Scudo Sports

Bisikletime ön far önerileriniz...

bontrager'de 700 lümen 2 saate yakın aydınlatıyor. Tabi cihazın yeni olmasının da bu sürede etkisi vardır.

Scudo
Merhaba.Acaba bisikletim için şu far nasıl?
Bide aliexpressten ilk kez alısveriş yapcam biraz anlatırmısınız (ininal kart ile yapcam)
ürün şu
(link)

@pohuman Bende dün aldım performansı çok güzel 21 dolara geldi aliexperssden batarya süresini deneyemedim daha şu an memnunum araçlar karlıdan gelirken selektör yapıyor :D kısaları yak diye.

@onurdemir iyi performanslı olması normaldir. Çünkü hem 2000 lümen hem f/p oranı çok çok iyi hem de o derece ışık vermesi boyutuna göre göreni şaşırtacak cinsten bir fener. Trafikte kullanırken açı olarak biraz yere baktırmak gerekiyor. Led olarak Cree firmasının en parlak olan U2 modeli kullanılmış. Dezavantaj olarak yaz aylarında uzun süre ve yüksek ayarda kullanılırsa eğer el yakabilir. Dalış fenerimi dışarıda kullandığımda 30dk sonra dokunulmaz hale geliyor. Gerçi bisikletle giderken hava akımı olacağından o kadar ısınmayabilir ama yinede dikkatli olmakta fayda var. :)

Birde ben pillerini değiştirmeyi düşünüyorum. Muıhtemelen yanma süresi en azından 2 kat artacaktır. Çünkü bu tür fenerler ile gelen piller genelde düşük kapasiteli oluyor. Üzerinde 4000mAh yazan çakma markalar testlerde 1800-2000mAh civarında çıkıyor. :)

Benim elimde şu an xlc comp var bataryalı olmasa da pil baya dayanıyor artı bu fiyat aralığıyla da iyi bir batarya kullanan cihaz alamazsın

@pohuman Piller derken bataryanın içinde şarz edilebilir pil mı var ?

Ben önce decathlondan fener aldım(700 modeli) ışığı yetersiz, ağırlığı fazla idi ayrıca lastik bant sarsıntıda kayıp gidiyordu.
Deaşextreme'den bir led fener aldım, ışığı çok iyiydi, pili uzun gidiyordu, çakar moda vardı. Alüminyum kasa idi. Ama bağlantı yeri plastiği berbat olduğundan çukurda sarsıntıdan kırılıp düştü. Ayrıca her sarsıbtıda pilleri yerinden oynadığı için fener daha az parlak yanmaya başlıyor veya çakar modundan normal moda geçiyordu. En sonunda havaya 100 Tl saçtıktan sonra knog blinder 2 aldım. 2 güçlü led sayesinde Işığı çok kuvvetli, ışığı iyi dağıtıyor, 6 farklı kombinasyonu var. Yüksek alçak mod, çakar modu teki çakar diğeri sabit modu var. Hediyesi 160tl. Değer mı değer... Çin siteleri biraz kumar. Tutturursanız ne ala. Ama benim gibi tutturamazsanız parayı havaya saçmış olursunuz. Belki de en temizi baştan parayı bastırmaktır.

Haftasonu Pendik Efor BisikLetten Ktm'nin Şu Linkteki Setini aLdık Bir ArkadaşımLa Beraber 50TL Ve Bence Gayet GüzeL Ve YeterLi Diye Düşünüyorum ..

(link)

Arkadaşlar sanırım çözümü buldum. Dün avcı dükkanına gittim. Tüfek için olan ışıkları inceledim. Sanırım bu işin çözümünü buldum çok iyi aydınlatma ve çok iyi mercekli ürünler 50₺ civarında. Ve fazlasıyla iş göreceğe benziyor. Üstelik avantajları var. Örneğin tüfek için olduğundan opsiyonel olarak bir kablo takabiliyorsunuz bu kablonun ucunda ufak düğme oluyor bu düğmeyi tüfeğinizin tetiğinin yanına yapıştırıyorsunuz ve ışığı açıp kapamak çok kolaylaşıyor. Biz bunu bisiklette gidonun en çok kullandığımız kısmına monte ederek ışığı çok daha aktif bir biçimde kullanabiliriz. Ayrıca çakar vb modu da var. Boyutu da fena değil. Tek sıkıntı gidona tutturmak için aparat bulmak. O da bulunur sanırım ?

Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu incelediğim ürünün üzerinde cat eye falan yazsaydı yani bisiklet markası olsaydı fiyatı 150₺ civarı olurdu. Bu bisiklet sektörü çok uçmuş bizi çok dolandırıyor firmalar. 20-30₺ edecek pompalar yüzlerce lira. 2-3 ledli 50₺ edecek farlar yine yüzlerce lira. 10-15₺ edecek baş parmağım kadar ekranlı kablolu km sayaçları 40-50 lira niye üzerinde sigma yazıyormuş. Aman efendim. Bu bisiklet aksesuarlarının içine girdikçe soğuyorum hobimden. Çünkü gerçekten çok büyük kar marjı var sektörde. Tabi bu hobiyle upraşan insan kitlesi belli bir seviyenin üstü olunca zamanla normal karşılamaya başlamışız bu fiyatları ama inanın absürd fiyatların çoğu. Geçen grupta arkadaşın biri yeni ufacık bi arka çakar almış. Ufak, Hoş güzel birşey. Dedim hayırlı olsun güzelmiş. Kaça aldın ? 150₺ dedi. O ufacık iki üç ledli plastiğin maliyeti 20-30₺ den fazla ise ben daha konuşmayacağım bu konuda...

Her neyse kaptırdım kendini sonuç olarak Çevrenizde bu tür avcı dükkanı varsa inceleyin derim.

@Ozan k. Şarjı nasıl gidiyor, bilgi verebilir misiniz?

(link)

Önerilmiş ama yinede tavsiye edeyim dedim fener çok iyi pili ayrı 4 adet pil var iki Power led. Üç ledli olanı da var ancak pil yine 4 Tane olduğu için daha erken bitirir pili buda çok iyi. Kampta denemiştik 3 saat yandığını hatırlıyorum pili bitmeden kapatıp yatmıştık galiba

@ahmtayd ışığı takmak için aparat var ben çok gördüm alixpress de. Ama sizin bahsettiğiniz ışığın boyutunu bilmediğim için kesin olur veya olmaz diyemicem.

@M.Furkan Kurt içinde bir adet pil var en iyi performans da 30 dk yanıyor kullandıkça pilin ömrü azalıyor tabi bunun gibi iki tane bozdum şimdi yukarda linkteki ni kullanıyorum.

Knog Blinder Road 2 ve Lezyne Zecto Drive arasındayım. Knog 200 lümen 170 lira,Lezyne 80 lümen 75-80 lira ben çoğunlukla görünürlük için arıyorum ve Knog'a gerek var mı diye soruyorum ? Knog Blinder Road 2 kullananlar yoluda aydınlatıyor mu iyice bu alet yoksa sadece kör edici bir farkındalık mı ?

@Tolga Çelebi arkadaş üçüncüye bontrager ion 700 diyorum. diyorum da tınlayan yok. 50 lira daha fazla öde 700 lümen otomobil farı gibi aydınlatıyor. neden değerlendirmiyorsun

• See with our focused optics and over 270 degrees of visibility
  • Brightness: 700 Lumens via high-power CREE LED
  • 700LM , 450LM, 250LM, 50LM beam with extra bright flash and irregular strobe
  • 700LM-1.75hrs, 450LM-3hrs, 200LM-6.75hrs, 50LM+ Flash-22hrs,Irregular Strobe-40hrs
  • Fully charged in 5 hours through sealed Micro USB port
  • Includes 20 degree +/- adjustable Sync bracket that fits bars from 22.2-35.0mm
  • Blendr compatible

Knog blinder 2 yolu da aydınlatıyor, görünürlüğü de çok iyi.
Ancak şarjını henüz bitiremedim. En güçlü modda 1 saat kullanabildim sadece...

Biraz da nerede kullanacağınız önemli, Ben ara ara e-5 yapıyorum benim için şart.
Sahilde takılanlar için 70-100 lümen de iş görecektir.

Arkadaşlar görmeyenler için tekrar yazıyorum. 2.sayfada resimli paylaşım yaptım. Mutlaka değerlendirin çok güzel bir ürün

150, 200 TL ye farmı olur çok pahalı bunlar o paraya bisiklet alıyor insan önerdiğim far videolarda az ışık veriyor gibi görünsede çok daha kaliteli bir ürün emin olun ilerde pillerini değiştirince & bir pil yerine 6 pil koyup pil ömrünü birbuçuk katına çıkaracağım diğer tek pille çalışan modellerde yanınızda pil taşırsınız ancak.

Geri