Sevgili arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Bisikleti spor olarak icra etme kararı aldım. Yol bisikleti istiyorum. Amaçlarıma uygun olduğunu düşünüyorum ve uzun uzadıya bundan bahsetmeyeceğim.
Aklımda iki marka bisiklet var ikisi de hoş. Konu olarak bir karşılaştırma görmedim ama kaygılarım var.
İlk olarak Sedona 300 2016 modeli;
Özellikleri (link)
Bisikletin tek kadrosu kalmış Antalya bayisinde o da 52.
Boyum 179 Kilom 78. Bacak boyum 75. İdeal kadrom 50 idi 52 biraz büyük gibi geldi bilmiyorum ama gönlüm Sedona'dan yana. Gelelim diğer bisiklete.
Mosso Legarda 1721 MSM V
Özellikleri (link)
Bu bisikleti incelemedim pek kullanmadım daha doğrusu 51 numara kadrosunu buldum bir bayide yarın deneyeceğim inşallah iyi gelir gibime geliyor. Ancak kaygılarım var bu bisiklet hakkında.
Bisikletin dağıtıcısı Ümit bisiklet garanti konusunda çok sıkıntı çıktığını duydum.
Ve bisikletin ön maşasında da sorun olabiliyormuş ve de pedalları iyi değilmiş sele zaten öyle Sedano da pedallardan selesine kadar iyi duruyordu.
Tarz olarak rahatlık olarak nedir ne değildir bilmiyorum, parça kalitesinide.
Bütçem 1000 TL bu iki bisiklete de yetiyor. Kafam karışık. 52 kadro boyuna sahip hoşuma giden Sedonayı mı almalıyım yoksa Mossoyu mu?
Mossoyu alırsam neden Ümit bisiklete güvenip 2863 Magnetic V almayayım daha ucuza ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim ilk profesyonel bisikletim olacak ve gerçekten buna kendimi adamak istiyorum, bisikletleri seviyorum.
DİPNOT: Merak etmeyin kask vb ekipmanlarımı da alacağım onlara da şimdiden para ayırmaya başladım. Antalya'da Sedona satan bir yer var mı, BİKE HOUSE dışında ? Ve başka bir bisiklet öneriniz var mı?(Kron ve Salcanoyu istemiyorum, yardımlarınız için tekrar teşekkürler.)
İyi pedallamalar
@szrtpkr
Üst kadroya oturup yere bastığımda ayaklarım yere düz bir şekilde değiyor.
4 parmak arası boşluk olması gerekiyormuş diye duydum. Bu sıfır tam rahatsız edici gibi geliyor. Sedona'da 52 kadro boyu ve durum böyle Mosso da 51 pek fark yapacağını sanmıyorım ama bayiden istesem getirtirler mi acaba) 48 kadro boyuna sahip Sedonayı da denemek istiyorum.
Carraro Sportive 220 yi inceledim uygun kadro ve rengi bulursam almayı düşünüyorum birçok malzemesi daha kaliteli duruyor. Yorumlarınızı bekliyorum
Carraro Sportive 220 aldım arkadaşlar.
Konu kilit.
İlerleyen zamanlarda izlenimlerimi aktarırım.