Scudo Sports

Bisikleti Sıkıştıran araçtan hırsını çıkartan bisikletli :)

@Themaner Burada bu tartışmayı açmaya gerek yok ama en kısa zamanda hükümet ile devlet arasındaki ayrımın farkına varmanız gerek. Ayrıca rica ediyorum 10 yıl önce x para ile alabildikleriniz ile şimdi alabildiklerinize bakın sap ile samanı birbirine karıştırmayın.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
Scudo
@Genç89
Hükümet ile devlet arasındaki farkı çok iyi biliyorum. Nasipse iki sene sonra hukuki alanda da bir şeyler biliyor olurum fakültem bittiğinde. Ben senin karşı çıktığın mekanizmanın bu yazdıklarına karşıdan seyreder gibi şahit olmadığını açıklamaya çalışıyorum. Ha başka da en ufak bir niyetim yok

@Genç89
10 sene önce senin o x paran dünya bünyesinde 0,1 x dahi etmiyordu sen bugün söz sahibi bir ülkesin varsın dolar 4 lira olsun uğraşsınlar bizimle sen kalk de ki: bu ülke de yılmaz, hükümet de yılmaz! Ben ister miyim millet sıkıntı çeksin? Ama sen bana he görüyoruz doları da euroyu da der sonra bir de rahat rahat emoji koyarsan bende bunları yazarım kusura bakma bunlar o kadar da rahat konular değil.

@Themaner Ben şahit değilim öylemi ? :D :D Buna iyi güldüm Tanrı'da sizi güldürsün :D Bazı şeyleri görebilmek içi fakülte bitirmenize gerek yok ben yaşam standartlarıma bakarım nereden nereye geldiğime bakarım. Maddiyatı geçtim ortak değerlerimize bakarım neredeydi bu ortak değerler şimdi nerede diye bu değerlerin korunamadığını göremiyorsanız boşuna uzatmaya gerek yok zaten.

@Genç89
Beni Allah güldürür

@srknsnyz

"çünkü tanımadıgın bırıyle sosyallestıgınde, önüne geçemediğin bir takım şeyler yaşanır illa ki, buna göre; karşı cinslerin iç güdü tedavisi için birbirleri ile sosyalleşmesi, yaşanan bu tip olayları meşrulaştırmaktır sadece.. en azından bana öyle geliyor.. (sosyalleşmekten kastım sadece selam almak vermekten ibaret değil)"

İnsanın bilincinin değişmesi gerekir. Bu tanım bahsettiğim bilinci yansıtmıyor. Bir erkeğin bir kadını cinsel meta görme nedeni, ondan ayrı yetişmesidir. Doğan Cüceloğlu der ki, hayatı çocuklukta anlamlandırırız. İyi veya kötü. Çocukluğunda karşı cinsi anlayarak hayatının bir parçasına katan erkekle, bunu yaşamamış erkek arasında bir kadınla iletişiminde dağlar kadar fark var. Bunu da yüzlerce örnek üzerinden anlatabilirim. Ben kitapların bu nedenle okumaya değer olduğunda iddialıyım.

Altını çizerek yazıyorum: karşı cinsleri birbirinden ayrı yetiştirdiğiniz sürece sosyalleşmeyi bırakın, erkeği cinsel yönden aç, kadını da erkeği sevgi düşmanı olarak gören bir ortama dönüştürürsünüz. Ben görüntüden bahsetmiyorum, insanların ta derinlerinden geçenlerin değişiminden bahsediyorum. Görüntüye bakarak sadece maskeleri görüyoruz.

selamlar, fake bir video üzerinden iyi muhabbet dönmüş, tankın önüne yatanlar, Hz. Ali'den alıntı yapanlar, ya sev ya terk et çekenler falan. youtubeda videoların altında böyle şeyler görünce şaşardım, konu nasıl bu aşamaya geldi diye, mesela tarkan'ın bir videosu var, yorumlara bir bakıyorum adam "s.. git a.. k.. teröristi" diye birine sövüyor, enteresan. hani ahmet kaya videosu olsa anlarım, tarkan videosu

ülkemizi kötülüyormuşuz da falan filan, yani burada, ülkemizde kadınların bıçaklanması, yolda tecavüze uğraması vb. çok inanılmaz şeylermiş, kesinlikle olmazmış gibi biz b.k atıyoruz, sırf zevkine.

halkın anlayacağı dilden konuşayım :) forumumuza bir şiir yazdım, umarım çabuk silinmez, şiirimin adı medeniyet

MEDENİYET

sizin ananız, bacınız,
dese ki ben bisiklete bineceğim.

bir düşünün,
sokakları dolduran barzoları düşünün, bıyık buranları,(en popüler kültür ikonumuz recep ivedik tipli adamlar)
esnafımızı düşünün, yüzde yüz milli esnafımızı, kadın geçerken gözüyle yiyenleri ısıranları,
trafikte taksicilerimizi, dolmuşçularımızı düşünün, hani altınızda araba varken bile çekindiğiniz insanları, kadın şoför görsem de taciz etsem diye bekleyen kurtları,
ananız bacınızı o insanların arasında düşündüğünüzde tüyleriniz diken diken olmuyor mu?
rahatsız olmaz mısınız ey ahali,

neden londrada kadın bir bisikletçi rahat rahat bisiklete binerken,
hollandada işine bisikletle gitmeyen yadırganırken,
bizim anamız bacımız kendi mahallesinde bile yadırganacak,
"halim'anım bisiklete binerken her yerleri belli oluyor, cık cık cık" denecek,
neden bunlar kulaklarına gitse,
akşamına abisinden, kocasından, babasından dayak yiyecek?
benim anamın, bacımın neyi eksik?
neyi eksik ha lanet olsun dostum

tayt giyerken düşünün ananızı bacınızı,
türkiyede tayt giyip sokağa çıkarsa bıçaklanarak öldürülecek milyonlarca kadın olduğunu düşünün,
tayt giydi diye tecavüz edecekleri, bunların alacakları cezai indirimi düşünün,
ülkemiz çok gelişti ama anamız bacımız tayt giyemiyor,
hıı, ehonomi çoh eyi ama medeniyet ehonomi değil anacım, medeniyet senin tacize uğramadan tayt giyebilmen
keşke sen de bodrumda, fethiyede, kaşta vs. yaşasaydın da bisiklete binince rahatsız olmadan keyfini çıkartabilseydin,
ülkenin berisi ile bu dediklerimin farkını anlatırdım anacım ama siyaset yasak, ben bu kadarını söyleyeyim kafi
zaten bir şey eleştirsem ya bölücü diyorlar ya fetöcü,
keşke tüm dünya, israil, merkel, abd vb. bize düşman olmasaydı da
sen bisiklete binerken tacize uğradığında hukuk diye bir şey var olsaydı da
tacizcileri caydıracak cezalar olsaydı
ve uygulansaydı,
ne alaka mı diyorsun anacım, ben de bilmiyorum,
canım medeniyet çekti anacım akşama yapsana bana
yok yok, medeniyet övünce s.. git o zaman avrupalı aşıklarının yanına diyorlar anacım, boş ver böyle yaşayalım biz.

ah benim güzel bacım, sokağa çıksan sağ salim eve gelince şükrediyoruz valla,
babam sana akşam ezanı okunmadan geleceksin diyorsa bir bildiği vardır,
londralı kızlara böyle bir şey demiyorlar bacım, dejenere onlar hep.
bisiklete binmek istiyormuşsun, ne güzel, beni birazcık seviyorsan binme e mi,
trafikte sıkıştırır bir doblo seni, belki ölürsün, belki sakat kalırsın
haberlerde 1 dakika kadar bahsederler senden, sonra unutulursun
böyle haberler normal zaten, kadın öldü, kadını kestiler, kadını eski sevgilisi vurdu vb.
o kadar normal ki artık farkına varmıyoruz, kadına verilen değer çok arttı falan diyoruz,
türkiye çok gelişti diyorlar bacım, kadın cinayetlerinde şampiyonlar ligindeyiz,
sen yine de bisiklete binme, evde medeni medeni kır dizini otur.
ülkeye laf etme bacım, bisikletforumda kullanıcı engelleme özelliği var,
büyük resmi görenler seni engellerler, mahvolursun.

bu ülkede erkekler yaşıyor ey anam, ey bacım,
erkekler tankın önüne yattı deniyor, "ben de gelcem" deseydin sen "gelme" diyecektik çünkü, bu ülke tehlikeli,
siz en iyisi hamur açın biz erkeklere, boşverin gerisini,
tacize uğrarsanız tacizci de erkek, onu şikayet edeceğiniz polis de erkek,
bu olayı biz duysak polisi umursamayız, sopa ya da bıçakla adamı biz bulur gebertiriz merak etmeyin,
siz kendinizi savunamazsınız çünkü, siz kadınsınız, şiddet bizim işimiz,
asıl uzmanlık alanımızsa adaleti kendimizin sağlaması zaten,
hukuk denilen şey polise, avukata, hakime bırakılamayacak kadar önemli bir şey bizim gözümüzde merak etmeyin, türkiye olumsuzluklar ülkesi değil, pozitif düşünün,
hukuk da neymiş, polise gitsen umursamayacak zaten, tacizi hak etmişsin bile diyebilir,
siz evinizden çıkmayın, orası güvenli,
sokaklar sizin için fazla medeni.

şiir burda bitiyor.

ortalama vatandaşın tepkisi "ananı bacını s.." olacak sanırım, bizim değil tabi ingiltere vatandaşından bahsediyorum.

@trabzonlu ozan
Arkadaş baya Fransız yalnız. Yok yok ciddi diyorum cidden Fransız

• Beğen
@Themaner
Hayret... Fransız değil de sanki AYIK

Ha bide Dalkavuk değil hakkını yemeyelim

• Beğen
Yine geldik cezayi yaptirima
Arkadas
Hem ayranim dokulmesin hem....
.diye birsey yok
Ula avrupa da adam gibi ceza yok yok yok
Kadinin birini yakarak öldurduler 15 sene ceza aldi adam
80 kisiyi oldurdu 20 sene aldi
Her turlu imkan da var hapiste cezai indirim de var
Bu konuda avrupa resmen sucluyu koruyor
Biz de avrupa birligi uyum muhabbetine benzer şeyler yapiyoruz

Dunyada hic bir devlet hic bir hukuk sistemi cinayet işlenmeden engelleyemez
Işlendikten sonra işlem yapar
Aksi yuzde 1 belki

Amerikada hayvan gibi suc işleniyor ama hayvan gibi de ceza veriliyor hayvan gibi de muamele goruyor
Ama avrupa oyle degil

Ben magdur durumda iken abd arabistan iran gibi ulkelerde hukuga basvururum cogu durumda
Cinayet hirsizlik taciz vb
Ama avrupada orman hukulu uygularim
Adam gelecek benim cocugumu yakarak oldurecek 15 sene ceza verecekler
Son 2 sene denetime cikacak
Icerde her turlu sosyal imkandan yararlanacak
Adeta otel gibi
16.senenin ilk gunu vurmazsam adiyim
Sonra gider ben yararlanirim indirimlerden...

@Bahadır Gürel tesekkur ederim sorularima cevap verdiginiz icin

İyi gunler

Muhasir medeniyetin en ust noktasi norvec
Ulkesindeki katil tecavuzcu seri katil hirsiz ve pedofilileri boyle agirliyormus
(link)

Bunun bi tik alti avrupa bi tik alti da Turkiye

O yuzden bu ulkelerde hukuk daima sucluyu korur

Abd iran arabistan gibi ulkelerse hakketen ceza vardir
Ya cehennem gibi cezaevleri ya mezar

E-5 yanyolda dirseğimle kırdığım, mercedes A180'in dikiz aynası gözlerimin önüne geldi.

Hukuk anlayışının tarihsel gelişimini dikkate almadan bu yorumlar beyhude. Ceza değil ıslah odaklı hukuk anlayışı geçerli günümüzde. Suçluyu toplumdan tecrit eden değil, onunla yeniden bütünleştiren bir "gözetim" mekanizması işliyor gelişmiş ülkelerde. Suçluyu toplumdan tamamen koparıp sosyal hayatına son vermiyor bu anlayış, ıslah ediyor. Tartışalım ama oturduğumuz yerden asıp kesmekle konuşulmaz bu meseleler.

(link)
Video düzmece arkadaşlar. Dağılabilirsiniz :)

(link)
Video düzmece arkadaşlar. Dağılabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: avkebele
@Themaner

Uğraşma yegenim "Engelle" butonunu bu çok bilmiş Devlet yönetmiş hayatı bu işlerin içinde geçmiş arkadaş ( sözde ) içinde kullanıyorum. Oturduğu yerden ahkam kesen, devlet yöneten, merkez bankalarında bilançolar çıkartan, devletler yıkan bu zihniyet oldukça asıl bu ülke ileriye gitmeyecek. Herneyse dediğim gibi "Engelle" gitsin. Kanser olmamak için Ur'u kesip atmak gerekir.

(trabzonlu ozan) Şiirin "Ş"sinden anlamayan bu elemanda engellenmiştir tarafımdan :harika:

@ÇaNakkaLeRuHu
Abi düşündüm de bu arkadaşlar da kendilerini engellemiş zaten. Gelişimi görmeye engellemişler, doğru söylemeye engellemişler kendilerini. Kendi üzerlerindeki engelleri kaldırmazlarsa daha çok da engellenirler bence.

vay anam vay vay kine vay vay vay da vay davay davay, katranı kaynatsan olur mu şeker?

vallahi bunlar hep GDO lobisi hacııııı...

Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.

M.Kemal Atatürk

@Themaner
Kim seninle uğrasıyor dostum anlatsana. Üretim yok, tüketim çok, her şey satılmış, tohum ithal, saman ithal... daha sayarım neredeyse ülkedeki her şey ithal ediliyor. Gelmiş burda varsın dolar 4 lira olsun, bizimle uğrasıyorlar diyorsun. Şaka gibi.

Geri