Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@emin zengin

Vay canına ozaman adamların yarışlarda yaptığı 49 km ortalamalar yalan öylemi??

Scudo
Bence söylediği doğru olabilir rakamları bilmem de mantıken düşünürseniz düz yolda yapabileceğiniz hızın dişli sayılarıyla ve bacak çevirebilme hızımızla ilişkisi olduğu için bir sınırı olduğu kesin. Yani bence de düz yolda 60 - 70 km hızlarda pedal çevirebilmek imkansızdır aynakol tekerlek gibi değilse.

Sevgili Doğa,profesyonel bisikletçiler düz yolda 60-70 km/h hızlara rahatlıkla ulaşır.40-50 km/h ortalama hızla gidilen yarışlarda max hızlar,inişlerde 100 km/h 'leri bile aşabilir.Bunlar gerçekler.Emin Zengin,tamamen dayanaksız ve gerçek dışı bir saptama yapmış.

Olabilir ben de buna cevap verebilecek birisi değilim zaten de benim söylemek istediğim başka bir konuydu ama anlatamadım. Aklıma gelirse buraya yazarım :D

Scott Sportster tur bisikletim ile düz yolda rüzgarsız havada 45 filan basabiliyorum tabiki rampa aşağı alıp gidiyor 70lere kadar.. sonra inceden tırsıp yavaşlıyor insan:)

Valla ben de Honda Civic'in yalancısıyım.Kule siteyle vatan bilgisayarın arasındaki yolda Honda Civic 43 km ile gidiyodu ve ben onu zor da olsa geçtim.Araba en az 2007 model göstergesi de zaten dijital.Ve bu tek örnek değil daha çok 40 ile giden araba geçtim düz yolda.Arabaların km saatinde problem yoksa benim değerler bunlar ayrıyetten benim km saatim yok:)

• Beğen
Tepkiler: muratt35
@ali kaplan

Arabadan arabaya, motordan motora fark oluyor bildiğim kadarıyla km saati hesaplaması lastik değerlerine göre mesela [(54x2)+559]x3,1415 formülü ile hesaplanır veya tekerin 1 metrede gittiği mesafe girilir. Bu değerlerle baktığımızda da profesyonel yarışçıların hızları da bu hesaba göre yapılıyor yoksa sizin biraz zorlamanızla 40km hıza ulaşılıyorsa abartmıyorum onların düz yolda 90km/s ile gitmeleri gayet kolay gerekir.

• Beğen
Mtb bisikletle düz yolda 40,rampa inişinde 62(pedal çevirmedim),önüme çocuk çıkmasa 70 vururdum her halde.

kağıthane sadabat viyadüğü nün yanından alibeyköy sapağı 2-3 km uzunluğunda rapadan aşşağıya doğru 68 km hızla indim

Şİmdi biraz zorlama derken o yaptığım hızda 30 sn dur desinler duramam.Dediğiniz doğru tabi arabaya bakılarak kesin bir sonuç elde edilemez fakat ben aşırı bir sapma olacağınıda düşünmüyorum özellikle yeni araçlarda.Ben zaten buraya kaç km yaptığımı söylemek için değil de arka sayfada bi arkadaşın düşüncesinin yanlış olduğunu düşündüğüm için yazmıştım yaptığım hızı.O zaman bir km saati aldığımda doğru değerleri girerim inşaallah.

@mustafa şükrü yıldırım

Neyse ki, kamyonun önüne aniden birşey çıkmamış! Yaşayacak ömrünüz varmış :)

@emin zengin

Rampa aşağı 70'e çıkacak karpuz hormonludur, yemeyin bence onu :)

@koraycan

Ben kendimi araba sürücüsünün yerine koyuyorum da, bence yanınızda bir süre gitmiş olmasının sebebi, sizin bisikletle kaç km/h hızla gittiğinizi tespit etmek istemesi olabilir! Bazen ben de arabayla giderken rastladığım bir bisikletlinin hızını merak ediyorum. Ama kendim de bir bisiklet tutkunu olarak, bisikletliyi rahatsız etmemek için içimden gelen dürtüyü engelliyorum ve bisikletlinin hızını öğrenemiyorum :)

Yokuş aşağı inerken 46.5 aslında daha yüksek hıza ulaşırdım fakat çok araba girip, gelip çıkıyor o yüzden korkuyorum kaza olucak diye.

scorpion yokus asa 21vitesde bi 60-70 yapmıstr belkı daha fzla ibre alcam yaa merak ettim :D

Bir defa düz yolda mtb'Lerle 30-35 km'ler zor yapılır diyenler de,düz yolda mtb ile 70-80 km/h yaptım diyenler de yanılıyor ; çünkü birincisi,herkesin bisikletinin ağırlığı,kadrosunun yapısı,açıları,materyali (çelik-aluminyum-karbon ) farklıdır ve bence 12-13 kilo ağırlığında mavic marka jantı olan bir dağ bisikleti 40-45 km/h düz yolda yapabilir,nitekim ben 12,5 kilo bisiklette kendimi biraz zorlayarak 45 km/h'e çıkabildim ayrıca km saati ayarları da düzgündü,ikincisi evet,güçlü bacaklar ve vücut kaslarıyla bir mtb'yi asfalt yollarda hızlı sürmek mümkün,ancak 70-80 km/h biraz yanıltıcı gibime geliyor yalan söylüyorsunuz diye birşey söylemiyorum ; ama yanılma payı biraz da olsa vardır bence :)

• Beğen
Bisikletim toplama,Hacıosman bayırı 65km rüzgardan dolayı kaldı daha gitmedi sonrada yine rüzgarın etkisiyle 58'e düştüm malesef :(

• Beğen
@M.Burak KARADAĞ

haftasonuydu herhalde aozt ilköğretim'in önünden iki üç veleti ezmeden geçebildiğine göre :D

Geri