ler kesmez ama, inşallah kabul eder) Senin bir de uzun yolda güzel espri yapıp yapamadığını merak ediyorum.. Sitede fena değilsin.. Şayet enerjin kifayet ederse, ben de senden yolda giderken espri kursu alırım.. (inşallah, böyle hava atarken, sen den de bisiklet dersi almak zorunda kalmam:D , amin...)

Hatta seni yolda zorlamayım diye, hibritimle değil de balon teker mtb'm ile gelcem.. :D (valla, seni yolda fazla yıpratmak istemem)
Davetimde çok ciddiyim.. Ben dediğini yapan adamım.. Bitti.. Bu kadar.. Kesin..(Allah izin verirse)

Sevgili mumi, hayatta eşimden gayri iki şeye daha aşığım.. biri bisiklet, diğeri eğim(yani rampa).. çok yakın çevremde bazı arkadaşlar bana "rapmacı" derler.. (ama senin olmadığın yerlerde:D ).. seninle her şeye varım.. Konya'yı tanıtalım beraberce sevgili "bisikletforum" üyelerine..

Neyse, konuyu tüm forum arkadaşlarına genişletecek olursak.. eğimi fazla yerde bisilete binmek, kaslardaki turboları(aerobik+anaerobik metabolizma, yani twinturbo) çalıştırmak demek. bu da, daha fazla adrenalin ve endorfin demek.. bu da mutluluktan uçmak demek.. herkese tavsiye ederim(dr. kotrolünden sonra tabii).. hayatlarında hiç zorlamadıkları kadar zorlasınlar birkez kendilerini.. kalplerini göğüs kafesinden çıkıp avuçlarına düşecek kadar attırsınlar bir kez.. görecekler ki, eğer kalp krizi geçermezlerse, bu bir alışkanlık yapacak.. (sonra bu alışkanlıktan kurtulmak için sakın bana gelmesinler, müptelayım bu derde, aşığım resmen)

• Beğen
Tepkiler: Mumi

süper olur abi. asfaltta ve 20-25 ortalamayla her türlü mesafeye varım. 25-30 ortalamayla 100 km de kesiliyorum :(

Ben de yarışçı değilim. Zamana kafa tutmadım hiç bir zaman. (zaten bu yüzden zamanı durduramadık ta , taaaa çıktık geldik 40 yaşına) Eğer dersen ki "abi, 15 km. hızla gidelim ama bir oturumda 1000 km. gidelim" valla buna da varım. Zaten Gürsel Hocam daha iyi bilir ama Amerikada böyle bir yarış var. Adamlar ülkeyi gece gündüz giderek, enlemesine geçip bir oturumda 1000 km gidiyorlar.. Bizim neyimiz eksik yahuu.. en fazla ölürüz..(onlar ölmediğine göre biz de ölmeyiz:D ) zaten Lance Armstrong da demiyormu "Ben, yokuş aşağı bisikletle 120 km./sa hızla indikten sonra, bir ayçiçek tarlasının içinde sırtüstü yatarak ölmek istiyorum" diye.. Yani atın ölümü arpadan olur.. Bizimkini de Allah hayır etsin..

:)

Gürsel Bey; işte görüyormusunuz, hem de kendi ağzınızla itiraf ediyorsunuz.. Yani Gürsel Akay’ın Türkiye bisikletçiliğine neler kattığını.. hem de yıllardan beridir..

Kendinize direk “Gürsel” diye hitap etmemi isterken, bana hitaben Mesut (Bey) diyorsunuz.. Siz bana direk “Mesut” deyin, ama benim size direk “Gürsel” dememi istemeyin lütfen..

Benden bu isteğiniz; sizin, engin hoşgörü ve gönül dostu oluşunuzdan kaynaklanıyor, biliyorum… teşekkür ediyorum..

Ama sizin Türkiye bisikletçiliğine katkılarınızı bir kaya parçası yapsaydı, o kayanın etrafındaki kum taneleri bile o kayaya “ Sayın Kaya Akay Bey” derlerdi..
Beni mazur görün.. Siz Türkiye bisiklet dostlarının “Gürsel Bey’ i” siniz..
Size, senli benli hitap edemiyorum.. bunu kendime yakıştıramıyorum.. siz istiyorsunuz diye kendimi birkaç sefer zorladım, ama olmadı.. kendimi çok kötü hissettim.. (öyle hitap edenlere de sözüm yok..)
Forum üyelerini bu konuyla meşgul ettiğim için özür dilerim, ama başka yer bulamadım bu konudan bahsedecek..

Size; Meke Kraterinde çektiğim bir bahar çiçeği resmi hediye etmek istiyorum..

Sizin bisikletçilere yönelik yaptığınız güvenlik önerilerine kulak asmayanlara da yine Meke yolunda çektiğim aşağıdaki “uyarı resmini” gönderiyorum.

Yine kendimi tutamadım, konuya biraz sulandıracam..
Oldum olası hiç tanımadığım bir “it”in böyle samimi bir pozda resmini çekmek istemişimdir.. ama, ne onlar beni yaklaştırdı, ne de ben onları sevdim bisikletle gezerken.. Neyse, öldükten sonra kavuşmak kısmet oldu.. (Ama trafik kurallarına uymayan oydu)

Düzenleyen Tuğrul

• Beğen
Tepkiler: açelya
son resim forumda olması uygun olmayacak cinsten. ben yönetici olarak sizi tatlı dille uyarayım. lütfen bı tür resmiler koymayın. Yetkili bir arkadaş resmi silerse iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: ymgirgic

Gayri-ihtiyari olmuş, kusura bakmayın.. uyarınızı seve seve dikkate alırız..:eek:

anlayışınız için teşekkürler

karapınar mekeye arac ile gidilmesi gerekiriken sizler bisikletile seyehat etmiş bulunmaktasınız dile kolay 260km zaman iyi ,surat iyi. fevkalade buldum sizleri ,aranızda bulmaktan seref duyuyoruz

Düzenleyen Tuğrul

sayın ymgirgic karapınar meke ye dede ve siz birlikte ekip olarak 260 km reyi katetmiş bulunmaktasınız.cogu insan pazar gunlerini uyumakla gecirirken sizler yollarda gezerek geciriyorsunuz oncelikle saglıgınızı dusundugunuzu tahmin edediyorum karapınar mekeye aracla bile insan giderken sıkılır iken sizler bisikletlerinize petallayark gittiniz sizi bu cesaretinizden sizleri dolayı tebik ederim. insaallah sizlerle tanısma fırsatı bulurum.

Mesut bey çok teşekkürler yazılar için.. Bisikleti sevdiğimiz için zaten burdayız..Amacımız da bu sevgiyi yaymak.. Bunda biraz olsun katkım(ız) olduysa ne mutlu bize..

mesut hocam istirarınıza hayranım, yanınızda olmak süper olurdu.dedeye hayranım , formumu yükseltir yükseltmez yanınızdayım

bütün güzel site üyelerine ve size tebrikler..ben de konya civarında size katılmak istiyorum artık.. (bu kadar uzan mesafelerde değil ama :D )

Mesut bey ben bu yazınızı foruma üye olduğum gün okudum yalnız benim için çok şaşırtıcı değildi. Zira beni diğer forumculardan farklı kılan bir özelliğim var; o da sizin daha önceki bisiklet turlarınızı bizzat biliyor olmam ve sizinle sadece bir kere bile olsa bisiklet turuna çıkıp boyumun ölçüsünü almam :)
O günkü performansınızı ve azminiz benim için ulaşılmazdı ama yine benim tüm bisiklet sevdalısı forum okuyucularından bir farkım daha var. Kimse benim gibi havada bisiklet süremiyor, sizde şahitsiniz :)
Tüm bunların dışında Mesut beyin ve Dedemizin (Süper Dedemizin) Karapınar gezisini şu şekilde yorumlayabilirim, ben arabamla Karapınar'a gidip döndüğümde 90 ortalama hızla 2 saat süre geçmiş olur eve girdiğimde eşime söyleyeceğim ilk şey heralde ' bi çay demle de yorgunluğumu atıyım olur ' sizin yazdıklarınız benim için şimdilik ütopya.
Sonuç itibariyle sigara içmeyen, sporcu kişiliğini hep gururla sergileyen herkezi tebrik etmek gerekir.
TEBRİKLER MESUT BEY VE SÜPER DEDEMİZ

bu mükemmel bi,şey yaa arkadaşım... faydasız bir hayat erken bir ölümdür..yılmadan devam...

gürsel abi bana gönderdigin lastik gercekten çok iyiymiş çok saol..

mesut bey fotoları gördük çok güzel olmuş..ama dedeyi merak ettik yokmu onun fotosu....

Selamlarrr,
30'lu yaşların ortalarına doğru artık limitleri zorlayacak sporlara veda etmem gerektiğini ve de artık yavaş yavaş daha sedanter olmam gereken bir yaşam tarzını benimseyip daha halim selim sporlara ağırlık vermem gerektiğini düşündüğüm bir zamanda yeni üye olduğum bu forumdaki tek seferde 260 km!! yazısını okumak doğrusu nekadar peşin hükümlerle hareket ettiğimi düşündürdü.Gürsel beyin bahsettiği ironman ve dede benim gibi ağzı daha çok iş yapanlar açısından son derece güzel tetikleyici örnekler...Bu arkadaşları kıracakları yeni rekorlar açısından şimdiden tebrik ediyorum.

Tüm forum üyelerine sonsuz sevgiler:))

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
Geri