Scudo Sports

Bisikletçilerin çirkin davranışları

@YaSiN1987
gerçekten merak ettiğim için soruyorum, yaş kaç senin ? Profilindeki yaşın inandırıcı gelmedi de. Tam böyle liseye yeni adım atmış ona buna atarlanan kinayeli kinayeli konuşan hayırdırlı muhabbet eden birine benziyorsun da..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@bilalfidanboy ben şahsınızdan bahsetmiyorum

Başlık -bisikletçilerin çirkin davranışları, diye açılmış. Bisikletçilerin çirkin davranışları sadece bisiklet kullanırken olmuyormuş. Şu kişi bu kişi demeyeceğim..
Üsluba yakışmayacak bir şekilde sataşma yapmak da nedir? Demek arada klavye olmayıp yüz yüze olsa millet dalacak birbirine. Herkes kendine göre çirkin gelen davranışı yazmış ve bence herkes de konu içinden çıkartılacak kendine göre mesajlar bulabilir, saygı duymak lazım. Mesela -bak ben şunu yapıyorum ama demek ki başkaları tarafından antipatik görünüyormuş, gibi bir bakış açısıyla konuya yaklaşılsa..

@anzolot
Hocam emin ol o cesaret arada klavye olmasından kaynaklı zaten. Böyleleri karşına geçince dut yemiş bülbül olur. Havaları klavye üstünde. Ben anlamıyorum ne kadar kolay buradan saçıp savurmak, sanıyorlar ki burası başka evrende bir dünya kimse kimseyi bulamayacak. Bu devirde kimin ne olduğu kimin elinin kolunun nereye uzandığı belli olmuyor. Bence buralar sanal ortam diye güvenip atar gider yapmamak gerek..

Sondaki tartışmadan ötürü de olsa gerek paylaşım sekteye uğramış görünüyor. Bu konuda zaten akla gelen çirkin davranışlar yazılıyor o yüzden iyi cevaplar beklemiyoruz. Burda ben, sen veya bir başkası bilmeden ya da önemsemeden burda yazılan yanlışları yapıyor olabiliriz. Önemli olan bu yanlış davranışları okuyup, bunları yapıyorsak kesmek ya da hiç başlamamak için elimizden geleni yapmaktır.
Bisiklet sürmenin keyfini yaşamak, çevremize de bunu yaparken zarar vermememiz gerekiyor. O yüzden herkes gözüne çarptığı çirkin davranışları yazmaya devam etsin ki daha da bilinçlenelim.

Oturduğum yer üzerinden konuşmam gerekirse:

insanların yürüyüş ve koşu yaptığı yerde bisikletle aralarından geçmek. (kask vs hiçbir şey yok, orayı çevreleyen yol bizlere göre müsait bile)
Hangi yol olduğuna bakılmaksızın ters yönden sürmek. (Her yerde mevcut, sahil yolunda bile)
Yoldaki bisiklet yoluna rağmen kaldırımda yan yana sürerek yayalara zorluk çıkarmak (Bizim burada niçin yapıyorlar hiçbir fikrim yok)

Muhtemelen kendileri sezonluk veya bir kaç günlük keyfe keder biniyorlar, bisikleti bizim gibi ciddiye alan insanların varlığından bihaberler ama yine de yazmak istedim :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bazen kendimiz de yanlış bir davranışta bulunabiliyoruz. Mesela benim dün akşam yaptığım gibi.

Malum hem ramazan ayı hem havalar yağmurlu derken bisiklet işi biraz sekteye uğradı. İftar sonrası ufak bir tur yapayım dedim. Yolun bir kısmında ters yönden gitmek durumunda kaldım. kendimi suçlu hissederek devam ederken bir de ne göreyim. yanımdan minibüs beni solladı geçti ters yönde ilerideki benzinliğe kadar gitti. yakıttan tasarruf için yapmayacakları yok. Özellikle Ankarada minibüs uçarak üstünüzden geçse şaşırmamak lazım. Hatta bu konuyla ilgili Ali Sunal'ın başrolünde oynadığı bir film var Yusuf&Yusuf. eğlenceli bir filmdir izlemenizi tavsiye ederim. konu konuyu açıyor neyse ben mevzuya döneyim.

Ne güzel burada bisikletlilerin masum suçlarından bahsedip kendimizi eleştiriyoruz. keşke dünyayı çocuklar yönetse derler ya. belediyeciliği de keşke bisikletlilere teslim etseler. :)

@OnurÖzdağ Videoda gayet net gözüküyor. Ahmet Örken diğer sporcuyu eliyle dürtmüş, sırtını pışpışlar gibi bir hareket yapmış. Haliyle diğer sporcu da bundan rahatsız olmuş. Bunun ardından diğer sporcunun rahatsız olmasına sinirlenen Ahmet Örken rakibi sporcunun sürüş güvenliğini tehlikeye atacak şekilde suluğunu ona doğru fırlatmış.

Türk bir sporcuya bu davranışı yakıştırıyor musunuz? Üstelik kendi ülkenizde yapılan bir yarışta.

@Fixie Cem Önceden seslenmiş duymayınca eliyle dürtmek zorunda kalmış. Suluk alacak sonuçta her türlü almak zorunda yarış içinde gereksiz yavaşlayamaz.

@Fixie Cem Önceden seslenmiş duymayınca eliyle dürtmek zorunda kalmış. Suluk alacak sonuçta her türlü almak zorunda yarış içinde gereksiz yavaşlayamaz.

@Fixie Cem

Diğer sporcu domuzluğuna hızlanmıyor?
Ellerine sağlık Ahmet'in..
Burada çirkin olan ccc teamdeki düdüğün hareketi..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Bahçe kenarlarından geçerken tarla sahipleri genelde 1 veya 2 ağacın üzerine tabela ile HAYRAT yazar bunun anlamı alacaksanız bu ağaçlardan meyva vb koparın diye. Çünkü bir çok meyvanın toplanması da filizlerinden ve dallarından dolayı özen ister.

Bunun dışında eskiden müfredatlarda yer alan bisikletli ve yayanın aynı statü de olmasından dolayı yön konusunda trafiği karşına al mantığı mevcuttu. Saçma bir şey tabii çünkü zor duruma düşürdüğün taşıt doğru yoldan gelen bir diğer bisikletli oluyor. Bunu çok donanımlı hatta yol bisikleti takımlarında yer alanlar dahi yapıyor. Çanakkale'de yaşadığım bir olay.

Marka ve kibir konusunu ciddiye bile almıyorum. Çünkü bunu yapan insanların ihone ve galaxy S serisi muhabbetini yapanlardan gram farkı yok.

@YunusXL
Tartışmasız Ahmet abi en iyisini yapmış, başta adamakıllı uyarıyor uyarıdan anlamayıncada 'gerekli' cevabı çok güzel yapıştırmış.

Geri