İzlediğim ve unutamadığım filmler:
(link) - Ernesto Che Guevara'nın henüz siyasi kimlik kazanmadığı gençlik yıllarına ait gerçek yaşam öyküsü. Filmini birçok kez izledim; film müziklerini yıllardır zevkle dinliyorum. Halen dinlemediyseniz zaman varken kaçırmayın! (filmin müzikleri Yann Tiersen'in elinden çıkma)
(link) - Bir matematik profesörünün delilikle dahilik arasında gidip gelen gerçek yaşam öyküsü.
(link) - Otistik bir kadının gerçek yaşam öyküsü. A Beautiful Mind türünde bir film. Her iki filmde de bu insanların dünyaya bakış açıları olağanüstü.
(link) - Romantik çiçekçi Seymour'ın, aşk ve başarı için, kanla beslenen canavar bir bitkiyle işbirliği yaptığı, güzel bir müzikal komedi. 2010'larda Broadway'de de sahnelendi. O dönemde yıldızı henüz parlamamış bazı aktörleri yan rollerde göreceksiniz, şaşırmayın.
(link) - Berlin duvarı yıkılmadan önce, bir eylem sırasında komaya giren sosyalist annenin dramı. Filmini bir çok kez izledim; film müziklerini yıllarca dinledim.
(link) - Olağanüstü etkileyici bir film. İnsanın vicdanı kabuslarının senaryosunu yazar mı? Bir insan bir film için bu kadar aç kalabilir mi?
(link) - Bir cennet ve 15 km uzağında bir cehennem hayatı. Gerçek yaşam öyküsü. Gerçekler bu kadar sarsıcı olmamalı.
(link) - İki yakın arkadaşın 18'ine bastıklarında babalarının geçmişini arayışlarının filmi.
(link) - Uzun dönem hafıza kaybı bundan daha güzel bir senaryoyla anlatılabilir miydi?
(link) - Fantastik bir film. Bir insanı anılarınızdan silme imkanınız olsaydı, peki o da sizi anılarından silseydi?
(link) - Ünlü Aşk ve Gurur romanının uyarlaması Pride and Prejudice'le kafa bulan, aşk ve evliliğin kutsanması üzerine bugüne kadar dinlediğim en iyi şarkıları barındıran film. 'Take me to love' ve 'A marriage has come to town' benzersiz şarkılar.
(link) - Mutluluk, dışa dönük bir insanın kendi içinde bulabileceği bir şey mi? Gerçek bir yaşam öyküsü.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Merkezinde aşk ve melankoli olan birbirinden güzel üç film (başrolde aynı oyuncu):
(link) - Filmin müzikleri Yan Tiersen'e ait, gerçekten hepsi de harika.
(link)
(link) - Filmin müzikleri Emilie Simon'a ait.
Daha önce adı geçen, iyi bilinen filmler:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)