@bisikletebin tarihlere bakarsanız ilk burada açıldığını görürsünüz.
Hatta benim sizin ricanız sonrası mesaja yaptığım edit, yani ilk mesaja eklediğim 1 nisan şakasıydı cümlem dahi orada yer alıyor. Yani son halini kopya etmişler. Birisi de 2 nisan şakası mı demiş hatta.
Oradan kopya ettiğimi neye dayanarak söylediğinizi anlamadım. Ya da altından neler çıkacağını.
Diğer yandan, bazı arkadaşlar yorumlarında saygı sınırlarını zorlamış.
Bu forumda paylaşıp hemen altında belirttiğim şaka ibaresini görmesine rağmen yazıyı başka yerlerde kopyalayan ve şaka olduğunu söylemeyen kişilerden ben mi sorumluyum?
O halde insanlar zaytung haberinin yazılarını kopya edip başkasını kandırsın sonra da bu kandırmadan zaytung sorumlu olsun,olabilir mi?
Ben bir konu açıyorum, birkaç dakika sonra bunun şaka olduğunu burada yazıyorum.
Bazıları ise forum linki vermek yerine başkalarını kandırma amaçlı olarak sadece yazıyı kopya ediyorlar.
Şöyle küfür ettim, böyle analı küfür ettim diyen tipler önce kaynaksız bu yazıyı sadece kandırma amaçlı paylaşanlara eleştirilerini yapsınlar derim.
Ekleme, dün bu yazıyı bir facebook arkadaşımın duvarında görünce arkadaşımı uyardım, bu yazıyı 1 nisan amaçlı koymuştum, siz paylaşmışsınız ama gerçek değil dedim. O da bana, evet 1 nisan olduğunu biliyorum ama ben de başkalarını kandırmak istedim yazmış. Bu durumda sorumlu kim oluyor?
Dediğim gibi ben on dakika içerisinde yoruma şaka olduğunu yazdım.
Sonra baktım ki görmeyenler var, ilk mesajı edit yaptım bu sefer de. Başka sitelere şaka değil kandırma amaçlı şaka olduğunu belirtmeden yazıyı yazanlar beni ilgilendirmez.
Ama bir gerçek var ki yazı baştan sona şaka amacıyla yazıldığı belli olan bir yazı.
Yani bu kadar duyarlı olmaya gerek yok.
Birisi ama devlet görür vergi çıkarır diye korkuyor, bir başkası şakanın günah olduğuna dair hadis paylaşıyor, bir diğeri çok küfür ettiğini rahat rahat belirtiyor.
3 Nisan geldi, rahat olun gençler.