Scudo Sports

Bisikletime ön far önerileriniz...

@M.Furkan Kurt Aslında en iyisi ön göbek dinamolar diyesim geliyor. Ne pil nede şarj olayı. Lambaların uçuk fiyatlarını göründe bence en doğrusu o.

Scudo
IMG-20150327-WA0017.jpg IMG-20150327-WA0014.jpg IMG-20150201-WA0022.jpg

Solarstorm x2'yi ben de tavsiye ediyorum. Bildiğiniz araba farı :D Net 1400 lümen veriyor, fazlasına pek inanmayın. Tabi piyasadali 200-300 liralık 350-700 lümen ışıklardan çok daha güçlü her şekilde.
Yanından gelen bataryasına ve trustfire pillere sakın güvenmeyin. En kötüsünden bir sanyo 2500mah pillerden alın dört adet, güzel fiyat performans sağlıyorlar. En uzun batarya ömrü için panasonic 3400mah pillerden alabilirsiniz ama sanyodan iki kat pahalı. Ben hiç dibine kadar tam güçte kullanmadım ama yaptığım hesaba göre tam güçte 2 saat vermesi lazım sanyolar ile. Çoğu zaman en düşükte kullanıyorum zaten, yetiyor hayli hayli.
Versiyonları da açıklayım, biraz kafa karıştırıcı. Bir XM-L serisi var bir de XM-L2 serisi var. XM-L2 daha yeni, daha verimli. Bir de bunlar T4, T5, T6, U2 diye ayrılıyorlar, en verimlisi U2 olmak üzere. XM-L2 T6 daha verimli XM-L U2 den. XM-L2 U2 bulabilirseniz ise en iyisi odur, ama ben bulamamıştım XM-L2 T6 aldım. Arada çok fark da yok aslında, çok da takılmamak lazım.

Bonus olarak, lazer bisiklet şeridini de öneririm. Ebay'dan aldım, gayet güzel çıktı. Lazer dışında kırmızı ledi de var, modları falan var. Güzel bişe
IMG-20150327-WA0009.jpg IMG-20150327-WA0020.jpg IMG-20150327-WA0011.jpg

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
@ilker
Benim ağzımdan keriz diye bir kelime çıkmadı o sizin fesatlığınız aklınızdaki dilinize vurmuş isteyen istediğini kullanır banane kimine.

@Mustafa Kocabaş

Malum fardan bende kullanıyorum mesut ve çok mutluyuz beraber birde pili led den ayırmayınca pil bitmese. içinde ki pilin kalitesini bilmiyorum ama bu şekilde bile fazlasıyla ışık verebiliyor pilleri değiştirmem gerekirse ilerde pil kabinini büyütüp 6 lı pil koyma düşüncem var aylardır kullanıyorum hâlâ ilk günkü gibi ışık veriyor azalma yok. Verdiğiniz değerleri okurken kendimden geçtim o nasıl birşey öyle biz alırken ucuz olsun diye baktık, satıcı güvenilir daha önce aynı satıcıdan ürün aldık diyerek 3,5 tl fazla vermiştik.

Arka lazer ışıktan abim almıştı emsalleri burda 70, 80 tl civarı satılıyor du biraz kullandı vaz geçti kullanmaktan biraz çocuk işi gibi kalıyor lütfen üzerinize alınmayınız

• Beğen
Tepkiler: emre0x5d
Fiyatı görünce dayanadım ve aldım. Evans Cycles'tan 42.90€'ya yaklaşık 130-135 liraya Knog Blinder Road 3 aldım. 300 lümen ( hakiki 300 lümen ) bir ışık şeklide gayet estetik,bekliyorum gelmesini :) Kargo dahil 170 liraya geldi ama genede çok uygun Türkiyede 220 liradan aşağıya yok.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@Tolga Çelebi

Knog'un bozulması konusunda da içiniz rahat olsun :).
Blinder 1 var bende de, hem ön hem arka.
İlk önce önün lastiği koptu, hemen yenisini yolladılar.
Geçen gün de arkanın üzerindeki siyah kapak düşmüş, çalışmasını engellemiyor, onun da yenisini dün yolladılar :).

Garanti konusunda gayet iyiler. Tek bir maile bakıyor..

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
son zamanlarda bisiklet kazalarına baktığımızda en fazla kaza şekli arkadan gelen araçların çarpması sonucu oluyor. Bu nedenle ön fardan çok arka far önemli gibi geliyor bana. Varmı önerisi olan. Bende mi Knog mu alsam.

Şuan elimde İnfini I-109 P var. Web sitesinde kaç lümen olduğu yazmıyor
The LUXO I-109 headlight has three functions of bicycle light, high beam, low beam and flashing. Round plastic o-rings give the LUXO a high degree of water resistance. The reflector angles are calculated precisely to provide optimal lighting for a wider and longer beam. The precise angles also help eliminate flashing, increasing the safety for road users. All this and environmentally-friendly, a single 1 watt LED is used to produce the lighting brightness of 10 lux.

http://www.dogabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_1552_max.jpg?rev=1365243146

arka ışıkta İnfini CG 404

https://s.yimg.com/xd/api/res/1.2/T2wFNMJEbhtBhFZOE9FhGw--/YXBwaWQ9eXR3YXVjdGlvbnNlcnZpY2U7aD0zMDA7cT04NTtzcj0xLjI7c3M9MS4yO3c9NDAw/http://nevec-img.zenfs.com/prod/tw_ec05-7/2f80a8ba-a26d-420c-b7ce-dbe217e3d648.jpg

@Emrah Özşahin

Ben Arka far olarak Jing-Yi'nin bir ürününü kullanıyorum. Süper bir aydınlatması ve visibility oranı var her yerden farkedilebiliyorsunuz. Hem yatay hem dikey olarak takılıyor. 30₺'ya almıştım. ( Master Bisiklet-Koşuyolu)

image.jpg

Zaten hemen hemen aynı farı Bontrager,Shimano gibi firmalar kat kat fazlasına satıyor.

• Beğen
Tepkiler: Aenescan
(link)

bunu kullanan varmı yorumlar baya iyi

70 TL Merlin'de.

http://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_470_470_ffffff_image-jpeg/4322_cateye_ld1100_rear_led_light.jpg

Arka ışık için ben de Knog Blinder 1 öneririm. Gündüz dahi görülebiliyor. Hem de bayağı ufak bir şey, öyle kocaman yer kaplamıyor.
USB'den şarj işe artı bir özelliği..

@belgen Bontrager ION 700 nereden alabilirim, bulamadım nette?

@belgen şimdi buldum, tamamdır. :)

(link)

arka ışık için bu nasıldır peki? Bontrager Flare 3

@Edip Dinçer
Sizin bahsettiğiniz yabancı sitelerde tek nokta ışık gibi görünen modeli galiba. Bir de gittigidiyor'da buldum şöyle bir ürün dikey 4 ledli bir model görünüyor.
(link)

@Emrah Özşahin

Evet evet benim söylediğim tekli olan.
Ben o 4'lü olanları çok büyük oldukları için tercih etmedim. Sadece görünmemi sağlaması gereken bir ışığın o kadar büyük olmasına gerek yok diye düşünerek Blinder 1 aldım. Gayet de memnunum :).

Hiç öyle düşünmemiştim ama şimdi bakınca evet biraz "pimp" olmuş :D
Olsun ama, gece görünmek için ödeyebileceğim bir bedel.
Ara sokaklardan çıkarken far sayesinde araba sanıyor diğer arabalar, görüyorum bunu. Lazer şerit de arabaların çok yaklaşmaması için diye aldım ama ona bakarlar mı bakmazlar mı bilinmez. Şu ana kadar sürücülerden genel olarak memnundum zaten(ilginç ama öyle). Belki de beklentim baştan düşük olduğundandır.
Reflektörlü lastik de aldım. Yeni pedallarım da reflektörlü(t400).
Bir de arkaya iyice görünür olmak için cree xp-e serisinden bir kırmızı led ile tail light yapıyorum. Lazer şeridin beş tane küçük ledine güvenemem. Bunla da motor sanarlar artık.
Bir de button ile selektör yapabilirsem trafikteki pozisyonum iyice sağlamlaşacak.

başlığı açan nereye kayboldu, kaç gündür strese girdim önerdiğim modeli alsın diye.

Ben geçenlerde paça bandı almıştım üzerinde led ışık var baya güzel oluyor ne kadar fark ediliyor bilmiyorum ama eğer şort giyiyorsam sol ayağıma takıyorum fark edilebilmek için, eşofman falan giymişsem o zaman mecburen sağ ayağıma takıyorum.

@Tolga Çelebi Ben De jing yi kullanıyorum, şaşırtıcı şekilde pili uzun dayanıyor ve görünürlüğü özellikle çakar modda çok iyi...

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@belgen

Hocam ben Knog Blinder Road 3 aldım :) Bontrager birdaha ki bahara artık napalım kampanya varmış :)

Geri