Merhaba arkadaşlar. Şu anda Salcano ng750 hd kullanıcısıyım. Antalya içindr ulaşım aracı olarak kullanıyorum bisikletimi.
Yakın zamanda aldım ve esasen memnunum bisikletimden fakat ilerde biraz model yükseltmek istiyorum ve doğal olarak şimdiden para biriktirmeye başlıyorum. Bir nevi motivasyon ve biraz da takıntı olarak da bir sonraki bisikletimi şimdiden seçmek istiyorum.
Arkadaşımın Salcano City Fun 70V bisikleti ile kıyaslayınca gerek sürüş pozisyonu gerek genel yoruculuk anlamında daha rahat olduğunu hissettim fakat şu anda değiştirmeye değer bir fark hissetmedim. Yani yapacağım masrafa değecek bir yatırım olmayacağını düşünüyorum, o yüzden biraz daha üst seviye bir bisiklet düşünüyorum.
Bu komfor farkının tam olarak sebebibi de söyleyebilecek kadar tecrübeli değilim. Amortisörlü bisiklet kullanmak oldukça keyifli benim için; arnavut kaldırımı ve yamalı bozuk asfaltta günlük yaklaşık 15 km kullanıyorum bisikleti. Kaldırımlara in çık da yapıyorum fakat inceldiği noktalardan tabiki.
Bu doğrultuda sanırım kilitlenebilir amortisörlü bir bisiklet benim için uygun olacaktır diye düşünüyorum. Ancak tecrübeli kişilerin yorumlarını bekliyorum. Şu anda en önemli nokta benim için amortisörlü mü amortisörsüz mü seçimi. Amortisörsüz bisiklet aldıgım zaman ilerde pişman olmayacağımı bilsem kesinlikle düşündüğüm bisikletlerin bir kısmını eleyebilirim.
Aynı zamanda V fren olmasını tercih edeceğim. Kendi kendime bakımını, ayarını yapmayı öğrenmek istiyorum ve HD biraz karmaşık kalıyor sıfır tecrübem olduğu için.
Fiyat aralığı olarak 1500-2000 belirledim. Esaden 1500-1750 ancak işte üzerine şu kadar koyup şöyle fark yaratacak bir bisiklet var durumları için 2000 liraya çıkabiliyorum.
Vites sistemi de çok mühim değil. Uzun vadede parça yükseltme yapacağım kesinlikle. Bu sebepten ötürü buna değecek bir bisiklet arıyorum.
Aklımda olan modeller ise şunlar;
Carraro Sportive 227
Merida Crossway 20-V
Biraz daha bütçe dostu olarak Sedona 410
Bütçeyi zorlayım dersem Giant Escape Air veya R3
Özellikle amortisör konusunda yardıma ihtiyacım var. Kullandığım güzergah sabit sayılır. Gerekirse güzergahımdan fotoğraflar ekleyebilirim.
Saygılarımla.