Scudo Sports

Bisiklete bilerek çarpan Volvo sürücüsü

@Hevesli
İyi fikir ama nerede taşıycan artı bagaj lazım [emoji4]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
vaayyy forumda ilerleme var. ben caydırma için cz75 görünümlü havalı tabanca dediydim.. iş büyüyor.. hayırlı işler:) bu arada ben 2.el stinger arıyorum şuan. :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@venom09
Taşıyacaksan 1911 taşıyacaksın usta cz75 de neymiş :D:D

• Beğen
Tepkiler: venom09
Bisikletlinin yaptığı terbiyesizlik.
Volvolunun yaptığı hayvanlık.

Kamyon, otomobil vb araçlar 30km nin altında gidemezler yolda , yasak
bisiklet te haliyle o hızda gidemez o şekilde

bizim köyden birisi nazilli den traktör almış galeriden, binmiş çıkmış yola.. nazilli nin girişinde polis okulunun yanında ışıklar vardır. kırmızı da duran bi arabaya bodoslama dalmış arkadan.. haliyle araç pert. komiser sormuş be adam görmedin mi koca arabayı.. bizimkinin cevap içler acısı.. yolun ortasında durmasaymış..:( ne denir ki..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@halil halil

bu söyleminizi herhangi bir kanuna veya yönetmeliğe dayandırabilir misiniz?

@Bozkırlı

"kafana göre kanaat getirme" gibi bir tabirle karşılaşınca ben de çok şaşırdım. dikkatli okursan burda fikrimi belirtiyorum. kural uygulamaya koymak gibi birşey yok. ayrıca kurallar da birilerinin "kafasına göre" konuyor zaten. yanlış kanun yok mu?

gücün yetmedi 10km ile gittin ona da gücün yetmedi 5km ile gittin ne olacak sonra? ona da yetmedi yokuş yukarı 4km ile gitmeye başladın sol şerit dolu 10 sıra araç seni bekliyor arkanda nerde çekeceğiz sınırı? illaki dediğime gelip sağa çekeceksin. üzerine düşündükçe bisikletin sağ şeridi kaplaması daha da mantıksızlık olarak ortaya çıkıyor.

@zamliyerme
şu anda elimde tam kaynak yok fakat böyle bir kural var.
yol tipine göre değişiyor
(link)

images-42.jpg
şöyle bir şey lazım güç kalkanli falan

• Beğen
Tepkiler: venom09
@halil halil
Otoyollarda diyor. Otobanlara bisikletin girmesi yasak, eğer otobandalarsa bisikletliler de suçlu ancak orası otoban değil.

şu tırın ön tekerindeki çarkı bisiklete uyarlayabilir miyiz.. 75cm sağ75cm sola doğru. mecburi 1.5 mt mesafe..:)
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_imagesKMIDUROR.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@halil halil
O mesajda attığınız yazı otobanlarla ilgili bir yazı ve videodaki arkadaşlar otobanda değil. Kaynağın geçerli olmadığını belirtiyorum. Sırf bu nedenle aşağılayıcı bir tavır takınmanızı anlayamadım. Bir konu üzerinden tartışırken biraz daha saygılı olmanızı beklerdim açıkçası.

@halil halil

Karayolları Trafik Kanunu'nda asgari veya azami bir hız belirlenmemiştir. Bunlar yönetmelikle düzenlenmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliği
Madde 100/3: "Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s’tir."

Videodaki yol da otoyol değil şehirlerarası karayolu olduğuna göre, bisikletliye çarpan Volvo markalı araç başta olmak üzere tüm motorlu araçlar için asgari hız sınırı 30 değil, 15 km/s olarak belirlenmiştir.

Ayrıca bisikletler için asgari bir hız sınırı belirlenmemiştir.

Şimdi isterseniz bisikletlinin "terbiyesiz" olup olmadığını tekrar değerlendirin.

Herkes bisikletlinin sağ şeritte ilerleme hakkından bahsediyor ancak aynı trafik kanunda yer alan " dar yollarda ve kavşaklarda bisikletli, motorlu araçlara geçiş kolaylığı sağlar " ( md. 56-57 ) şeklindeki maddeyi es geçiyor. Araç şoförünün yaptığının elbette izahı yok, ancak bisikletlilerin de bu tip ( sollama yasağı olan, tek şeritli ) yollarda yolu kapatarak ilerlemelerine yönelik bir hakka sahip olduklarını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: efeozata
Ne olursa olsun bir cana kastetiyosan yazıklar olsun senin insanlığına,yolun ortasında olsada korna çalarsın,bağırır çağırırsın,bu canilik hayvanlık nedir yuh diyorum...

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Dünya kaosa!! doğru gidiyor,herkes manyağa bağlamış ırkı, dili, rengi yok kalmamış artık amerikanın başında gelmiş geçmiş en arıza başkan taaa dünyanın öbür ucunda başka bir ülke kuzey korede ayrı bir ruh hastası,ortadoğu desen zaten ayrı bir cehennem.bütün bu olumsuzluklara rağmen biz bisikletseverler aman biraz stres atalım diyoruz ama ne mümkün altında araç olan seri katil modunda dolaşıyor artık kimi ezsem,kime çarpsam.

@Unutkan Suflör işte böyle bşr madde ve kural varsa aslında tüm tartışma burda sona eriyor. Çünkü o bisikletçiler kesinlikle gelen araçlara yol vermiyor. Donuç olarak bisikletçiler hatalı. Bunu böyle deyimce sanki volvo sürücüsü hatasız dediğimi zannetmeyin. O zaten en büyük suçlu ama eğer volvo sürücüsü bu şekilde davranmasa bu bisikletçilerin fotosubu ya da videosunu çekse ve onlardan şikayette bulunsa bence kesinlikle haklı olurdu.

bu olay tr de olaydı, o bisikletlinin lafı kesin''plakanı aldım olm, seni bulacam olm'' olurdu kesin.. ve eminim bulurdu..

Kanun yönetmelik tartışmasında olanlar için kazanın amerikada olduğunu hatırlatmak isterim, kazayı ayrı burda geçerli olanları ayrı düşünmek karıştırmamak lazım.:)

Geri