Scudo Sports

Bisikleti Sıkıştıran araçtan hırsını çıkartan bisikletli :)

@Themaner

@Themaner yegenim yalnış anlama yaşın genç böyle samimi hitapta bulundum. Gerçi artık devir çocukları çabuk büyütüyor. Hainlikleri, ikiyüzlülükleri, iftiraları ve tüm çirkeflikleri çözmek için çabuk büyümek gerekiyor. Özellikle tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu Canım Ülkemde. Ben konuşulacak insanı anlarım tek lafından çözerim "İnsan Sarrafı" derler ya o şekil işte. Bazıları laftan sözden anlamaz çünkü bildiği halde inadi küfre devam eder. Bunlar için yapılacak tek şey (İlmin kapısı Hz. Ali (R.A.)'ın şu sözü yeterlidir sanırım. Cahile cahilliğini anlatmak imkansızdır. Çünkü cahilliği anlamak için de bilgi gerekir. Cahilin cahilliğini ispat kolaydır. Fakat onu ikrar ettirmek zordur.) çizgiyi çekip geçip gitmektir. Ataistim diyen insan ile bile tartışılır kimse yalnış anlamasın. Tartışılmayacak olanlar "Münafık" olanlardır.
Adam bu ülkede yaşar, bu ülkenin ekmeğini yer suyunu içer, ama ihanette zirve yapar. Bununla ne konuşulabilir ? Müslüman gözükür, Müslümanım der tek lafıyla dinden çıkar haberi olmaz. Ağzından çıkanı tartmaz. Bu yüzden bu tarz insanlardan uzak durmak yerindedir.

.

Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu üstad sıkıntı yok büyüksün hitap kötü degil bende 20 yasındayım devlet bile cocuk saymıyor. Bence büyümekle işi yok ha sayıdan fazla bilinç açısından kendimi olgun hissediyorum. Kesinlikle dediğinde haklısın üstad ben ciddi anlamda çok basit yazdım ama anlamak istememekte ısrar edenler hala anlamıyor anlamasınlar. Burda ne kimse hoca ne de kimse talebe en başından beri yanlış anlamayın görüşüm bu dedim sıkıntı yok tek cevabım susmak ve böyle olacak. Ne zaman ki demek istediğim anlaşılır ve cevap beklenir o zaman bende yazarım elbet. Dediğin gibi en temizi uzak durmak

Ülkemizde en büyük sorun her kadının her Allah'ın günü erkekler tarafından farklı şekillerde tacize uğramasıdır. Sadece erkeğin adam yerine konulduğu toplumlarda bu 'normal' karşılanır. Sonuçta kadın erkeğin hizmetini görecek ikincil bir varlıktır. Tacizi görmeniz için gerçekten bir kadının başına gelenleri görmeniz gerekir. Az çok psikoloji okuyanlar örtülü tacizi çok net görürler. Erkeğin kadına cinsel yönden bağımlı olması ve bundan da kötüsü, çocukluğundan itibaren toplumumuzda erkekle kadının birbirinden uzak tutularak yetiştirilmesi, tam da istenilen 'ateşle barutu' yaratmıştır. Ateşle barut modunda olanların daha üst çerçeveden insanı anlayabilmesinin; bir erkeğin karşısındakini bir insan olarak görebilmesinin veya bir kadının karşısındakini bir insan olarak görebilmesinin imkan ve ihtimali yoktur. Çevrelerine farklı şeyler söyleseler de, iç güdüleri gerçeklerini yansıtır. Bunun tek çözümü kadınla erkeğin arasına çeşitli nedenlerle bariyerler konulmamasıdır. Bundan korkanlar yine kendi yetişme tarzlarının hastalığıyla olayı değerlendirirler, bilimsel bir çerçeveden değil. İçgüdülerin tedavisi sosyalleşmektir, ayırmak değil. Toplumlar bunu kavrayıp benimsedikçe çağdaşlaşacak ve daha üst seviyeden dünyayı algılayacaklar. Bugün olduğu gibi cinsel korkularının penceresinden değil.

Okunmasını önereceğim kitaplar:

- Kadın Beyni, L. Brizendine
- Erkek Beyni, L. Brizendine
- Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten, J. Gray
- Erkek, Kadın ve İlişkileri, J. Gray

Ufuk açıcı olduklarına bahse girerim.

@Bahadır Gürel

@Bahadır Gürel selamlar

bu tip taciz vs bir takım olaylarını, aslında "normal" karşılamadığımız ama bu olayların önüne de geçemediğimiz konusun da anlaşmaya çalışıyoruz sanırım.. Çünkü burada kimse bu tip kara lekeleri kabullenecek değildir mutlaka..

etrafın da gezindiğimiz bir başka mevzu ise "ülkemiz de" konusu.. buna istinaden; ben bir şey sormak isterim müsaadenizle, bu tacizi yapan şoför Avrupa'nın bir ülkesinden ve tabir ettiğiniz şekilde aslında bizden daha fazla sosyal haldeler karşılıklı olarak karşı cinsleriyle, kadını taciz etmesinin nedeni ne olabilir ?

içgüdülerin tedavisi sosyalleşmek diyorsunuz, genel olarak doğru olduğunu farzedelim; o adam "bireysel" olarak sosyalleşmemiş olabilir mi hayatında ? kaldı ki sosyalleşmek ile ilgili bir limitleri yok, Diyelim ki bireysel olarak sosyalleşen biri ve yine de tacizi gerçekleştirdiyse bunun sebebi ne olabilir sizce ?

çünkü tanımadıgın bırıyle sosyallestıgınde, önüne geçemediğin bir takım şeyler yaşanır illa ki, buna göre; karşı cinslerin iç güdü tedavisi için birbirleri ile sosyalleşmesi, yaşanan bu tip olayları meşrulaştırmaktır sadece.. en azından bana öyle geliyor.. (sosyalleşmekten kastım sadece selam almak vermekten ibaret değil)

önermiş olduğunuz kitaplar mutlaka çok değerlidir mutlaka içerik olarak, okumak isterim kesinlikle..

iyi günler

@Themaner

kıymetli arkadaşım; anlatmak istediklerinizi anlattığınıza inandığınız kadar keşke benimde şahsen sizi anlayabildiğime kanaat getirebilseydiniz, size hocalık vs. yapmak haddime olmadığı gibi küçük büyük her söyleyen ve yazandan da birşeyler öğrenmek ve onları akıl süzgecimden geçirmek adetimdir, mühim olan bir mevzuda haklı olmam ya da büyük olmam da değil , size karşı bir önyargım olmadığı gibi düşmanlığım da olamaz olmamalı aksi insanlığımı sorgulamama sebeptir... yorumlarınız ve cevaplarınız içerisinde takıldığım tek cümle vardı (Bu kadar net konuşabildiğinize göre sizde öylece izleyenlerdensiniz sanırım?) bu cümleniz konuyu birkaç mesaj evvelinden okuyup değerlendirdiğimizde ağır bir itham olarak görülür ve bana göre sizin gibi zeki,çevik aynı zamanda ahlaklı olan bir arkadaşıma yakıştırmadığım bir çıkış idi, siz haklı olduğunuz yargısından yola devam ederek mütevazı olmayı tercih etmediniz bu en doğal hakkınızdır, belirtmekte fayda görüyorum; derdim kimsenin avukatlığı ya da akıl hocalığı değil ,bu forumu evin bir odası yakıştırmasında bulunup daha sonra bunu unutmamakla alakalı, kırmak kaybetmek en kolayıdır mühim olan kazanabilmek babında size sadece bir hatırlatma yapmak istemiştim pişman oldum, anlatmak istediklerinizi anlayamadığım için sizden tekrar özür dilerim, siz ne kadar anlatırsanız anlatın karşınızdakinin anladığı kadardır.
hazır İlmin kapısından öğüt almaya başlamışken bende izninizle eklemek ve bitirmek isterim bu mevzuyu

DiI bir öIçüdür; cehaIet onu hafifIettiği gibi akıI da onu ağırIaştırır.

DiI; cismi küçük yırtıcı bir arsIandır. Onu sağIam bağIa.

HaIk içinde en erdemIisi, yaInız kendi ayıbını arayan ve bu yüzden başkaIarının ayıbını aramaya imkan buIamayan kimsedir.

Bir topIumun yaptığına razı oIan, onIardan sayıIır. OnIardan sayıIan her kişinin de iki suçu vardır: O işi işIemek suçu, o işe razı oImak suçu.

Utancın üstünü, insanın kendinden utanmasıdır.
Gören göze karanlık perde olamaz. , Görmek istemeyen göze ışık ne yapsın.

HZ.ALİ (R.A)

Saygılarımla

Ulkede 2 tür insan cok
Birincisi ulkeyi dunyanin en iyisi gormek
Oteki avrupa yalamaya bayilan kendini ezikleyen tipler
Iki türe de sesleniyorum buradan
Birincisi kisim kafanizi gomdugunuz topraktan cikarin
Ikinci kisim defolup gidin o asigi oldugunuz adamlarin yanina

üç tür bisiklet var, yol dışındakiler gerçek değil, defolup gitsinler bu ülkeden :)

iki tür kitap var, romanlar ve faydalı kitaplar, romancılar da defolup gitsinler bu ülkeden :)

bu arada, sınırdışı işlemlerine kudret bakıyor, deltaya listeyi vermiş, bugün yarın evlerimizden alınıp meriç nehrine bırakılacakmışız :)

@Themaner Hakarete varılmadığı sürece tartışılmalı tartışmalar durması sözlerin bittiği anlamına girerki o zaman çatışma durumu başlar ve bu da en tehlikelisidir. Alınması gerekenler alındığı, kendimizdeki yanlışların görülmeye çalışıldığı ve tabiiki yapıcı olduğu sürece bizleri olgunlaştıran ve gelişmemizi sağlayan yegane araçtır tartışmalar. Bu yüzden tartışmalardan çekinmeyiniz.
Konuya gelinecek olursa Türkiye ne yazıkki olumsuzluklar ülkesinden çıkabilmiş bir ülke değildir. Olumsuzlukları görüp anlatmadığımız sürece bu ülkenin gelişmesi durur. Kaldıki bu ülkede gelişme olarak gösterilebilecek bir şey varsa siz gösteriniz ki bizde aa evet harbiden gelişmişiz diyelim.

@ahmetbag
Değerli abim bundan önceki yazdıklarım kesinlikle size yönelik değildi. Şayet anlamamış olsanız bu denli nazik cevap veremezdiniz. Çıkışıma kızdınız ben sadece bu çıkışımın sebebini size anlattım. Zaten az önce yazdığım gibi ben çok basit bir şey dedim bura bir bisiklet forumu şu an baktım başka yerlere çekiliyor veya anlaşılmak istenmiyor hem foruma saygımdan hem de kesinlikle anlaşılamayacağımı anladığımdan vereceğim cevap susmaktır. Benim demek istediğimi anlayan anladı ve güzelce anladığını da belirterek onayladı zaten. Kesinlikle sizin dediğiniz ve önerileriniz baş tacıdıe ben hala yaptığımda ve düşüncemde de aynı kararı korumaktayım. Yazdıklarımı size yönelik düşündüyseniz de özür dilerim size yönelik demedim zaten onları.

@mehmet roy Rica edeceğim lütfen bu kadar basitleşmeyin kimi kimin ülkesinden ne hakla kovabilirsiniz ki bu ülkede olan yanlışlar diğer ülkelerde de var diye görmezden mi gelelim ayıptır yahu.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@Genç89
Teşekkür ederim nazik hitap şeklinizden ötürü yalnız şöyle bir durum var ki tartışma dediğimiz temel "birbirini anlayan" en az iki kişinin zıt konularda görüşlerini savunmasıdır, en azından benim bildiğim bu. Fakat bir kişi anlatır da diğer kişi "anlamak istediğini anlarsa işte bence o zaman çatışma doğar bu konuda size katılmıyorum. Ben en başında yanlış anlamayın bu sadece benim görüşüm diyerek belirttim.Buda benim yapım yanlış gelene "siz kendinizce haklısınızdır, demek düşünceniz bu ama bence bu böyle" demeden duramıyorum. Fakat olay büyütülür de forum amacından sapmış olursa ben en azından kendi adıma altını çiziyorum "siz haklısınız demeden" susarım. Bu forumda engelle özelliği aktif şayet benim yazdığımı kabullenemeyip de hırslanan engellemiştir zaten.Bundan dolayı kesinlikle çatışma doğmaz rahat olunuz. En son yazdığınıza cevap olarak da bu ülkedeki gelişmeleri bence yazmama gerek yok zaten göremiyorsak en başından bir görüşümüzü süzgeçten geçirmek gerekiyor bence. "Kitap okumak için alim olmaya gerek yok okuyalım diye göz vermiş yaradan. Gelişimi de bana sormanıza gerek yok bu nedenle. Görmeye çalışın emin olun ilk andan itibaren görürsünüz

Ben bir şey soracağım ; olayın geçtiği İngilterede videonun altına biz Ingilizler adam olmayız, biz eğitimsiziz, geri kalmışız... vb gibi yorumlar yapılmışmı acaba?

@mehmet roy ülkeyi dünyanın en iyisi gören karşılaştırma yapmıştır zaten başka ülkeyle de doğru yanlış kendince konuşuyordur kafası toprağın içinde değildir zaten. Avrupayı da yalayan varsa avrupada yaşardı böyle cümlelere gerek yok bu ülkede tek tip insan var kökü belki farklıdır bilmem ama hepsi Türk ufak tartışmaların arasına böylesine bölücü söylemler çok aşağı kalıyor ve yakışmıyor bence yapmayın

• Beğen
Tepkiler: Genç89
bugünün kapatılacak başlığı da bu olsun, moderasyona iş çıktı :)

@Themaner Bir zahmet tartışma ortamında iki tarafta ne diyor diye dinleyerek olayı kavramaya çalışacakki zaten öyle olduğu zaman anlaşılmama sorunu olmaz. Gelişme konusunda da evet baya geliştik canım dolarlarımız eurolarımız benzin fiyatlarımız alım gücümüz o kadar geliştiki keyiften hep dört köşeyiz ;)

@Genç89
Euro, dolar, benzin lafından sonra sanada cevap yazmıyorum bende seni engellenenlere alayım. Emin ol şu an yakındığın bu durumda; başındaki devlet ölümüne karşı çıktığın, asıl gerçekleri görmemek istediğin, cephe alıp da gözlerini bağlamana sebep olan bu devlet olmasaydı o zaman sen alım gücünü de doların fiyatını da görürdün. Ülke avrupa ülkelerinden hep geri kalsın diye önümüze çıkarılan bu engelleri de savunma mekanizması olarak kullanman hiç yakışmıyor emin ol. Bu ülkeye cephe almış, kötülüğünü isteyen ne kadar insan varsa hep senin bu söyleminden yola çıkarak bunları yazıyor. Ha alım gücü demişken ithalat-ihracat işlerinden ne kadar anlarsın bilmem ama sağolsun devletimiz dolar ne kadar yükselirse yükselsin hiçbir zaman bu işle meşgul insanları yalnız bırakmıyor. Devlet her konuda insanını destekliyor sen buna emin ol.Ha isteyendir, belki de gelişime açık açık şahit olan insandır bilemem ama senin gibi gözünü bağlamamış insanlardır bunu gören ben bunu bilirim.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Geri