Scudo Sports

Bisikletçilerin çirkin davranışları

Arkadaşlar biz bu toprağın insanlarıyız,bisiklet sürerken ya da bisikletle ilgili konuşurken gösterdiğimiz davranışlarla;diğer taşıtlarda gösterdiğimiz özelliklerimiz özdeştir.Kişisel statümüz-öz saygıyı kastediyorum- düşük olunca kendimize saygınlık kazandırabilmek için yapmayacağımız şaklabanlık yoktur.Trafikteki davranışlarımıza bakınca bana hak vereceğinizi sanıyorum.

Scudo
"Bisiklet sürerken trafiği karşına al" lafını ortaya atan kişinin sülalesini hürmetle(!) anıyorum. 2 kere neredeyse karşı yönden gelen bisikletlerle kafa kafaya giriyordum.

Dün Eryaman'da düz yolda olduğu yerde geri dönen ve sağ/sol yaparak hangi yöne gideceğini kestiremeyen burun buruna geldiğim genç arkadaşım da buradaysa eğer kulakları çınlasın :) biraz korkmuş olabilir, bisiklet deyip geçmemek lazım. :cool:

Kafalarımız tokuşabilir ve pekmezimiz olduğu yere akabilirdi. :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Knight Rider
Acil bitmesi gerekenlerden biri bu... İnsan trafikte karşısından tehlike beklemediği için en savunmasız kaldığınız an oluyor araçların arasından size doğru gelen bir bisikletli olduğunda. (Kurye motorlarda çok yapıyor bunu)

• Beğen
Özellikle festivallerde, sahipli meyve bahçelerine sanki o ağaçları kendileri sulamış- çapalamış, otunu temizlemiş ,büyümesi için yıllarca emek vermiş gibi göz hakkı salaklığı adı altında hayatlarında hiç meyve görmemiş gibi saldıranlar (hırsızlık yapanlar) ve bunu marifetmiş gibi ballandıra ballandıra anlatanlar.Bu tavırları sadece kendilerini ilgilendirse önemli değil fakat bu gidişle özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bisikletli kimi görse hırsız gözüyle bakacak .Bunun için yeteri kadar imaj biriktiriyoruz.Lütfen böyle davranan arkadaşları (terslenmek pahasına)uyaralım.

@alper 76 Ters yönden bodoslama ışık olmadan simsiyah kıyafetlerle gelmeleri, cidden çirkin bir davranış. Simsiyah kıyafetlerle, hiçbir güvenlik ekipmanı olmadan bisiklete binmek ise apayrı bir çirkinlik...

• Beğen
Sahilde bir sağa bir sola biraz ileri azıcık geri sonra ani U dönüşü yapan karşıdan gelen bisikleti son 10 cm ye kadar fark edemeyen sözde bisikletçi tayfasını da kınıyoruz. Hatta birine bodoslama dalmıştım sahilin sıcak betonunda yatarken buldum kendimi. Benim de full karbon hidrat bisikletim var ama yanıma pahalı bir bisiklet gelince unutuyorum sedona 610 umu (Bir ara karbon suluk kafesi alayım diyorum bisiklet de alüminyum dışında hiçbir şey yok garibim karbon görsün artık:)

@Yavuz.MEfendim İzmir'de benzeri bir durumda ben kaldım. Balçova'da bahçelerden geçerken arkadaşımla iki-üç mandalin almıştık. Göz hakkı diye almıştık ama bazı kesimler hırsızlık diye bakıyor sanırım. Hiçbir şeye zara vermemiźtik iki-üç mandalin dışında[emoji6].

Cemal Ç.

• Beğen
Her aksiyon kamerası alanın kendini yutubır ilan etmesi. Forumlarda ve sosyal medyada takipçi dilenmesi.
Bir miktar takipçi bulunca sosyal medya fenomeni oldum havaları :snzdglsn:

Herhalde tek kızdığım ve tepki gösterdiğim ters yönden seni tehlikeye atarak yol almaları..
Kaç tanesine sataştım.. Ama değişen bişey yok..

@CmlCLK Zamanında derebeylik döneminde japonyada kralın bahçesinden bir elma aldığı için 'hırsızlıkla''suçlanan bir köylü önce kağıt ile vücudunda kesikler açıldı sonra,germe ve çekme işkencesi ile bütün kemikleri kırıldı,enson kaynar suda haşlanarak öldürüldü:( okuduğum bir kitapda resmen dehşete düşmüşdüm.

@WehrmachtAllah'tan malum zaman da Japonya'da yaşamıyoruz o zaman[emoji6].

Cemal Ç.

@CmlCLK
sizin göz hakkı dediğiniz şey kul hakkıdır.Bilgiye ulaşmak artık günümüzde artık çok kolay.Balçova bahçelerinden geçerken kopardığınız o meyveleri sahibine sormadan alıyorsanız hırsızlık yapmış oluyorsunuz.Büyük marketlerde meyve reyonlarından bir-iki mandalina alıverin de göz hakkı deyip parasını ödemeden dışarıya
çıkıverin bakalım o zaman bu yaptığınız görevlilere ve alışveriş yapan diğer vatandaşlara o kadar masumane gelecek mi ?
amacım polemik yaratmak değil sadece böyle davranan arkadaşlara bir uyarıda bulunmaktır.
Göz hakkı deyip aratılırsa davranışlarımız daha hakkaniyetli bir temele oturacaktır.

Hakli olabilirsiniz sayin @Yavuz.M Ama cocukluk yillarimizdi ve cebimizde cok para yoktu. Canimiz da cekti oyle dallarda sarktigini gorunce. Zaten mandalinalari aldigim bahceyi bile hatirlamiyorum gidip helallik istesem:eek:ops:. Ne diyelim, artik Tanri affetsin bizi:rolleyes:. En azindan her muhabbeti gectiginde ben de bu animi anlatirim ki olabildigince kisi bilsin.

@Bisiklet MuptelasiShimal çift süspansiyon kullanırken selamımı alımiyorlardi , Kron'a geçince problem yok :D

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@CmlCLK
Meyve bahçesi olan biri olarak söylüyorum. Bence hiçbir bahçe sahibi ürununden tadımlık olarak yiyen kimseye kızmaz. Bilakis memnun olur. Ben ne olur olmaz diye temkinli yaklaşırım bir salkım üzüm yiyip dibine 1 tl koymuşluğum vardır.

Salcanoyu bisikletten saymayanlar, Krona on bintane laf edenleri maalesef değiştiremeyiz. Ben kendim yol bisikletinde Salcano Xrs040, dağ bisikletinde ise Mosso kullanıyorum. Her ikiside amacına hizmet ediyor benim için bitmiştir, isteyen istediği şekilde afkursun :)

Geri