Scudo Sports

Bisikleti yıkamak.

Scudo
Murat Çömez'in fotolarınî görünce aklıma Berksan geldi, kendisi de hemen olaya girmiş zaten.
Tebrik ediyorum Murat Çömez, dağ bisikleti böyle kullanılır.

Düm arkadaşlarım kağıt yapıştırmışlar seleme "Beni Yıka" diye. :p

Valla kadromu alkolsuz islak mendille silip, tozunu alirim her zaman. Yalniz, hala kuskularim var. Islak mendil, karbon kadroya zarar verir mi acaba? Ya da alimunyum kadroya?

bizim buralarda araba benzin istasyonlarında köpük makinası koymuşlar atıyorum 1 tl güzelce köpüklüyorum sonrada süngerle temizliyorum sonra bol suyla yıkayıp kuruluyorum mis gibi oluyor :))

Temizlik zamanı :)

(link)

(link)

Lumia 520 cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bisikleti yıkarken lastikleri çıkartmak gerekiyor mu?Lastikleri çıkardığımız zaman özellikle fren ayarlarına ve özellikle vites ayarlarına bir şey olur mu?

Katlanır bisiklet yıkayan var mı aranızda?

Bende dahon eco 3 var (katlanır) yıkadım :) eğer püf nokta merak ediyorsanız anlatabilirim

@tugrulboraerkil Öncelikle katlanma noktalarını anlatayım ;

GİDON, KADRO KATLAMA NOKTASI, PEDALLAR: Buralara direk su değmemesi önemli bu yüzden buzdolabı poşeti veya herhangi bir malzemeyle bu bölümlerin suyla temasını kesiyorum ardından kullanıma bağlı şekilde her 200 ila 500 km'de bir katlanma noktaların düzgün çalışabilmesi için wd40 ile temizleyip ardından biraz motor yağı yada toz tutmayan herhangi bir yağ sürüp bu işlemi bitiriyorum.
(not:Yağmurlu havalarda kullanım sonrası katlanma noktalarına su kaçması ihtimaline karşı silmeniz sizin lehinize olacaktır:))

VİTESLER VE FRENLER: İşte işin en can alıcı noktalarından birisi burası eğer buraya direk su temas ederse özellikle frenler için (v fren için konuşuyorum) su fren yağı ile temas edip ilerleyen sürüşlerde fren performansı azalmaya başlayacaktır tecrübe sabitli :) .Vitesler ise eğer şık şık atmasını istiyorsanız mutlaka yağlı olması gerekmektedir motor yağı kullanırsanız her 200 300 km'de bir performans için yağlamanız gerekir ha eğer ben bunla uğraşmam diyorsanız daha uzun süre yağlamasında olur sadece fazla toz tutar (toz tutmayan yağ tercihimdir) .
Vites ve frenlerle ilgili son olarak yıkarken aynı katlama noktaları gibi poşet ve benzeri bir şeyle kapatmanız iyi olacaktır.

Genel olarak katlanır bisiklet normal bisikletlere göre biraz daha bakım ister ama sürüş zevki inanılmazdır ama bence siz gene de aşırı kirlenmediği sürece yıkamayın bir ıslak bez ve kuru bez işinizi görür,beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim bisikletiniz modelini yazarsanız sevinirim keyifli pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: dodobir
@Umut AKAN Teşekkür ederim kardeşim.Kısmetse yani eğer Dahon Türkiye'ye getirirse Visc D18 olacak.Şu an için bisikletim yok ama fikir sahibi olmak için bu foruma üye oldum ve şu ana kadar yapmış olduğum gözlemlerde herkes birbirine olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyor senin gibi;)
Tekrardan teşekkürler:harika:

Rica ederim visc 18 güzeldir (shimano tiagra :) ) tercih etme sebebiniz fazla vites oranı mı eğer öyleyse süper seçim ama mat renk olduğu için çizilmesini istemiyorsanız lütfen fırçayla yıkamayın çok kötü olabiliyor arkadaşımın mossosundan biliyorum :(:)

@Umut AKAN Evim, spor salonu ve çalıştığım şirket arasında resmen mekik dokuyacağım.Bunun için ilk başta beni yokuşlarda rahat ettireceğini düşündüğüm için bu modelde karar kıldım.Aynakoldaki dişliler 53/39, ruble ise 11/32 9 speed.Sanırım bu özelliklere sahip bir bisiklet bana uzun yıllar hizmet eder diye düşünüyorum.Hafif de bir bisiklet.11,8 kilo.Biraz hız yapmanın kimseye zararı olmaz;)

@tugrulboraerkil abi size kesinlikle katılıyorum 11.8 katlanır bisiklet için gayet iyi bir ağırlık benim sedona 720 'mim (dağ bisikleti) 12.5 .13 kilo arası bu bisikletin sizi memnun edeceğine eminim alınca fotosunu foruma atarsanız ilgi çeker Türkiye de çok az bulunan bir model çünkü :) iyi akşamlar

bende Bir petrole gidip tanzikli suyla yıkayıp evde siliyorum parlıyor resmen :D

Köpükle veya tazyikli suyla yıkadıktan sonra zinciri her seferinde yağlamak gerekiyor mu?

Bisiklet dedigin aleti direk hortumla yikicaksin zaten suya dayaniksiz bisiklet uretiyolarsa onlarin ta ...

@pohuman elbette

Geri