Scudo Sports

Bisiklete motorsuz taşıtlar vergisi geliyor...

Scudo
Ahmet bey, sizin o bisikletlerin lastiklerini piçaklar, kadrolarında tepinirim yeminlen.. vallahi de ciddiye aldım, hemde başka sayfada okudum
:hhhhhh:

Ahmet bey, sizin o bisikletlerin lastiklerini piçaklar, kadrolarında tepinirim yeminlen.. vallahi de ciddiye aldım, hemde başka sayfada okudum
:hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: cngz
Bunu şaka niyetine yazanlar maalesef her türlü vergiyi hak ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
@bisikletebin Az daha okursanız 2 Nisan olduğunu göreceksiniz. Bu forumdan oraya yapıştırılmış ancak oraya konu açan kişi yazıyı düzenlemediği için doğal olarak 31 Mart olarak geçiyor yazıda.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@bisikletebin tarihlere bakarsanız ilk burada açıldığını görürsünüz.
Hatta benim sizin ricanız sonrası mesaja yaptığım edit, yani ilk mesaja eklediğim 1 nisan şakasıydı cümlem dahi orada yer alıyor. Yani son halini kopya etmişler. Birisi de 2 nisan şakası mı demiş hatta.
Oradan kopya ettiğimi neye dayanarak söylediğinizi anlamadım. Ya da altından neler çıkacağını.

Diğer yandan, bazı arkadaşlar yorumlarında saygı sınırlarını zorlamış.
Bu forumda paylaşıp hemen altında belirttiğim şaka ibaresini görmesine rağmen yazıyı başka yerlerde kopyalayan ve şaka olduğunu söylemeyen kişilerden ben mi sorumluyum?
O halde insanlar zaytung haberinin yazılarını kopya edip başkasını kandırsın sonra da bu kandırmadan zaytung sorumlu olsun,olabilir mi?
Ben bir konu açıyorum, birkaç dakika sonra bunun şaka olduğunu burada yazıyorum.
Bazıları ise forum linki vermek yerine başkalarını kandırma amaçlı olarak sadece yazıyı kopya ediyorlar.
Şöyle küfür ettim, böyle analı küfür ettim diyen tipler önce kaynaksız bu yazıyı sadece kandırma amaçlı paylaşanlara eleştirilerini yapsınlar derim.

Ekleme, dün bu yazıyı bir facebook arkadaşımın duvarında görünce arkadaşımı uyardım, bu yazıyı 1 nisan amaçlı koymuştum, siz paylaşmışsınız ama gerçek değil dedim. O da bana, evet 1 nisan olduğunu biliyorum ama ben de başkalarını kandırmak istedim yazmış. Bu durumda sorumlu kim oluyor?
Dediğim gibi ben on dakika içerisinde yoruma şaka olduğunu yazdım.
Sonra baktım ki görmeyenler var, ilk mesajı edit yaptım bu sefer de. Başka sitelere şaka değil kandırma amaçlı şaka olduğunu belirtmeden yazıyı yazanlar beni ilgilendirmez.
Ama bir gerçek var ki yazı baştan sona şaka amacıyla yazıldığı belli olan bir yazı.
Yani bu kadar duyarlı olmaya gerek yok.
Birisi ama devlet görür vergi çıkarır diye korkuyor, bir başkası şakanın günah olduğuna dair hadis paylaşıyor, bir diğeri çok küfür ettiğini rahat rahat belirtiyor.
3 Nisan geldi, rahat olun gençler.

@bisikletebin
Aydınlatın bizi :D
Bu dediğinizi (link) adresine de yazın isterseniz, onlar habersiz sanırım sorumluluğundan :D

@bisikletebin
@bisikletebin
Dalga mı geçiyorsunuz? Yoksa ciddi ciddi mi soruyorsunuz?
Şakada ekonomi bakanı kullanılacak ise Zeybekçi yerine Michael Jackson mu yazmalıydım?
Ayrıca sürekli insanları galeyana getirme haline gerek yok. Merak etmeyin böyle bir vergi çıkmayacak.
Bakana bu başlığı iletin isterseniz,benden selam da söyleyin.

Vay be Ahmet hocam, neler yaptın şaka niyetiyle... Hayır yani, insanlar size küfür ederken boş yere günaha giriyorlar. Hiç şu yaptığınız oluyor mu, koskoca adam...

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Büyük risk almışsın kardeşim.Dua et çıkmasın.Yoksa herkes senden bilecek.:D

@bisikletebin anlamadığınızı düşünerek bir kere daha yazacağım, başlık açılışından olayın şaka olduğunu yazmam arasında sadece 11 dakika var.
Ama sonra dediniz ki "ilk mesajda belirtmek iyi olur" bunun üzerine ilk mesajda da belirttim.
Ama ona rağmen insanlar başkasını kandırma amaçlı (şaka demiyorum) bunu haber olarak paylaştı. Hatta forum linki vermediler çünkü burada şaka olduğu kabak gibi belliydi. Sırf şaka olduğu anlaşılmasın diye benim yazımı kopya edip paylaştılar. Bundan ben sorumlu değilim.
Şöyle ki "nihat Zeybekçi beni dövdü. Tabi ki şaka" dersem burada sıkıntı yok.
Ama şaka sözünü almayıp Nihat Zeybekçi bisikletçi dövmüş diyerek ortalığa bunu yayarsanız ben sorumlu olmam.
Böyle bir şey.
Ayın üçü oldu. Bu paylaşım ayın birinde yapıldı.
Bitti gitti derken bazıları özellikle yazıp duruyor.
Ama böylece vergi çıkarsa diyorsunuz ve gayet basit bir şakayı bana karşı lince dönüştürüyorsunuz.
Merak etmeyin vergi çıkacak ise bu konu sayesinde değil insanların sürekli vergi çıkarsa söylemi ile çıkar.
Hani gören de toplum vergilere çok ses ediyor sanır.
Şakayı beğenmemiş olabilirsiniz, kızmış da olabilirsiniz. Ama en nihayetinde kimseyi aşağılamayan, rencide etmeyen, onurunu kırmayan etik bir şakadır.
Başka yerlere çekip tadını kaçırmaya gerek yok.

Bir de ekleme, insanlar okuyup sinirlendi ise sorun yok. Sinirlenirsin şaka olduğunu öğrenince gülersin. Sağlıklı insan davranışı...
Yani aradan üç gün geçmiş halen sinirli isen burada sorun şaka metni değil sinirli kişinin genel bir ruh haliyle alakalı sorundur. Kimse hayatına dair sorunların müsebbibi olarak basit bir metni görmesin.

@Ahmet-E bir akaryakıt forumunda adam nisan 1 şakası diye akaryakıtta vergiler yüzde 66 olmuş diye yazı yazmış.
Millet inanmış, şaka olduğu ortaya çıkmış ama devlet bu forumu görünce lan hakikaten biz ne salağız, neden akaryakıtta yüzde 66 vergi koymuyoruz ki demişler ve vergiyi yüzde 66 yapmışlar.
Ne acayip değil mi???
:D

yazının üzerine 31 mart 2017 tarihi yazmışlar. onu görünce yazı ordan alıntı zannettim. Yazının altında 2 nisan şakası mı yazmışlar. bu konu ile ilgili googla da araştırma yaptım bisiklete vergi çıksın diyen motorlu araç sürücüleri mevcut. İnsanlar vergilerden bıktıkları için stres patlaması söz konusu tepkiler muhtemelen bundandır. Bir de bisiklet bambaşka bir şey. Özgürlük abidesi gibi. İnsan Bu özgürlük abidesini vergiye tabi tutma söylemini düşünmek bile istemiyor. vergi şakasız nice 1 nisanlara inşallah :)

@bisikletebin yazıyı sanki sabah gazetesinden c/p yapmışım diye
"Sabah 31 Mart 2017-Güncel Haberler" şeklinde ibare koydum, 31 Mart ibaresini de 1 Nisan tarihi insanların zihninde ışık olmasın diye yazdım.
Aslında başka şeyler de yazacaktım, işte çokoprens idamı üzerine gelen soruya da bakan Zeybekçi "biz milletimizle bisküvilerin barış içerisinde yaşamasını isteriz" şeklinde cevap verdi diye falan ama sonra zor geldi cepten yazmak. Dedim iyice saçma olur. Zaten fat bike ibaresi yeterince saçmaydı, ama çokoprens falan yazsam bu sefer de ahmet vergi getirterek milletle devletin arasını bozmak istedi yazarlardı herhalde, iyi ki de haberde böyle bir uydurma yapmamışım :)
Neyse.
Herkese iyi geceler olsun bakalım.
Seneye 1 Nisan'da görüşürüz, hesaplaşma vakti geliyor ahajahahhaja :D

Geri