Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Yahya omer yildiz

Ben bu bisikleti dün aldım ama bana kadro ömür boyu garanti dendi,elimede sadece irsaliyeli mühürlü bir fatura verdiler bisiklet modeli filan yazıyor üstünde.
Bu bisikletin bakımı geldiğinde ne yapacam kendimmi yapacam çünkü bana bu fatura dışında hibise verilmedi

Scudo
@Emert20 evet hocam, aynen yeşil olanı kalmış mağazada. Rengi, ruhu çok hoşuma gitti benim de. Teknik olarakta Curve digerlerinden üstün mü bari?

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@Atacante
Krossun sadece arka aktarıcısı cube göre bir tık daha iyi onun haricinde geri kalan şeyler nerdeyse aynı. Ama cube, kross'a göre 2kg daha hafif ki bu Cube'yi tercih etmek için başka bir sebep daha :)

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
@Emert20 hocam, iyi ve ya kötü yanlarını ilk defa bisiklet kullanacağımdan benim için hissedile bilir şeyler mi?
Mesela Kross'un arka aktarıcısı hissedilecek derecede bariz üstün bir şey mi? Kross'un arka aktarıcısının iyisindense, Curve'nin daha hafif olmasını mı seçmeli miyim?

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Bu gün şehrin nerdeyse tüm mağazalarını gezdim. Ve bütceme uygun bisikletleri listeledim. Zaten bu fiyata seçim çok değil. Ama bir kaç şey buldum. Bu bisikletlerin arasından hangisini alayım arkadaşlar? Fiyatlarını da yazayım, f/p açısından uygun olanı seçelim. Önceden bir daha teşekkür ederim!

1. Kross Evado 3.0 (2017) - 1400 TL
2. Cube Curve (2016) - 1450 TL
3. Focus Crater Lake - 1450 TL
4. Scott Aspect 750 - 1750 TL
5. Trek DS1 - 1850 TL

6. Kross Level R3 - 1800 TL
7. Scott Aspect 940 - 2050 TL

Selamun aleykum 1 kaç sorum olacaktı.Boyum 1.75 kilom:67 kadroyu 19 mu yoksa 17 mi almam gerekli?Akabinde bu fiyata bu bisiklet alınır mı ?Farklı önerilerinizde olabilir.Sizin derin tecrübelerinizden faydalanmak istedim teşekkürederim.

Kadro:29 Fiyat:4319 tl
(link)

Kadro:27.5 Fiyat:4279 tl
(link)

• Beğen
Tepkiler: Fatih_K
@Atacante Focus Crater Lake modeli nedir? 3.0 mı?

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
@SRT hocam magazanin sayfasinda bilgi yak bu hakta. sadece boyle yazilmis: Focus 28 DT CRATER LAKE EL.21G
anladigim kadar 3.0 degil. fotosu da bu:
H8EzxDXuTcqBizixAvzbhQ.png

@Atacante Eğer Crater Lake 3.0 2015 modelini bulursanız,bir de onu inceleyin...Bakü'deki fiyatı:1500-1600 tl civarında olursa,alınabilir.

(link)
Not:Eğer araziye hiç girmeyeceksen düz(rigid) maşalı şehir bisikleti bakman daha iyi olur.

@Tuzak19831453
Bisikleti çoğunlukla nerelerde kullanmayı düşünüyorsunuz?
Kadro boyunu ezbere söylemek doğru olmaz.Kabaca söylersem:Bisikletin üst borusunu bacak aranıza aldığınızda;Şehir ve Yol bisikletinde 2-3 cm kadar,MTB'de 5-6 cm boşluk kalmalı.Size 17-17.5 kadro daha uygun olabilir.En doğrusu: İç bacak boyunuzu tam olarak ölçüp,kadro boyunu ona göre seçmek olur.

@SRT

Genellikle asfalt ve engebeli arazide kullanacağım daha önce salcano bisikletim vardı onda 17 kullanıyordum gayet memnundum yokuş için 19 daha faydalı dediler o açıdan bilgi almak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Hiena
@Tuzak19831453 Şehir veya fitness tarzı bir bisiklet kullanacaksanız 19" kadro da uyar.Ancak 26,27.5 veya 29er bisiklet için 17" daha uygun.Yine de bisikleti görüp,deneme amaçlı kullanma durumunuz varsa daha iyi olur.Bisikletin üzerine çıkmadan bazı ayrıntılar gözden kaçabiliyor.
Yukarıda linklerini verdiğiniz Mosso bisikletlerin donanımları iyi.Ancak kadro hakkında kullanan birilerine sormak lazım.4200-4300 tl ederler mi?Orası da tartışılır...

honda cb125 ace motosikletimi satıp en kalitelisinden bir yol biiskleti almayı düşünüyorum motosikletimin değeri 3000 tl falan

3000 tl ye nasıl bir yol bisikleti alabilirim bu çok hafif olanlardan olsun

birde tekeri ince olduğu için şehir içi kullanımda sıkıntı çıkartır mı mazgalların içine düşer miyim :D

Merhaba arkadaşlar. Şu anda Salcano ng750 hd kullanıcısıyım. Antalya içindr ulaşım aracı olarak kullanıyorum bisikletimi.

Yakın zamanda aldım ve esasen memnunum bisikletimden fakat ilerde biraz model yükseltmek istiyorum ve doğal olarak şimdiden para biriktirmeye başlıyorum. Bir nevi motivasyon ve biraz da takıntı olarak da bir sonraki bisikletimi şimdiden seçmek istiyorum.

Arkadaşımın Salcano City Fun 70V bisikleti ile kıyaslayınca gerek sürüş pozisyonu gerek genel yoruculuk anlamında daha rahat olduğunu hissettim fakat şu anda değiştirmeye değer bir fark hissetmedim. Yani yapacağım masrafa değecek bir yatırım olmayacağını düşünüyorum, o yüzden biraz daha üst seviye bir bisiklet düşünüyorum.

Bu komfor farkının tam olarak sebebibi de söyleyebilecek kadar tecrübeli değilim. Amortisörlü bisiklet kullanmak oldukça keyifli benim için; arnavut kaldırımı ve yamalı bozuk asfaltta günlük yaklaşık 15 km kullanıyorum bisikleti. Kaldırımlara in çık da yapıyorum fakat inceldiği noktalardan tabiki.

Bu doğrultuda sanırım kilitlenebilir amortisörlü bir bisiklet benim için uygun olacaktır diye düşünüyorum. Ancak tecrübeli kişilerin yorumlarını bekliyorum. Şu anda en önemli nokta benim için amortisörlü mü amortisörsüz mü seçimi. Amortisörsüz bisiklet aldıgım zaman ilerde pişman olmayacağımı bilsem kesinlikle düşündüğüm bisikletlerin bir kısmını eleyebilirim.

Aynı zamanda V fren olmasını tercih edeceğim. Kendi kendime bakımını, ayarını yapmayı öğrenmek istiyorum ve HD biraz karmaşık kalıyor sıfır tecrübem olduğu için.

Fiyat aralığı olarak 1500-2000 belirledim. Esaden 1500-1750 ancak işte üzerine şu kadar koyup şöyle fark yaratacak bir bisiklet var durumları için 2000 liraya çıkabiliyorum.

Vites sistemi de çok mühim değil. Uzun vadede parça yükseltme yapacağım kesinlikle. Bu sebepten ötürü buna değecek bir bisiklet arıyorum.

Aklımda olan modeller ise şunlar;

Carraro Sportive 227
Merida Crossway 20-V

Biraz daha bütçe dostu olarak Sedona 410
Bütçeyi zorlayım dersem Giant Escape Air veya R3

Özellikle amortisör konusunda yardıma ihtiyacım var. Kullandığım güzergah sabit sayılır. Gerekirse güzergahımdan fotoğraflar ekleyebilirim.

Saygılarımla.

Herkese merhaba bir süredir yeni bir bisiklet bakıyorum profesyonel değil oldukça amatörüm diyebilirim. Salcano Excel kullanıyordum daha iyi bir bisiklete sahip olmak istiyorum. Baktığım şehir modelleri, Mosso Legarda 1721 MSM V ve Kron TX150 idi fakat kron markası hakkında pek iyi şeyler duymadım. Bir de dağ bisikleti düşünmeye başladım bir yandan XC150'ye baktım onda da çok fazla kronik sorun duydum çeşitli gidon kırılma problemleri beni markadan soğuttu.

Yalova'da yaşıyorum ve gittiğim bisikletçide bol bol kron modeli varken mosso modeli hiç yoktu siparişle varsa getirebilirim dediler. Kron daha bilindik marka diye kron'u tavsiye etti ama internette çok fazla sorun yaşayan gördüm. Karmaşıklık içinde kayboldum resmen, bisiklet almaktan vazgeçeceğim neredeyse. Yardımcı olur musunuz?

Bana uygun kadro boyu: 18 inç
Bütçem maksimum 1100 tl

Kron tx100 mekanik disk mi ? Mosso Legarda 1721 mi ?

Merhaba arkadaşlar işe gidip gelmek için başlangıç seviyesi bir bisiklet almak istiyorum.
En son olarak Carraro Sportive 124 modelinde karar kıldım.
Carraro Sportive 124 için hiç bir yerde inceleme bulamadım.
Özellikleri aşağıdaki gibidir.Kullanan arkadaşlar var mı acaba , tavsiye eder misiniz?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

CARRARO SPORTİVE 124 (24 vites)

KADRO ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA SUNTOUR M3010 50mm
ARKA VİTES SHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTES SHIMANO TOURNEY TX51
VİTES KOLU SHIMANO EF51 3X8
KRANK TAKIMI SHIMANO M131 48X38X28
FREN ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK CST 26X1.75
JANT CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM

Merhaba arkadaşlar;yeni bir bisiklet almak istiyorum.Lakin kalite bazında bisiklet bilgim yok.Yardımcı olabilir misiniz?İstediğim kategori dağ bisikleti.Bütçe 1.500-2000 tl arası

Bu iki bisiklet türünden birini alıcam hangisini neden almalıyım tecrübesi olan kişilerden yararlanmak isterim.
5000 tl bütcem var çok emek harcadım boşa para harcamak istemem ama kaliteli olsun.

Arkadaşlar

Ufak çaplı yarışlara katılmak için yol bisikleti araştırıyorum 2000 TL gibi bir bütçem bulunuyor. Bu fiyatlara alınabilecek tavsiyeniz ne olur? Daha önce yol bisikelti hiç kullanmadım

Mosso için indirimli alabileceğim bayi var bu markanın modelleri olabilir.

Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum teşekkürler

Geri