Scudo Sports

Bisiklete bilerek çarpan Volvo sürücüsü

legolas99353

Aktif Üye
Tepki
193
Bisiklet
Carraro
ABD'de Volvo marka araçlı bir sürücü bisikletli gence bilerek çarparak kaçtı. Görüntüleri sosyal medya hesabından yayınlayan Greg Goodman, aynı aracın geçen hafta başka bir kişiye daha aynı şekilde vurduğu ifade etti. Facebook hesabından yayınlanan görüntü 1,3 milyon kez izlenerek büyük tepki topladı.

(link)

Haber bu şekilde, bu haberi paylaşmamın sebebi hem araba ile bisiklete çarpma anını görerek kask ve güvenlik konusunda daha hassas olmamızı anlamamızı sağlamak hem de; ben bu kaza haberinde ifade edildiği gibi araba sürücüsünün hatalı olduğunu düşünüyorum, fakat sizce bisiklet sürerken yolda tek sıra gitmemiz gerekmez mi? Yani 2 sıra yaparak bu bisiklet sürücüleri de hatalı değil mi? Amacım bu şoförü aklamak değil bu hatayı hepimizin yaptığını ve yapmamamız gerektiğini ifade etmek

Scudo
Katılıyorum araç sahibi resmen gıcık olduğu için yapmış bunu. Zorda kaldığı için sıkıştığı için falan değil. Beraberken tek sıra gitmeleri gerektiğini düşünüyorum...

Evvelki gün sabah 05:20 ea çıkmıştım daha ortalık tam ağarmadıgı için lambalarım çakar durumunda yanıp sönüyordu. Karşıdan gelen ergen dolu bir araba benim çakarların hızında bana geçip gidene kadar sellektör yaptı....Memlekette salak çok, zaten palyaço gibi sapsarı giyinmişiz lamba yelek kas üstümüzde bir de gerzeklerle uğraşıyoruz

Burada hata yok. Bilerek ve isteyerek insan hayatına kastederek ceyran etmiş kanuni bir suç var.

@legolas99353 Böyle devam etsin herkesin delicesine silahlandığı ve silah taşıdığı bir ülke amerika sorun yok bisikletcinin biri yada öldürdüğü ezdiği bir bisikletci yakınıda kendisini 3.57 yada 44'lükle terbiye eder.

İlk bakışta ben de bisikletli neden en sağdan gitmiyor, neden tek sıra gitmiyorlar diye düşündüm. AMA yol çok yoğun bir yol gibi görünmüyor ve bisikletliler de güzel ağaçların arasından giderken bunun keyfini yan yana sürüp sohbet ederek çıkarıyorlar.
Yani ben olsam ben de aynı bu bisikletli arkadaşlar gibi sürerdim.
Vızır vızır araba geçen yolda bunu yapsalardı kesinlikle suç onların olurdu ama yol çok sakin görünüyor.

Benim adalet anlayışıma göre araba sürücüsüne en az 5 yıl ceza verilmeli ve arabasına da el konulmalı. Ve çarpan kişi ömür boyu araba sürücülüğünden men edilmeli.

İsterse vızır vızır işleyen yolda yapsın, en sağ şeritte gittiği sürece bisikletin kesinlikle kabahati yok.
Bisiklet taşıttır! Bisiklet yolu olmadığı zaman, en sağ şeritte gitmek zorundadır!
Orası ABD, o volvocu adamı hüpletirler.

bence arka arkaya en sağdan gitmeleri lazım. bisikletçilerde de yanlış var. babanın yolu gibi 10km hızla yolun ortasında gidiyorsun.

bisikleti araç mı yaya mı diye sınıflandırmaya çalışırsak yayaya daha yakın. neredeyse koşan bir insan kadar hızlı gidiyoruz zaman zaman. ve araçlardan çok daha yavaşız. o yüzden bisiklet en sağ şeritte gider görüşüne veya kuralına her neyse katılmıyorum. 80kmh ile gideceğim ve önümde 2 bisikletli yolun ortasında 10km'de ilerleyecek ben de sinirlenirim. sol şerit doluysa yavaşlayacağım vs vs. bu durum trafiği daha da tehlikeye sokar.

zaten ben ömrümde yolun ortasından giden bisikletçi görmemiştim bu video hariç. bisiklet dediğin yolun en sağından gider. incecik bir alet, koskoca yolu kaplamasına gerek yok. ya da grup olur ve eskort aracın arkasından gidersin sağ şeritten.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@efeozata
Yol musayitse gider nasil bir araba bir seritten gidiyorsa oda gider isi varsa sollayip gecsin dibine kadar girmesi gerekmiyor ayrica trafik kanunlarinda 1.5 cm bosluk birakmak zorunda

• Beğen
Tepkiler: berberci
@mtbrhnkc
Kurallardan ziyade can güvenliğini korumaktan bahsediyorum. Gidiş geliş olan yolda tek gidiş olan şeridi kapatıp gitmek bence doğru değil. Ama yukarıdaki videoda yol sakin. Araba soldan geçip gidebilecek durumdayken kasten çarpıp kaçıyor.

@efeozata
Önünüzde 10 km hızla giden bir traktör gördüğünüzde sinirlenip arkadan çarpmayı düşündünüz mü hiç? Sanmıyorum. Çünkü sizin canınız tatlıyken, onlar salak adamlar. Önünüzde 10km hızla giden bisikletli görürseniz, uygun şekilde sollamaya çıkarsınız, sollamanız mümkün değilse yol istersiniz. Kanunen bisiklet size yol vermek zorunda zaten. Tıpkı kanunen o şeridin ortasından gitmeye hakkı olduğu gibi.

Volvo sürücüsü bisikletliye çarpmış ne var bunda her gün olan şeyler zaten ruh hastası şoförler bu gün 2-3 bisikletliye çarpıp öldürürsem rahatlarım deyip yola çıkıyor galiba

Ve arabayı savunan olmuş ya illa bisikletçinin masum olması için ölmesi mi gerekli hani bisikletçi 100% kurallara uysa bile canı isteyen gelip ezer adamı kim ne diyecek ben şimdiye kadar bisikletliye çarpıp da hapse giren görmedim o yüzden rahatlıkla bisikletliyi ezebilirsiniz arkadaşlar. Sahile kadar bisikleti elimde götürüyorum ya 3 km yol yürüyorum mal gibi :komik: o kadar korkutuyorlar beni

Türkiye veya Amerika fark etmiyor. İnsan her yerde insan. Can güvenliğimiz hiçbir yerde tam olarak yok maalesef. Ama sürerken de bunu göze alarak sürüyoruz elbette.

Admin bu iyi aile çocuklarınada küfür edince ceza puanı varmı? bu zihniyette adamı kuzeyde güneyde doğuda batıda s..... ki aklıbaşına gelsin

@furkantrojka

öncelikle çarpacağımı falan iddia etmedim, mesajı tekrar oku. bisikletliler de hatalı dedim. bundan ne anlam çıkıyor? iki taraf da hatalı anlamı çıkıyor değil mi? hatta şunu da demişim "sol şerit doluysa yavaşlayacağım vs vs. bu durum trafiği daha da tehlikeye sokar." gayet açık değil mi ne dediğim?

şimdi gelelim traktöre. traktör bile bu bisikletli arkadaşlardan daha hızlı gidiyor. ve TRAKTÖR BİLE 10km gibi yavaş bir hızda giderken emniyet şeridini, sağ şeridin en sağ tarafını kullanıyor. 10km süratle yol ortasında giden traktör yok. hepsi en sağından gidiyor. 10km ile yolu tıkayamazsın bunu tartışmaya bile gerek yok sağduyusu olan bilir.

kanunen hakkı var ya da yok zaten cevabımda bu noktaya katılmadığımı belirttim. bisikletliysen en sağ şeridin en sağından gidersin. koşan bir insanın hızında süreceksin, sırf altında bisiklet var diye koca yol senin. biraz araçların ve trafiğin güvenliğini de düşünmek lazım. rabbena hep bana olmaz.

Varsayalım bisiklet olmasaydıda hatali bir traktör olsaydı volvo onu dürter miydi? Hayır.
O zaman; gereği düşünüldü.
Adam öldürmeye tam teşebbüs.

Bugün bir benzeri bana da oldu kennedy caddesinden giderken taksicinin biri gelip arkadan önüme kırarak sağ kavşağa girdi ve tabii o durumda taksi bana girdi ben ayrı yere bisiklet ayrı yere uçtu bu biraz özet gibiydi ben önümde kavşak olduğunu gördüm(en sağdayım) benim yolum düz olacağından arkama 2 kez bakarak tekrar hafiften sola kayıp tam gidecekken zaten taksi girdi işte ama ben baktığımda taksicinin sinyal vermediğini gördüm neyse Allahtan ufak sıyrıklarla atlattım adam geldi özürünü diledi sinyale ihtiyaç duymadım seni görmedim falan tekrar özür diledi sonra geçti bisiklete baktı zincir falan çıkmış onu düzeltti bisikletin her yerini kontrol etti sonra tekrar bana gelip gel hastaneye gidelim ben kabul etmedim hemen atlamayın hastaneye gitseydin tutanak falan tuttururdun o an ihtiyaç duymadım ve çok acele etmem gerekiyordu saat akşam 8 civarı olduğu içinde eve geç kalırdım neyse Allah herkesi böyle kazalardan korusun böyle kazaların olmaması dileğiyle bu kazada kaskı takmamıştım bu bana ders oldu bir daha kaskı kafamdan çıkarmayacağım lütfen sizde kaskınızı takın

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@efeozata
Araçların güvenliği gereği düşünülüyor zaten bunlar. Sağ şeridin sağı demek, emniyet şeridi ya da banket demek değildir. Sağ şerit içerisinde sağ tarafta sürmek demektir ve Türkiye'deki kanunlara göre bu araçlardan iki tanesinden fazlasının şeritte yanyana gitmesi yasak. Yani yanyana gitmekte bir mahsur yok.
Emniyet şeridinde ya da bankette gitmek sanılanın aksine çok daha tehlikeli. Çünkü arkanızdan gelen her araç sizi şeritteki bir nesneye göre çok daha zor fark edecek ve size silme şekilde geçecek. Biri geçecek, diğeri geçecek derken illaki bir tanesinin rüzgarı ya da bir parçasının size çarpma olasılığı daha yüksek. Ayrıca o tip bir durumdayken kusurlu olursunuz çünkü adam ben şeridimi takip ediyordum, o banketteymiş, görmedim diyebilecek. Öte yandan 10 km gibi bir hızda gitmiyorlar. Sizin mantığınızla yaklaşan çekici ya da kamyon sürücülerinin yarattığı durum ortada. Daha küçük aracın kenara çekilmesi gerektiğini düşünmenin herhalde psikolojik olarak bir açıklaması vardır ancak hakim olduğum bir konu değil.

Geri