Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

200TL'ye Kadar Tavsiyelerinizi Bekliyorum.Orbis Melidia Buldum 140TL.Bu Bisiklet Nasıldır?Teşekkürler

Scudo
X5 düşük diyorsunuz da Deore ile eşdeğer bir vites sistemi. Avid frenler hayvan gibi tutuyor. Bi jantlar olmamış, Alexrims falan koysalarmış daha iyi olurmuş.

İkinci elini 1750'ye buldum, almalı mıyım?

@ultrAhmet
2014'te 0 fiyatı 2500 civarıysa 1750 çok fazla.

@ultrAhmet frenler elixir 1 ise alınmaz, çok hava yapıyor. sıkıntı yaşatır. avid in diğer frenlerindense sıkıntı olur mu bilmem. ama fren dışında iyi bisiklettir

Herkese merhaba. Son zamanlarda bir bisiklet hevesi sardı gitti :) Henüz bisikletim yok ama alma arefesindeyim. Bisikletler hakkında çok detaylı bir şekilde bilgimde yok ama yavaş yavaş öğreneceğiz artık :D Küçüklüğümüzde ki gibi bisiklet olsun binelim modunda olmadığım için boyuma, kiloma, sürüş tarzıma ve bütçeme uygun bisiklet arayışındayım.

Bayrampaşa'da oturuyorum Mecidiyeköy'de çalışıyorum. Bakalım olur da alırsam bir süre alıştıktan sonra işe gidip gelmeyi deneyeceğim :)

İyi forumlar herkese

Merhabalar, bu hafta içinde katlanılabilir bir bisiklet olan Btwin 120 almayı düşünüyorum. Ama ilk bisikletim, küçüklüğümden beri, bu bisikleti alırken yanında ne gibi aksesuarları alabilirim? Veya alsan iyi olur dediğiniz ürünler varsa yazabilir misiniz? Decathlon mağazasından alacağım bu arada direk giderek, internet üzerinden değil.

@BrsBsrl Hayırlı olsun, bende elimdeki trekking bisikleti satıp fatbike ya da hazır dönüşümlü fatbike veya MTB düşünüyorum. Katlabilir bisiklet olayı güzel fakat bulunduğum şehir hali hazırda fazla büyük değil hani, metro otobüs'e binmeye gerek yok. Ama kalırımlar, dağlar taşlar moduna girip keşfe çıkmak bol bol gezmek için kalın tekerlek bir şeyler almakta fayda var :) Bol eğlenceler darısı bize diyelim ...

@tuzak1983 Ghost'u seçerdim, ben salcano trekking bisikletine sahibim fakat ghost'un işçiliği ve kalitesi gerçekten çok iyi... Alman malı işte.

@mannis Kesinlikle güzel bir kilit al, 20 liralık bir kilit yerine 100-150 lira gibi bir bütçe yeterli ve gece sürüşleri için kaliteli (çakar) kırmızı ledli stop lambası... göstergeli pompa, alyan takım seti ve birde bisiklet yağı... En azından bende bunlardan var :)

Merhaba Arkadaşlar, Salcano xrs 030 Tiagra almayı dusunuyordum. Fakat yaşadığım şehirde bulamadım.Onun yerine xrs 035 Tiagra buldum ve satıcı 2500 TL 12 taksit yapacağını söyledi sizce nasıl bir bisiklet kullanan veya bilgisi olanlar fiyat dahilinde yorumlarsa sevinirim.

Öncelikle merhaba arkadaşlar ben salcano xrs 050 almak istiyorum. Şehir içi anayollarda git gel için kullanacağım bi 15 km git 15 gelli bir yol. Ortalama 1500 tl bir bütçem var. Biraz esneyebilir. Boyum 1.87 kilom 92. Bi de bisikletin max. hızı benim için önemli tavsiye yaparken mümkünse ortalama bir değer verirseniz çok mutlu olurum. Pedal kaç km de boşa dönmeye başlar gibisinden. Bütçeme ve bana uygun bisiklet tavsiyeleriniz bekliyorum. Şimdiden sağ olun.

Herkese iyi günler.

Bisiklet alma arefesindeyim. Yıllardır MTB kullandım ve yol bisikletine geçmekte kararlıyım en fazla bütçem 2250 tl civarı. Bana göre MTB artık hammallık gibi geliyor biraz daha performansa dayalı binip kilo vermek istiyorum. Bütçeme göre listemdeki bisikletler Kron RC 2000, Mosso Cavalier 700 Claris, Btwin Triban 500. Kliom 106 Boyum 176.

Asıl sorum şu sizce hangisini tercih etmeliyim. Birde etrafımda kilolu olup yol bisikletine binen arkadaşlarım var ve her ay bir kere arka göbek mili değiştiriyorlar bildiğiniz kırılıyor. Mtb kullanırken benimde başıma bir kere geldi mandallılar yerine vidalı olanlardan taktırdım ve sorun çözüldü. Biraz performansa dayalı binmek istiyorum mtb kullanırkende bozuk yollardan kaçıyordum dağda da hiç kullanmadım o yüzden yol mantıklı geliyor. Arka göbek mili problemi yaşamamak için öneriniz nedir ? Yani uzun yollar deneyeceğim ve bu durumda yolda kalmak istemiyorum.

(Bu arada konum alakasız yerlerde cevap kısmına taşınıyor sorumun yanıtı taşınan yerlerde yok)

Birazdan çıkıp Ankara'da bisiklet alacağım butcem max 700
Kullanım amacım asfaltda tek seferde sorunsuz sürücüsünü yormadan 50-60km gidebilmesi
Sizce ne almaliyim

@Yahya omer yildiz
İkinci el bir sehir bisikleti bakarsan iyi olur. Sifir bakma

@mertznc hocam bugüne kadar hep 2.el aldım masraf yapmakdan usandım
Artık fazlasında gözüm yok bu bütçeye ne gelirse onu alacam sizce ne gider

Selamın aleyküm ben uzun tur yapmak istiyorum 100 kilometre falan bu bisiklet beni uzer mi bir kere dilim yandi bütçede kısıtlı çalışmıyorum ama acayip seviyorum bisiklet işini daha önce alüminyum diye orbis kodiak 27.5 aldim gelince bisiklet ağırdı çelik kadro çıktı şimdi onu arazide kullaniyorum ama bitane de yolda rahat ettirecek bisey arıyorum buna karar verdim sizler ne dersiniz?

2c6a0ff563d4f5ab1d14ee98d07d3660.jpg

çakarı lambayı pompayı bir kenara bırakın sonraki işler. KASK ALIN KASK.

@Yahya omer yildiz

(link)

(link)

(link)

Selamun aleykum 1 kaç sorum olacaktı.Boyum 1.75 kilom:67 kadroyu 29 mu yoksa 27.5 mi almam gerekli?Akabinde bu fiyata bu bisiklet alınır mı ?Farklı önerilerinizde olabilir.Sizin derin tecrübelerinizden faydalanmak istedim teşekkür ederim.

Kadro:29 Fiyat:4319 tl
(link)

Kadro:27.5 Fiyat:4279 tl
(link)

@Üye Adı hocam bisiklet satıcısı kanıma girdi carraro 321 getirdi önüme lakin boyu bana büyük geldi bende carraro 121 aldım baya güzel yarın ilk uzun yol deneyimimi yasayacagim yeni kuheylanimla

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Başlık biraz değişik oldu. Bütçe oldukça kısıtlı.500 tl civarı maksimum. Sormak istediğim soru şu, eski model sağlam marka bir bisiklet mi tercih edilmeli, son model yılların yorgunluğu olmayan bir model mi tercih edilmeli.
Şehir içinde kısa mesafeler için kullanılacak bir şey arıyorum.
Gazelle lerin konforlu olduğunu duydum eski modelleri de oldukça estetik kibar duruyor.

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum, aranıza Azerbaycandan katılıyorum ve ilk bisikletimi alacağım, çok heyecanlıyım.)) Gündelik, şehir içinde, hiç dağa taşa bulaşmadan kullanacağım. Maksimum yolsuzluk ola bilecek yer düz otlu toprak olacak. Boy 1.83, 95 kg.
Bütcem 1500 tl civarında. İkinci el bisikletlere baktım hiç ısındığım olmadı, malum baya kullanılmış hepsi... Nihayet mağazadan yenisini almaya karar verdim. Ve benim bütceye uygun olan bisikletler sadece bunlar:

1. Cube Curve (2016) (yeni, kadroya ömürlük garanti)
2. Kross Evado 3.0 (2017) (yeni, kadroya 5 yıl garanti)
3. Kross Level R3 (yeni, kasroya 5 yıl garanti)
4. Kross Hexagon B5 (yeni, kadroya 5 yıl garanti)
5. Cube Acid 29 (2015) (kullanılmış, hatta 3. el)

Bu modeller neredeyse aynı fiyat aralığında, ama bir tek Level R3, 300 tl pahalı.
Şimdi, sizce hangisini almalıyım? Ve lütfen nedenlerini yazarsanız memnun olurum. Hybrid model mi? Yoksa mtb mi?
Teşekkürler arkadaşlar!

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@Atacante
Bence cube curve ya da kross evado 3.0. Dağa taşa bulaşmadan kullanıcaksanız mtb ye hiç gerek yok. Ki hybrid bisikletle de toprak patika yollara rahatlıkla girilir. Cube curve'nin kadrosu yeşil gibi olanı baya bir hoşuma gitti :)

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
Geri