Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

arkadaşlar öncelikle merhaba bütçem 700-1200 lira arası bir yol bisikleti almayı düşünüyorum ancak kilom 105 boy 1:80 kilo sorun teşkil eder mi diye düşünmüyor değilim kullanım amacım ise hafta içi günlük 8-9 km. işe gidiş geliş hafta sonu şehir turu bana bisiklet önerisinde bulunursanız çok yardımcı olmuş olursunuz ve kilom sorun olur mu sizce.
NOT : ikinci elde olabilir yol bisikletine yeni başlayacağım için önce bisiklet nedir parçaları filan bir bilgi sahibi olmak amacı ile 2. el de düşünüyorum ama alıcağım arkadaş 5 tl lik lastik taksa anlamam bu yüzden çekiniyorum.

Scudo
Merhabalar forumda yeniyim öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.
Arkadaş ile birlikte şehir içinde gezinti amaçlı, gerekirse tura çıkmak için giriş seviyesinde yol bisikleti arıyoruz. Ancak herhangi bir teknik bilgimizin olmaması ve bisikletlere biraz yabancı olmamız nedeniyle sizinde görüşünüzü almak istedim. Bütçem 1800 liraya kadar çıkabilir. Önerilerinizi nedenleri ile belirtirseniz memnun olurum.

İyi akşamlar dilerim. :)

ARKADAŞLAR en son sürdüğüm 4-5 yılın ardından tekrar bisiklete dönmek istiyorum ancak yol bisikleti almadan önce 4 yıllık bisikletin önemli parçalarını değiştirip kullanmak istiyorum.
BİSİKLETİ TOPLAMA NEDENİM
1-yol bisikleti alana kadar tekrar İstanbul trafiğine alışmam
2-bisikletten fazla anlamadığım için söküp takabilecek bir şey olsun istiyorum.
3-en önemli sebep ise 1500-2000 arası para biriktirene kadar beni idare edebilmesi.

0530 473 94 61 arkadaşlar bisikletten anlayanlar arkadaşlar yardımı lazım nette biraz araştırdım ancak cidden çok karışık geldi ürün listesi çıkarabileceğim bir arkadaş ulaşırsa çok memnun olurum.
şimdiden teşekkür ederim.

@Furfur
Başlangıç seviyesi yaylar hem ağır hem zayıf performanslı oluyorlar. O yüzden düz maşa öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Furfur
@Decsan
İlk kez forumu kullanıyorum kusura bakma. Amaç gezi uzun yol yaparken sıkıntı çıkarmıcak bir bisiklet bütçe max 1000 TL

merhaba arkadaşlar lady bisiklet almaya çok yakınım model olarak 2015 model sedona 410 düşünüyorum hem fiyatı uygun hemde güzel bisiklet ve rakibi ise 2016 sedona 410 erkek model ve 2016 model 200tl daha pahalı aralarında kadro yapisi farkı da şu sekilde (resimlere bakınız) zaten herkes biliyordur böyle olduğunu benim aklımda kalan kısım bunun haricinde bir fark varmıdır sıkıntı yaşar mıyım lady olan da yeniyim bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Screenshot_2017-09-30-20-19-54-200_com.opera.browser.png Screenshot_2017-09-30-20-20-10-942_com.opera.browser.png

@Mustafa Zeybek fabrikasyon üründe kalite farkını düşünmemiştim, teşekkürler.
Sanırım ileri bir zamanda paraya kıyıp iyi bir amortisörlü maşa alacağım.

Malum asfaltta olsa yollarımız oldukça bozuk ve ekstra kamp malzemeleriyle düz maşa da sıkıntı yaşıyacağımı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım bisiklet almak istiyorum 30-40km yol gideceğim bütçem 400tl ve yokuşlar var gideceğim yol otoban ekipmanlara ayrı bütçem var nasıl bir bisiklet seçmeliyim?

Merhabalar değerli arkadaşlar, ben uzun bir süre MTB kullandıktan sonra artık yol ve yarış bisikletine geçmeye karar verdim. Bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Maksimum 1600 TL civarında başlangıç için gayet uygun ve kaliteli bisiklet önerebilir misiniz? Nakit param 800 civarı olduğu için siteden taksitle almayı düşünüyorum. Uzun süre beni idare edecek bir şeyler tavsiye ederseniz çok memnun olurum, iyi forumlar.

22236383_876237249219973_964132821_n.png
Arkadaşlar böyle bir şey buldun ve hoşuma gitti çok büyük istemiyorum jant 24 olsun 21 alı cam ama şehir içi ise gelip gitmek için kullanmak istiyorum küçük teker yorar dediler tabi ne kadar doğru ben bilmiyorum siz bisiklet severler daha iyi biliyorsunuz yeni yeni atıla cam bisiklet serüvenine sizce bu bisiklet 24 jant 8 vites işten eve evden işe gitmek için ideal midir gideceğim yer yürüme mesafesi 2.2 km fotoğrafında paylaştım gidilecek yerin arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum

(link)[39],9f-cinsiyet[27],12f-vites[54],4f-tekerlek-boyutu[11],5f-fren[16,17]

Öncelikle herkese merhaba
Van'da yaşıyorum ve kendime ulaşım için bisiklet edinmek istiyorum . Genellikle yolda kullanıcam fakat engebeli kısımlarda bulunuyor ayrıca kışın sert geçmesi ve kar yağma olayı da var. Kışında bisiklet kullanmak istiyorum.
Hibrit mi önerirsiniz yoksa MTB mi? 700-900 fiyat arası hangi bisiklet önerirsiniz?

Merhabalar.
Ben bursa yıldırımda yaşıyorum.ve kendime 900-1000 tl civarı bir bisiklet arıyorum. ancak dağ bisikleti mi şehir bisikletimi alsam karar veremiyorum.bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.
aklımdaki 2 bisiklet
(link)
--Kron XC 150 V 27.5 2016 -- dağ bisikleti
(link)
-- MOSSO LEGARDA 1721 V 2017 28 -- şehir bisikleti
Arkadaşlar yaşadığım mahalle ve civar aşırı yokuşlu ve bozuk yollu bir yer.bunun için yokuşlarda zorlanmayacağım ancak maşası güzel bir bisiklet istiyorum.genelde sokak tarzı yerlerde kullanıyorum ancak haftada bir dağa çıktığımız oluyor ve dağ toprak yollu ve taşlı olduğu için ordada beni yormayacak bir bisiklet istiyorum.kron 16 kg -- mosso 13 kg -- kron dağ için uygun ancak kilitlemeli maşa olmadığı için şehirde beni yorabilir. ancak mosso da dağda sorun çıkartabilir.

yardım ederseniz çok sevinirim..

178 boy 75 kg günlük kullanımda spora , işe , buluşmaya giderken kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum.Gerek olmadıkça arabayı almama engel olacak bir bisiklet lazım.tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Sevgili arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Bisikleti spor olarak icra etme kararı aldım. Yol bisikleti istiyorum. Amaçlarıma uygun olduğunu düşünüyorum ve uzun uzadıya bundan bahsetmeyeceğim.
Aklımda iki marka bisiklet var ikisi de hoş. Konu olarak bir karşılaştırma görmedim ama kaygılarım var.
İlk olarak Sedona 300 2016 modeli;
Özellikleri (link)
Bisikletin tek kadrosu kalmış Antalya bayisinde o da 52.
Boyum 179 Kilom 78. Bacak boyum 75. İdeal kadrom 50 idi 52 biraz büyük gibi geldi bilmiyorum ama gönlüm Sedona'dan yana. Gelelim diğer bisiklete.

Mosso Legarda 1721 MSM V
Özellikleri (link)
Bu bisikleti incelemedim pek kullanmadım daha doğrusu 51 numara kadrosunu buldum bir bayide yarın deneyeceğim inşallah iyi gelir gibime geliyor. Ancak kaygılarım var bu bisiklet hakkında.
Bisikletin dağıtıcısı Ümit bisiklet garanti konusunda çok sıkıntı çıktığını duydum.
Ve bisikletin ön maşasında da sorun olabiliyormuş ve de pedalları iyi değilmiş sele zaten öyle Sedano da pedallardan selesine kadar iyi duruyordu.
Tarz olarak rahatlık olarak nedir ne değildir bilmiyorum, parça kalitesinide.

Bütçem 1000 TL bu iki bisiklete de yetiyor. Kafam karışık. 52 kadro boyuna sahip hoşuma giden Sedonayı mı almalıyım yoksa Mossoyu mu?
Mossoyu alırsam neden Ümit bisiklete güvenip 2863 Magnetic V almayayım daha ucuza ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim ilk profesyonel bisikletim olacak ve gerçekten buna kendimi adamak istiyorum, bisikletleri seviyorum.
DİPNOT: Merak etmeyin kask vb ekipmanlarımı da alacağım onlara da şimdiden para ayırmaya başladım. Antalya'da Sedona satan bir yer var mı, BİKE HOUSE dışında ? Ve başka bir bisiklet öneriniz var mı?(Kron ve Salcanoyu istemiyorum, yardımlarınız için tekrar teşekkürler.)
İyi pedallamalar :)

@szrtpkr
Üst kadroya oturup yere bastığımda ayaklarım yere düz bir şekilde değiyor.
4 parmak arası boşluk olması gerekiyormuş diye duydum. Bu sıfır tam rahatsız edici gibi geliyor. Sedona'da 52 kadro boyu ve durum böyle Mosso da 51 pek fark yapacağını sanmıyorım ama bayiden istesem getirtirler mi acaba) 48 kadro boyuna sahip Sedonayı da denemek istiyorum.

Carraro Sportive 220 yi inceledim uygun kadro ve rengi bulursam almayı düşünüyorum birçok malzemesi daha kaliteli duruyor. Yorumlarınızı bekliyorum

Carraro Sportive 220 aldım arkadaşlar.
Konu kilit.
İlerleyen zamanlarda izlenimlerimi aktarırım.

Alışveriş yapmadan önce derin araştırmalara girip "bak şunun şurası daha iyiymiş" "öteki F/P ama renksiz" "diğeri o parayı hak etmiyor" derken aylar geldi geçti. Para biriktirirken havalar hafiften serinledi.
14 Ağustos'ta bisiklet sevdasına 16 yıldır bir gün bile ara vermeden içtiğim sigarayı bıraktım. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Ama bir türlü hangi yol bisikletini alacağıma karar veremedim. Hoşuma giden bisikletler ekonomik olarak boyumu aştı. Artık ikinci el piyasasına öyle hakim oldum ki, hangi modelin piyasa değeri aşağı yukarı nedir biliyorum.
Ne yazık ki Gaziantep'te yol bisikleti satan çok az yer var ve onlarda da pek model yok. Bir yerde (link) buldum ve 3700 liraya bir çırpıda düştüler. Sanki biraz(50-100) daha pazarlık yapsam az daha düşer gibiler. Hali hazırda 2000 civarı biriktirebildim, almaya kalksam borç-harç zorlayarak olacak. Küçük bir anket açıp görüşlerinizi almak istedim.

@amedras mtb almaktan vazgeçtim. tern node d8 24'' aldım. pilli bisiklet ile uzun zamandır temastayım. dönüşüm konusunda profesyonel çalışıyorlar.
tern node d8 24'' için 1200w 42v 12a dönüşüm kitim hazır. fakat bisikleti bu halde biraz kullanmak istiyorum. tern çok güzel bir bisiklet yapmış. İstanbul gibi şehirde offroad deneyimi yaşatan bir şehirde çok başarılı. çok hafif bir bisiklet. katlanabilir olması büyük avantaj. katlanır bisikletler genelde 20'' fakat küçük lastikler bozuk yolda ve uzun mesafelerde yoruyor. ayrıca 1200w gibi güçlü bir tork un lastik tarafında emilmesi için bence minimum 24'' tercih etmek gerekir. bu yüzden ortada bir ölçü seçtim. frenler ve vites geçişleri harika. 8 vites yokuşlarda çok az da olsa kondısyon gerektiriyor ancak rahatsız etmıyor. çok kıvrak bir bisiklet. gidon tepkisi çok hassas. kaldırımlardan hoplaya zıplaya gitmeye biraz cekiniyorsunuz acaba jant'a ve donanıma zarar verırmıyım dıye ama sorun cıkartacağa benzemıyor. malzeme kalitesi çok iyi. büyük ve şehir bisikletlerine para vermeye gerek yok. butceyı bıraz daha genısleterek bu bısıkletı sıddetle tavsıye edıyorum. bisikleti bağdat caddesi ileri bisiklet murat ve hüsamettin beyden piyasa fiyatının %20 altına aldım. bisikleti alırken selesini sr in geniş ve yaylı selesi ile değiştirdim. ayrıca küçük hediyeler de verdiler. far, kilit gibi. 15 yıl once yogun bısıklet kullanımını bırakıp motorlu tasıtlar ıle seyahat eden biri olarak; bacak kondısyonundan dolayı benı zorlamadı. ayrıca çok ilgi çekici. bisikletimi dönüştürmeyi biraz ertelemeyi düşünüyorum. ama dönüşüm kesinlikle farklı bır deneyım. hazır bir pedelec almayı da düşündüm. ancak motorları kucuk. satıs sonrası servıs soru ısaretı. bu yuzden genc yaslarına ragmen gercek bır esnaf olmayı basarmıs (link) (dadaş bisiklet mustafa) ile sanırım bu ay donusumu tamamlayacagım. pedelec ve katlanır bısıkletler ile ilgili deneyımlerımı paylaşmaya hazırım. herkese saygılar, sevgıler...

Evdeki 2. Katlanır bisikletimi eşim kullanmadığı işin satacağım yerine
(link)

Yoksa Rockrider340 mı almalıyım ? Bütçe 750tl

Adsız.jpg Arkadaşlar bu 3 Bisiklet Arasındaki Fark Nedir Bilen Arkadaşlar yada bu bisiklet sahibi olanlar cevaplarınızı bekliyorum

700 tl ye bir yol bisikleti almak istiyorum Salcanonun xrs 070 bisikleti haricinde alabileceğim bir bisiklet varmı

Merhaba Arkadaşlar Ben 71 kiloyum boyum 170 boy fark etmez ama beni 26 jant taşırmı veya o hani yol bisikletlerindeki ince lastikler lütfen onları cok seviyorum bi yardım ederseniz öneri vb lütfen

Geri