Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

bugün yaptım sanırım , Konya yolundan Eskişehir yoluna doğru giderken (Ankara) araçlar 70km hız sınırı tabelası ve mobese kameralarında yavaşlarken yanlarından biraz daha hızlı geçtim. 75 olur 80 olur bilemem, km saati yok.
bisikletim scott speedster 30, ön 50 arka 12diş.

Scudo
düz yolda mtb ile 55 km/h (20 kglik bisiklet ) :) bayır aşağı 90 km /h (13 kglik bisikletle) :)

sınırları zorlayan limitler telaffuz ediliyor mantık süzgecinden geçirdiğimde inandıklarımda oldu abartılı bulduklarımda neyse
bunları bir kenara bırakarak şunu söylemek istiyorum lütfen aşırıya kaçmayın çok kazalara şahitlik etmişliğim vardır yanınızda arkadaşınız düşerken sizin bisiklet üzerinde olan biteni sadece seyredebilmeniz nasıl bir acıdır bunu bir düşünün her an durabilme ihtiyacı hissedecek gibi temkinli ve soğukkanlı olun asfaltı ezbere bildiğiniz önünüzü çok net bir şekilde görebildiğiniz anlar dışında limitleri aşmadan hız yapmaktan yanadır düşüncem herkese kazasız sürüşler dilerim

rampa aşağı 69.1 idi sanırsam. 69u kesinde küsuratı da vardı :)

Bisikletle bir defa kaza geçirmiş birisi olarak ben böyle hız denemeleri yapmıyorum. Yani başıma gelen sizin başınıza da gelseydi emin olun bir çoğunuz kalkışmazdınız. Sadece şunu söylemek isterim ki nereden bir araç veya bir canlı çıkacağını veya aniden önünüzdeki aracın ne zaman duracağını bilme şansınız yok, hele ki hız yaparken. Kaskım olmasa meftaydım. Neyse, kendimi zorlamadan, güvenliğimi düşünerek elde ettiğim hızları yazayım. Sizlerin rakamları yanında sönük ama olsun;

Düz yol : 50 km/s (24.vites tempolu pedallama)
Yokuş aşağı : 69 km/s (%10-15 lik yokuş, başlarda seri pedal, pedal boşa dönünce de bisiklet üzerine kapanarak iniş)

Bisiklet sürdüğümüz çevrede sadece biz bulunmuyoruz. Kedi köpek yola atlar, insan karşıdan karşıya geçer, araç durur, tali yoldan fırlar, bunları da düşünerek hız yapın derim. Bildiğim kadarıyla 80 km/s hızla giden bir bisiklet 3-5 metrede duramaz.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
bizim buralarda öyle boş yollar çok oluyo hem düpdüz hemde boş ve yokuş tam hız yapmalık yani ama yine de tehlikesi çok hele ki benim gibi biri için ama yazayım yine de
uzun ve düz bir yolda bayır aşağı 86 ya ulaştım inanmayan olursa ö.m den resim atarım düz yolda 55 ama düz yol çok uzun değildi herneyse ama bi daha böyle bir girişimde bulunmadım artık hız yapmak istediğim zaman kendime bir hız limiti belirliyorum o hızın altına düşmeden uzun süre gitmeyi deniyorum süre tutuyorum çünkü bir keresinde L şeklinde bir viraja 40 km hızla girdim fren yapmadım ve o kadar yaklaştım ki düşmeye ödüm şeyime karıştı bi daha da tövbee.. tabi içime şeytan üflemezse :D

Hız felakettir. KASK hayatınızı kurtarabilir ama sakat kalmanıza engel olamaz. ( Tarzımız MTB, ağır abiyizdir, pür dikkat önümüze bakmak yerine manzaranın ve rüzgâr'ın tadını çıkarırız. )

emin ol yol bisikletinin tadı çok farklı yol bisikletinde de rüzgarın manzaranın tadı çıkar hemde daha az yorularak :D 30 km sabit hızla gitmek zor değil bence

Erciyes inişi 110 km gördüm. yol bisikletim Scott LTD S 20. 16 yıldır kullanıyorum bisikleti fakat hiç geçemedim. öyle dik ve düz bir rampa bulamadım çünkü. Öyle yüksek hızlarda kıyafetinizin cepleri bile etkili oluyor. Ben profesyonel forma tavsiye ederim. yoksa rüzgar izin vermiyor bilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: erhanfirat
@Hakan Alpaslan

üstteki mesajı gönderdikten sonra emin olmak istedim,km saati taktırdım , gittiğim hızı biliyor olmak hoşuma gitti.
fotografını çektım becerebilirsem ekleyeceğim , aynı yerden çok sık geçiyorum 75km/s e ulaşıyormuşum.
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9u5wz.jpg

• Beğen
Tepkiler: lumbers
birkaç gün önce mtb bisikletim ile ( kron xc 250 ) eskişehir bozdağ ( hekimdağ ) a tırmandıktan sonra inişte sanırım % 10-15 lik bir eğim 77.8 km gördüm yol boyunca viraj olmasa belki daha fazla hıza cıkardım ama bana bu bile yetti 2 saatte cıktıgım yolu 10 dk da inmek harika bişeydi :) bu arada lastiklerim dişsiz asfalt lastiklerinden 2,0

Dün protokol yolundan inerken (ankaralı arkadaşlar bilirler orandan kızılaya inen yol) 82 km gördüm.

%15 eğimle yokuş yukarı 127.2 km gördüm inanılmazdı:D

(Konu başında bir arkadaşımız bisikletiyle çöp kamyonuyla birlikte 178 km hız yapmış (Çöp Kamyonuyla Birlikte)ve bu hız 17 km devam etmiş hiç durmamış :DDDDD

@tour.de.frans

İşte bu:D:D:D Helal Olsun

17 km yol boyunca sabit 178 km/s hız mı? Usta kusura bakma ama ben inanmadım. Yüksek hız yapmışsındır ama 17 km yol boyunca sabit 178 km/s hız diyorsun bilmem ne yazdığının farkında mısın? :)

Bu sene aldığım Scott Scale 80 ile düz yolda 58 gördüm Yokuş aşağı ise 75 gördük spilden aşağı inerken ancak indiğimiz yere göre az(5 kişilik grupla) çünkü aşağ inişin yarısında fren sıkmak zorunda kaldık

Geri