Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@apdullah
Buna harcayacağın paraya yeni bisiklet alabilirsin, hiç bulaşma derim.

@enginöztürk
Triban 500'de eksik bulduğunuz özellikler nedir? Ağırlığı iyi, kadroda ömür boyu garanti var, fotodan gördüğüm kadarıyla kırmızı. Hiç değiştirmeyin bence.

• Beğen
Tepkiler: apdullah
Merhabalar şehir içinde gezmek için bir bisiklet almak istiyorum. Ama full yoldan gitmeyeceğim o yüzden dağ bisikleti düşünüyorum. Piyasada 400 500 tl salcano falan var 800 1000 tl de var. Ucuz olanlar canımı sıkar mı bilemedim. Bütçem 1000tl civarı ne önerirsiniz?

İlk başta Cylocross modellere kitlenmiştim, Şehir içinde , kaldırımda, bozuk yollarda rahatcana kullanıyım diye,, Daha sonrada buradaki tecrübeli arkadaşların tavsiyesine uyarak endurance bisiklet modellerine odaklandım... Şahsen bunlar donanım ve kadro olarak daha çok hoşuma gitti. 2 güzel marka arasında kararsız kaldım.. Fiyatları birbirinle hemn hemen aynı...
1-)scott speedster 10 2018
scott10.jpg speedster 10.png
Buda teknik özellikleri.. 2018 VEYA 2017 model .
2-) Trek Domane AL 3
1401010_2018_A_1_Domane_AL_3.jpg Özelliklerini Fotosunu seçemedim kısaca yazayım :)
Kadro 100 serisi Alfa Alimilyum ( Bilinen en sağlam Alimilyum kadrolardan biri sanırım)
VE Sora set...

Bu 2 model Arasında kaldım.. birisinin seti güzel, diğeri ise çok sağlam ömür boyu garantili bir Kadro ya sahip..

Dosyalar

• scott10.jpg
    scott10.jpg
    60,6 KB · Okunma: 7
Boyum 1.74,64 kiloyum 8. sınıfa gittiğim için daha büyüyeceğimi düşünüyorum.Fakat sınav dolayısıyla fazla bisiklet kullanamıyorum pazar günleri en fazla Karaköy'den Sarıyer'e gidebiliyorum bu güne kadar carraro flexi 121 katlanan bisiklet,Eski model İnfinity Quantum dağ bisikleti ve adı sabı belli olmayan bir amörtisörsüz bisiklet kullandım.Yaşım küçük olabilir:)ama deneyimim yüksek;bana en uygun bisikletim yol-yarış bisikleti olduğunu gördüm.Tekrar yaşım küçük olduğu için:)babam deneyimimin olamayacağını veya hiç araştırma yapamayacağımı düşünüyor.Bu yüzden cebi yormayacak ve kullanımı basit bir yol-yarış bisikleti arıyorum bana bisiklet önerirseniz beni çok mutlu edersiniz.Şimdiden çok Teşekürler...(Aklımda b-twın trıban 500 var almalı mıyım?)

Merhaba,

Aranıza 10-20 dakika önce katılmış biri olarak bir süre boyunca yaptığım araştırmanın yanında siz bilgili forum üyelerine de sorular sormak istiyorum:

Ne yazık ki 2014 yılında çaldırdığım Salcano Efes'ten sonra birkaç gün önce Bianchi ARES FS bisikletimi çaldırdım. Maalesef Aydın'da hırsız hatırı sayılır miktarda var :ckskc:

Her ne kadar önceki bisikletlerimden anlaşıldığı üzere bilinçsiz bir bisikletçi olsam da artık bu seferkini doğru düzgün almak istiyorum. 1000 TL bütçem bulunuyor. Öncelikle amaçlarım şunlar:

1- Bisikleti şehir içinde kullanacağım ancak çoğu zaman bisikletimi kapıp dışarı çıktığımda şehri baştan başa dolaşırım, dolayısıyla uzun mesafeler katediyorum. Ama şehir dışına da çıkmıyorum neredeyse hiçbir zaman.
2- Bisikleti bundan başka ev-okul gibi çok uzun olmayan mesafelerde de kullanacağım, ancak bu güzergahtaki yollar oldukça bozuk. Bu yüzden performanstan ödün vermeyeceği kadar çukurda tümsekte vs. de üzmesin istiyorum.
3- Bisikleti nadiren de olsa bozuk satıhta kullanacağım yani hafiften bir araziye girildiğinde perti çıkmasın. Ama %95 şehirde kullanırım aleti.
4- Öyle aman aman da uçmam ama hızlı gittiğim vakitler az da değil. O yüzden performanstan ödün vermesin.

Bunun dışında bisikletin seçimi ile sorularım da ayrıyetten var:

1- Lastiği nasıl seçmeliyim? Şehirde kullanacağımdan sanırım dişsiz ve geniş yanaklı bir lastik seçsem daha iyi olacak. Ama bu tip bir lastiğin de kontrolü zorlaştıracağından şüpheliyim. Böyle bir etkisi var mıdır?
2- Jant nasıl olmalı? Sanırım büyük jant pedal çevirme başına daha fazla gidiyor. O yüzden 28" düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?
3- Malum dağda bayırda çayırda kullanmayacağım için arka amortisör gereksiz ağırlık yaratacak. O yüzden arka amortisörü şimdiden eledim. Ön amortisörün ise işe yarayacağını düşünüyorum. Sizce kilitlenebilir olması ve bu şekilde düz yollarda kilitlemek hissedilir bir performans artışı sağlar mı? Yoksa benim gibi uzmanlaşmamış, hatta tecrübe, bilgi edinme işinde daha yolun başında bir kişinin pek de farketmeyeceği şeyler mi bunlar? Yani kısaca kilitlenebilir olsun mu bu ön amortisör?
4- Vites sayısı sanırım hıza etki etmiyor, ancak yokuş tırmanırken yararlı oluyormuş sanırım? Dikkat edeyim mi bu durumda vites sayısının fazla olmasında? Çok yokuş da çıkmam ama çıkacağım yokuş da çok dik olmaz. Şehir sonuçta :harika:
5- Komponentlerinin Shimano dışında bir marka olmaması gerek sanırım. Ancak bu komponentlerin modelleri bu kullanım koşullarında ne kadar önem arz eder? Yani örneğin Tourney değil de Altus olsa çok mu fark eder?
6- Kadronun alüminyum olması ağırlığı düşürüyor, haliyle de alüminyum kadrolu almayı düşünüyorum. Peki ya bunun dayanıklılığa bir etkisi olur mu olumlu veya olumsuz?
7- Boy 166 cm, kilo ise 72 kg. Bu yüzden 16" kadro boyu düşünüyorum. Uygun mudur?
8- Hangi tip freni neden seçmeliyim? Ben şu an bakım maliyetinin ve ağırlığının az oluşundan dolayı V-Fren düşünüyorum. Disk fren seçmek için bu kullanım koşullarında bir sebep var mıdır?

Bunlara uygun olarak araştırdım ve şu bisikletleri düşünüyorum, sizin de öneri ve görüşlerinizi beklerim (1000 TL bütçem var hatırlatayım):

1- Kron TX 100
2- Kron TX 150
3- Salcano NG 650
4- Salcano NG 750

Başka önerilere de açığım tabi istediğinizi önerebilirsiniz:)

Şu anlık hedeflerim bunlar, eğer forumda mesaj düzenleme özelliği varsa sonradan eklerim belki :srnsml:

Öneri ve görüşleriniz için teşekkürler.

Merhaba abilerim kardeşlerim

Kısa zaman önce yazmıştım foruma farklı marka grubunda ve ghost ta. Önceden bütçe 1500 gibiydi şuan 4bin tl birikmişim var. Bi aksilik olmazsa 1 ay içinde alıcam. Şimdi gelelim olaya bir adet go pro ve motorsiklet kaskı almak istiyorum bisiklete arka çamurluk koyucam sadece ve bide ön arka far ve hız sayacı vs öneriniz ne olur boyum 1.80 1.78 kilom 93 civarı 10 yılı geçkin bisiklet tecrübem var lise sondayım ilk okul bir de öğrendim şimdiden teşekkür ederim.

@Corsaidream
bisikletten önce iyi bir kask al Malum ankarada kullanacaksın kaskı kesinlikle ihmal etme

@Fırat Çiner
carraro 227 kullanan biri olarak vede akabinde 1 ay içinde satarak ,bende sedona tavsiye ederim , ekipman ve lastil olarak sedona daha iyidir.

arkadaşlar bende Carrar 225 imi satıp Giant Escape 2 almak istiyorum daha hafif ve şeklinden dolayı.

Giant Escape 2 - merida speeder 200-300 -10.5 KG

sürekli şehir içi kullanıyorum arada uzun turlara cıkıyorum . tavsiyeniz ne olur?

şehirden çıkmıyorum hocam. merida speeder biraz bütçemi aşıyo 1600 TL gibi ikinci eli sahibindende. giant escape 2-3 950 TL

Merhaba arkadaşlar siteye ve aranıza yeni katıldım. Kendime bir bisiklet alıp spor amaçlı binmek istiyorum. 183cm boyunda ve 110 kg ağırlığındayım. şu an için acemi bir binici gibiyim saatlerce pedal çevirebileceğime inanmıyorum ama zamanla bu konuda daha iyi olacağıma inanıyorum. Bisikleti genelde istanbul maltepe sahilinde ve ordaki bisiklet parkurunda kullanmayı düşünüyorum. başlangıç olarak ne almam gerekir tecrübeli arkadaşların fikir ve önerilerini merak ediyorum. bu bisiklet beni belli bir müddet ( 1-2 sene ) idare etmeli devamlı bisiklet değiştirecek durumda değilim ve şu an için bisiklete ayırdığım bütçe 1000 TL civarı.
Herkese teşekkür ederim. iyi akşamlar

@Tolamantur
şu an bisiklet yok bende , talihsiz bir kaza geçirdim dinlenmem lazım alacaktım vaz geçtim inşallah 2018 mayıs vede haziranında alacğam bir tane, ama yurt dışından yurt içinden alırsam kesinlikle sedona yada merida dab biri olur, sana tavsiyem bütceyle alakalı önce sedona sonra merida.

@gacvokem

carraro 225 imi satıp Merida speeder 200 (1.300 civarı ) ve Giant Escape 2 (950-1200 civarı)arasındayım sizce hangisi? merida 2 yıllık, escape 2 city 2 yıllık, diğer giant escape 2 ise birkaç aylık..

Geri