selamlar, fake bir video üzerinden iyi muhabbet dönmüş, tankın önüne yatanlar, Hz. Ali'den alıntı yapanlar, ya sev ya terk et çekenler falan. youtubeda videoların altında böyle şeyler görünce şaşardım, konu nasıl bu aşamaya geldi diye, mesela tarkan'ın bir videosu var, yorumlara bir bakıyorum adam "s.. git a.. k.. teröristi" diye birine sövüyor, enteresan. hani ahmet kaya videosu olsa anlarım, tarkan videosu
ülkemizi kötülüyormuşuz da falan filan, yani burada, ülkemizde kadınların bıçaklanması, yolda tecavüze uğraması vb. çok inanılmaz şeylermiş, kesinlikle olmazmış gibi biz b.k atıyoruz, sırf zevkine.
halkın anlayacağı dilden konuşayım

forumumuza bir şiir yazdım, umarım çabuk silinmez, şiirimin adı medeniyet
MEDENİYET
sizin ananız, bacınız,
dese ki ben bisiklete bineceğim.
bir düşünün,
sokakları dolduran barzoları düşünün, bıyık buranları,(en popüler kültür ikonumuz recep ivedik tipli adamlar)
esnafımızı düşünün, yüzde yüz milli esnafımızı, kadın geçerken gözüyle yiyenleri ısıranları,
trafikte taksicilerimizi, dolmuşçularımızı düşünün, hani altınızda araba varken bile çekindiğiniz insanları, kadın şoför görsem de taciz etsem diye bekleyen kurtları,
ananız bacınızı o insanların arasında düşündüğünüzde tüyleriniz diken diken olmuyor mu?
rahatsız olmaz mısınız ey ahali,
neden londrada kadın bir bisikletçi rahat rahat bisiklete binerken,
hollandada işine bisikletle gitmeyen yadırganırken,
bizim anamız bacımız kendi mahallesinde bile yadırganacak,
"halim'anım bisiklete binerken her yerleri belli oluyor, cık cık cık" denecek,
neden bunlar kulaklarına gitse,
akşamına abisinden, kocasından, babasından dayak yiyecek?
benim anamın, bacımın neyi eksik?
neyi eksik ha lanet olsun dostum
tayt giyerken düşünün ananızı bacınızı,
türkiyede tayt giyip sokağa çıkarsa bıçaklanarak öldürülecek milyonlarca kadın olduğunu düşünün,
tayt giydi diye tecavüz edecekleri, bunların alacakları cezai indirimi düşünün,
ülkemiz çok gelişti ama anamız bacımız tayt giyemiyor,
hıı, ehonomi çoh eyi ama medeniyet ehonomi değil anacım, medeniyet senin tacize uğramadan tayt giyebilmen
keşke sen de bodrumda, fethiyede, kaşta vs. yaşasaydın da bisiklete binince rahatsız olmadan keyfini çıkartabilseydin,
ülkenin berisi ile bu dediklerimin farkını anlatırdım anacım ama siyaset yasak, ben bu kadarını söyleyeyim kafi
zaten bir şey eleştirsem ya bölücü diyorlar ya fetöcü,
keşke tüm dünya, israil, merkel, abd vb. bize düşman olmasaydı da
sen bisiklete binerken tacize uğradığında hukuk diye bir şey var olsaydı da
tacizcileri caydıracak cezalar olsaydı
ve uygulansaydı,
ne alaka mı diyorsun anacım, ben de bilmiyorum,
canım medeniyet çekti anacım akşama yapsana bana
yok yok, medeniyet övünce s.. git o zaman avrupalı aşıklarının yanına diyorlar anacım, boş ver böyle yaşayalım biz.
ah benim güzel bacım, sokağa çıksan sağ salim eve gelince şükrediyoruz valla,
babam sana akşam ezanı okunmadan geleceksin diyorsa bir bildiği vardır,
londralı kızlara böyle bir şey demiyorlar bacım, dejenere onlar hep.
bisiklete binmek istiyormuşsun, ne güzel, beni birazcık seviyorsan binme e mi,
trafikte sıkıştırır bir doblo seni, belki ölürsün, belki sakat kalırsın
haberlerde 1 dakika kadar bahsederler senden, sonra unutulursun
böyle haberler normal zaten, kadın öldü, kadını kestiler, kadını eski sevgilisi vurdu vb.
o kadar normal ki artık farkına varmıyoruz, kadına verilen değer çok arttı falan diyoruz,
türkiye çok gelişti diyorlar bacım, kadın cinayetlerinde şampiyonlar ligindeyiz,
sen yine de bisiklete binme, evde medeni medeni kır dizini otur.
ülkeye laf etme bacım, bisikletforumda kullanıcı engelleme özelliği var,
büyük resmi görenler seni engellerler, mahvolursun.
bu ülkede erkekler yaşıyor ey anam, ey bacım,
erkekler tankın önüne yattı deniyor, "ben de gelcem" deseydin sen "gelme" diyecektik çünkü, bu ülke tehlikeli,
siz en iyisi hamur açın biz erkeklere, boşverin gerisini,
tacize uğrarsanız tacizci de erkek, onu şikayet edeceğiniz polis de erkek,
bu olayı biz duysak polisi umursamayız, sopa ya da bıçakla adamı biz bulur gebertiriz merak etmeyin,
siz kendinizi savunamazsınız çünkü, siz kadınsınız, şiddet bizim işimiz,
asıl uzmanlık alanımızsa adaleti kendimizin sağlaması zaten,
hukuk denilen şey polise, avukata, hakime bırakılamayacak kadar önemli bir şey bizim gözümüzde merak etmeyin, türkiye olumsuzluklar ülkesi değil, pozitif düşünün,
hukuk da neymiş, polise gitsen umursamayacak zaten, tacizi hak etmişsin bile diyebilir,
siz evinizden çıkmayın, orası güvenli,
sokaklar sizin için fazla medeni.
şiir burda bitiyor.
ortalama vatandaşın tepkisi "ananı bacını s.." olacak sanırım, bizim değil tabi ingiltere vatandaşından bahsediyorum.