Scudo Sports

Bisikleti Sıkıştıran araçtan hırsını çıkartan bisikletli :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Abey sabaha kadar da anlatsan anlamazlar. Ben vazgectim artik. Cunku anlamiyorlar.

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Benimle uğraşan yok anlamamak istenmesine anlam veremiyorum sadece. Anladığım kadarıyla sende muhalefet taraftasın.Sizin gibi klasik laflar kullanıp da destek verdiğin hükümetin zamanında bunlar var mıydı diye sorsam kem küm edeceksin zaten hiç gerek yok. Kusura bakma kusur kolay bulunur aranırsa her şey ortada, refah seviyesi ortada. Sen bugün kalkmış bu foruma üye olmuş bisiklet tartışıyorsun, bunu hobi edinmiş kullanabiliyorsun. Bundan on on beş sene öncesinde kim bunu hobi edinebiliyordu mesela söylesene? Geçim derdinin dışında insanların kafasını ne meşgul ediyordu mesela? Üretim yok, her şey satılıyor gibi dolma laflar kullanmak; klişeleşmiş şeyler demek artık pek de kulak doyurmuyor dostum kusura bakma tam aksine "hala mı aynı şeyler? Hiç mi değişmiyor senelerdir cümleleriniz" dedirtip güldürüyor sadece. Ben şu an sokağa çıkınca her evde bir araba, çoğu evde de lüks araba görüyorum beğenmediğin hükümet geldiğinde nasıldı acaba bir düşünsene! Ben bunları gördüğümde yaşım 9-10 du Allah yüzüme bakmış da yaşamamışım ama ben bunları okuyarak muhakeme yeteneğimi kullanarak en basitinden görebiliyorum. Ha bu kadar basit mi deme birkaç gündür her konudan anlatmaya çalışıyorum ne yazık ki anlaşılmıyor. Basit örnekler belki de daha rahat görmenizi sağlar diye yazıyorum. Yoksa örnek de görülecek şey de çok tabi görmek isteyene. Senin, her taraftan gelen olumsuzluklara rağmen direnen bir devletin devletinin başında da dolar dedin ya bu fiyatlara rağmen krize sebep olunmasına müsade dahi etmeyen bir hükümetin var şükret. Allah bizleri o eski günlerden değil o eski günlerde başlarda olanların şerrinden korusun. Son olarak sana bir şey diyeyim sence bu dünyada görmeyen mi kördür, hakikati görmeyen mi? Görme algısı eksik dünyaya gelmiş nice insanlarımız bile görmeye çabalıyor ne yazık ki senin gibi hakikati göremeyenler asıl körlerdir. İnşallah sende görenlerden olursun. (Kesinlikle tartışmaya sebebiyet verecek şeyler demek istemedim, istemiyorum. Kulaktan dolma artık basit gelen cümleleri lütfen bana karşı kullanmayın)

Akademisyenler üniversitelerden zorla çıkarılıp yazarlar çizerler hapse atılırsa ortalık bu cehlimürekkep kafalara kalır elbet. Ülkenin en iyi anayasa hukukçusu bile üniversiteden ihraç edildi. Orhan Aldıkaçtılarla anayasa yaparlar artık.

@Themaner
Güzel kardeşim sizin sıkıntınız bu zaten
biz karşı x partisinden değiliz, komunist faşist o bu veya sağcı ülkücü solcu değiliz
biz vatansever bu ülkenin evlatlarıyız,
size şunu söylüyoruz,
o her evin kapısında olan otomobil bu hükümetin marifeti değil
şu an da dünyanın her yeri böyle otomobil dolmuş vaziyette
1940 yılında Türkiyede otomobil yoktu
fakat 1940 yılında brezilyada japonyada hatta almanyada da otomobil yoktu.
bizim 90model managerımız 3 kiloaltınla alındı

şimdi bileziği bozduran otomobil alıyor.
bir bisan bisiklet 8 cumhuriyet altınıydı
öğretmen maaşı ise 2 cumhuriyet altınıydı.

öğretmen maaşı hala 2 cumhuriyet altını
ama bisan çeyrek altına düşmüş

bunun politikayla ilgisi yok
vatanı vatan hainlerinin eline verip ülkenin satılmasına göz yummayın hiçbir tarihte. gelecekte veya geçmişte
şimdi ben bill gates kadar zengin olsam ve benim için vaadedilmiş topraklar kenya olsa oraya bir tane mikaleleveya okacha koyarım. Sonra ortalığın tozunu attırırım. anlıyor musun.

biz saf insanlarız, her hacıyı müslüman, her sakıllıyı dedemiz, her hristiyanım diyeni hristiyan zannediyoruz
yahudi olsa bile

@cahitakin
Senin akamedisyen dediklerinin birçoğu sınavları dahil olmak üzere pkk propagandası yapan adamlar. Adam bana kalkıp terör başının kitabını sorar da demokrasi adına düşünün derse ben onu bugüne kadar niye alınmadı diye düşünürüm asıl. Tekrar diyorum ben kulaktan dolma konuşmadım aynen yaşadığımı yazıyorum size. Cehilmürekkep dediğin tam olarak onlar. Olaya hapse atılan akademisyenler olarak değil de hapse atılan akademisyen kılıklı teröristler olarak bakarsan emin ol daha sağlıklı düşünmüş olabilirsin. Ha hiçbiri de beğenmediğiniz hükümet zamanında olan akademisyenlerden değil ardından kalkar da burdan yürümeye çalışırsınız diye belirtmek istedim!

@Themaner suan iphone7 miz var hamdolsun. Hukumet yapmasa nerde iphone7 ler. Kardesim donem degisti, teknoloji ilerledi. Ben bundan 15 sene once bilgisayar alamazdim, cok pahaliydi. Suan alabiliyorum cunku teknoloji ilerledi. Refah seviyesi demissin de 15 sene once 5 yasindaydin, refahini mi kacirdilar. Mama mi yiyemedin anlamadim.
Kliselesmis demissin de uretim yok lafina, ee uretim yok. Yok yahu yok iste. Ureten yerler de satildi. Ulkede para yok. Ac bak ulkenin kredi notuna. Bak ulkede hak,hukuk var mi, hukuk okuyorum diyorsun da şeri hukuk mu okuyorsun anlamadim. Hukuk taninmiyor suanda, ac anayasayi oku. Cumhurbaskani tarafsizdir en basitinden, sence oyle mi?
Direnen bir devletten kastin, elinde olani satip o anı gecistirmek ise harika is cikariyorlar. Bundan 3 4 sene sonra satilacak bir sey kalmadiginda ki varlik fonu diye bir dümen dönüyor ortada, ipotek ediyorlar elde son kalan damlalarimizi da para gecsin de referanduma kadar hokumet coh eyi laflari gecsin diye. Ee sonra ne olacak.
Onu gectim Turkmenistana gittin mi, hic okudun mu oralar nasil? Suanki azerbeycan ayni sekilde. Ne yapiliyor oralarda, nasil pislikler donuyor bir bak. Rusvetsiz kendi ulkene giremezsin. Hak hukuk yok, bir tek kelime et, sen reise laf mi attin diye dogru hapse. Suanda biz bu tarafa cekiliyoruz.
Hukum okuyorum demissin, haktan hukuktan haberin yok. Ac oku diger devletlerin yasasini da beynin şenlensin.
Hukuk dersi de verdim, iktisat dersi de. Isletme ogrencisiyim bu arada son sinifim, bu konulari hukukcudan iyi biliyorum. Takip ediyorum, okuyorum cunku. Ekonomiyi benden iyi bilecegini mi saniyorsun? Daha okudugun hukuktan haberin yokken..
Diyecek cok cok cok fazla şey var da muhtemelen bir cemaat mensubu olan bir bireysin, mahmut efendiyi gorunce cennete gidesin :D :D

@Themaner
Cevabi reisin versin sana :D
107123 dosyayı görüntüle

Arkadaşlar konu amacının dışına ulaştı mümkünsee daha fazla konu dışında yorum yapmayalım, rica ediyorum hepinizden.Selamlar.

@halil halil
Hocam bunu anlatamazsin. Bunlara kalsa 1950 de iphone7 ler vardi da turbana kapattilar :D

@hasanalparslang
Aynen hocam cok haklisiniz :tskler::tskler:

@halil halil
Sen ciddi anlamda o yazdığına inanıyor musun? Hani siz değil miydiniz dolar yükseldi şu bu ülkenin alım gücü düştü diye? Dolar yükseldiyse kapındaki arabayı nasıl hükümetin marifeti değil diyerel basite indirebilirsin? Hani alım gücümüz azalmıştı? yabancının 13.000 dolara aldığı arabayı sen boşver dolar fiyatını sana dayatan vergilerle en az on katına almıyor muyuz? En pahalı teknolojiyi kullanan ülke Türkiyedir bu istatistiklerle de kanıtlanmış. Ha sen bunları rahatça da kullanabiliyorsan kusura bakma bu senin marifetin de değil be dostum. Vatan haini dedikleri ülkeyi bu hale getirmişse ben memnunum kusura bakma demek ki hain kavramımız farklıymış. Ha ben vatan severim diyorsun bende vatan severim emin ol. Sana kısaca bir şey diyeyim mi şayet avrupa devletleri, teröristi, fetöcüsü her neyse şu an bu hükümete de değişecek olan sisteme de karşıysa, kusura bakma ben kendi düşüncemden dönmem. Ben benim ülkemin kötülüğünü isteyenle aynı düşüncede olmam! Onlar ne diyorsa emin ol tersinde vardır bir hayır! Ha sende vatan seversen bu insanların da seninle aynı düşüncede olduğunu bir düşün en azından düşüncelerini yargıla bence.

@Themaner

Hukukçu olacaksın, ama hukuka saygın yok.

"A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyelerinden R. Barış Ünlü, toplam 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Ünlü, sınavda Abdullah Öcalan’la ilgili soru sorduğu için yargılanıyordu."

Bu da mahkemedeki savunması, oku da akademi nedir, savunma nasıl yapılır, gör.

(link)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN verecek cevap olmayınca muhalefet olma gereği karalama politikası üzerinde seyrediyorsunuz hoş bir davranış değil. "İphone 7 ler vardı türbana kapattılar" gibi basit cümleler kuracak kadar da basit değil.

@Themaner
Ben basitçe şunu diyorum
amerikanın başına 2 yahudi aday koymuşlar,
birisi donald trumph
diğeri hillary clinton
amerikayı ikiye bölmüşler,
solcu-liberal takılan kesim hillary e
dindar ve sağcı kesim de trumph a oy vermiş

burada amerikalıların hiçbir kazancı yok herhalukarda yahudi istediğini almış

ülkede mesela bahçeli ve kılıçdaroğlu kukla olarak iki lider olsa ve ak parti olmasa
2 sine de vermek zorunda değilsin

illa birini seçmeyeceksin diyorum. sıkıntınız burada

fanatikliğin tanımı: körü körüne bağlı olmaktır.

@Themaner yukardaki bir sayfayi degil de bir dalga cumlesini alman verecek cevabin olmadigina delalettir :D :D :D
Karalama dedigin hayır diyenlere terorist demekle olur, hayir yazisini bile hazmedememekle olur :D :D

Çok beğendiğim bir profesörümüzün... medar-ı iftiharımız Amerikadaki en geçn kürsü sahibi bir hocamızın konuşmasıdır. Çok öemli noktalara değindiği ve verilerle konuştuğu için izleyen herkesin ilgiini çekeceğini ve saygısını kazanacağını düşünüyorum. Ekliyorum veriler ve bilgiler emiinm ilgiizi çekecektir.
Saygılarımla, bu günün 20 li yaşlarındaki arkadaşların bazı şeyleri bilememesi normaldir, 15 sene önce 5 yaşında olan sadece 1 tane başbakan görmüş olmalarındandır.

Normal karşıalamak gerek diye düşünüyor ama öğrenmedikleri okumadıkları için de üzülüyorum sadece

@cahitakin
Hukuka saygım var buna emin olabilirsiniz. Sizce kalkıp da "hee yaptım nolacak?" mı diyecekti başka ne bekliyordunuz ki ?öncelikle bunu merak ettim. Bu ülke bilimde de eğitimde de yeteri kadar özgürlüğün olduğu, liselerde dahi insanın kendini ifade edebilmesi adına yeri gelince her kişinin ve her konunun tartışılmasına izin verilen bir ülke ki hiçbir ülkede emin olun buna bu kadar izin verilmez ve bu konular net hatta çok kesin sınırlarla ayrılmıştır. Bilimin evrensel olduğunu savunan "sözde hocamız" evrenselliğini döne döne belirttiği bilim adı altında sorduğu soruda acaba neden adını dahi kullanmaktan pek haz almadığım şahsı kullanmış? Madem ülkemizdeki hiçbir siyasetçinin, hiçbir yöneticinin kendisine göre bu denli harika görüşleri yok, kendi dediği gibi evrensel yaklaşması gereken siyaset veyahut bilim içinde hiç mi yokmuş ülkemiz dışında başka bir insanın demokrasi hakkında kaale alınabilecek düşüncesi? Aynı sınava giren hatta cevap yazmayıp 0 dahi almayı göze alan arkadaşlarım oldu. Eğer sen bu ülkedeki herkesin nefret ettiği, annelerin ağlamasına en büyük sebeplerden olan bir insanın düşüncelerini öğrencilerine empoze etmek adına kitaplarını okutur ve yetmezmiş gibi demokrasi adına olumlu düşüncelerdenmiş gibi değerlendirmelerini istersen kusura bakma bilimin evrenselliğinden çok terör sempatizanlığı, art niyet ararım ben. Bu adam yüzünden bir çok kişi okulunu uzatıp mezun olamıyor bu mu seni hoca dediğin adam? Hep geriyiz diyorsunuz bunlarla mı ulaşmayı planlıyordunuz geleceğe de bu kadar zorunuza gidiyor böyle şeyler? Yazık yapmayın etmeyin. Bu insan hocalığını sadece kendini savunmada konuşturmuş ha bu savunmayı da kendi mi yaptı yoksa kendi gibi düşünen sempatizan avukatlar mı bunu bir düşünmek lazım. Lütfen böyle insanları savunarak haklı çıkmaya çalışmayalım devamında cevap vermeyi zaten düşünmüyorum!

@alper 76 bu görüşte olup da en azından itiraz ettikleri hükümetle güzel günler görebilmiş 41 yaşındaki abilerimizin verecek cevabı olmayınca, sadece yaşa güvenerek bunları yazması zaten normaldir. Tecrübenizin yanında okuduğum kitapların lafı bile olmaz baş tacısınız, büyüğümsünüz katılmasanız da saygı duyarım.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Olayı farklı empoze etmeyin hayır veya evet demekle alakası yok hayır diyene de terörist demedim bu büyük bir gaf dediklerinize dikkat ederseniz daha iyi olur gibi. Ben sadece teröristler böyle düşünüyorken ben öyle demem siz de öyle diyorsanız bunu göz önünde bulundurarak bir daha düşünün dedim

@halil halil fanatikliğin tanımı gerçeği görmemekte ısrarcı olup hala yanlış düşüncenin peşinden gitmektir. Ben yazdıklarımda körü körüne bağlılık göremedim. "Yapılanı görüyorum ve düşüncem bu teması altında yazdım her ne yazdıysam

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Tartışma bu değil kusura bakma bu benim hür görüşüm ben zihnini kiraya veren, senin gibi söyleyecek sözü olmadığında çirkefleşen bir insan değilim evelallah yanlış anlamışsın sen. Ha burdan da çok tecrübe sahibi, yaşı olgun bir insan gibi konuşmaya kalkma çok bir geçmişin olmadığı fotoğrafından da belli. Boş sözlere verecek boş cevaplarım yok emin ol ha saçmalayanla da saçmalayamam zaten. Engellenenler listesindesin yazar yazar cevaplarsın artık.

@Themaner
sen konuyu gurur meselesi yapmışsın
sana geleceğin için tavsiyem;
Savunmacı konuşma yapma
bir şeyleri savunmak senden çok şey alıp götürür. kendi vatanın bile elden gidebilir

@Themaner
1.si sen öyle dedin demedim sen karalamadan başka bir şey bilmezsin yazdığın için onu dedim, kendi yazdıklarını oku sonra bana cevap yaz,

@Themaner
Hiçbir şeye cevabın yok senin :D Anca gevelersin böyle. Ben sana orda 1 tane bile hakaret etmedim, cevabım yok abi haklısın diyemeyecek kadar partizan ve acizsin :D

@halil halil
Konuyu gurur meselesi yapmadım bana ters gelene sessiz kalamıyorum bu bana hiçbir zaman kaybettirmedi bu konuda da rahatım. Benim vatanım senin de vatanın şu an zıt görüşte de olsak birlikte savunuruz hiç sorun olmaz

Geri