Scudo Sports

Bisikleti Sıkıştıran araçtan hırsını çıkartan bisikletli :)

Bence olay bisikletten ziyade bayana yapılan alçakça hareket ne yazık ki böyle insanlar için bayanın kullandığı ister bisiklet olsun ister araba hiç fark etmiyor. Belki çok şükür ülkemizde böylesine iğrenç vakayla karşılaşmadık ama hangimiz tedirgin olmuyor ki? Şahsen elimde olsa tandem alıp arabaya dahi ihtiyaç duymam ama bunun ihtimali bile ne yazık ki hem bisiklete hem de yaşama olan özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Pisliğin; sadece insan dışındaki varlıklara ait bir sıfat olması temennisiyle...

Scudo
Türkiye'de tacize uğrayan bisikletli kadınların haber değeri yok maalesef. Sokak ortasında eski karısının ya da sevgilisinin kafasına sıkan aslan parçalarının namus cinayetlerinden onlara sıra gelmiyor bir türlü. Bizde kadınlar başlarına ne geleceğini az çok bildiği için risk almayıp sahilde pedal basıyorlar genelde. Kusura bakmayın da, kadınlar sokak ortasında öldürülürken durup öylece seyreden ya da dükkânlara saklanan erkeklerin ülkesinde yaşıyoruz, kimse delikanlılık masalı anlatmasın. Zaten tacize müdahale eden erkekleri de öldürüyorlar.

@cahitakin Bu kadar net konuşabildiğinize göre sizde öylece izleyenlerdensiniz sanırım? Şayet bu ülkenin erkeği tankın önüne yatabilmişken, bir bayana el kaldırmaktan daha aşağı silah doğrultabilene emin ol cevabını verir. Bende kendi adıma konuşmuş olayım.

Bizde olsa su olurdu bu olurdu yazan arkadaslar var.
Metro otobusunde kadinin uzerine menisini akitti itin biri, ona bi sey yaptilar mi?
Bi sey yapacak olan yapar her zaman her yerde, yapmayacak olan da yapmaz.
Ne geldiyse basimiza bana dokunmayan yilan bin yasasin diyen karaktersizlerden geldi.
Helal olsun kiza, karakterli kizmis. Bizim kizlarin cogu sesini bile cikartamazken o gitmis aynasini kirmis. It herife az bile!

@cahitakin
Hocam burda da cok haklisiniz.
Mudahale edince olme ihtimaliniz cok yuksek. Silahsiz insan yok neredeyse memlekette.
Gecenlerde okudugum bir haberi anlatayim hatta:
Adam kadinla kampa gidiyor, kampin orda dovmeye basliyor. Bunu goren iki kardes adama engel olmak icin gidiyor. Ayiriyor adami vs. Sonra kadin bagiriyor siz niye karisiyorsunuz diye bunlara. Sonra adam arabadan tufegiyle ates acmaya basliyor, kardeslerden biri öluyor.
Yani mudahale etmek gerek etmesine de böyle pisi pisine ölmekte var hocam.

YouTube'da karşıma çıkan ilk videonun özeti: Adam karısını sokak ortasında yere yatırıp defalarca bıçaklıyor, olayı gören iki erkekten biri korkup geri kaçıyor, diğeriyse adamın sakinleşmesini bekliyor. Daha ağır konuşmak istemiyorum, kendi karısını dövüp öldürüp başka kadınların kurtarıcısı kesilen, destanlar anlatan erkeklerin de ülkesi burası. Tekrarlayayım: Tacize uğrayan bisikletli kadınlar haber değeri taşıdığında buralar manşet kaynar.

@kellemusic Yapsınlar kesinlikle yapsınlar nelerle karşılaşılıyor. Bu olay benim gözümün önünde olsa cidden sinirlenirdim bende karşılık verirdim bir şekilde

@Themaner Gerçekten bu ülkede benzer durumlar fazlasıyla olmuyor mu sanıyorsunuz ? Cidden Türkiye'de yaşadığınızdan emin misiniz ?

@Genç89 su konuda dahi ülkeyi kötülemeye ne kadar meraklısınız ben bunu anlamıyorum. Yazdıklarımdan eminim ben yaşanmıyor demedim yaşanma ihtimali bile korkutuyor bundan bahsettim sadece olay bisikletliye yapılan taciz belki de ben ülkemizde bunu görmedim, bunu açıklamak istedim. Ha bu arada Malatya'da yaşıyorum belki de benim gördüğüm, yaşadığım şehir "size göre" iyi Türkiye olgusu içindedir İzmir nasıl bilemiyorum artık. Yıllardır işte bizi ne yazık ki her yeni adım atılsa da ileri taşımayan şu düşünceyi de kaldırıp bir kenarı atalım artık Türkiye olumsuzluklar ülkesi değil. Umarım tartışma yaratacak şeyler değildir yazdıklarım bisiklet tartışmak isterim burda görüşünüze de saygım var elbette

ölümü bayılmak sanan , uçağa kafa atan, tankın namlusuna yumruğunu sokan , helikopteri pervanesinden tutuğu gibi yere çakan adamlar da var bu ülkede, hatta havada arıza yapan uçağı sağa çekip krikoya alan vatandaşlar ve niceleri... bu ülkenin neresinde yaşanıldığı hiç önemli değil neresinden baksan zaten çok net, herkes aynı şeyi görüyor, at gözlüğü ile dolaşanları bağlamaması normaldir...
Canım ülkemi kötülemek bir yana dursun objektif olmak her durumda şarttır, bugün bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen mahluklar yarın yılanlarla yaşamaya mahkumdur.

@Serkan Mıstınoğlu Bu fotoğraftaki kol kaslarına bakılırsa pek sinirlenmesine de gerek yok gibi. :)

@Themaner
ayıp ettin genç, bence tekrar oku yazılanı, iyi anlamaya çalış anlatılmak isteneni.

@Themaner

Bu ülkede olsa o kıza "Kız başına utanmadan bisiklet sürüyorsun bir de kısacık şort giymişsin" denilerek hakaretler edilirdi, tekmelenirdi ve belki yol ortasında tecavüze uğrayıp yakılırdı bile.

Kimse bana benim ülkemi anlatmasın.

@hayatçokgarip valla gecen haftalarda bisikletli bir bayan geldi pendikte cami avlusuna, short giyiyordu hemde, sadirvanda elini yuzunu yikadi, cay ocagina girdi cay vs icti, oturdu biraz da ve kalkti gitti, cami cemaati de o esnada icerdeydi ve namazi bekliyordu, kimse de ona sen niye boyle short giymissin kisacik ya da bisiklete kiz biner mi ya gibilerinden laf etmedi.. hatta dönüp bakmadilar bile.. cay ocagi sahibi geldi yanina cay corba icer misin kizim diye sordu hatta..
Demem o ki anlattigimin aksi durumlari da goruluyor tabi ki ama her zaman dediginiz gibi de olmuyor..

Siz de tankin onune yatanlari asagiliyorsunuz..
Ben de şöyle diyeyim kendi fikrimce; avrupada ya da baska bi yerde yatilsaydi o tanklarin onune, arkalarina gecip alkis tutardiniz eminim ama işte "bu ulke de" olunca hahaha hohoho oluyo.. polemik degil niyetim ki zaten olaylar birbirinden cok farkli.. ama bana gore sizin zihniyetiniz de bozuk maalesef..

Kendi adima bu davranisi yapan kizi tebrik etmistim zaten ve izlerkende kizin yaptigi hareket sonunda icimin yaglari eritti.. tankin onune yatanlari da tebrik ediyorum.. Allah onlardan razi olsun.

Varsa eger, Sürç-i lisanimiz affola

İyi gunler.

Sözü tanklara getiren cümle aynen şuydu: "Şayet bu ülkenin erkeği tankın önüne yatabilmişken, bir bayana el kaldırmaktan daha aşağı silah doğrultabilene emin ol cevabını verir."

Bu sözün altı çok boş. Hamasetten ibaret. Bu hamaseti yapan insanlar TÜİK'in suç istatistiklerine baksınlar. 2015 senesinde işlenen "cinsel suç" kaydı 5340. 5 değil 53 değil 534 değil 5340. Bu ülkede her yıl en az 300 kadın öldürülüyor. Hem de yakınları tarafından. Tecavüze uğrayıp da sessiz kalan kadın sayısını bir erkeğin aklı almaz, tahmin de edemez, kadınlara sorarsanız da size asla resmin tamamını anlatmazlar, anlatamazlar. İnsan Hakları Derneği rakamlarına göre, her 4 saatte 1 kadın tecavüze uğruyor.

Bu kadınların hayatında bir "15 Temmuz" hiç olmadı, hep sessiz kaldılar, susturuldular, utandırıldılar. Bütün tanklar toplar silahlar erkeklerin elinde. Arada bir eline silah geçiren kadın olunca canıma yetti deyip sıkıyor zaten kocasının kafasına. Senelerce yaşadığı tecavüze isyan edip kafa kesen de bu ülkenin kadını, hep biz mi öleceğiz biraz da onlar ölsün diyen de. Kimsenin tankların önüne yatan insanlara bir şey dediği yok, ama erkeklik destanı yazıp hamaset yapanlara da müsaade edin iki çift laf edilsin.

Peki çocuklar? Evlerde okullarda yurtlarda cezaevlerinde tecavüz edilen çocuklar? 11 yaşında evlendirilip 12 yaşında doğurtulan çocuklar. Ana baba rızasıyla, düğün dernekle, imam nikâhıyla hem de. Örgütlü tecavüz çetesi kurmuşlar, çocukları alıp satıyorlar, işkenceyle tecavüz ediyorlar. Ensest? Konuşmuyoruz bile. Çocuklara yönelik ensest vakalarında suçluların en az yarısı çocuğun babası. Sonra amcalar dayılar. Yazarken kalbim sıkışıyor. Çocukların "15 Temmuz"u ne zaman gelecek? Biz nasıl yüzümüz kızarmadan buralarda şuralarda erkeklik masalı anlatıyoruz, mangalda kül bırakmıyoruz?

Bizde olsa müsaade etmezmişiz, birileri mutlaka müdahale edermiş. Hadi ordan! Temizlesene şu istatistikleri o zaman. Bunlar kayda geçenler. Görmezden gelinenleri de ifşa etsene. İdamla çözeceğini sananlar da boşuna masal anlatmasın. İdam varken de bu suçlar işleniyordu. Elli sene önce de vardı, yüz sene önce de.

Ahlakımız bozuk, sözümüz yalan. Ar damarımız çatlamış bizim.

@ÇaNakkaLeRuHu
Üstad ciddi anlamda en temizini sen yaptın. Yazdığım şey de anlatmak istediğim de çok basitti yazık ki bu ülkeyi kötülemek bazı insanlar için maharet olmuş. Aynen üstad engelleyip geçmek en temizi gibi duruyor. "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" Sakinliğin bana da yol gösterdi eyvallah

@ahmetbag
Abi ayıp etmek istemem şayet ayıp ettiysem de özür dilemesini bilirim. Önceki mesajımda yazdıgım gibi anlatılmak istediğim çok net ve açıktı genel konuşulması hoşuma gitmiyor kaldı ki ülke olarak böyleyiz denmesi hiç hoş değil. Üç beş şerefsizin kusura bakmayın üç beş şerefsizin yaptığını benim ülkemin insanının tamamı yapmış gibi empoze edilmesi sadece bir cümleden dahi olsa ben kimseye yakıştıramıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@cahitakin selamlar,

Amacim bu iki konuyu bagdastirmak degil yanlis anlasilma olmasin lutfen.. laf lafi actigi icin konu buraya gelmis maalesef.. mesela tanklarin altina yatanlarla dalga gecenlerin hayatinda da bir 15 temmuz olmamis..

BUrda laf daha ziyade tankin onune yatanlara soylenmis gibi oldu, ben de tepkimi bu yonde koydum kisisel olarak, ayni sekilde hakli oldugunu savundugum bisikletli kiz icin de yaptim.. tebrik ettim hatta.. keske daha farkli ve agir bir sekilde cevap verebilseydi..

15 temmuz ve bu bisiklet olayini bagdastirmaya gerek yok.. kadin dayak yedigi icin kadini koruyan X sahis kadin tarafindan tersleniyor, peki bunun icin ne yapmak gerekir ? Ya simdi yardim etsem kadin tersler bosver diyen de cok.. kadina yardim edip kadindan azar isiten de cok.. kac kere geldi benim basima.. herkes kendinden bilir, sizin dediginiz ici bos olma durumu burdan geliyor olabilir.. hamaset dediginiz seyi savunan arkadasta kendini bildigi icin o sekilde yorum yapmis..herkes kendinden bilir cunku.. insanlari birebir tanimadan hamaset yapiyor demek o arkadasa da hakarettir..

Turkiye degil; dunya da suc islenmemesi gibi bir durumun olmasi mumkun degil zaten..(suçu meşru saymiyorum bu sekilde anlasilmasin) bu dediginiz tecavuz vs sadece bizim ulkemize hasmis gibi soylemde bulunmak da dogru degil.. . keske o dediginiz istatistikler hic olmasaydi.. ensest iliski, erken yasta anne olma ve soylediginiz benzer durumlar dunya genelinde gerceklesen olaylar.. madem ki sozumuz yalan ve ar damarimiz catlamis, o zaman siz dahil hepimizin katkisi var bu kara listede.. karisini dovenlerin bir cogu universite mezunu.. egitimini almis insanlar.. goz onunde olanlar bile karisini dovebiliyor.. rihanna bile dayak yedi.. idamla bile cozemedigimiz konulari nasil cozelim sizce..
keske hepsine mudahale edebilsekte tertemiz bir sayfa olsa hepimiz icin..
Amacim kirginlik olusturarak tartismak vs degilde, daha farkli ne yapilabilir ve bundan sonra ki istatistikleri duzeltebiliriz onun uzerine tartisalim..

İyi gunler

• Beğen
Tepkiler: Themaner
@Themaner
peki o halde sormam lazım bu soruyu; hangimiz 'ÖYLECE İZLEYENLERDEN DEĞİLİZ?'.

• Beğen
Tepkiler: Genç89 ve Atasoy
Geri