Scudo Sports

Bisiklete motorsuz taşıtlar vergisi geliyor...

Scudo
Hiç şaşırmadım bu ülkede buda olur abi korkuyorum yakında bizden görme hissetme tatma ve koklama gibi yaşamsal vergiler isteyecekler diye

Biz yinede bu işi fazla dillendirip tepedekileri uyandırmayalım. Bakarsınız yapılan bu şaka bir gün kaka olup elimize yüzümüze bulaşmış :D

Mizah dergilerinin dava edildiği bir ülkede şaka mı yapılır? Dün gece ilk iletinin kopyası telefonuma yollanıp benden yorum istendi @Ahmetgitar kardeşim.
Nasrettin Hoca'nın torunları nerede ?

@Turak ne yapalım onlarca kişi beğenmiş. Sizin kriterleri bilsem istediğiniz şekilde şaka yapardım. Ayrıca ben de sizin mesajı okuyarak zaman kaybettim, oysa ki uzaya maymun yollamakla uğraşıyordum ki vaktimi çaldınız.
Lanet olsun böyle atom fiziğine.

@Ahmetgitar

Yahu 37 yaşında adamsın. O kadar tepki geldi insan bir oturup düşünür; amaç insanları eğlendirmek idi ama insanlar hiç eğlenmedi hatta öfkelendi. Demek ki iyi bir iş yapılmamış değil mi? Hiç olmadı gereksiz bir iş olduğunu anlar geri adım atarsın. Ama yok, tepkilere laf yetiştirmeye çalışıyorsun.

Beğenenler 'Beğen' tuşuna basabiliyor, Beğenmeyenlerin basabileceği bir tuş var mı? Onlarca kişi beğenmiş diye de savunuyorsun kendini, çokluk ne zamandan beri yapılan bir işin doğru olma noktasında terâzi oldu ki? 3-5 adamı güldürmek için bir ton laf yemek nasıl bir ticârettir çözemedim...

Eşşeğin aklına karpuz kabuğunu sokulmamıştır inşallah... Vallahi olmaz demeyin, şakaydı gerçek oldu derler...

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
@Veysel A. Merak ediyorum dün şaka günahtır diye hadis gösteren cennet cehennemden bahseden bir insan olarak sabah şakaya küfür eden bir kişinin küfürünü nasıl beğendiğinizi. Buradaki ticaret açıklayabilir misiniz acaba?
Şakayı günah gören bir insan olarak küfürden üstelik cinsel içerikli sapıkça bir küfürden hoşlanma sebebiniz nedir?

Arkadaşlar bazı kişiler ısrarla ve inatla bu konuyu gündemde tutuyor.
13 tane mesaj yazan kişi bile var başlık altında.
Mayısa kadar gündemde tutulacak mı merak içerisindeyim.

Öfkelenmişler bir de. Basit bir şakaya üç gün boyunca öfke duyan, şakaya "sokan", analı küfür ettim diyen insanlara gerçekten acıyorum.
Nasıl bir hayatınız var sizin gerçekten bilemedim.
Laf yetiştirilen bir durum yok, sadece neden ısrarla gündem oluyor anlamak mümkün değil.

@Veysel A. Ayrıca ekleme olsun, ben bu forumdaki yazımdan sorumluyum. 1 nisan ibaresini silip arkadaşlarına yazıyı 2 nisan da gösterip "yalan" söyleyenlerden değil.
Ben yazıyı o akşam silerdim ancak forum dışında kaynak verilmeden kandırma amaçlı o kadar çok paylaşıldı ki tam tersi yazının aslının kalması 1 nisan şakası ibaresi ile - iyi olacaktı.

Yani geri adım atmak yazıyı silmek ise bunu yapmam.
Kimseden de af dileyecek halim yok.
Herhalde bunca vergi ödenen bir ülkede benim okuması ve şaka olduğunun anlaşılması 20 saniye süren bir metni görüp kalp krizi geçiren olmamıştır.
Ama siz devam edin yazmaya.
3 Nisan günü halen yazının güncel tutulma ısrarı ve insanların nasıl sapkın laflar edebildiğini görmek önemli bir araştırma verisi oluyor.

Size küfür edenlerin küfürlerini beğendiğim nereden çıktı? Yazıyı okuyarak boşa vakit harcadıkları, bu şakadan hiç hoşlanmadıkları vs. ifâdeler için beğendiğimi vurguladım. Ne yazık ki cümle içerisinde şahsa edilen küfür müstesnâ beğeniyorum şeklinde bir opsiyon yok. Maalesef beni vurmak istediğiniz noktanın böyle kolayca verilebilecek bir cevâbı vardı. Çok zorlama bir iddia olmuş.

Neredeyse nefes aldığımız oksijenden vergi alınan bir ülkenin insanlarına böyle bir şaka yapmanın nasıl sonuçlar doğuracağını tespit edemeyecek kadar sosyal analiziniz zayıf. Keşke biraz daha kişisel gelişiminize ağırlık verseniz.

Seçim sizin sayın Ahmet bey, dilerseniz yazıyı siler hatânızı telâfi edersiniz dilerseniz de burda laf yemeye devam edersiniz. Af dilememek, hatadan geri dönmemek de bir kibir alâmetidir. Bunu tescillemiş olursunuz. Başka söze gerek yok, vesselâm...

@Veysel A. Kimden laf yiyeceğim?
Şaka günahtır diye hadis paylaşan adamlardan mı? Lafı çevirmenin anlamı yok. Şakaya "sokan" adamın iletisini beğenmek yerine onun için bir hadis yok muydu böyle bir sapkınlığa verilecek cevap mahiyetinde???
Vergi havuzu ile oluşturulan örtülü ödeneğe giden milyar dolarlara, diyanetin az bulduğu 6 buçuk milyara laf etmeyen, ekmek için vergi öderken pırlantaya vergi almayan devlete laf etmeyenler mi bana laf edecek?

Yüzlerce yıldır kültürümüzde dahi yer alan bir gün için böylesi tahammülsüz insanlar mı laf edecek?
Ne çıkar bundan?

Ayrıca benzer konu zaytung haberi olarak 2012 de bu forumda açılmış. Devlet görüp de vergi koymamış geçen beş yılda.
Devlet buraya bakmaz. Keşke baksa da bisiklet konusunda farkındalığı artsa.
Dediğim gibi gündemde tutmaya devam edin konuyu.
Silmezsem laf yermişim, hadi oradan!

Son sözüm, yukarıda dediğim gibi, 1 Nisan akşamı sileceğim bir yazı iken, insanları kandırma amaçlı "1 Nisan şakası sözü çıkarılarak" o kadar çok paylaşıldı ki metnin aslı olması açısından burada değiştirmeden tutuyorum ve tutacağım.
Hatta hadisçiler, 20 saniye vakitleri çalındı (!) diye tepki gösteren ve şakaya "sokan" ruh hastaları sebebiyle konu kilitlenecek olsa dahi sırf bu amaçla yönetimden silinmemesini rica ediyorum. Okuduğu şeye anında inmak yerine aslını araştıranlar için kaynak olarak başlığın kalması önemli.
Son sözlerim bunlardı.
Üç günde siniri geçmeyenler için herhangi başka bir ilacım yok.
Noel babanın başına silah dayayan insanların olduğu ülkede elbette 1 Nisan şakaları yapmak saçma. Bu ülkede gerçekten her şey baya bir sürrealist hal aldı.
Herkese anlayışı ve sabrı için teşekkürler.

@mariokaldato

tepkileri neden anlayamıyorsunuz. insanlar vergiden bıktılar. ücretsiz ulaşım hakkı istiyorlar. buna bende dahil. bisikleti trafik vergisine tutmanın şakası dahi abes ve abes ötesi. herşeyle dalga geçe geçe herşeyi tiiye ala ala ülkede neler yaşıyoruz. anlayamadığınız nedir?

@bisikletebin merhaba, bu başlıktaki kaçıncı mesajınız? 15 oldu mu? Konu ne zaman gündemden düşse pat bir ileti. Fakat ne ilginç ki yazdığınız iletileri sonra silip başka bir şey yazıyorsunuz.
İlginç. Herhalde eleştirinizin siz de arkasında durmuyorsunuz.
Herneyse, bunca insanın tepkisi dediğiniz şey dört kişi olarak yazdığınız ve cevabı verilen şeyler. O kadar tepki de sadece bu başlıkta değil her konu için olur.
Yani yüz kişi bunu şaka olarak görmüşken üç dört kişi beğenmemiş ne yapalım artık...
Helâl edin o güzel vaktinizi...

@bisikletebin buyrun, 2012 de açılmış,biraz da orada üzülün :)
Motorsuz Taşıt Vergisi Oranları Belirlendi.Bisiklete de vergi geliyor...

• Beğen
Tepkiler: cngz ve ÇAMKOMLU
@Ahmetgitar

marikoldato nikli arkadaş tepki verenlere ithafen neden tepki verildiğini anlayamadığını ifade etmiş bende cevap olarak şunu yazdım. " tepkileri neden anlayamıyorsunuz. insanlar vergiden bıktılar. ücretsiz ulaşım hakkı istiyorlar. buna bende dahil. bisikleti trafik vergisine tutmanın şakası dahi abes ve abes ötesi. her şeyle dalga geçe geçe her şeyi tii ye ala ala ülkede neler yaşıyoruz. anlayamadığınız nedir? Yazdım.

Bu konudaki kaçıncı mesajım ben saymadım. Siz sayıyor musunuz neden sayma gereği duyuyorsunuz konuya dair cevaplar yazıldıkça düşüncelerimi paylaşmaya devam ediyorum.

ilginç olan benim konuya dair mesajlar yazmam mı yoksa şakayla karışık bisikleti de vergiye dair etme fikrini insanların zihinlerine sokan bu yazı mı ?

@bisikletebin konu her soğuduktan sonra bir mesaj ile konuyu diriltmeniz bu durumu insanların zihnine sokma konusu üzerine tepkinizde çelişki yaşadığınızı gösterir. On kere söyledim ayrıca, link de verdim,2012 de benzer konu açılmış, vergi gelmemiş o halde korkunuz boşa.
Umarım anlatabildim.
İyi akşamlar...

Geri