Scudo Sports

Bisikletle işe giden kadının hayatını kaybetmesi

Scudo
Allah rahmet eylesin okurken bile cok kotu oldum esinin cocugunun geride kalanlarin halini dusunemiyorum bile , bu tur olaylar gitgide artiyor mu yoksa daha mi cok haberimiz oluyor anlamadim fakat hicbir yetkilinin de agzindan tek bir kelime cikmiyor bu ve bu gibi durumlar icin , orman kanunlarinin gecerli oldugu bir ulkede yasiyoruz resmen

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Dağhan
20 gün önce bisikletim çalındı.Eşim de görmüş bu kazayı mesaj atmış facebooktan senin başına da gelebilirdi,iyi ki çalındı diye.Çünkü aynı sizin gibi biz de tartışıyorduk aynı konu yüzünden.Gerçi bisikletin çalınmasına sevinmek de ne kadar doğru.Trajikomik bir durum,insanlar o kadar çekinir hale gelmiş

• Beğen
Tepkiler: Dağhan
Allah rahmet eylesin
bende bisikletle işe gidip geliyorum ve korkuyorum bu kendini bilmezlerden

@ahmet1905
@ahmet1905
ahmet kardeşim, öncelikle bisikletinizin çalınmasına üzüldüm, gerçekten ülkede durum vahim, özellikle bisiklet dahada mühim, inan deli gibi hergün bu forumu takip ediyorum, ama sadece takip ediyorum, bu ülkede bilim ve akıl ile hareket edilmediği sürece herşeyi kadere, dogmalara bağlayan bir toplum olduğu sürece bizden hiçbirşey olmaz.

Allah rahmet eylesin. Küçuk bir yavrunun öksüz kalmasi çok acı.
Öyle cezalar gelmeli ki. Araç sürucüsü kontağı çeviriken tüyleri diken diken olmalı.
Örnek : kapıyi açan davara 20 yıl hapis. Ömür boyu araç kullanmama. 5 yıl bilbordlardan resmi ile birlikte teşhir edilme cezasi.
Çarpan davara 10 yıl hapis 10 yil ehliyetine el koyma ve zorunlu bisiklete binme cezası verilmeli.

Her yerleşimdeki tüm pedalşörlerin birlikte hareket edip ortak eylem yapması gerektiğini yazıp söylemekten usanmadan devam etmeliyiz.
Organize olup,geniş katılımlı ve tüm yurtta eş zamanlı ciddi eylemleri sık sık yapmalıyız.
Sonbahardan sonra bisiklet kullanan sayısı azalacağı için gündemdeki yerimiz de iyice azalacak...
Yaşamını yitiren tüm bisiklet sevdalılarının mekanı cennet,katillerinin sonu cehennem olsun(ama önce bu suça layık bir cezaya da çarptırılsınlar) demek yetmiyor..

Aci bir olay. Allah rahmet eylesin.

Benim merak ettigim baska konu var. O kapiyi bakmadan acan sigir belki ceza almaz ama ölüme sebep olan minibus ustunden gecmis o sofore noluyor. Hepimiz bisiklet surucusu oldugumuz kadar trafikte motorlu tasitta kullanıyoruz. Belki o bayan bizim onumuze savrulacakti. Minibus soforune ne gibi islem yapiliyor?

Allah rahmet eylesin. memlekette insan hayatı pamuk ipliğine bağlı bir an varsın bir an yok edilmişsin.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Daha bisikletçi bile değilken Altın Elbiseli Adam Barkın Ağabey'e şöyle bir soru sormuştum:''Ağabey,motorcu değilim ama trafikte motorcu arkadaşlara bir otomobil şoförü olarak nasıl yardımcı olabilirim'' diye O da aynen şunu söylemişti:''Trafik kurallarına uy,saygı duy ve park halinde kapını açarken arkadan geleni kolla aynı zamanda bir motorcu park halindeki bir aracın yakından geçerken bil ki o salak otomobil şoförü o kapıyı açar ve o motorcu önüne düşebilir.Bundan dolayı motorcuya pay bırak demişti.''Barkın Ağabey iyi ve akıllı bir adamdı.Hem Barkın Ağabey'e hem de vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Nazilli'nin trafiği meşhurdur zaten, trafik kurallarına riayet etmiyorlar maalesef.

Ne kadar az bisiklet binmek o kadar az risk taşır düşüncesiyle yeni almış olduğum Bisikletime mümkün olduğu kadar az binmeye çalışıcam. Eşimle alırken de tartışma yaşamıştım haklılık payı olduğunu düşünüyorum. Biz ne kadar dikkatli olursak olalım karşı tarafın bir saniyelik hatası ve ya ihmali bizim canımıza malolabilir. Şehir de süremiyoruz tehlikeli dağda bayırda süremiyoruz köpekler, gasp tehlikesi eee biz nerde sürelim peki? Allah rahmet eylesin bu kazada vefat eden kişiye çok üzücü bir durum.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Allah rahmet eylesin çok üzücü haber çok. Ne günahı vardı bu kadının.
Eğitimsizlik, Cehalet aldı başını gitti. Allah hepimizi kourusun

• Beğen
@Atasoy ülkenin koşullarında cok romantiksiniz

Bir çocuk olarak anneyi kaybetmek, bir koca olarak hayat arkadasini boylesi kotu bir kazada kaybetmek ne buyuk aci verir insana kim bilir?

Oysa o kapi acilirken gozleri hareket ettirip aynaya bakmak ne denli basit. Kac kalori ulan goz bebegini 40 derece sola cevirmek. Siz goz bebeginizi oynatamadiginiz icin ote tarafta 1 bacak boyu olmayan yavrular anasiz kaliyor.

Ben de bu manzarayi gordukten sonra kiz arkadasima maltepe sahil disinda bisiklet kullandirtmayacagim. Ote taraftan bir gun ben de bu tip bir kazaya kurban gidebilirim. Bir kaza gecirip geride kalanlarimizi yasa bogmak da istemiyorum ama bu ulkede sebepsiz yere ölen tek insan bisiklet kullanicilari da degil.

Allah eşine sabir versin, yasadigi aciyi tahmin edemiyorum bile :(

Dün iki kez düşdüm birincisinde muhtemelen yolda yağ veya kaygan bişey vardı çünkü ışıklarda en fazla beş km ile düştüm ikincisinde burdan 100 metre ileride hava alanı yonunda arkamdan gelen volvo s40 a benzettiiğim bi araç benim sol tarafımdan dokundurup beni sağ tarafa savurdu abartısız 10 metre sürüklendim kollarda kalcada zımpara etkisi yapmışasfalt sürtüğü var adam bana temas edince en azından durup bi özür dileseydi onun müstakbel anne hanım ve bacılarının avret yerlerini kaşındırmazdım ama şu bi gerçek bu ülkede insan hayatı malesef çok ucuz kim vurduya gidiyorsunuz

Dosyalar

• DSC_0008.JPG
    DSC_0008.JPG
    102,4 KB · Okunma: 70
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Trafiğe çıkmayacaksın çıkıyorsan onlara saygı duyacaksın. Onlar bize duymuyorsa yapıcak birşey yok.

Milyon tanesine bu işi öğretemezsin...

• Beğen
Geri